פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
07 אוגוסט 2014, 17:58
עכשיו כשהסגל הושלם מה דעתכם על הקבוצה ועל השחקנים?
פארגו - החתמה ענקית. לדעתי אחד הגארדים הטובים באירופה והוא גם מוסיף בונוס בדמות שואו טיים.
היינס - על פניו לא מרשים אבל יש לי הרגשה טובה לגביו וממה שהבנתי הוא שומר מעולה ושחקן אנרגטי (כנראה ניסיון להביא לכאן "פרקינס"). אני מקווה שהוא גם יתרום בהתקפה העומדת.
לינדהארט - שחקן שמבחינה יבשה לא אמור להגיע לפה בכלל. הבנתי שגם הוא שומר טוב אבל בכל מקרה זה הימור עצום וכזה שאנחנו בכלל לא צריכים לקחת.
רנדל - לא אוהב לגמרי את ההחתמה שלו (בטח עכשיו כשאין 4-5) אבל לאור הקמצנות של פדרמן אז מדובר בהחתמה סבירה. רנדל יתן הגנה חזקה ונקווה שיוסיף כמות מכובדת של נקודות.
גודס - ברור שזה לא בלאט אבל אני יותר ויותר מתחיל להאמין בו ומקווה שהוא יצליח.
הקבוצה - נראה שהולכת להיות קבוצה הגנתית מאוד ואנרגטית. כזאת שתזכיר קצת את 2011 אבל מבחינה התקפית יכלנו לקבל הרבה יותר. פארגו שחקן מצויין וסופו זה נשק אדיר אבל יכולנו להביא עוד תותח.
אני מאמין שנראה הרבה הרכבים הגנתיים מאוד (שיורבו מהשחקנים: פארגו, היינס, לינדהארט?, רנדל, סמית' וטיוס) ומאמין שהם יחנקו את היריבות וירוצו לסלים קלים.
בהתקפה העומדת המצב יהיה מסובך יותר אבל עדיין יהיה לנו את פארגו עם החדירות הנהדרות שלו ואת סופו בצבע.
אני חושב שההחתמה של לינדהארט פגעה בנו מאוד כי יכולנו (מקצועית וכלכלית) להביא שחקן טוב מאוד ולהשפיע מאוד על הסגל אבל ההנהלה שלנו בחרה באופציה הזולה יותר.
שיהיה לנו בהצלחה!
07 אוגוסט 2014, 17:59
טוב אבל קצר מידי.
חסר לנו עוד שחקן איכותי אחד בקו הקדמי.
07 אוגוסט 2014, 18:04
הסגל הוא סביר בסה"כ. הרבה יהיה תלוי בחיבור ובכימיה.
מה שאפשר להגיד כבר עכשיו זה שחסר עוד 4 עם קליעה, בלו סטייל(יש לי תחושה שנגיד את זה עוד הרבה שנים). מקווה שאם הדברים לא יסתדרו, ידעו לחזק את הקבוצה גם באמצע הדרך.
07 אוגוסט 2014, 18:12
בלי לחפור יותר מדי- בלו, וזה סגל לפיינל פור. כמו שהוא, סגל הצלבה קלאסי.
07 אוגוסט 2014, 18:15
ההחתמה הטובה היחידה באמת- ג'רמי פארגו. כל שאר השחקנים בינוניים ולא שיחקו מעולם ברמות הגבוהות.
על העב"מ (לינהארט) אין צורך לדבר בכלל. אני מעדיף להתכחש לקיומו.
07 אוגוסט 2014, 19:13
אני אוהב את הסגל הזה.
מי שראה את הראיון של גודס עם פיני גרשון גם ראה איך גיא מסביר יפה מאוד את הסגנון שהולכים להראות.
