פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
28 מרץ 2014, 21:10
תזכרו שההצלבה השנה היא חמישה משחקים תוך 10 ימים ועוד כמה טיסות באמצע. מכבי לא תוכל להרשות לעצמה שמישהו מהם יקרוס באמצע המשחקים הסדרה או שלא יגיע אליה בריא ורענן. ממילא אין שום הבדל בין המקום הראשון לשני בליגה (באמת לא משנה אם אתה מארח ראשון או שני את הגמר). מכבי תלויה מדי בסופו (נוטה להיפצע ומתעייף מהר), בסמית׳ (משחק פצוע רוב העונה) ובבלו (בלי הקליעה שלו יהיה קשה לנצח בחוץ והוא כבר לא ילד) ואני מתקשה לראות אותה עוברת את רבע הגמר בלי שלושתם בכושר.
28 מרץ 2014, 21:36
אמצע - סוף אפריל הולכים להיות מטורפים, משחקים במלחה, הדר יוסף וסדרת הצלבה אחת. טירוף
28 מרץ 2014, 21:48
קודי כתב:תזכרו שההצלבה השנה היא חמישה משחקים תוך 10 ימים ועוד כמה טיסות באמצע. מכבי לא תוכל להרשות לעצמה שמישהו מהם יקרוס באמצע המשחקים הסדרה או שלא יגיע אליה בריא ורענן. ממילא אין שום הבדל בין המקום הראשון לשני בליגה (באמת לא משנה אם אתה מארח ראשון או שני את הגמר). מכבי תלויה מדי בסופו (נוטה להיפצע ומתעייף מהר), בסמית׳ (משחק פצוע רוב העונה) ובבלו (בלי הקליעה שלו יהיה קשה לנצח בחוץ והוא כבר לא ילד) ואני מתקשה לראות אותה עוברת את רבע הגמר בלי שלושתם בכושר.
האמת שיש חשיבות למקום בליגה.
תאמין לי שאתה לא רוצה להגיע למשחק מכריע על האליפות במלחה.
28 מרץ 2014, 22:01
שמואל1 כתב:קודי כתב:תזכרו שההצלבה השנה היא חמישה משחקים תוך 10 ימים ועוד כמה טיסות באמצע. מכבי לא תוכל להרשות לעצמה שמישהו מהם יקרוס באמצע המשחקים הסדרה או שלא יגיע אליה בריא ורענן. ממילא אין שום הבדל בין המקום הראשון לשני בליגה (באמת לא משנה אם אתה מארח ראשון או שני את הגמר). מכבי תלויה מדי בסופו (נוטה להיפצע ומתעייף מהר), בסמית׳ (משחק פצוע רוב העונה) ובבלו (בלי הקליעה שלו יהיה קשה לנצח בחוץ והוא כבר לא ילד) ואני מתקשה לראות אותה עוברת את רבע הגמר בלי שלושתם בכושר.
אם נגיע לשם עם 15-20 הפרש זה לא ממש משנה. אתה יכול להתאבד מעכשיו עד סוף הליגה בשביל המקום הראשון אבל שלא תתפלא אם כמה שחקנים יקרסו במשחק 3 או 4 בהצלבה. אתה לא יכול להרוויח בכל המקומות יחד ולכן חייבים לקבל החלטה מה יותר חשוב - לשמור על סיכוי סביר לפיינל פור במחיר של המקום השני בליגה או לוותר על היורוליג בשביל המקום הראשון.
28 מרץ 2014, 22:06
קודי כתב:שמואל1 כתב:קודי כתב:תזכרו שההצלבה השנה היא חמישה משחקים תוך 10 ימים ועוד כמה טיסות באמצע. מכבי לא תוכל להרשות לעצמה שמישהו מהם יקרוס באמצע המשחקים הסדרה או שלא יגיע אליה בריא ורענן. ממילא אין שום הבדל בין המקום הראשון לשני בליגה (באמת לא משנה אם אתה מארח ראשון או שני את הגמר). מכבי תלויה מדי בסופו (נוטה להיפצע ומתעייף מהר), בסמית׳ (משחק פצוע רוב העונה) ובבלו (בלי הקליעה שלו יהיה קשה לנצח בחוץ והוא כבר לא ילד) ואני מתקשה לראות אותה עוברת את רבע הגמר בלי שלושתם בכושר.
אם נגיע לשם עם 15-20 הפרש זה לא ממש משנה. אתה יכול להתאבד מעכשיו עד סוף הליגה בשביל המקום הראשון אבל שלא תתפלא אם כמה שחקנים יקרסו במשחק 3 או 4 בהצלבה. אתה לא יכול להרוויח בכל המקומות יחד ולכן חייבים לקבל החלטה מה יותר חשוב - לשמור על סיכוי סביר לפיינל פור במחיר של המקום השני בליגה או לוותר על היורוליג בשביל המקום הראשון.
