Switch to full style
פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

בנדר

25 יוני 2015, 00:00

בכל הדיבורים על הסגל, לא שומעים מילה עליו. למה יש תחושה שלא סופרים אותו? אמנם בחור צעיר, אבל ברמה עולמית לגילו. ומכבי מעולם לא הצטיינה בטיפוח צעירים, אבל לא נראה לי שהיה לה מישהו ברמה כזו.
לא שאני חושב שהוא הולך לככב פה עם 20 למשחק או משהו, אבל הוא כן אמור להיות מסוגל לתת תרומה סבירה, עם ניצוצות פה ושם. לראות מה הוא יודע לעשות דווקא נראה לי כמו אחת הסיבות הטובות לראות את מכבי השנה.
מה דעתכם?

Re: בנדר

25 יוני 2015, 00:03

חבל לשרוף את הילד עכשיו. שימשיך להשתפשף

25 יוני 2015, 00:10

למה ילד? הבחור בן 18 בעונה הקרובה. אולי אצלנו זה נראה שחקן צעיר, אבל לשחקן ברמה שלו זה לא מוקדם מדי לעלות לקבוצה בוגרת עם שאיפות.
הבחור הוא כישרון טופ 10 בעולם לגילו. אם אלכס אברינאס משחק ותורם במלאגה וברצלונה כבר ארבע שנים והוא בן 21 היום, למה לא בנדר?

25 יוני 2015, 00:16

אני מסכים. אין שום סיבה שלא יצטרף לבוגרים...
רפאל נדאל לקח את הרולאן גארוס הראשון שלו בערך בגיל הזה...

25 יוני 2015, 00:21

לא יודע אם אפשר להשוות ספורט אחד לאחר. בהתעמלות נדיה קומאנצ'י לקחה מדליות זהב בגיל 14 נראה לי...
אבל יש מספיק שחקני כדורסל שנכנסו לעניינים לפני גיל 20, בטח המוכשרים שבהם, ואני לא מדבר רק על מפלצות פיזיות כמו שאק או לברון.
ספליט של סוף שנות השמונים היתה כמעט כולה מבוססת על שחקנים צעירים. אמנם הצעירים האלה היו קוקוץ', ראדג'ה וטאבאק, אבל זה הספיק לרצף אליפויות אירופה.
גיל 18 זה בטח לא צעיר מדי.

25 יוני 2015, 00:24

אני לא רואה את גיא גודס מצליח לעשות משהו עם יהלום כזה.
בשביל להוציא משהו מהילד צריך שכל הקבוצה תעזור לו או שיהיה לו מאמן שידע לעשות עבורו את המקסימום ובמכבי אין את התנאים האלה.
מקווה שיימצא סידור וישאילו אותו לקבוצת יורוליג/יורוקאפ שתוכל להפוך אותו לכוכב שלה. אחרי קמפיין שלו באליפות u-18 זה בטח יהיה קל.

25 יוני 2015, 00:27

יכול להיות רעיון לא רע. עם וויצ'יץ' זה עבד יופי, הושאל לשנה וחזר מפלצת.

25 יוני 2015, 00:29

אני עדיין חושב שבסופו של דבר מכבי לא תרוויח שום דבר מעסקת בנדר.

25 יוני 2015, 05:52

אין מה להפסיד מלהביא אותו בתור זר שביעי. אולי הוא יוכל לתרום.

25 יוני 2015, 07:56

jol9 כתב:אני מסכים. אין שום סיבה שלא יצטרף לבוגרים...
רפאל נדאל לקח את הרולאן גארוס הראשון שלו בערך בגיל הזה...

לא צריך ללכת רחוק, מיקי האגדה הגיע בגיל 17 לבוגרים. כמעט חילול השם לדבר עליו היום. :)

25 יוני 2015, 09:10

ישלי הרגשה שהילד קצת נהרס השנה ברמת גן ופשוט לא התקדם לשום מקום,חבל,מכבי לא מתנהלים איתו נכון

25 יוני 2015, 11:34

גל גל כתב:ישלי הרגשה שהילד קצת נהרס השנה ברמת גן ופשוט לא התקדם לשום מקום,חבל,מכבי לא מתנהלים איתו נכון

בדיוק

25 יוני 2015, 14:26

מכבי לא מתנהלת איתו נכון ובכלל נראה שכל נושא האקדמיה לא מוצלח וסתם מבזבז כסף

25 יוני 2015, 14:29

מביך לקרוא לזה אקדמיה. אקדמיה להתנהלות בדיחה.

