רמי הדר מונה לעוזר מאמן מכבי ת"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רמי הדר מונה לעוזר מאמן מכבי ת"א

הודעהעל ידי jol9 » 13 יוני 2016, 01:11

toja27 כתב:
my man כתב:
toja27 כתב:אני חייב להוסיף עוד מילה לגבי הנושא, באופן כללי קל יותר ללכת עם משהו שאתה מכיר מקרוב, בצדק או שלא. מאמנים זרים יכולים להיתפס כסיכון גדול יותר מבחינתם, רק מציין עובדה.

שמע, אתה רואה מאמנים כמו טרינקיירי וברצוקאס שלא משחקים במולדת שלהם ומצליחים כמעט בדיוק באותה מידה שהיו במדינה שלהם...
וחוץ מזה, למה הסיכון של מאמן חסר כל ניסיון פחות מפחיד מזה? בטח אחרי שנתיים כושלות בצורה מחפירה כמו שאנחנו עברנו?!

שוב ציינתי ולא הצדקתי, דוגמא מקבילה לזה- דיוויד בלאט בנבא ובחשדנות שהוא התקבל שם רק כי הוא לא אימן בארהב וזה למרות שהוא כנראה טוב יותר כמאמן מחצי המאנים שמאמנים שם.
לגבי המאמנים שציינת, אני מזכיר את עניין הבייאוט והתשלוםשצריך לשלם לקבוצות. לא רואה שום סיבה למה באמברג או קובאן ירצו לשחרר מאמנים מצליחים תחת חוזה. שום סיבה. ודבר אחרון, אף אחד לא מבטיח שברצוקאס יעשה עבודה טובה יותר מארז, ואם אתה שואל אותי לארז יש לפחות את אותם סיכויי ההצלחה כמו לו אם לא יותר, אבל זאת דעתי.

אף אחד לא יכול לדעת את זה מראש כמובן.
אני הייתי מעדיף את אחד משלושת המאמנים האירופאים שדיברו עליהם. לדעתי שלושתם עדיפים על ארז,
אבל ארז עצמו הוא גם אופציה טובה בעיניי.

ובלי קשר לעניינים המקצועיים, ובהיכרות עם אופיו, זה שההנהלה בכל זאת הלכה עליו, יכול להיות
שזה אומר שהם רוצים לקחת חצי צעד אחורה, ולאפשר לארז לנהל את העניינים כמו שהוא חושב,
כי אחרת ברור שזה לא יצליח ושיהיה פיצוץ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: רמי הדר מונה לעוזר מאמן מכבי ת

הודעהעל ידי my man » 13 יוני 2016, 01:12

שמואל1 כתב:
my man כתב:
שמואל1 כתב:בקיצור, אם מסתכלים על מכלול הפרמטרים- מחיר, יכולות מקצועיות, חיבור עם הקהל (ישראלי) - ארז הוא המאמן הכי טוב שהיה בשוק.
כן, זה הימור כי הוא מעלם לא אימן ביורוליג. אבל בניגוד לגודס, זה הימור מושכל כי ארז הוא שועל וותיק שעשה דברים יפים בקריירה ועדיין לא קיבל הזדמנות בבמה הגדולה.
עכשיו נראה מה הוא שווה, ויש לי הרגשה שכולנו נהיה מרוצים.

ארז הוא ניחוש מושכל ביחס לגודס? נתח לי בבקשה את ההבדל בהחתמות?
לדעתי זה בול אותו דבר! בול!

גיא גודס מונה למאמן בגיל 43 בלי התנסות אמיתית בתור מאמן.
ארז אדלשטיין עבר הכל בקיירה, הוא הגיע מהליגות הנמוכות ביותר וצמח הכי גבוהה שאפשר בלי שום קיצורי דרך.
הוא עבר משברים, הוא עבר הצלחות, הוא מכיר את הכדורסל מכל הכיוונים. אי אפשר להשוות בכלל בינו לבין גודס מבחינת הידע בכדורסל והניסיון.

