פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
22 נובמבר 2016, 14:35
אם אתם חובבי כדורסל, בוודאי נתקלתם כבר בשם טי. ג'יי. ליף, בנו של ברד ליף, שנחשב לאחד הכשרונות בגדולים לגילו בארה"ב. הפורוורד (19, 2.08 מ'), שנולד בתל אביב ומחזיק באזרחות ישראלית ואמריקאית, חווה עונת בכורה מצויינת באחת המכללות הגדולות בארה"ב - UCLA.
בארבעה משחקים עד כה בליגת המכללות רושם ליף ממוצעים של דאבל-דאבל (20.3 נקודות ו-10 ריבאונדים) ומוסיף 2.5 אסיסטים ו-1.5 חסימות. הפורוורד קולע ב-73 אחוזים מהשדה ו-33 אחוזים מחוץ לקשת ומשחק בסך הכל 28.8 דקות למשחק.
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 30536.htmlמה אתם אומרים ?
נערך לאחרונה על ידי
arel123 בתאריך 22 נובמבר 2016, 16:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
22 נובמבר 2016, 14:37
ת'רד חשוב. לא לגעת.
22 נובמבר 2016, 14:43
שועל כתב:ת'רד חשוב. לא לגעת.
זה באמת ת'רד מעניין. לעומת הרבה כאלו לאחרונה שהייתי מוותר עליהם..
זה יכול בהמשך להפוך לת'רד בכלל על הצעירים הישראלים..
22 נובמבר 2016, 14:49
my man כתב:שועל כתב:ת'רד חשוב. לא לגעת.
בניגוד לת'רד אחר שקיומו לא מוצדק
22 נובמבר 2016, 14:50
שועל כתב:my man כתב:שועל כתב:ת'רד חשוב. לא לגעת.
בניגוד לת'רד אחר שקיומו לא מוצדק
22 נובמבר 2016, 14:53
למה הוא הולך בסוף עונת הרוקי שלו כבר לדראפט? מה בוער לו?
22 נובמבר 2016, 14:57
אולי סוף סוף יהיה פה שחקן ישראלי טוב?
22 נובמבר 2016, 14:59
לא ממש עקבתי אחריו
איך הוא?
22 נובמבר 2016, 15:04
שועל כתב:לא ממש עקבתי אחריו
איך הוא?
כישרון גדול מאוד. מעבר לזה לא ניתן לדעת.
22 נובמבר 2016, 15:05
יש לנו ניסיון לא מוצלח עם כישרונות גדולים צעירים
לא כל מי שהתקשורת או אנשי כדרוסל מחשיבים לכשרון מתברר ככזה
אנחנו צריכים רק שחקנים מוכחים, לא כישרונות על הנייר
22 נובמבר 2016, 15:34
arel123 כתב:אם אתם חובבי כדורסל, בוודאי נתקלתם כבר בשם טי. ג'יי. ליף, בנו של ברד ליף, שנחשב לאחד הכשרונות בגדולים לגילו בארה"ב. הפורוורד (19, 2.08 מ'), שנולד בתל אביב ומחזיק באזרחות ישראלית ואמריקאית, חווה עונת בכורה מצויינת באחת המכללות הגדולות בארה"ב - UCLA.
בארבעה משחקים עד כה בליגת המכללות רושם ליף ממוצעים של דאבל-דאבל (20.3 נקודות ו-10 ריבאונדים) ומוסיף 2.5 אסיסטים ו-1.5 חסימות. הפורוורד קולע ב-73 אחוזים מהשדה ו-33 אחוזים מחוץ לקשת ומשחק בסך הכל 28.8 דקות למשחק.
מה אתם אומרים ?
לא רק נתקלנו בשם. הוא שיחק בנבחרת הנוער לפני שנה
22 נובמבר 2016, 15:35
רק אני לא הבנתי , מי אמר שיש מאבק בין מכבי לירושלים על שירותיו של הבחור ? המצאה אישית שלך?
22 נובמבר 2016, 16:21
כישרון יש, אבל לא להחתים בכל מחיר, זה תלוי תקציב. הוא ממילא לא יהיה פה לטווח הארוך
22 נובמבר 2016, 20:00
הלינק לא היה בפוסט בזמן ששאלתי
22 נובמבר 2016, 20:07
המקרה של טי ג'יי הוא מקרה מעניין מאוד.
כרגע העמדה של ליף היא 4 ולא 3.
פאוור פורוורדים לבנים, בגלל הנחיתות הפיזית/אתלטית (שקיימת, לפחות כרגע, גם במקרה של ליף - 2.08 מ' על 100 קילו) צריכים להביא איזו תכונה מאוד בולטת כדי לשחק בNBA.
