16 מאי 2011, 20:05
16 מאי 2011, 20:50
17 מאי 2011, 02:41
17 מאי 2011, 06:05
17 מאי 2011, 06:27
17 מאי 2011, 06:38
17 מאי 2011, 18:44
טיקי חוזר כתב:הדרך הכי טובה לבחון את הרעיון ברצינות זה למצוא דרך להעביר את הצעה שלך לאחד מהבנים של פדרמן , אולי הכי טוב לעדי . הוא פתוח לרעיונות חדשים , מחיל להכנס לנהיול הקבוצה ומומחה בתחום המימון.
הרעיון הוא יפה . מה עוד שבמקרה של מכבי ניתן לנהל אותו בחול - לונדון או ארה"ב לכך לחסוך עליות .
17 מאי 2011, 19:21
yellowaura כתב:טיקי חוזר כתב:הדרך הכי טובה לבחון את הרעיון ברצינות זה למצוא דרך להעביר את הצעה שלך לאחד מהבנים של פדרמן , אולי הכי טוב לעדי . הוא פתוח לרעיונות חדשים , מחיל להכנס לנהיול הקבוצה ומומחה בתחום המימון.
הרעיון הוא יפה . מה עוד שבמקרה של מכבי ניתן לנהל אותו בחול - לונדון או ארה"ב לכך לחסוך עליות .
הייתי שמח שהרעיון יגיע אליו איכשהו... מכיוון שאין לי גישה אליו וגם לא תכנית מגובשת הייתי שמח שהרעיון יגיע אליו דרך האתר בעקיפין ושמישהו אחר יריץ אותו (לא הולך להשקיע יותר מזמני שגם ככה חסר).
כמה דברים מהתגובות שראיתי:
1. פרטיזן היא לא קרן הון סיכון. כל העניין בקרנות הון סיכון שהן חולקות את הסיכון וההשקעות עם חברות נוספות.פרטיזן היא חממה לשחקנים כנ"ל לובליאנה. הן חייבות לשלב את השחקנים הלא מנוסים בקבוצה בגלל שהם מוציאים עליהם כספים מהכיס שלהם בלבד. הקבוצה נפגעת באיכות. זה לא טוב למכבי.
2. הבעיה העיקרית ופה אני מסכים הם הסכומים הקטנים לעומת הי טק למשל. עדיין תראו שחקן כמו פארגו שמשווי של כ 300K שווה כ 1M זה רווח נחמד אם הוא יהיה עקבי. גם ההוצאות הן קטנות יותר וחזויות יותר. בכל מקרה למכבי זה משתלם מבחינת עלויות וגם לשחקנים שיקבלו חשיפה.
3. מחלקת הסקאוטינג הייתה ונכשלה. ללא תכנית מסודרת ומנוהלת לא רק על ידי סקאוט או שניים העסק לא יתפתח. צריך גם לדעת איך לפתח את השחקנים, איפה, איך להרוויח מהם כסף וכו'... אגב צריך גם איש עסקים שידע לייעל את המערכת וצריך מימון.
4. אם נחתים שחקנים למספר שנים קבוצות גדולות לא יחכו לבאי אאוט. לדוגמה- הלפרין. כמובן שאין פה שוק עבדים. יהיה סעיפי שחרור לנ.ב.א תמורת כסף. שחקנים שמכבי תחפש הם לא שחקנים כמו מאצ'באן או טומיץ' שהראו תוצאות והייתה עליהם תחרות גדולה אלא שחקנים שיהיו שמחים להגיע לקבוצה כמו מכבי ולחתום להרבה שנים.
18 מאי 2011, 02:18