ליגת ווינר: מכבי vs הפועל אילת - א', 20:15, ספורט 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר: מכבי vs הפועל אילת - א', 20:15, ספורט 5

הודעהעל ידי ankram » 18 פברואר 2013, 15:11

yzafrir כתב:דווקא העונה אליהו פתח מצויין גם בהגנה ונחלש בשלב מסויים אבל אני חושב שדווקא העונה ראיתי אצלו דברים שאף פעם לא ראיתי קודם , בעיקר מבחינת המלחמה שלו והרצון שלו...

זה נגמר בערך אחרי המשחק מול מלאגה בחוץ....
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי yzafrir » 18 פברואר 2013, 15:23

ankram כתב:
yzafrir כתב:דווקא העונה אליהו פתח מצויין גם בהגנה ונחלש בשלב מסויים אבל אני חושב שדווקא העונה ראיתי אצלו דברים שאף פעם לא ראיתי קודם , בעיקר מבחינת המלחמה שלו והרצון שלו...

ממש לא נכון , עד אמצע הסיבוב הראשון הוא היה טוב ואחר כך הייתה לו ירידה והוא הפך להיות לא יציב אבל עדיין שיחק טוב....
אני מציע לך לחזור לתרדים של המשחקים מהסיבוב הראשון ולראות מה כתבו עליו פה כמעט כולם אחרי המשחקים האלו...

כשליאור מקבל דקות והמאמן נותן לו ביטחון אז הוא מצויין....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2013, 15:30

yzafrir כתב:
ankram כתב:

ממש לא נכון , עד אמצע הסיבוב הראשון הוא היה טוב ואחר כך הייתה לו ירידה והוא הפך להיות לא יציב אבל עדיין שיחק טוב....
אני מציע לך לחזור לתרדים של המשחקים מהסיבוב הראשון ולראות מה כתבו עליו פה כמעט כולם אחרי המשחקים האלו...

הוא היה טוב כל עוד בלאט לא התחיל לשחק איתו משחקים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2013, 15:43

משה כתב:
roy1000 כתב:
קודי כתב:הבעיה העיקרית היא שבלי אליהו זו קבוצה חסרת שכל לחלוטין וההתמודדות שלה עם הגנות קצת יותר מורכבות מאישית רגילה הופכת לקשה מאוד. אתמול מכבי נזקקה להארכה כדי להגיע ל-72 נקודות בבית נגד אילת.

בלי אליהו הקבוצה הזו לא יכולה לעשות סל בהתקפה עומדת. זה הופך להיות אחד על חמש של יוגב או היקמן והם לא שחקנים מספיק מוכשרים לעשות את זה אפילו בקטסל.

באמת שאני לא מבין למה אתה כל כך תופס מאליהו. כבר 4 שנים שהוא לא מתקדם במילימטר והיכולת שלו לעשות סלים בהתקפה עומדת היא מול קבוצות ישראליות או קבוצות מהשלב הראשון ביורוליג, בזה זה מסתיים.

מול סיינה העונה ליאור קלע בדאבל פיגרס בכל המשחקים, וזאת הקבוצה במקום השני בטופ 16 עם הפסד אחד בלבד בכל הסיבוב.
גם מול חימקי המצויינת הוא היה טוב מאוד.

ליאור יודע לקלוע ולשחק טוב מול כל הקבוצות (לא חושב שיש קבוצה ביורוליג שהוא לא קלע מולה בדאבל פיגרס או הצטיין מולה באיזשהו שלב בקריירה).

הוא באמת לא יציב, אבל כשהוא טוב, אז הקבוצה מרוויחה, בניגוד לכל מיני שחקנים אחרים שדואגים בעיקר למספרים האישיים שלהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 18 פברואר 2013, 16:52

השאלה לגבי ליאור היא התרומה שלו ההתקפית מול החוסר תרומה שלו הגנתית.
זה דיון מעייף אבל שווה לחזור עליו שוב.