סקאוטים דיברו עליו בהתחלה כפרוספקט בעמדת הסמול-פורוורד (שם המבנה הפיזי שלו שם אותו ביתרון, בסגנון של צ'נדלר פרסונס), אבל בכל ההזדמנויות שיצא לי לראות אותו הוא שיחק כשחקן פנים לכל דבר.
כנראה שגם אם היה רוצה להסב את עצמו ל-3, הוא היה בוחר לשחק במכללה אחרת, ולא בכזו שרצה עם 3 גארדים שמובילים את הכדור.
בעמדה 4 הוא רחוק מאוד מהNBA כרגע.
מבחינה פיזית, הוא יהיה צריך להוסיף לפחות 15-20 פאונד. מבחינה מקצועית, הוא יצטרך להמשיך לשאוב ריבאונדים ולהיות פקטור בהגנה ובמקביל להפוך לקלעי הרבה יותר מסוכן מבחוץ.
(בקיץ שעבר היה על 60% מהעונשין ולא קלע אף שלשה בU18, ב-4 המשחקים שלו במכללות זורק שתי שלשות למשחק וקולע ב33% ו70% מהקו- התקדמות יפה, אבל ייבחן לאורך זמן).
לצורך העניין, אם תסתכלו על דומנטאס סאבוניס (פרופיל פיזי דומה), תראו שחקן שזרק משהו כמו 15 שלשות בכל קריירת המכללות שלו, והיה יותר על טיקט של ריבאונדר/שחקן פנים.
בNBA הוא מתמודד מול סייז ואתלטיות אחרים לגמרי, וסבוניס זורק 3 שלשות למשחק (וגם קולע אותן יפה, ב39%).
כרגע אין אצלו איזושהי תכונה מובהקת שאמורה להפוך אותו לרול פלייר בNBA, וזה משהו שלוקח זמן לפתח- משהו שאני לא בטוח שאפשר לעשות בעונת one-and-done כזאת.
אני חושב שסאבוניס זה כנראה המודל הכי נכון להתחקות אחריו. גם לבוא ולהוכיח שהוא מסוגל לשחק טוב נגד בוגרים במסגרת הנבחרת, וגם לא להזדרז לצאת לדראפט.
בכל מקרה, אני חושב שעוד מאוד מוקדם לדבר עליו כרלוונטי למכבי, אבל טוב עושים ששומרים איתו על קשר ומטפחים אותו.
22 נובמבר 2016, 20:59
החציל האצטקי כתב:המקרה של טי ג'יי הוא מקרה מעניין מאוד.
כרגע העמדה של ליף היא 4 ולא 3.
פאוור פורוורדים לבנים, בגלל הנחיתות הפיזית/אתלטית (שקיימת, לפחות כרגע, גם במקרה של ליף - 2.08 מ' על 100 קילו) צריכים להביא איזו תכונה מאוד בולטת כדי לשחק בNBA.
סקאוטים דיברו עליו בהתחלה כפרוספקט בעמדת הסמול-פורוורד (שם המבנה הפיזי שלו שם אותו ביתרון, בסגנון של צ'נדלר פרסונס), אבל בכל ההזדמנויות שיצא לי לראות אותו הוא שיחק כשחקן פנים לכל דבר.
כנראה שגם אם היה רוצה להסב את עצמו ל-3, הוא היה בוחר לשחק במכללה אחרת, ולא בכזו שרצה עם 3 גארדים שמובילים את הכדור.
בעמדה 4 הוא רחוק מאוד מהNBA כרגע.
מבחינה פיזית, הוא יהיה צריך להוסיף לפחות 15-20 פאונד. מבחינה מקצועית, הוא יצטרך להמשיך לשאוב ריבאונדים ולהיות פקטור בהגנה ובמקביל להפוך לקלעי הרבה יותר מסוכן מבחוץ.
(בקיץ שעבר היה על 60% מהעונשין ולא קלע אף שלשה בU18, ב-4 המשחקים שלו במכללות זורק שתי שלשות למשחק וקולע ב33% ו70% מהקו- התקדמות יפה, אבל ייבחן לאורך זמן).
לצורך העניין, אם תסתכלו על דומנטאס סאבוניס (פרופיל פיזי דומה), תראו שחקן שזרק משהו כמו 15 שלשות בכל קריירת המכללות שלו, והיה יותר על טיקט של ריבאונדר/שחקן פנים.
בNBA הוא מתמודד מול סייז ואתלטיות אחרים לגמרי, וסבוניס זורק 3 שלשות למשחק (וגם קולע אותן יפה, ב39%).
כרגע אין אצלו איזושהי תכונה מובהקת שאמורה להפוך אותו לרול פלייר בNBA, וזה משהו שלוקח זמן לפתח- משהו שאני לא בטוח שאפשר לעשות בעונת one-and-done כזאת.