מי אמר שנגיע לשם עם 15-20 הפרש? זה קל להגיד, קשה לביצוע. בטח השנה מול קבוצה כמו ירושלים, שרק לפני 5 ימים נתנה לו בראש 30 הפרש בהיכל.
נוסף על כך, לא חושב שמכבי צריכה להתאבד בשביל לסיים במקום הראשון. בסך הכל צריך להגיע מוכנים למשחקי הליגה ולקחת אותם ברצינות. עם כל הכבוד, חיפה והפועל ת"א הן קבוצות שמכבי צריכה לנצח גם בעומס של משחקים.
ואם אתה אומר לי שזה לא אפשרי, וזה או הליגה או היורוליג- חד משמעית הליגה. מכבי לא יכולה לאבד את האליפות בפעם השנייה ברציפות. הליגה היא הלחם והחמאה. פיינל פור זה בונוס.
28 מרץ 2014, 22:12
מסכים עם יובל.
ה"יתרון" הזה של לשחק את המשחק השני על האליפות בבית, לא שווה שחיקה של סופו, בלו ובמיוחד סמית(ש"הוא שברירי במיוחד) .
נערך לאחרונה על ידי
MTA2311 בתאריך 28 מרץ 2014, 22:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
28 מרץ 2014, 22:14
MTA2311 כתב:מסכים עם יובל.
ה"יתרון" הזה של לשחק את המשחק השני על האליפות בבית, לא שווה שחיקה של סופו, בלו ובמיוחד סמית(שהיא שברירי במיוחד) .
אתם יותר מידי מקלים ראש בשיטה הזאת של בית וחוץ.
זאת שיטה אכזרית שמוכרעת על הפרשים. חשוב מאוד שהמשחק השני יהיה המשחק הביתי שלנו.
דרך אגב, השבוע היה ניתן לראות את החשיבות של הביתיות בשיטה הזאת, ברבע גמר היורוקאפ. אני די בטוח שאם סדר המשחקים הפוך, ירושלים עוברת את ניז'ני.
29 מרץ 2014, 09:19
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:מסכים עם יובל.
ה"יתרון" הזה של לשחק את המשחק השני על האליפות בבית, לא שווה שחיקה של סופו, בלו ובמיוחד סמית(שהיא שברירי במיוחד) .
אתם יותר מידי מקלים ראש בשיטה הזאת של בית וחוץ.
זאת שיטה אכזרית שמוכרעת על הפרשים. חשוב מאוד שהמשחק השני יהיה המשחק הביתי שלנו.
דרך אגב, השבוע היה ניתן לראות את החשיבות של הביתיות בשיטה הזאת, ברבע גמר היורוקאפ. אני די בטוח שאם סדר המשחקים הפוך, ירושלים עוברת את ניז'ני.
אני לא בטוח שאני מסכים.
לפעמים לקבוצה הביתית יש נטייה להיחנק במשחק המכריע, כשגם יודעים מה צריך להיות ההפרש.
בכל אופן, במצב עניינים תקין, מכבי אמורה לשחק ברצינות מלאה את המשחקים המכריעים בליגה (פלייאוף וגמר) ובמצב כזה היא גם אמורה לנצח ולא לחשוב על הפרשים.
אני בעד לתת פוש ביורוליג ולא בליגה.
29 מרץ 2014, 09:39
אין שום סיכוי שמכבי נותנת לאיזשהו שחקן לנוח במלחה או בהדר יוסף. אולי מול חיפה בנוקיה, אבל בכל שאר המשחקים מכבי יופיעו עם הרכב מלא.
29 מרץ 2014, 09:41
roy1000 כתב:אין שום סיכוי שמכבי נותנת לאיזשהו שחקן לנוח במלחה או בהדר יוסף. אולי מול חיפה בנוקיה, אבל בכל שאר המשחקים מכבי יופיעו עם הרכב מלא.
חיפה תשחק בנוקיה רק אחרי סדרת ההצלבה כך שאין לזה באמת משמעות.
05 אפריל 2014, 20:25
לקראת המחזור האחרון:
בית מקביל:
מקום ראשון- ברצלונה- סגור
מקום שני- מילאנו- סגור.