לא אתה לא רציני....
גודס "חווה משברים" בדיוק באותה מידה שארז חווה אותם..שניהם הכי גבוה שהגיעו ברמת הניסיון היה להיות עוזר מאמן לקבוצת יורוליג-ודווקא פה היה לגודס יתרון ברור- 6 שנים עוזר בקבוצת יורוליג בכירה שבסופו של דבר אפילו לקחה את גביע אירופה...
זה בסה"כ בליל של סיסמאות מה שאתה כותב...מכיר מכל כיוון?! נו באמת איזו מין טענה זו?! צמח מהליגות הנמוכות? זו הרמה שאתה רוצה לקחת את מכבי?
די נו! פשוט בליל של סיסמאות...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 יוני 2016, 01:13

rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:
rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:
rc4991 כתב:אפשר להפסיק להגדיר את ארז כמאמן טוב בגלל שהוא (אולי) הישראלי הכי טוב אחרי בלאט?
זה מעניין לי את הביצה איפה הוא מדורג ביחס למקום מסויים, השאלה היא איפה הוא ביחס לאירופה
אם רוצים אפשר גם להביא את המאמן הגיאורגי מס' 1

בשורה התחתונה, מאמנים זרים לא מצליחים במכבי לאורך ההיסטוריה. רק ישראלים.
ההנהלה הביאה את המאמן הישראלי הטוב ביותר ולכן אי אפשר לבוא בטענות. הוא גם עולה כלום כסף לעומת ברצוקאס וחבריו.
אם זה מה שיעזור להביא שחקנים יותר איכותיים, אני בעד.
גם מאמן ישראלי (טוב) וגם שחקנים יותר טובים.

סלח לי שמואל אבל כמה בולשיט בהודעה אחת
1. צודק, רק ישראלים מצליחים במכבי והם ללא ספק עדיפים על ברצוקאס, טרינקיירי, קזא ועוד רבים וטובים
אין ספק שחוץ מבלאט ופיני (והבלחה של צביקה), שהיו בעצמם מאמני על ביחס לאירופה, הצלינו גם עם שאר המאמנים הישראלים
ההצלחה היתה כל כך כבירה שהם עזבו אחרי עונה אחת או במהלכה לחוזה גדול...בערוץ הספורט
כשתביא מאמנים זרים טובים ולא קרואטי מטומטם אתה תראה טוב מאוד את השיפור

2. המשפט המודגש זה בדיוק מה שגרם לי לכתוב את ההודעה הראשונה. יופי, עכשיו נחתים את MVP הליגה האוסטרלית ונהיה בלתי עצירים
מה אכפת לי איפה אדלשטיין ממוקדם בארץ!!!!!!! המטרה שיהיה טוב בהשוואה למאמנים אחרים באירופה

3. ארז עולה חצי מיליון שזה שווה 750 אלף במונחים של זר. ממש לא כלום ביחס למאמנים אחרים (טרינקיירי יכול לבוא בסכום דומה, גם אחרים)

בקיצור שמואל תפסיק לכתוב שטויות

1. לא אמרתי שרק ישראלים עדיפים. אמרתי עובדה ברורה- עד היום, מאמנים זרים לא הצליחו במכבי והיו פה מאמנים טובים (ספאחיה למשל).
זאת עובדה שלא ניתן להתווכח איתה. מה שכן, זה בהחלט לא אומר שברצוקאס היה מצליח פה או לא.

2. מכבי הגיעה לשפל חסר תקדים ברמות הליגה הישראלית. שנתיים ברציפות ללא אליפות. אז מכבי הביאה מאמן שמכיר מצויין את הליגה הישראלית ויכול לעצור את ההתבזות.
יש גם את עניין החיבור לקהל.

