פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: טופ 16, מחזור 13: מכבי נגד באיירן, 21:45 ערוץ 10

04 אפריל 2014, 20:50

הוא לא רכז, אבל הוא סקורר מפחיד, מקבל הרבה דגש בהתקפה ויודע למצוא את החברים הפנויים.
אני מאוד אשמח לראות אותו פה, מבחינתי הוא מפלצת.
גם את פארגו ממש אשמח לראות פה, בסוף אני אקבל את רייס.

04 אפריל 2014, 20:58

שחף כתב:
MTA2311 כתב:שחקן שהצליח במכבי, תמיד יהיה עדיף על שחקן שהצליח במקומות אחרים.

לא יודע מאיפה השטות הזאת שהוא הוביל גם את סיינה לפיינל פור. לא שיחק בכלל בטופ 16, ובהצלבה היה פאקטור בערך כמו שהררי יהיה פאקטור בסדרה מול מילאנו.

מפתיע אותי שדווקא אתה שחף כל כך בעדו. מדובר בסמל לשכונתיות.

איך סמל לשכונתיות מוביל קבוצות חלשות כמו פרטיזן ומקדוניה להצלחות? אני חושב שלא ראית יותר מידי את מקאלב. הוא לא ממש כריס פול, אבל הוא רחוק מאוד מלהית שכונתי. קשה לי להאמין שהיה מצליח בקבוצה מסודרת כמו פרטיזן אם הוא היה כזה. יש לו פלוס מאוד גדול וזה היכולת שלו להגיע לטבעת ולסיים ברמה מאוד מאוד גבוהה(מעל 60% לשתי נקודות לשחקן של 1.78 מ' בשיא שלו). אם הוא היה גם מנהל משחק ברמה גבוהה הוא לא היה משחק בכלל באירופה.

איך שחקן שכונתי עם יכולת אישית גבוהה מאוד מוביל קבוצות חלשות כמו פרטיזן ומקדוניה להצלחות? נו באמת. אלה בדיוק סוג השחקנים שמצליחים בקבוצות האלה. אני חושב שלא ראית יותר מדי כדורסל בשכונה. אם רייס והיקמן הם שכונה, גם מקאלב הוא שכונה. הרבה יותר מוכשר התקפית, אבל הסגנון הוא אותו סגנון.

נכון, אם היה גם מנהל משחק אפילו בינוני כנראה שלא היה באירופה. אבל הוא לא. אתה רוצה שחקן שיקלע פה 15 נקודות למשחק, אבל ייתן יחס אסיסטים-איבודים פחות טוב משל היקמן? בסדר, זכותך. אבל כדאי שתפסיק גם להגיד בכל הזדמנות שאתה רוצה פה שחקן בסגנון אחר מהיקמן ורייס.

04 אפריל 2014, 21:35

אני רוצה פה את הוארטס ותאודוסיץ', אבל יש מציאות. במציאות בין מקאלב, פארגו(הוא כזה מנהל משחק טוב בעיניך? בעיני אין הבדל משמעותי בינו לבין מקאלב) וקרטיס ג'רלס, מקאלב בעיני עדיף.
בעיני? לשים מיליון וחצי על תיאדוסיץ' ולהתפשר בשאר העמדות. חלק מהסכום אפשר להביא מהכסף שדניל'ה ביזבז על ג'ייק כהן ויובל נעימי.

04 אפריל 2014, 22:02

MTA2311 כתב:
שחף כתב:
MTA2311 כתב:שחקן שהצליח במכבי, תמיד יהיה עדיף על שחקן שהצליח במקומות אחרים.

לא יודע מאיפה השטות הזאת שהוא הוביל גם את סיינה לפיינל פור. לא שיחק בכלל בטופ 16, ובהצלבה היה פאקטור בערך כמו שהררי יהיה פאקטור בסדרה מול מילאנו.

מפתיע אותי שדווקא אתה שחף כל כך בעדו. מדובר בסמל לשכונתיות.