מקום שלישי- רביעי- אולימפיאקוס+פנאתינייקוס- סגור- בשבוע הבא אולימפיאקוס מארחת את הקרב על המקום השלישי- המנצחת שלישית, המפסידה רביעית (ללא קשר להפרשים)
בית שלנו:
מקום ראשון- ריאל
מקום שני- צסק"א
(במידה ושתי הקבוצות ינצחו בשבוע הבא יהיה יתרון לבעלת ההפרש הגבוה יותר, כרגע ריאל ב+23, ובהתחשב בעובדה שלצסק"א יש משחק קשה לעומת ריאל שיוצאת לז'לגיריס אפשר לומר כמעט בוודאות שריאל תסיים ראשונה ותפגוש בחצי גמר את המנצחת מין מכבי למילאנו...)
מקום שלישי- מכבי- סגור
מקום רביעי- הקרב היחיד שפתוח על המקום להצלבה: גלא מארחת את פרטיזן עם יתרון בהפרשי הסלים על קובאן (-2 לעומת -26) קובאן מארחת את באיירן.
הצפי הוא שגלא תנצח בבית את פרטיזן (שניצחה פעם אחת בלבד בחוץ) ובמידה ואכן זה יקרה לקובאן יהיה מאוד קשה להפוך את הפרש הסלים. במידה וגלא מפסידה וקובאן מנצחת- קובאן בפנים, במידה וגלא וקובאן מפסידים יהיה בית משולש וגם בו ככל הנראה גלא תעלה (הפרש סלים עדיף.)
06 אפריל 2014, 00:04
חבר'ה, לא מבין מה הטעם להתבחבש על המקום הראשון בליגה. מרגע שהפסדנו לחיפה הסיפור הזה גמור ולא יעזרו התסריטים שרצים לכם בראש. בין אם נרצה ובין אם לא, ירושלים תסיים את העונה במקום הראשון, גם אם מכבי תנצח אותה. חוץ מאפשרות להפסיד למכבי, ירושלים לא תפסיד שוב. היא תארח את המשחק המכריע, במידה ותעפיל לגמר. מכבי תצטרך להיערך לזה, ולתת את משחק חייה בנוקיה, כדי לסגור את הסיפור שם. לבינתיים, דווין סמית חייב לנוח עד ליום שלישי, המשחק הראשון במילאנו, אחרת אתם תראו את אותו סמית של החודש וחצי האחרון, למעט ההבלחה נגד ריאל, ואת אותו סמית מההצלבה בעונה שעברה. לא יעזור כלום, ברוב המשחקים של מכבי סמית הוא הברומטר, בין אם נאהב את זה ובין אם לא. לא מזמן עשו לו טיפול בברך, נתנו לו איזה שבועיים מנוחה, והוא חזר כמו פנתר למשחק הראשון שלו, נראה לי שזה היה בדרבי, כשהוא תפר איזה 7-8 שלשות. אין טעם שישחק השבוע בדרבי, ואין גם טעם שישחק נגד צסק"א, שלמעט אולי החזרת כבוד אחרי החרפה נגדם במשחק הקודם, אין כלל ערך למשחק הזה. סמית חייב עכשיו שבוע וחצי מנוחה. שווה לתת גם לסופו מנוחה מסוימת, לא לתקופה ארוכה כמו של סמית, אבל לתת לגוף שלו קצת להתחזק כי הוא חווה הרבה מכות ופגיעות בחודש האחרון.
06 אפריל 2014, 00:32
er79 כתב:חבר'ה, לא מבין מה הטעם להתבחבש על המקום הראשון בליגה. מרגע שהפסדנו לחיפה הסיפור הזה גמור ולא יעזרו התסריטים שרצים לכם בראש. בין אם נרצה ובין אם לא, ירושלים תסיים את העונה במקום הראשון, גם אם מכבי תנצח אותה. חוץ מאפשרות להפסיד למכבי, ירושלים לא תפסיד שוב. היא תארח את המשחק המכריע, במידה ותעפיל לגמר. מכבי תצטרך להיערך לזה, ולתת את משחק חייה בנוקיה, כדי לסגור את הסיפור שם. לבינתיים, דווין סמית חייב לנוח עד ליום שלישי, המשחק הראשון במילאנו, אחרת אתם תראו את אותו סמית של החודש וחצי האחרון, למעט ההבלחה נגד ריאל, ואת אותו סמית מההצלבה בעונה שעברה. לא יעזור כלום, ברוב המשחקים של מכבי סמית הוא הברומטר, בין אם נאהב את זה ובין אם לא. לא מזמן עשו לו טיפול בברך, נתנו לו איזה שבועיים מנוחה, והוא חזר כמו פנתר למשחק הראשון שלו, נראה לי שזה היה בדרבי, כשהוא תפר איזה 7-8 שלשות. אין טעם שישחק השבוע בדרבי, ואין גם טעם שישחק נגד צסק"א, שלמעט אולי החזרת כבוד אחרי החרפה נגדם במשחק הקודם, אין כלל ערך למשחק הזה. סמית חייב עכשיו שבוע וחצי מנוחה. שווה לתת גם לסופו מנוחה מסוימת, לא לתקופה ארוכה כמו של סמית, אבל לתת לגוף שלו קצת להתחזק כי הוא חווה הרבה מכות ופגיעות בחודש האחרון.