3. ארז חתם על חוזה של 300 אלף דולר לפי הפרסומים, שזה בערך 500 אלף דולר אחרי מיסוי. אתה ממש לא יכול להביא מאמן כמו ברצוקאס או טרינקיירי בסכום הזה (הם ידרשו לפחות מיליון דולר נטו).

בקיצור, אם מסתכלים על מכלול הפרמטרים- מחיר, יכולות מקצועיות, חיבור עם הקהל (ישראלי) - ארז הוא המאמן הכי טוב שהיה בשוק.
כן, זה הימור כי הוא מעלם לא אימן ביורוליג. אבל בניגוד לגודס, זה הימור מושכל כי ארז הוא שועל וותיק שעשה דברים יפים בקריירה ועדיין לא קיבל הזדמנות בבמה הגדולה.

1. "עובדה שאי אפשר להתווכח עליה" - תפסיק לקבוע דברים בכזאת החלטיות
ספאחיה דווקא הצליח במבחן הפרספקטיבה (סיום השושלת, מלחמה וכו') וכבר חפרנו על זה מספיק
תפסיק לחשוב שמאמנים ישראלים טובים יותר או יצילחו יותר מזרים. מאיפה נכנס לך הבולשיט הזה לראש?!
אתה מוזמן להגיב כמה כיף היה לך עם מאמנים ישראלים שלא פיני/בלאט/(הבלחה של צביקה)
כשתקבל מאמן זר איכותי תראה כמה הוא יצליח ביחס לישראלים
ותבין כבר שהישראלים שהצליחו, הצליחו כי הם טובים גם בהשוואה לאירופה (כן זה המדד אם זה עוד לא ברור)

2. עוד שטות. מאמן טוב זה מאמן טוב. אם הוא יצליח ביורוליג הוא יצליח גם בליגה (ובבקשה תחסוך את עניין החוקים שצריך "ללמוד")

3. בינתיים שמעתי חצי מיליון אבל לא משנה, זה החלק הכי פחות מהותי בויכוח שלי

4. בלי קשר לארז, אתה מוזמן להמשיך לדבר בנינוחות על הימור שנעשה שוב בעמדה הכי חשובה במגרש כאילו זה לא יכול לדפוק עונה שלימה

1. לספאחיה נעשה עוול כי הוא אימן אחרי השושלת, אבל בשורה התחתונה התקופה שלו זכורה ככישלון.
אני ממש לא אומר שהמאמנים הישראלים טובים יותר. אמרתי רק שבראי ההיסטוריה, מאמנים ישראלים מצליחים יותר. זה הכל.
2. זה לא בדיוק נכון. למאמן זר יותר קשה להתרגל לכדורסל הישראלי ולכל החוקים ההזויים. זה לוקח זמן.
4. אתה מדבר על ארז כאילו החתימו מישהו שהתחיל לאמן אתמול. זה ארז אדלשטיין, 30 שנה בכדורסל ומאמן הנבחרת הלאומית. הוא לא ידפוק עונה שלמה, לא עליו תיפול כל העונה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 יוני 2016, 01:16

my man כתב:
שמואל1 כתב:
my man כתב:
שמואל1 כתב:בקיצור, אם מסתכלים על מכלול הפרמטרים- מחיר, יכולות מקצועיות, חיבור עם הקהל (ישראלי) - ארז הוא המאמן הכי טוב שהיה בשוק.

ארז הוא ניחוש מושכל ביחס לגודס? נתח לי בבקשה את ההבדל בהחתמות?
לדעתי זה בול אותו דבר! בול!

גיא גודס מונה למאמן בגיל 43 בלי התנסות אמיתית בתור מאמן.
ארז אדלשטיין עבר הכל בקיירה, הוא הגיע מהליגות הנמוכות ביותר וצמח הכי גבוהה שאפשר בלי שום קיצורי דרך.
הוא עבר משברים, הוא עבר הצלחות, הוא מכיר את הכדורסל מכל הכיוונים. אי אפשר להשוות בכלל בינו לבין גודס מבחינת הידע בכדורסל והניסיון.