אני לא יודע אם תהיה לנו קבוצה לפיינל פור, אבל כן תהיה לנו קבוצה כפית אתלטית ומלהיבה שלדעתי בליגה תנצח בהפרשים גבוהים ותהיה מאוד דומטננטית. שתי הדברים האלה, אטרקטיביות ודומננטיות בליגה לי אישית הם הכי חשובים (אני יודע שהליגה לאחרים פה פחות חשובה), אז מבחנתי אני מאוד מאוד מרוצה.
אגב, אם אתם רצינים בניסיון שלכם לשפוט את הסגל לכו לראות משחקים של השחקנים החדשים שלנו ביטיוב. אני ראיתי במהלך העונה את היינס כמה פעמים, במיוחד בגמר הליגה. הוא יכול להיות שחקן אש, עם חדירה אתלטית ויכולות מדהימות בהתקפה.
גם את אדון לינהרט ראיתי, אחרי שהחותם, במשחק מלא ביוטיוב (ממליץ לכם גם). לא ראיתי את כל המשחק, אני אעשה זאת בהמשך, אבל מדובר בשחקן שיכול לקלוע מהמון מצבים - בתנועה, סטטי, אחרי חסימה (אגב הוא היה הקלעי של הקבוצה שלו בוודאות יש לו תרגילים שתפורים בשבילו). לא מדובר בשחקן על, ממש לא, אבל מבחינת הגיוון בקליעה הוא כן משהו שאין בסגל הזה והוא יתן את זה.
קיצור, אל תתבאסו יהיה מגניב בנוקיה.
07 אוגוסט 2014, 19:41
חוץ מהיעדר קלעי ברמה גבוהה, היעדר פורוורד נוסף, ושני נעלמים (היינס ולינהארט) מדובר בסגל טוב בעיניי. לפי דעתי ליכולת הקליעה מחוץ לקשת ולתפקוד של היינס (לפי דעתי לינהארט לא יהיה פקטור) יש השלכה משמעותית על איך תיראה העונה שלנו. על פארגו אני סומך. גם את רנדל אני אוהב, למרות שאני מעדיף שיעלה מהספסל.
07 אוגוסט 2014, 20:46
אגב, אני חושב שכמו ששחקן ברמה גבוהה במקום לינהארט היה משפר אותנו המון והופך אותנו לקבוצת פיינל פור, כך גם אי הגעה של פארגו היתה הופכת את הסגל הזה לחלש מאוד
07 אוגוסט 2014, 22:24
אני חושב שיש לנו בעיה קשה בקו הקידמי.
יש לנו רק 3 שחקנים על 2 עמדות (4 ו 5). אפילו בליגה נאכל אותה בגדול כמעט בכל משחק.
07 אוגוסט 2014, 22:33
הסגל לא ממש ברור כרגע. סה"כ היו החתמות די סבירות, אבל יש באמת הרבה סימני שאלה ובעיות (כמו בכל עונה).
הבולטים שבהם:
- ישראלים
- יותר מדי סימני שאלה בריאותיים - רנדל, סמית', טיוס, סופו
- האם סמול בול יצליח לנו שוב
07 אוגוסט 2014, 23:42
אני חושב שלמכבי הייתה הזדמנות לבנות קבוצה מצוינת אבל בשתי החתמות אחרונות והמאוד זולות קצת ירינו לעצמינו ברגל.
אם הייתה כוונה להביא רק שחקן זר אחד לקן הקדמי הקיץ (מהלך לא נכון לדעתי) אז השחקן הזה היה צריך להיות מישהו יותר מוכח עם פחות סימני שאלה מרנדל, ולאור אי הגעה של פישר גם כזה שיכול לשחק כסנטר. אנחנו בעצם מהמרים פה שסופו ובעיקר טיוס יעברו עונה בלי פציעות. בליגה עוד נסתדר, אבל פציעה של טיוס ואתה צריך למלא 25 דקות ביורוליג עם שחקנים שלא מסוגלים לשחק 5 שם. ובהחתמה אחרונה, במקום לחזק את הנקודות החלשות, הבאנו שחקן שאפילו בקבוצות הקטנות בהן שיחק לא הבריק אז לצפות שיתרום משהו משמעותי ביורוליג נראה לי סופר אופטימי. במקום שניהם היה עדיף להביא שחקן שיכול לשחק בשתי עמדות הפנים וסטרץ' 4.