כמדומני ניצחון ב-8 ומעלה במלחה ומכבי חוזרת למקום הראשון.
ושוב, רשמתי כבר- קשה לי להאמין שמכבי יוותרו על המשחק מול צסק"א. אם זה היה בחוץ אז זה עוד היה עובר יחסית בשקט, בהיכל אין מצב שמכבי תוותר על המשחק הזה.
06 אפריל 2014, 00:44
אם הם יהיו משוחררים הם עוד עלולים לנצח בחמישי.
06 אפריל 2014, 00:50
מקובי, גם אם מה שאתה אומר זה נכון, והאמת לא בדקתי לעומק, קשה לי להאמין שננצח במלחה בהפרש כזה. אם מכבי רוצה סמית סביר +, היא חייבת לתת לו מנוחה לקראת מילאנו.
06 אפריל 2014, 01:14
er79 כתב:מקובי, גם אם מה שאתה אומר זה נכון, והאמת לא בדקתי לעומק, קשה לי להאמין שננצח במלחה בהפרש כזה. אם מכבי רוצה סמית סביר +, היא חייבת לתת לו מנוחה לקראת מילאנו.
מה שרשמתי מתבסס על הערכה הגיונית.
ירושלים ניצחה השנה את מכבי סה"כ ב-30 נקודות
מכבי ניצחה את ירושלים ב22 נקודות.
במידה ומכבי תנצח במלחה אז יהיו לשתי הקבוצות את אותו מספר הנקודות, ולכן יש שתי אפשרויות:
אפשרות אחת זה שהמקום הראשון יקבע על פי יחס הפרש הסלים במשחקים בין הקבוצות (ולכן מכבי צריכה לנצח במלחה מעל 8)
אפשרות שנייה שהמקום הראשון יקבע על פי יחס הפרש הסלים הכללי בליגה (כרגע ירושלים מובילה ב-28)
אין לי מושג ע"פ מה הולכים, אולי בהמשך השבוע אני אבדוק בתקנון.
06 אפריל 2014, 01:30
בואו ננצח בדרבי קודם.
06 אפריל 2014, 06:32
עדיין, עדיף לנסות להסתדר ולנצח בלי סמית, לפחות עד למשחק הראשון בהצלבה. מנוחה שלו רק תשרת את הקבוצה
06 אפריל 2014, 08:46
מקובי כתב:er79 כתב:מקובי, גם אם מה שאתה אומר זה נכון, והאמת לא בדקתי לעומק, קשה לי להאמין שננצח במלחה בהפרש כזה. אם מכבי רוצה סמית סביר +, היא חייבת לתת לו מנוחה לקראת מילאנו.
מה שרשמתי מתבסס על הערכה הגיונית.
ירושלים ניצחה השנה את מכבי סה"כ ב-30 נקודות
מכבי ניצחה את ירושלים ב22 נקודות.
במידה ומכבי תנצח במלחה אז יהיו לשתי הקבוצות את אותו מספר הנקודות, ולכן יש שתי אפשרויות:
אפשרות אחת זה שהמקום הראשון יקבע על פי יחס הפרש הסלים במשחקים בין הקבוצות (ולכן מכבי צריכה לנצח במלחה מעל 8)
אפשרות שנייה שהמקום הראשון יקבע על פי יחס הפרש הסלים הכללי בליגה (כרגע ירושלים מובילה ב-28)
אין לי מושג ע"פ מה הולכים, אולי בהמשך השבוע אני אבדוק בתקנון.
הולכים לפי הפרש פנימי. ניצחון ב- 8 הוא בהחלט אפשרי. חוץ מזה, מי אמר שירושלים תנצח בחיפה ובהדר יוסף?
המקום הראשון בליגה הוא סופר-חשוב למכבי. אולי פה בפורום לא כולם מבינים את המשמעות של משחק על האליפות במלחה, אבל אני בטוח שבמכבי מבינים את זה ואני בטוח שבלאט מבין שעם עוד איבוד אליפות (ועוד לירושלים) הסיכויים שלו להישאר הם אפס.