גם מול סיינה וגם מול חימקי ליאור היה נוכח מלא בבריחה של הקבוצות , ההגנה שלו על מספרי 4 , היא במקרה הטוב שערורייתית , והוא לא לוקח ריבאונד , יש סיבה הגיונית מדוע במשחקים הללו מספרי ה 4 של היריבות עשו מספרי קרייריה.

לליאור יש הרבה מעלות , לדעתי הוא בכלל עושה המשחק האמיתי של הקבוצה , השאלה איתו תמיד היא כמה תרומה יש לו התקפית מול מה שמתקזז הגנתית.

אפרופו סטאטיסטיקה , המספרים של ליאור מול חימקי הלכו ותפחו בגרבג'.

זה נכון שליאור עשה דאבל פיגר מול כל הקבוצות האלו בשלב כלשהו בקרייריה , אבל ליאור באופן עקבי , יורד דראסטית ברמה שלו ככל שהעונה הולכת ומתקדמת , הוא בדר,כ עושה שלב בתית טוב , והולך ודועך ככל שהעונה של מכבי ממשיכה.

דווקא מול סיינה במשחק הראשון , היקמן היה זה שניצח בסל האחרון את המשחק , היה לו גם משחק טוב מול בארסה , וזה אחרי ש20 שניות מהפתיחה הוא קיבל בומבה שהיתה מפרקת כל אחד מאיתנו לגורמים (הסיבה בעטיה הוא לא שיחק אמש).

כל זה לא אמור לסנגר על היקמן , אני בהחלט חושב שהוא לא מתאים לסגנון המשחק שאני הייתי רוצה לראות , הוא אנוכי , בעל קליעה לא יציבה לחלוטין , משחק רע מאד את הפיק נ רול , ומוביל מתפרצות מהגרועים שראיתי בימי חיי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 18 פברואר 2013, 16:56

felix_r כתב:
yzafrir כתב:
ankram כתב:

הוא היה טוב כל עוד בלאט לא התחיל לשחק איתו משחקים

הוא היה טוב עד שהתמנה לקפט מכבי....
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2013, 17:39

אנקראם,
הקטע הוא שליאור כבר הוכיח שהוא יכול לשחק בהגנה וגם לקחת ריבאונדים.
כמו שהגבוהים של מכבי נפגעים מזה שהגארדים חושבים בעיקר עצמם כך גם ליאור...

גם בלו לא היה שחקן הגנה טוב יותר מליאור וריבאונדר טוב הרבה פחות ובכל זאת הוא קיבל את הדקות שלו.

בסכומים שמכבי משלמת אתה לא יכול לקבל שחקנים שלמים שטובים בהכל.
במקרה של ליאור שווה לדעתי לחפש פתרונות לחולשה ההגנתית שלו בשביל להרוויח את ההתקפה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 18 פברואר 2013, 21:25

יוני, ליאור טוב עד שזה מגיע למשחקים מול ברצלונה. וריאל. ופאנאתנייקוס. במשחקים האלה הוא משליך גויאבות בחוסר הצלחה מול כל מיני סבן פוטרים שמפחידים אותו מלהיכנס לצבע, והופך להיות לא אפקטיבי גם בצד ההתקפי של המגרש. יכול להיות שברמת ההעיקרון ליאור באמת אחד השחקנים הטובים בקבוצה השנה. זה יותר בגלל שהקבוצה הנוכחית מסריחה ופחות איזה סוג של תעודת כבוד לליואר.
שחף