לא אתה לא רציני....
גודס "חווה משברים" בדיוק באותה מידה שארז חווה אותם..שניהם הכי גבוה שהגיעו ברמת הניסיון היה להיות עוזר מאמן לקבוצת יורוליג-ודווקא פה היה לגודס יתרון ברור- 6 שנים עוזר בקבוצת יורוליג בכירה שבסופו של דבר אפילו לקחה את גביע אירופה...
זה בסה"כ בליל של סיסמאות מה שאתה כותב...מכיר מכל כיוון?! נו באמת איזו מין טענה זו?! צמח מהליגות הנמוכות? זו הרמה שאתה רוצה לקחת את מכבי?
די נו! פשוט בליל של סיסמאות...

נו באמת, גודס לא קרע זוג נעליים בתור מאמן כדורסל. אתה מדבר פה על ארז אדלשטיין, 30 שנה בכדורסל.
איזה משברים גודס עבר? בראשון לציון?
לגודס אין שום יתרון, להיות עוזר מאמן זה לא אומר כלום, כפי שנוכחנו לדעת. יש הבדל עצום.
לדעתי גודס היה יכול מאמן כדורסל הרבה הרבה יותר טוב אם הוא היה אשכרה מאמן ב- 6 השנים האחרונות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יוני 2016, 01:18

שמואל, אין מספיק דגימה כדי לראות האם מאמן ישראלי מצליח יותר מזר, כי בקושי היו פה זרים. ככה שאי אפשר לקבוע שככה זה פועל.

וכמובן שעל ארז תיפול כל העונה, משתי סיבות: ככה זה קורה בפועל, והמאמן במכבי תמיד משלם את המחיר, וגם ברמת הכדורסל, כשיש סגל שבנוי רע, על אחריות המאמן להוציא ממנו כמה שאפשר. ברור לכולנו שהוא לא האשם העיקרי, אבל ברגע שאתה לוקח על עצמך את תפקיד מאמן מכבי, מכוון לך אקדח לראש, אז אתה סוג של אשם.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 יוני 2016, 01:20

yanay21 כתב:שמואל, אין מספיק דגימה כדי לראות האם מאמן ישראלי מצליח יותר מזר, כי בקושי היו פה זרים. ככה שאי אפשר לקבוע שככה זה פועל.

וכמובן שעל ארז תיפול כל העונה, משתי סיבות: ככה זה קורה בפועל, והמאמן במכבי תמיד משלם את המחיר, וגם ברמת הכדורסל, כשיש סגל שבנוי רע, על אחריות המאמן להוציא ממנו כמה שאפשר. ברור לכולנו שהוא לא האשם העיקרי, אבל ברגע שאתה לוקח על עצמך את תפקיד מאמן מכבי, מכוון לך אקדח לראש, אז אתה סוג של אשם.

אם הוא יכשל אז ברור שהוא ישלם את המחיר (דרך אגב, בגלל זה הוא חתם רק על שנה אחת, מרצונו שלו).
הנקודה שלי הייתה היא שלדעתי מכבי תחזור למסלול בעונה הזאת. אולי לא תגיע רחוק ביורוליג, אבל בליגה הישראלית מכבי תפסיק להתבזות ותחזור להוביל את הליגה.
זה לדעתי יעניק לו גם את החוזה לעונה הבאה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 13 יוני 2016, 01:20

jol9 כתב:
toja27 כתב:
my man כתב:
toja27 כתב:אני חייב להוסיף עוד מילה לגבי הנושא, באופן כללי קל יותר ללכת עם משהו שאתה מכיר מקרוב, בצדק או שלא. מאמנים זרים יכולים להיתפס כסיכון גדול יותר מבחינתם, רק מציין עובדה.