איך סמל לשכונתיות מוביל קבוצות חלשות כמו פרטיזן ומקדוניה להצלחות? אני חושב שלא ראית יותר מידי את מקאלב. הוא לא ממש כריס פול, אבל הוא רחוק מאוד מלהית שכונתי. קשה לי להאמין שהיה מצליח בקבוצה מסודרת כמו פרטיזן אם הוא היה כזה. יש לו פלוס מאוד גדול וזה היכולת שלו להגיע לטבעת ולסיים ברמה מאוד מאוד גבוהה(מעל 60% לשתי נקודות לשחקן של 1.78 מ' בשיא שלו). אם הוא היה גם מנהל משחק ברמה גבוהה הוא לא היה משחק בכלל באירופה.

איך שחקן שכונתי עם יכולת אישית גבוהה מאוד מוביל קבוצות חלשות כמו פרטיזן ומקדוניה להצלחות? נו באמת. אלה בדיוק סוג השחקנים שמצליחים בקבוצות האלה. אני חושב שלא ראית יותר מדי כדורסל בשכונה. אם רייס והיקמן הם שכונה, גם מקאלב הוא שכונה. הרבה יותר מוכשר התקפית, אבל הסגנון הוא אותו סגנון.

נכון, אם היה גם מנהל משחק אפילו בינוני כנראה שלא היה באירופה. אבל הוא לא. אתה רוצה שחקן שיקלע פה 15 נקודות למשחק, אבל ייתן יחס אסיסטים-איבודים פחות טוב משל היקמן? בסדר, זכותך. אבל כדאי שתפסיק גם להגיד בכל הזדמנות שאתה רוצה פה שחקן בסגנון אחר מהיקמן ורייס.

1. כדי לדייק, יחס האיסיסטים-איבודים של מקאלב יותר טוב מזה של היקמן.
2.היחס אסיסטים - איבודים לא מראה בהכרח על אם שחקן הוא שכונה או לא. תראה את יחס האסיסטים-איבודים של דיווין סמית. יש לו יחס אסיסטים-איבודים שלילי כלומר יותר איבודים מאשר אסיסטים. אז גם סמית שחקן שכונה?
3.לפי נתון ה %tov, כלומר כמות האיבודים ב100 פוזישנים, מקאלב מדורג בחלק העליון של הטבלה מבין הרכזים. יוצא מזה שיש לו פחות איבודים משחקנים כמו יוגב אוחיון, ארון ג'קסון,הוארטס, דימנטידיס,פארגו והרשימה עוד ארוכה.
4.לפי נתון ה%TS, כלומר יעילות קליעה מכל הטווחים הוא נמצא במקום השני מבין הרכזים אחרי סרג'יו רודריגז בלבד.
5.הנה עוד נתונים מעניינים. לפי נתון הPPP, שאם אני לא טועה אומר points per position, מקאלב נמצא במקום הראשון מעל שאר הרכזים כולם.
לפי נתון ה %STL הוא אחד החוטפים מבין הרכזים. הוא גם אחד הריבאונדרים הטובים מבין הרכזים.
הדבר היחיד שהוא לא מצטיין בו הוא בכמות האסיסטים לפוזישן.
אז שחקן שכונה? אולי רק בתדמית שלך עליו.
במציאות הוא רחוק מלהיות שכונה.
http://www.in-the-game.org/stats.php?se ... osition=PG.
שחקן יותר יעיל מפארגו זה בטוח.

04 אפריל 2014, 22:17

זה חתיכת דיוק. מקאלב: 2.6 אסיסטים+ 1.6 איבודים. היקמן: 2.6 אסיסטים+ 1.7 איבודים. זה אכן הבדל משמעותי, שמוכיח שמדובר בשחקנים שונים לחלוטין.
אולי תיתן לי גם את היחס של הנדריקס? מקאלב משחק בתור רכז, סמית משחק 3-4. אין מה להשוות בכלל.

מה הקשר בין יעילות הקליעה, החטיפות והppp לזה שאמרתי שהוא שחקן שכונה? בשכונה לא חוטפים? לא קולעים טוב? שמעת אותי אומר שהוא שחקן לא טוב?
בסופו של דבר מה שמעניין זאת השורה הסטטיסטית הסופית שלו. מקאלב לאורך כל הקריירה לא מוסר מספיק אסיסטים לשחקן בעמדתו, ומאבד מספיק בשביל ליצור יחס איבודים-אסיסטים לא טוב.

