מכבי תל אביב במו"מ מתקדם להכנסת שותף חדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי תל אביב במו"מ מתקדם להכנסת שותף חדש

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2013, 12:53

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
er79 כתב:פדרמן שמדרמן, אני גם לא מאמין שיבוא משקיע או שניים בשביל לכסות את הגירעונות, מה בדיוק יוצא לו מזה? אולי זה אפשרי לשנה הקרובה בלבד, אבל בטוח לו בטווח הרחוק. אבל אני בהחלט מסכים שהתקציב לא ישתדרג משמעותית לצערי, אולי נוכל להביא איזה גארד איכותי אחד ותו לא, יתר השחקנים יהיו בינוניים כתמול שלשום

מה בדיוק יוצא לו מזה? אפס הוצאות. הוא יוכל לשמור על השליטה המוחלטת במועדון, תוך צמצום ההשקעה. אין יותר הגיוני מזה.

האמת שפדרמן (האב) ראוי לקרדיט גדול על כל ההכנסות שאנחנו רואים ממכבי היום. אני גם יכול להבין למה כ"כ קשה לו לשחרר. הרי כסף הוא כבר כמעט ולא משקיע,
אבל גם לא בא לו לראות את כל ההשקעה שלו עוברת למישהו אחר עם סים עמוקים יותר, שיוכל להנות מפירות העבודה הקשה שלו.

מצד שני, הוא די מחזיק את מכבי כבת ערובה עכשיו. הוא לא רוצה למכור וגם לא רוצה להשקיע. הוא גם לא מביא אנשי מקצוע רציניים לנהל את העסק, אלא משאיר את זה
לשני אנשים לא מנוסים ולכדורגלן לשעבר...

בקיצור, יש כאן בעיה לא פשוטה, שלא תאפשר למכבי להיות כח אמיתי, משמעותי ויציב ביורוליג בשנים שבהם העסק ימשיך להתנהל כך.

הוא לא ראוי לשום קרדיט. ההכנסות, שגם ככה רובן מגיעות מהמחירים המופקעים של המנויים, משרתות בעיקר אותו. בעלים נורמאלי, משקיע בקבוצה שלו ולא עסוק כל העונה באיזון הטורים באקסל.
אם יום אחד יחליטו להגביל את התקציב בהתאם להכנסות, הוא כנראה ייחשב למנהל הכי מצליח באירופה, בינתיים הוא רק משתמש בקבוצה לתועלתו האישית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 אפריל 2013, 13:01

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
er79 כתב:פדרמן שמדרמן, אני גם לא מאמין שיבוא משקיע או שניים בשביל לכסות את הגירעונות, מה בדיוק יוצא לו מזה? אולי זה אפשרי לשנה הקרובה בלבד, אבל בטוח לו בטווח הרחוק. אבל אני בהחלט מסכים שהתקציב לא ישתדרג משמעותית לצערי, אולי נוכל להביא איזה גארד איכותי אחד ותו לא, יתר השחקנים יהיו בינוניים כתמול שלשום

מה בדיוק יוצא לו מזה? אפס הוצאות. הוא יוכל לשמור על השליטה המוחלטת במועדון, תוך צמצום ההשקעה. אין יותר הגיוני מזה.

האמת שפדרמן (האב) ראוי לקרדיט גדול על כל ההכנסות שאנחנו רואים ממכבי היום. אני גם יכול להבין למה כ"כ קשה לו לשחרר. הרי כסף הוא כבר כמעט ולא משקיע,
אבל גם לא בא לו לראות את כל ההשקעה שלו עוברת למישהו אחר עם סים עמוקים יותר, שיוכל להנות מפירות העבודה הקשה שלו.

מצד שני, הוא די מחזיק את מכבי כבת ערובה עכשיו. הוא לא רוצה למכור וגם לא רוצה להשקיע. הוא גם לא מביא אנשי מקצוע רציניים לנהל את העסק, אלא משאיר את זה
לשני אנשים לא מנוסים ולכדורגלן לשעבר...