אני חושב שסאבוניס זה כנראה המודל הכי נכון להתחקות אחריו. גם לבוא ולהוכיח שהוא מסוגל לשחק טוב נגד בוגרים במסגרת הנבחרת, וגם לא להזדרז לצאת לדראפט.
בכל מקרה, אני חושב שעוד מאוד מוקדם לדבר עליו כרלוונטי למכבי, אבל טוב עושים ששומרים איתו על קשר ומטפחים אותו.
הוא לא זרק שלשות בנבחרת הנוער, כי בנבחרת הנוער שמו אותו לשחק סנטר. מה גם שבאירופה הוא לא היה צריך להתמודד עם פיזיות גדולה מדי מתחת לסלים.
ברור שהוא צריך להעלות מסת שריר בשביל לשחק ב NBA. מה אתה רוצה, הוא עדיין ילד
22 נובמבר 2016, 21:11
felix_r כתב:הוא לא זרק שלשות בנבחרת הנוער, כי בנבחרת הנוער שמו אותו לשחק סנטר. מה גם שבאירופה הוא לא היה צריך להתמודד עם פיזיות גדולה מדי מתחת לסלים.

ברור שבאירופה הוא משחק מעט שונה, אבל 60% מהקו ו0-5 מהעונשין זה מספיק כדי להגיד שקלעי טבעי שיחיה על הטיקט הזה בNBA הוא כנראה לא.
אתה אומר עדיין ילד, אבל הילד הזה מדבר בראיונות על יציאה לNBA תוך שנה. עם הגוף הזה והסקילסט הנוכחי- יהיה לו מאוד מאוד קשה להצליח שם.
יכול להיות שהוא יתן עונת מכללות פסיכית עם סטטיסטיקות שישכנעו GMים שהפוטנציאל שלו שווה את ההמתנה, אבל בשביל להיות שחקן NBA משמעותי שנה בוודאי לא תספיק.
לאירופה הוא תמיד יוכל להגיע, אבל קשה לי לחשוב על סיטואציה שבה ייבחר במודע ללכת לאירופה ודרכה לNBA, אף על פי שזו אופציה שלגמרי יכולה לעבוד במקרה הספציפי שלו.
22 נובמבר 2016, 21:15
הוא לא יהיה הראשון שמצהיר בתחילת עונה שייצא לנבא עוד שנה ובסוף חזר בו. ברור שכרגע הוא לא שם.
22 נובמבר 2016, 21:23
החציל האצטקי כתב:felix_r כתב:הוא לא זרק שלשות בנבחרת הנוער, כי בנבחרת הנוער שמו אותו לשחק סנטר. מה גם שבאירופה הוא לא היה צריך להתמודד עם פיזיות גדולה מדי מתחת לסלים.

ברור שבאירופה הוא משחק מעט שונה, אבל 60% מהקו ו0-5 מהעונשין זה מספיק כדי להגיד שקלעי טבעי שיחיה על הטיקט הזה בNBA הוא כנראה לא.
אתה אומר עדיין ילד, אבל הילד הזה מדבר בראיונות על יציאה לNBA תוך שנה. עם הגוף הזה והסקילסט הנוכחי- יהיה לו מאוד מאוד קשה להצליח שם.
יכול להיות שהוא יתן עונת מכללות פסיכית עם סטטיסטיקות שישכנעו GMים שהפוטנציאל שלו שווה את ההמתנה, אבל בשביל להיות שחקן NBA משמעותי שנה בוודאי לא תספיק.
לאירופה הוא תמיד יוכל להגיע, אבל קשה לי לחשוב על סיטואציה שבה ייבחר במודע ללכת לאירופה ודרכה לNBA, אף על פי שזו אופציה שלגמרי יכולה לעבוד במקרה הספציפי שלו.
לא הייתי מתייחס לאחוזים בטורניר קצר כמו אליפות אירופה לנוער. זה טורניר קשה וקצר של משחקים יום אחר יום. האחוזים בטורנירים כאלה לא תמיד מראים את המצב האמיתי.
לגבי היציאה המהירה ל NBA... תקן אותי אם אני טועה, אבל לא זכורים לי הרבה שחקנים לבנים שיצאו לדראפט לפני שסיימו את הלימודים במכללה. בדרך כלל צריך להיות עילוי אמיתי מבחינה פיזית על מנת לצאת מוקדם לדראפט. לא נראה לי שזה המצב. אז כן, לפעמים לוקחים אירופים צעירים, שעדיין לא מוכנים מבחינה הפיזית (כמו בנדר), אבל עד כמה שאני יודע, המצב הוא שונה לגמרי לגבי השחקנים האמריקאים, אותם הסקאוטים בוחנים יומיום בכל משחק ומשחק נגד יריבות שחוזקן ידוע לסקואטים.