אצלך כל פעם שמישהו אומר משהו שמנוגד לדעתך, זה נובע בגלל איזו תדמית או סטיגמה. ככה זה עם היקמן ועכשיו זה עם מקאלב. כשאני רואה את השחקן הזה(וזה קרה מספיק), הוא נראה לי כמו רייס עם יכולות התקפיות הרבה יותר מרשימות. חוץ מיכולת אישית מצויינת(שזה לא מעט), שום דבר.

חכמה גדולה להשוות לפרגו העונה. תשווה למה שהוא עשה במכבי לפני 3 שנים.

04 אפריל 2014, 22:37

סתם שאלה, תיאורטית אם היה אפשרי קו אחורי שמורכב גם מפארגו וגם ממקאלב הייתם מעוניינים או שזה יותר מידי אנדרסייז לדעתכם?
בסוף נקבל רייס את היקמן.

04 אפריל 2014, 23:26

MTA2311 כתב:זה חתיכת דיוק. מקאלב: 2.6 אסיסטים+ 1.6 איבודים. היקמן: 2.6 אסיסטים+ 1.7 איבודים. זה אכן הבדל משמעותי, שמוכיח שמדובר בשחקנים שונים לחלוטין.
אולי תיתן לי גם את היחס של הנדריקס? מקאלב משחק בתור רכז, סמית משחק 3-4. אין מה להשוות בכלל.

מה הקשר בין יעילות הקליעה, החטיפות והppp לזה שאמרתי שהוא שחקן שכונה? בשכונה לא חוטפים? לא קולעים טוב? שמעת אותי אומר שהוא שחקן לא טוב?
בסופו של דבר מה שמעניין זאת השורה הסטטיסטית הסופית שלו. מקאלב לאורך כל הקריירה לא מוסר מספיק אסיסטים לשחקן בעמדתו, ומאבד מספיק בשביל ליצור יחס איבודים-אסיסטים לא טוב.

אצלך כל פעם שמישהו אומר משהו שמנוגד לדעתך, זה נובע בגלל איזו תדמית או סטיגמה. ככה זה עם היקמן ועכשיו זה עם מקאלב. כשאני רואה את השחקן הזה(וזה קרה מספיק), הוא נראה לי כמו רייס עם יכולות התקפיות הרבה יותר מרשימות. חוץ מיכולת אישית מצויינת(שזה לא מעט), שום דבר.

חכמה גדולה להשוות לפרגו העונה. תשווה למה שהוא עשה במכבי לפני 3 שנים.

זה אכן דיוק.זה מה שעושים כשמתבססים על נתונים סטטיסטים. מעניין למה אתה לא עשית את זה.
הנקודה עם סמית הייתה לא להשוות בין הנתונים הסטטיסטים כי כאן אכן מדובר בשתי עמדות שונות אלא להבהיר את הרעיון שיחס האסיסטים- איבודים לא משקף בהכרח את אופיו של שחקן. סמית הוא דוגמא מצויינת לכך.
כשאתה מציג את השחקן כשכונה, בעצם "כסמל לשכונתיות" לא פחות, מעניין למה אתה מתכוון. האם אתה מתכוון שהוא מאבד הרבה? כי העובדות מראות שההפך הוא הנכון. אם אני לא טועה,מדד יעלות הקליעה מתייחס ליעלות הקליעה מסך כל הטווחים :2 נק', 3 נק' ועונשין בשקלול שלושתם.מכאן אתה יכול להסיק על האחוזים במשוקלל. כלומר האחוזים שלו גבוהים כמעט מכל הרכזים(כאמור חוץ מרודריגז) ביורוליג. הוא לא שחקן שמתפרע בזריקות. זה לא שחקן שכונה. נקודה. אז למה הכוונה בשחקן שכונה?
את הנתונים הסטטיסטים האחרים הבאתי רק לבונוס כדי לצאת מתחום הדיון המצומצם אם השחקן שכונה או לא, ולהראות שמדובר בשחקן מצויין.
זה לא נכון מה שאתה אומר עלי. אני פשוט מודע לעובדה שהדיון יכול בקלות לעבור לתחום שבו מדברים ושופטים שחקנים על פי סטיגמות. ולא רק זה,זה משפיע גם על הדעה של אחרים בלי להתבסס על המציאות.
אתה צודק בזה שפארגו השנה הוא לא פארגו של שלוש שנים, אבל אל תשכח שהנתונים שמובאים כאן מתייחסים פר פוזשן.באופן כללי באמת גם הנתונים האלו יראו יותר טוב אם היינו סוקרים את פארגו לפני 3 שנים.