הודעהעל ידי קודי » 19 פברואר 2013, 10:20

אגב, שימו לב שאילת היתה מאוד מאוד קרובה לנצח את מכבי לא במשחק טוב שלה, אפילו לא במשחק סביר אלא במשחק די רע שלה. היא שיחקה בלי הכוכב הגדול שלה (סקוטי הופסון) ובלי אחד הישראלים (חכמון שגמר את העונה), קלעה באחוזים רעים (47% ל-2, 28% ל-3), לא לקחה הרבה ריבאונדים בהתקפה (8), ואיבדה יותר ממה שמסרה (12 איבודים לעומת 8 אסיסטים). אם פעם בשביל לנצח את מכבי היו צריכות הקבוצות הישראליות לתפוס יום ענק, היום אפילו יום בינוני מספיק ולא רק המשחק הזה מעיד על כך אלא גם משחקי הגביע, בהן אשדוד שיחקה מחצית אחת וחיפה היתה סתם ביום בינוני. המדהים הוא שאנחנו בשנה בה קבוצות הליגה חלשות בצורה מחרידה ועדיין משחק בינוני שלהן מוביל יכול להוביל למשחק צמוד מול מכבי, שהיא בעלת תקציב של למעלה מפי 10 מרוב הקבוצות.
אני לא זוכר קבוצה כל כך חלשה של מכבי מאז שאני אוהד הקבוצה, אפילו לא בעונה בה הפסידה את האליפות לגליל (הקבוצה ההיא של הגליל היתה באמת קבוצה מדהימה).
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2013, 10:38

קודי כתב:אגב, שימו לב שאילת היתה מאוד מאוד קרובה לנצח את מכבי לא במשחק טוב שלה, אפילו לא במשחק סביר אלא במשחק די רע שלה. היא שיחקה בלי הכוכב הגדול שלה (סקוטי הופסון) ובלי אחד הישראלים (חכמון שגמר את העונה), קלעה באחוזים רעים (47% ל-2, 28% ל-3), לא לקחה הרבה ריבאונדים בהתקפה (8), ואיבדה יותר ממה שמסרה (12 איבודים לעומת 8 אסיסטים). אם פעם בשביל לנצח את מכבי היו צריכות הקבוצות הישראליות לתפוס יום ענק, היום אפילו יום בינוני מספיק ולא רק המשחק הזה מעיד על כך אלא גם משחקי הגביע, בהן אשדוד שיחקה מחצית אחת וחיפה היתה סתם ביום בינוני. המדהים הוא שאנחנו בשנה בה קבוצות הליגה חלשות בצורה מחרידה ועדיין משחק בינוני שלהן מוביל יכול להוביל למשחק צמוד מול מכבי, שהיא בעלת תקציב של למעלה מפי 10 מרוב הקבוצות.
אני לא זוכר קבוצה כל כך חלשה של מכבי מאז שאני אוהד הקבוצה, אפילו לא בעונה בה הפסידה את האליפות לגליל (הקבוצה ההיא של הגליל היתה באמת קבוצה מדהימה).

לא הייתי הולך להשוואות של קבוצות מתקופות שונות.
מדובר בקבוצה חלשה בזירה האירופאית, ומספיק טובה בשביל לקחת את כל התארים בזירה המקומית.

המשחקים האלה בליגה לא באמת מעניינים מישהו ולכןקשה להתייחס אליהם ברצינות.

אני מקווה שביום חמישי, מול קבוצה שמכבי יכולה וצריכה לנצח, נראה איזשהי התעלות של השחקנים, כי הפסד ביתי לסיינה, זה משהו שאי אפשר לקבל בהבנה,
גם לא בעונה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 19 פברואר 2013, 10:44

jol9 כתב:
קודי כתב:אגב, שימו לב שאילת היתה מאוד מאוד קרובה לנצח את מכבי לא במשחק טוב שלה, אפילו לא במשחק סביר אלא במשחק די רע שלה. היא שיחקה בלי הכוכב הגדול שלה (סקוטי הופסון) ובלי אחד הישראלים (חכמון שגמר את העונה), קלעה באחוזים רעים (47% ל-2, 28% ל-3), לא לקחה הרבה ריבאונדים בהתקפה (8), ואיבדה יותר ממה שמסרה (12 איבודים לעומת 8 אסיסטים). אם פעם בשביל לנצח את מכבי היו צריכות הקבוצות הישראליות לתפוס יום ענק, היום אפילו יום בינוני מספיק ולא רק המשחק הזה מעיד על כך אלא גם משחקי הגביע, בהן אשדוד שיחקה מחצית אחת וחיפה היתה סתם ביום בינוני. המדהים הוא שאנחנו בשנה בה קבוצות הליגה חלשות בצורה מחרידה ועדיין משחק בינוני שלהן מוביל יכול להוביל למשחק צמוד מול מכבי, שהיא בעלת תקציב של למעלה מפי 10 מרוב הקבוצות.