בקיצור, יש כאן בעיה לא פשוטה, שלא תאפשר למכבי להיות כח אמיתי, משמעותי ויציב ביורוליג בשנים שבהם העסק ימשיך להתנהל כך.

הוא לא ראוי לשום קרדיט. ההכנסות, שגם ככה רובן מגיעות מהמחירים המופקעים של המנויים, משרתות בעיקר אותו. בעלים נורמאלי, משקיע בקבוצה שלו ולא עסוק כל העונה באיזון הטורים באקסל.
אם יום אחד יחליטו להגביל את התקציב בהתאם להכנסות, הוא כנראה ייחשב למנהל הכי מצליח באירופה, בינתיים הוא רק משתמש בקבוצה לתועלתו האישית.

לא מסכים איתך.
אם הוא לא היה מביא את מכבי להכנסות שאנחנו רואים היום, אז אולי מכבי באמת היתה כמו לובליאנה, שעליה לטופ 16 עבורה היה נחשב להישג משמעותי.

זה שהוא מפיק תועלת מהעניין, זה נכון, אבל עדיין - הניהול השיווקי שלו היה מצויין. הבעיה היא שהוא כנראה לא יודע מתי לצאת, ובמקום לאפשר לעוד אנשים להיכנס ולהשקיע,
ולזוז לאיזשהי עמדת ניהול בכיר (קצת כמו שמעון), כשאחרים הם הבעלים, פדרמן מתעקש להישאר האיש ליד ההגה, ולא רק זה, הוא גם מעמיק את השליטה שלו, בצורה לא הכי לגיטימית לדעתי.

הבעיה עם השיטה הזאת היא שאין דין ואין דיין:
- הילד החליט להשקיע כמה מליונים במחלקת הסקאוטינג הכי גרועה באירופה כנראה? סבבה - יש שם חבר שצריך לדאוג לו.
- הילד החליט להקים פרוייקט מיותר לחלוטין של קבוצת בת, ולסגור אותו אחרי שנמאס? בסדר גמור, אין שום בעיה עם זה.
- הילד החליט למדר את בלאט מבניית הקבוצה ולנצל את היעדרו? מצויין - הרי בלאט הוא בסה"כ אחד המאמנים הטובים באירופה, למה להקשיב לו בכלל, כשאפשר להחתים
שחקנים ב-20 אגורות.

וכו'...

על כל אלה, GM אמיתי ומקצועי, היה שם את המפתחות והולך הביתה...
אני רק מקווה לפחות שדני פדרמן (שהוא בהחלט אדם אינטלגנטי ואיכותי) ישכיל ללמוד מהטעויות של עצמו, ולהפיק לקחים, וישתפר בתפקוד שלו (ושיסגור כבר את מחלקת הסקאוטינג הזאת).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2013, 13:24

מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהמשפט האחרון. אני לא חושב שמגיע לו קרדיט על זה שלא הפכנו ללובליאנה. מאז שהוא הפך להיות האדם המשמעותי במערכת, המועדון ספג מכה לא קלה, ואם לא בלאט, המכה הייתה יכולה להיות קטלנית. ולפני שיקפצו ויגידו שמגיע לו קרדיט גם על החתמת בלאט, אני אזכיר שהוא, בניו ונכדיו עשו הכל בשביל למרר את חייו של בלאט במכבי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 אפריל 2013, 13:43

MTA2311 כתב:מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהמשפט האחרון. אני לא חושב שמגיע לו קרדיט על זה שלא הפכנו ללובליאנה. מאז שהוא הפך להיות האדם המשמעותי במערכת, המועדון ספג מכה לא קלה, ואם לא בלאט, המכה הייתה יכולה להיות קטלנית. ולפני שיקפצו ויגידו שמגיע לו קרדיט גם על החתמת בלאט, אני אזכיר שהוא, בניו ונכדיו עשו הכל בשביל למרר את חייו של בלאט במכבי.