שמע, אתה רואה מאמנים כמו טרינקיירי וברצוקאס שלא משחקים במולדת שלהם ומצליחים כמעט בדיוק באותה מידה שהיו במדינה שלהם...
וחוץ מזה, למה הסיכון של מאמן חסר כל ניסיון פחות מפחיד מזה? בטח אחרי שנתיים כושלות בצורה מחפירה כמו שאנחנו עברנו?!

שוב ציינתי ולא הצדקתי, דוגמא מקבילה לזה- דיוויד בלאט בנבא ובחשדנות שהוא התקבל שם רק כי הוא לא אימן בארהב וזה למרות שהוא כנראה טוב יותר כמאמן מחצי המאנים שמאמנים שם.
לגבי המאמנים שציינת, אני מזכיר את עניין הבייאוט והתשלוםשצריך לשלם לקבוצות. לא רואה שום סיבה למה באמברג או קובאן ירצו לשחרר מאמנים מצליחים תחת חוזה. שום סיבה. ודבר אחרון, אף אחד לא מבטיח שברצוקאס יעשה עבודה טובה יותר מארז, ואם אתה שואל אותי לארז יש לפחות את אותם סיכויי ההצלחה כמו לו אם לא יותר, אבל זאת דעתי.

אני הייתי מעדיף את אחד משלושת המאמנים האירופאים שדיברו עליהם. לדעתי שלושתם עדיפים על ארז,

ובלי קשר לעניינים המקצועיים, ובהיכרות עם אופיו, זה שההנהלה בכל זאת הלכה עליו, יכול להיות
שזה אומר שהם רוצים לקחת חצי צעד אחורה, ולאפשר לארז לנהל את העניינים כמו שהוא חושב,

היחידי שהייתי מעדיף על ארז הוא טרינקיירי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי rc4991 » 13 יוני 2016, 01:24

טוב שמואל נגמרו לי האנרגיות
1. לא היו פה מספיק זרים שתוכיח את הטענה שלך
2. הישראלים שכן הצליחו היו מאמני על גם ביחס לאירופה
3. אלה שלא היו הביאו את מכבי לכישלון ואפילו כישלון טוטאלי
4. חלאס עם השטות של "ללמוד את החוקים", באמת שדי!
5. בדיוק, אנחנו מדברים על ארז. מאמן שעוד לא עשה כלום באירופה ומגיע כהימור
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 13 יוני 2016, 01:26

toja27 כתב:
jol9 כתב:
toja27 כתב:
my man כתב:

היחידי שהייתי מעדיף על ארז הוא טרינקיירי.

מה גורם לך להעדיף מאמן שעוד לא הוכיח את עצמו באירופה, יותר נכון - ללא כל ניסיון שם (עוזר לעונה לא נחשב), על זרים שהצליחו ברמות הגבוהות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יוני 2016, 01:28

שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:שמואל, אין מספיק דגימה כדי לראות האם מאמן ישראלי מצליח יותר מזר, כי בקושי היו פה זרים. ככה שאי אפשר לקבוע שככה זה פועל.

אם הוא יכשל אז ברור שהוא ישלם את המחיר (דרך אגב, בגלל זה הוא חתם רק על שנה אחת, מרצונו שלו).
הנקודה שלי הייתה היא שלדעתי מכבי תחזור למסלול בעונה הזאת. אולי לא תגיע רחוק ביורוליג, אבל בליגה הישראלית מכבי תפסיק להתבזות ותחזור להוביל את הליגה.