לא הייתי הולך להשוואות של קבוצות מתקופות שונות.
מדובר בקבוצה חלשה בזירה האירופאית, ומספיק טובה בשביל לקחת את כל התארים בזירה המקומית.

המשחקים האלה בליגה לא באמת מעניינים מישהו ולכןקשה להתייחס אליהם ברצינות.

אני מקווה שביום חמישי, מול קבוצה שמכבי יכולה וצריכה לנצח, נראה איזשהי התעלות של השחקנים, כי הפסד ביתי לסיינה, זה משהו שאי אפשר לקבל בהבנה,
גם לא בעונה הזאת.

האמת, המשחק ביום חמישי כבר לא ממש משנה. יש למכבי עוד משחק אחד חשוב העונה ויש לה שלושה וחצי חודשים להתכונן אליו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2013, 11:45

שחף כתב:יוני, ליאור טוב עד שזה מגיע למשחקים מול ברצלונה. וריאל. ופאנאתנייקוס. במשחקים האלה הוא משליך גויאבות בחוסר הצלחה מול כל מיני סבן פוטרים שמפחידים אותו מלהיכנס לצבע, והופך להיות לא אפקטיבי גם בצד ההתקפי של המגרש. יכול להיות שברמת ההעיקרון ליאור באמת אחד השחקנים הטובים בקבוצה השנה. זה יותר בגלל שהקבוצה הנוכחית מסריחה ופחות איזה סוג של תעודת כבוד לליואר.

כשיהיה למכבי שני מליון דולר לשחקן, אפשר יהיה לדבר על להביא שחקן יותר טוב ממנו. ראינו בדיוק מה שווה מדלי ב- 800K. אתה לא מביא לפה את מירוטיץ' בחצי מליון שפדרמן מוכן לתקצב לזר.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 19 פברואר 2013, 12:02

roy1000 כתב:
שחף כתב:יוני, ליאור טוב עד שזה מגיע למשחקים מול ברצלונה. וריאל. ופאנאתנייקוס. במשחקים האלה הוא משליך גויאבות בחוסר הצלחה מול כל מיני סבן פוטרים שמפחידים אותו מלהיכנס לצבע, והופך להיות לא אפקטיבי גם בצד ההתקפי של המגרש. יכול להיות שברמת ההעיקרון ליאור באמת אחד השחקנים הטובים בקבוצה השנה. זה יותר בגלל שהקבוצה הנוכחית מסריחה ופחות איזה סוג של תעודת כבוד לליואר.

כשיהיה למכבי שני מליון דולר לשחקן, אפשר יהיה לדבר על להביא שחקן יותר טוב ממנו. ראינו בדיוק מה שווה מדלי ב- 800K. אתה לא מביא לפה את מירוטיץ' בחצי מליון שפדרמן מוכן לתקצב לזר.

מסכים לגמרי. בסכומים שפדרמן מתקצב לשחקנים אין שום סיכוי להביא לכאן פאוור פורוורד טוב יותר מאליהו, שגם הוא מקבל היום במכבי פחות ממה שהוא שווה בשוק רק בגלל שהוא רוצה לשחק קרוב לאמא. אליהו רחוק מלהיות מושלם, אבל אם אתה רוצה מספר 4 מושלם תחפש אותו במדריד (מירוטיץ) או בברצלונה (לורבק). לכן גם אני חושב שהבעיה בעמדה 4 היא הכי פחות בוערת וצריך להגיע לכאן זר זול יחסית שישלים את ליאור בקליעה מבחוץ. הבעיה היותר כבדות נמצאות בעמדות 1, 2 ו-5, שם מכבי תצטרך להשקיע סכומים שעד היום לא רצתה להתקרב אליהם בשביל להגיע למשהו. בפחות מ-1-1.2 ימילון דולר לא תמצא אף סנטר סביר ובפחות מ-1.3-1.5 מיליון דולר לא תמצא אף גארד ברמה גבוהה.
קודי

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־42 אורחים