04 אפריל 2014, 23:43

אני חושב שיהיה די הוגן להגיד שרוב הגולשים כאן לא יתנגדו להחתמה של שחקן כמו מקאלב. זה יהיה שינוי מרענן לעומת מה שקורה אצלנו בשנתיים האחרונות.
מצד שני, אני לגמרי מתחבר עם הרצון לשנות מעט את הכיוון ולהביא לכאן רכז משחק אמיתי - מנהל משחק.

סה"כ אני חושב שלשפר את הקו האחורי שלנו לא יהיה קשה בעונה הבאה. אני רק מקווה שזה יהיה מלווה במחשבה וכיוון ברורים, ולא בהחתמות שנובעות
משיקולים תקציביים בלבד.

04 אפריל 2014, 23:50

כשאמרתי את המשפט הזה על היקמן לא הסתכלתי אפילו על הסטטיסטיקה. מטרת המשפט הספציפי לא הייתה השוואה בין היקמן למקאלב, אלא אמירה כללית על הסגנון. אני חייב לציין שכשכבר הסתכלתי על הסטטיסטיקה, הופתעתי מאוד לגלות שהמספרים שלהם בקטגוריות האלה כמעט זהים. לא מאוד מחמיא בשביל מקאלב הייתי אומר.

שכונתיות זה סגנון, ובעיני סגנון המשחק שלו הוא שכונתי . וכן, זה שהוא רכז שממוצע האסיסטים שלו לאורך הקריירה הוא נמוך זה לא עוזר. שוב אני אומר, הוא אכן שחקן מצויין. חודר פנומנאלי, פינישר מצויין ליד הטבעת, זריזות ואתלטיות ברמה גבוהה מאוד. את זה אף אחד לא מכחיש. שחקן מצויין, אבל עם סגנון שכונתי. זה לא מה שאני מחפש מהרכז שלי.

אני לא מבין איזה סטיגמות אתה רואה פה. זה לא אני שמדבר על בנדנות.

05 אפריל 2014, 10:01

MTA2311 כתב:כשאמרתי את המשפט הזה על היקמן לא הסתכלתי אפילו על הסטטיסטיקה. מטרת המשפט הספציפי לא הייתה השוואה בין היקמן למקאלב, אלא אמירה כללית על הסגנון. אני חייב לציין שכשכבר הסתכלתי על הסטטיסטיקה, הופתעתי מאוד לגלות שהמספרים שלהם בקטגוריות האלה כמעט זהים. לא מאוד מחמיא בשביל מקאלב הייתי אומר.

שכונתיות זה סגנון, ובעיני סגנון המשחק שלו הוא שכונתי . וכן, זה שהוא רכז שממוצע האסיסטים שלו לאורך הקריירה הוא נמוך זה לא עוזר. שוב אני אומר, הוא אכן שחקן מצויין. חודר פנומנאלי, פינישר מצויין ליד הטבעת, זריזות ואתלטיות ברמה גבוהה מאוד. את זה אף אחד לא מכחיש. שחקן מצויין, אבל עם סגנון שכונתי. זה לא מה שאני מחפש מהרכז שלי.

אני לא מבין איזה סטיגמות אתה רואה פה. זה לא אני שמדבר על בנדנות.

אין לי בעיה עם מקאלב. הוא לא שם בנדנה.

05 אפריל 2014, 10:51

הכי קטעים יהיה אם פארגו יחתום ויתחיל לשחק עם סרט...זה יהיה הסוף של הקריירה שלו....

05 אפריל 2014, 11:28

yzafrir כתב:הכי קטעים יהיה אם פארגו יחתום ויתחיל לשחק עם סרט...זה יהיה הסוף של הקריירה שלו....

אין מצב. הוא חכם מדי לבנדנה :D

05 אפריל 2014, 15:01

LIAV10 כתב:סתם שאלה, תיאורטית אם היה אפשרי קו אחורי שמורכב גם מפארגו וגם ממקאלב הייתם מעוניינים או שזה יותר מידי אנדרסייז לדעתכם?
בסוף נקבל רייס את היקמן.