אבל פדרמן הוא האיש המשמעותי במערכת כבר מספר שנים. אמנם בתקופת השושלת היה גם את כץ, וגם שמעון אז היה דמות דומיננטית בהרבה, אבל פדרמן כבר אז היה חזק מאוד במועדון.
ההשתלטות שלו החלה מעט אחרי פירוק השושלת, ומאז אכן העניינים הולכים ונעשים רעים יותר ויותר.

בכל אופן - אפשר לנסח זאת כך: לפדרמן מגיע קרדיט על זה שמכבי הוא המועדון הרווחי באירופה, ומגיע לו מינוס קרדיט על זה שכל מה שמועדון כזה משיג בשנתיים האחרונות הוא הצלבה במחזור האחרון,
והפסד "מכובד"בהצלבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חציברטאס » 16 אפריל 2013, 17:36

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהמשפט האחרון. אני לא חושב שמגיע לו קרדיט על זה שלא הפכנו ללובליאנה. מאז שהוא הפך להיות האדם המשמעותי במערכת, המועדון ספג מכה לא קלה, ואם לא בלאט, המכה הייתה יכולה להיות קטלנית. ולפני שיקפצו ויגידו שמגיע לו קרדיט גם על החתמת בלאט, אני אזכיר שהוא, בניו ונכדיו עשו הכל בשביל למרר את חייו של בלאט במכבי.

אבל פדרמן הוא האיש המשמעותי במערכת כבר מספר שנים. אמנם בתקופת השושלת היה גם את כץ, וגם שמעון אז היה דמות דומיננטית בהרבה, אבל פדרמן כבר אז היה חזק מאוד במועדון.
ההשתלטות שלו החלה מעט אחרי פירוק השושלת, ומאז אכן העניינים הולכים ונעשים רעים יותר ויותר.

בכל אופן - אפשר לנסח זאת כך: לפדרמן מגיע קרדיט על זה שמכבי הוא המועדון הרווחי באירופה, ומגיע לו מינוס קרדיט על זה שכל מה שמועדון כזה משיג בשנתיים האחרונות הוא הצלבה במחזור האחרון,
והפסד "מכובד"בהצלבה.

אה, ושני גמרי יורוליג. איך שכחנו.
חציברטאס

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2013, 20:07

חציברטאס כתב:
jol9 כתב:

והפסד "מכובד"בהצלבה.

היינו בשני גמרים של היורוליג בשנתיים האחרונות?? איך פיספסתי את זה... פאק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אפריל 2013, 20:25

jol9 כתב:
חציברטאס כתב:
jol9 כתב:

והפסד "מכובד"בהצלבה.

היינו בשני גמרים של היורוליג בשנתיים האחרונות?? איך פיספסתי את זה... פאק.

ואתה קורא לעצמך אוהד...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חציברטאס » 16 אפריל 2013, 20:57

צודק, לא היינו בגמר לפני שנתיים מול פאו... דמיינתי את הכל.

אתה דיברת על מאז שרענן כץ עזב. ב-2008 היינו גם בגמר מול צסקא, בלי עזרתו הנהדרת של רענן כץ
חציברטאס

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2013, 21:22

חציברטאס כתב:צודק, לא היינו בגמר לפני שנתיים מול פאו... דמיינתי את הכל.