למרות זאת, אם יהיה לנו מזל בקטע הבריאותי, עם דגש על חזרה טובה של סמית', תהיה קבוצה טובה בסגנון שגיא אוהב, עם אפילו פוטנציאל לשיפור בקו האחורי לעומת אשתקד, אבל עם קצת יותר השקעה בהחתמות האחרונות אפשר היה לקבל הרבה יותר. גודס לקח סיכון גדול בקו הקדמי ואני מאוד מקווה שזה לא יעלה לו ולנו ביוקר.
-עדיין נהיה קבוצה ריבאונד ועונשין רעה.
- חייבת להיות עונת פריצה של לנדסברג. השנה אין יותר תירוצים והמאמן מאוד בונה עליו.
-טיוס עשה בשכל שלא חתם על הארכת חוזה. עוד עונה טובה, והשנה תהיה לו את כל הבמה שבעלם להראות את זה, והוא הולך להרוויח פי 3 בעונה הבאה.
- יש לי הרגשה שגם העונה נאלץ לחפש גבוה באמצע העונה
- במקום פדרמן, אני נוסע ל-LA וישן מחוץ לבית של בלו עד שהוא מסכים לחזור. חסכו מספיק על הסגל הזה כדי make him an offer he can't refuse.
08 אוגוסט 2014, 00:00
עברה בי איזו מחשבה אופטימית. אולי במכבי יודעים משהו שאנחנו לא יודעים בקשר לבלו? יכול להיות שנראה אותו חוזר שוב בחודש-חודשיים הקרובים? מהפה שלי לה'.
08 אוגוסט 2014, 00:27
דעתי הצנועה על הסגל הנרקם:
- חסר לנו עוד גבוה אחד דומיננטי בעמדות 4-5. ראינו בבירור בעונה שעברה שלבנות על סופו וטיוס לבד בעמדה חמש זה לא הצעד הכי חכם. האחד נפצע בקלות יתרה ולא מקבל ריספקט בליגה בכלל ולכן לא בא לידי ביטוי, השני הולך (כנראה) להיות מורחק בתחילת העונה לזמן לא ידוע ובכללי מתנהג כמו פרימדונה שחייבים לה משו (לפעמים בצדק אני חייב להודות) ופציעה שלו יכולה למוטט את הקבוצה.. לגבי עמדה 4, אני רואה שם רק שחקנים חסרי ניסיון שטובים בעיקר לליגה - רנדל וג'ייק כהן. האחד פצוע כרוני, חסר ניסיון יורוליג, נותן עונות טובות בליגה אבל אני בספק אם זה יספיק, השני.. אפילו בנבחרת הוא לא פאקטור משמעותי, אז למה שבמכבי הוא יהיה כזה? פשוט לא מתאים לרמות האלה, צר לי.. אנחנו שוב נצטרך לראות סמול בול בדמות פניני וסמית' בעמדה 4, דבר שפשוט לא מתאים כשיטה קבועה. בלאט ניהל את העניין הזה בצורה הכי טובה, אני בספק אם גם גודס יוכל..
- חסר לנו עוד ישראלי דומיננטי. בלו עזב, את מי הביאו במקומו? כלום ושום דבר. כהן בדיחה. אלטיט? ונניח שאין ישראלי אחר שיכול להחליף אותו (ואין), אז למה לא הביאו 4 זר עם קליעה? או בכלל שחקן בעמדה אחרת שיש לו קליעה מוכחת (לינהארט? באמת?).. יש לנו בור רציני בקליעה ובישראלים שהתרחב עוד יותר מעזיבת בלו. אני לא מחזיק לא מכהן, לא מלאנדסברג ובטח לא מאלטיט ושאר חסרי הניסיון..