לא ממש עקבתי אחרי ההחתמה, אבל בטוח שזה מרצונו שלו, ולא מחיבתה של מכבי פוקס לעריפת ראשים?
העניין הוא שהשנה הזו היא נקודת שבירה. אם נפסיד את האליפות שלוש פעמים(ומי יודע, אולי לשלוש קבוצות שונות, עם איך שירושלים נראתה בגמר), אנשים פשוט יוותרו. והאם בשנה כזו מכריעה, ארז אדלשטיין הוא ההחתמה הכי הכי הכי טובה בשוק?לדעתי לא. וזה מה שמבאס אותי, שאני כבר לא מצפה ממכבי להכי טוב. או אפילו לטוב.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי toja27 » 13 יוני 2016, 01:28

פשוט הרגשה אישית, קשה לי להסביר. על ארז אני סומך יותר מאשר שני האחרים. את טנקיירי אני פשוט מאוד מעריך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יוני 2016, 01:31

ארז, בתכל'ס(לא ברמת האיכות, כמובן) הוא OKC. אתה מהמר שהם לא יצליחו בפלייאוף, כי ככה זה תמיד קורה. ותמיד יש סיכוי שהם יצליחו, אבל זה משהו שעד שזה לא קורה, אתה לא באמת יכול לסמוך על זה. הרי עד שלא קרה ה3-1 מול הווריורס, אי אפשר היה לדעת שזה יהיה. וזו הבעיה איתו. יכול להיות שהוא ימצא בעצמו יכולות שהוא לא ידע שיש לו, ילהטט נכון בין הליגה הישראלית לבין היורוליג, השחקנים ימותו עליו, ההנהלה תתאהב בו. אבל ההיסטוריה מראה אחרת. ולסמוך על זה שדווקא עכשיו, אחרי עשורים, יקרה משהו אחר, זה הימור. וזו הבעיה עם אדלשטיין, זה הימור. ובהתחשב בעובדה שכרגע, עם הסגל שאנחנו בונים, אנחנו לא פייבוריטים ברורים לאליפות בארץ, אסור להמר.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 יוני 2016, 01:32

yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:

לא ממש עקבתי אחרי ההחתמה, אבל בטוח שזה מרצונו שלו, ולא מחיבתה של מכבי פוקס לעריפת ראשים?
העניין הוא שהשנה הזו היא נקודת שבירה. אם נפסיד את האליפות שלוש פעמים(ומי יודע, אולי לשלוש קבוצות שונות, עם איך שירושלים נראתה בגמר), אנשים פשוט יוותרו. והאם בשנה כזו מכריעה, ארז אדלשטיין הוא ההחתמה הכי הכי הכי טובה בשוק?לדעתי לא. וזה מה שמבאס אותי, שאני כבר לא מצפה ממכבי להכי טוב. או אפילו לטוב.

לפי הדיווחים, ארז רצה חוזה לעונה אחת. הוא בא בגישה של אם הוא יהיה טוב אז הוא ימשיך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 13 יוני 2016, 01:45

שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:

לפי הדיווחים, ארז רצה חוזה לעונה אחת. הוא בא בגישה של אם הוא יהיה טוב אז הוא ימשיך.

שמואל תפסיק להגיד שטויות, איזה מאמן מגיע ורוצה חוזה לעונה אחת כשהוא יכול להוציא מהם עוד שנים=עוד כסף?
אתה באמת מאמין למה שאתה רושם שהוא בחר לחתום לשנה מטעמי אבירות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 13 יוני 2016, 21:16

rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:

שמואל תפסיק להגיד שטויות, איזה מאמן מגיע ורוצה חוזה לעונה אחת כשהוא יכול להוציא מהם עוד שנים=עוד כסף?
אתה באמת מאמין למה שאתה רושם שהוא בחר לחתום לשנה מטעמי אבירות?

זה מראה שאתה לא מכיר את אדלשטיין, או לפחות לא מאמין לפרסונה הציבורית שלו. זה הכי הוא, הוא "משוגע" (ככה קוראים לבעל עקרונות בימינו). זה אותו אחד שסירב להגיע למכבי באמצע העונה, וזה לא היה מובן מאליו שהם יבואו אליו עכשיו ויבקשו שוב, הוא באותה מידה יכל לפספס את הרכבת הזו לכל החיים.
סמל אישי של המשתמש
jay

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Mitelka ו־18 אורחים