26 יוני 2015, 23:07

אני מודה שלא לגמרי הבנתי את הרעיון להשקיע בו כל כך..
ראיתי אותו השנה בלאומית ואין ספק שעוד אין לו מה לתרום לסגל של מכבי, שלא לדבר על דקות ביורוליג.
אם הוא טופ 10 לגילו בעולם, סביר להניח שתוך שנתיים הוא ב-NBA.
חשבון פשוט- במקרה הטוב יצא לנו איזה שנה איתו כשחקן ספסל צעיר ולא יעיל מדי, ואולי גם נרוויח איזה באיי-אאוט קטן (אחרי הכל, אין פה את המיליונים של הכדורגל).

אז מה בדיוק יצא לנו מכל הטראראם?..

26 יוני 2015, 23:14

מילוס כתב:אני מודה שלא לגמרי הבנתי את הרעיון להשקיע בו כל כך..
ראיתי אותו השנה בלאומית ואין ספק שעוד אין לו מה לתרום לסגל של מכבי, שלא לדבר על דקות ביורוליג.
אם הוא טופ 10 לגילו בעולם, סביר להניח שתוך שנתיים הוא ב-NBA.
חשבון פשוט- במקרה הטוב יצא לנו איזה שנה איתו כשחקן ספסל צעיר ולא יעיל מדי, ואולי גם נרוויח איזה באיי-אאוט קטן (אחרי הכל, אין פה את המיליונים של הכדורגל).

אז מה בדיוק יצא לנו מכל הטראראם?..

זה משהו שדיברתי עליו כבר שנה שעברה. לא ברור לי מה ייצא פה. מליון דולר בייאאוט במקרה הטוב? בשביל זה מקימים אקדמיה?

26 יוני 2015, 23:15

לדעתי, זה הרבה בשביל הרושם, כדי למשוך עוד כשרונות צעירים, לא בשביל רווח גדול

26 יוני 2015, 23:23

תוריד את הכסף שהשקיעו וישקיעו בו עד שיעזוב.. המיליון, נאמר, הופך לרווח נקי של סיר פתיתים.
אם היינו פרטיזן או לובליאנה, מילא.. אלה קבוצות שמתקיימות כבר שנים על הפיסטוקים של הבאיי-אאוט.. בשבילנו זה פשוט מוזר מדי.

זה יוצר סיטואציה סוריאליסטית קצת - אם אנחנו רוצים שישאר, נצטרך לקוות שיצא ממנו שחקן בינוני מינוס.

26 יוני 2015, 23:27

בסופו של דבר מדובר על עוד פרוייקט מגלומני של דני פדרמן, שעושה בתקציב הקבוצה ככל העולה על רוחו, בלי שום קשר
לאיך זה משפיע על הקבוצה הבוגרת.
אין לי בעיה בכלל עם גידול והשקעה בצעירים, להיפך זה מבורך.
אבל בשביל זה יש מועדון נוער, עם תקציב, עם מאמנים וכו'.

אני גם מבין את הרצון לתת לשחקן צעיר להרגיש את עולם הבוגרים, וגם זה מבורך, אבל בשביל זה יש את מנגנון ההשאלה.

למה צריך לבנות פרוייקט כזה על חשבון התקציב של הקבוצה הבוגרת?

26 יוני 2015, 23:28

מכבי הייתה צריכה להשאיל אותו לקבוצה כמו צדביטה זאגרב, שם הוא יכול באמת להתפתח ולהתקדם.
הוא לא התקדם בכלום בעונה הזאת וחבל. עדיין לא מאוחר להשאיל אותו. מה שבטוח, לקבוצה הבוגרת הוא לא מתאים. אולי עוד שנתיים (בתקווה שלא ייצא לדראפט או משהו כזה).
פרסם תגובה