כמו שלא רציתי את לאנגפורד ופארגו יחד , כך גם אני לא רוצה את מקאלב ופארגו יחד . זה שחקנים שאוהבים את הכדור יותר מידי ויהיה קשה להם יחד....
אחת הסיבות שמילאנו מצליחה השנה למרות שמבחינת סגל הם אפילו פחות טובים משנה שעברה , זה שהם נפתרו משחקן שאוהב את הכדור לא פחות מלאנגפורד (הירסטון ) ונתנו ללאנס להיות הכוכב של הקבוצה . הם גם עשו דבר נכון בזה שהביאו שחקן חיזוק שהוא קבוצתי כמו האקט לידו .

אחת הסיבות שפנר נכשלה השנה לדעתי זה בגלל התאום בין בוגדנוביץ' הדומיננטי לבין מקאלב . אוברדוביץ' לא הצליח לרסן אותם כמו שעושה השנה מסינה עם תאודוסיץ' וווימס ...

בקיצור ליד שחקנים כמו פארגו או מקאלב , צריך גארדים קצת יותר קבוצתיים שאוהבים לעשות עבודה שחורה .
אגב , משום מה אף אחד לא הזכיר את פרקינס שהיה לו חלק מאוד מאוד גדול באיך שהקבוצה ההיא נראתה ....

05 אפריל 2014, 15:48

מה יש להזכיר את פרקינס? סוס מת. לגבי ציוותים, עם פארגו ולנגפורד עוד אפשר להפיק משהו טוב, לא רואה שילוב של פארגו ומאלב הולך טוב ביחד. סך הכל שחקנים די דומים.

05 אפריל 2014, 15:51

er79 כתב:מה יש להזכיר את פרקינס? סוס מת. לגבי ציוותים, עם פארגו ולנגפורד עוד אפשר להפיק משהו טוב, לא רואה שילוב של פארגו ומאלב הולך טוב ביחד. סך הכל שחקנים די דומים.

???? התכוונתי בהקשר של אותה עונה....כל הזמן דיברו פה על איידסון ופארגו אבל פרקינס היה לא פחות חשוב בכל מה שקשור בניהול המשחק ....הצוות פרקינס ופארגו עבד טוב בגלל שפרקינס שחקן פחות דומיננטי מפארגו ועשה הרבה עבודה שחורה...

05 אפריל 2014, 15:55

yzafrir כתב:
er79 כתב:מה יש להזכיר את פרקינס? סוס מת. לגבי ציוותים, עם פארגו ולנגפורד עוד אפשר להפיק משהו טוב, לא רואה שילוב של פארגו ומאלב הולך טוב ביחד. סך הכל שחקנים די דומים.

???? התכוונתי בהקשר של אותה עונה....כל הזמן דיברו פה על איידסון ופארגו אבל פרקינס היה לא פחות חשוב בכל מה שקשור בניהול המשחק ....הצוות פרקינס ופארגו עבד טוב בגלל שפרקינס שחקן פחות דומיננטי מפארגו ועשה הרבה עבודה שחורה...

אה, אוקיי. כן, הייתה לו עונה מעולה, בעיקר בפן ההגנתי.

05 אפריל 2014, 16:18

er79 כתב:
yzafrir כתב:

אה, אוקיי. כן, הייתה לו עונה מעולה, בעיקר בפן ההגנתי.

גם התקפית הוא היה טוב באותה עונה עם כמעט 10 נקודות ו3.5 אס'...על ריבאונדים אני בכלל לא מדבר (הוא היה המצטיין בקבוצה באותה עונה אם אני לא טועה...)
בכלל באותה עונה מכבי שיחק עם שני רכזים על המגרש יחד שמנהלים את המשחק לסרוגין ועוד פוינט פאוורד שעוזר גם כן .
העונה דיויד רצה ללכת על אותו קונספט עם היקמן ורייס שאינגלס הוא הפוינטפאוורד אבל הרמה של השחקנים זה לא אותה רמה...
אני בעד הקונספט אבל לא בעד הימורים זולים ....
פרסם תגובה