- ג׳רמי פארגו נותן לי קצת נחת בסגל הזה. אני מקווה ומאמין שהציוות שלו עם מרקיז היינס ואוחיון בקו האחורי יהיה טוב ומלהיב יותר מהציוות הקודם עם רייס והיקמן.
זהו, שיהיה בהצלחה.
08 אוגוסט 2014, 13:57
מה אני חושב על הסגל ?
בעמדות 1-2 התחזקנו משמעותית .
בעמדה 3-4 לא הייתי אומר נחלשנו אלא השתנה לגמרי הסגנון משחק בהתקפה . את השלשות הקריטיות לא נקבל בעמדה הזאת אלא אם נייט יראה אופי מטורף ( אני בכלל לא שולל את האפשרות הזאת...).
בעמדה 5 כביכול לא השתננו אבל לדעתי נחלשנו רק כי היום אנחנו מודעים לסבירות הגבוהה של סופו להפצע ושל טייס לסרב לשחק כשכואבת לו הציפורן...
לסיכום אני חושב שזה סגל שעל הנייר יש לו יתר פוטנציאל ממה שהיה נראה הסגל של שנה שעברה בקיץ . אני חושב שהסגל הזה שווה הצלבה ו יותר אבל הוא לא יצליח יותר מהסגל של עונה שעברה ורק בגלל שהברק לא מכה באותו מקום פעמיים....זה סגל שיכול להפתיע יותר ממה שחשבתי על הסגל של שנה שעברה אבל קשה לי להאמין שיעשה את זה מהסיבה שכתבתי למעלה...
08 אוגוסט 2014, 14:40
איזה חמישייה הייתם פותחים?
איזה ישראלי צריך לפתוח בחמישיה?
רנדל צריך להיות ה4 הפותח?
אני הייתי הולך על כזה דבר:
פארגו היינס סמית פניני סופו - חמישיה פותחת
אוחיון לאנדסברג לינהרט רנדל טיוס- מחליפים
08 אוגוסט 2014, 14:53
refael כתב:איזה חמישייה הייתם פותחים?
איזה ישראלי צריך לפתוח בחמישיה?
רנדל צריך להיות ה4 הפותח?
אני הייתי הולך על כזה דבר:
פארגו היינס סמית פניני סופו - חמישיה פותחת
אוחיון לאנדסברג לינהרט רנדל טיוס- מחליפים
אני חושב שפארגו, אוחיון, סמית', פניני וסופו זאת החמישייה המעניינת ביותר, שגם תיתן אחלה כח אש מהספסל.
08 אוגוסט 2014, 15:26
יוגב לא צריך לעלות בחמישייה.
מניח שהישראלי שיפתח יהיה פניני.
08 אוגוסט 2014, 15:51
MTA2311 כתב:יוגב לא צריך לעלות בחמישייה.
מניח שהישראלי שיפתח יהיה פניני.
אני חושב שיוגב יותר מתאים לעלות בחמישייה. אם היינס יוכיח את עצמו כשחקן דינאמי, שומר טוב, שיכול לשים נקודות בקצב, אז הוא מועמד קלאסי להיות שחקן
שעולה מהספסל ומשנה את הקצב.
08 אוגוסט 2014, 16:23
יוגב מאז 2012 לא ראוי להיות שחקן חמישייה
08 אוגוסט 2014, 16:51
אני לא מת על זה שעולה מהספסל גארד מוגבל התקפית, מעדיף שיגיע מהספסל מישהו שיתן שינוי בהתקפה ועוד אופצייה.
יוגב צריך לעלות בחמישייה וביחד עם פניני ופארגו להפעיל את סופו כמה שיותר, ואז כשסופו ירד וטיוס יעלה אז גם היינס יתאים יותר למשחק ריצה.
גם טוב לנו שהחמישייה הפותחת תשחק כמה שיותר ביחד והחוק הרוסי מחייב חמישייה עם יוגב בליגה.