אתה דיברת על מאז שרענן כץ עזב. ב-2008 היינו גם בגמר מול צסקא, בלי עזרתו הנהדרת של רענן כץ

אני דיברתי על שתי העונות האחרונות, ונדמה לי שזה היה ברור. אני יודע בדיוק מה מכבי עשו ב2010 וב2008, וגם אמרתי את זה לשמואל כשהוא התפעל מההישגים של ריאל
לעומת אלו של מכבי, אז אני כנראה לא זה שצריך ללמד אותו מה עשו מכבי ומה לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

שאלה לעניין :: כל נושא התקציב

הודעהעל ידי CYellow7 » 03 יוני 2013, 18:26

"שני המשקיעים לא קשורים אחד לשני ואמורים לרכוש בסך הכול כ- 25 אחוזים ממניות מכבי. גורם במועדון הבהיר כי "מבנה השליטה לא ישתנה". העסקה נמצאת בשלב מתקדם וכשהיא תושלם כל אחת מהקבוצות צפויות לרדת בשיעורי האחזקות באופן יחסי. יחד עם זאת, קבוצות פדרמן ורקנאטי עדיין יחזיקו במשותף ביותר מ-50 אחוז, מה שיעניק להן את השליטה. כל אנשי ההנהלה מעודכנים ומסכימים על המהלך המתגבש ויהיו שותפים למכירת המניות. עבור הרכישה ישלמו שני הצדדים כ- 25 מיליון שקל."

המשפט הזה מתוך כתבה של וואלה מאוד מעניין אותי. בעבר קראתי איפשהו שהכסף ששילמו בעלי מכבי לרענן כץ על מניותיו הגיעו מתקציב המועדון. אני טועה?
אם לא, אז לאן 25 מיליון שקלים האלה ילכו?
מה שהולך במכבי בשנים האחרונות זה פשוט מעצבן, אין שום מידע ולאוהדים אין מושג מה קורה ולאן הכסף הולך.
תמונה
CYellow7

Re: שאלה לעניין :: כל נושא התקציב

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2013, 18:33

CYellow7 כתב:"שני המשקיעים לא קשורים אחד לשני ואמורים לרכוש בסך הכול כ- 25 אחוזים ממניות מכבי. גורם במועדון הבהיר כי "מבנה השליטה לא ישתנה". העסקה נמצאת בשלב מתקדם וכשהיא תושלם כל אחת מהקבוצות צפויות לרדת בשיעורי האחזקות באופן יחסי. יחד עם זאת, קבוצות פדרמן ורקנאטי עדיין יחזיקו במשותף ביותר מ-50 אחוז, מה שיעניק להן את השליטה. כל אנשי ההנהלה מעודכנים ומסכימים על המהלך המתגבש ויהיו שותפים למכירת המניות. עבור הרכישה ישלמו שני הצדדים כ- 25 מיליון שקל."

המשפט הזה מתוך כתבה של וואלה מאוד מעניין אותי. בעבר קראתי איפשהו שהכסף ששילמו בעלי מכבי לרענן כץ על מניותיו הגיעו מתקציב המועדון. אני טועה?
אם לא, אז לאן 25 מיליון שקלים האלה ילכו?
מה שהולך במכבי בשנים האחרונות זה פשוט מעצבן, אין שום מידע ולאוהדים אין מושג מה קורה ולאן הכסף הולך.

אל תהיה מצחיק. אתה יודע היטב לאן 25 מליון הדולר הללו הולכים...

התקציב לא יעלה כי שיטת התקצוב תישאר זהה. מה שכן, יש יותר סיכוי לחריגות מהקציב, כי ההפסדים מתחלקים בין יותר אנשים.
יפה שיש אנשים שמסכימים לסידור הזה שהם בעצם משמשים ככספומט אבל אין להם בעצם שום SAY לגבי שום דבר.

לדעתי אם זה יהיה הסידור, אז אותם האנשים ייברחו מהר מאוד, בטח אם הסגל ימשיך לכלול תומאסים, קיינר מדלים והיקמנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: שאלה לעניין :: כל נושא התקציב

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 יוני 2013, 18:41

תזכירו לי את ה25 מיליון שקל האלה, פעם הבאה כשאחד הבעלים יטען בתקשורת שהם מוציאים כסף מהכיס הפרטי, או שהם מפסידים כסף על הקבוצה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־13 אורחים