צריך להיפרד ממנו בכבוד עד כמה שניתן, כי בכל זאת הוא ינופנף טרם עת, להגיד לו יפה תודה על השנים בקבוצה, לפצות אותו כספית ויאללה ביי. הבן אדם חצי גופה כבר 3 שנים.
שני דברים שההנהלה ככל הנראה לא תסטה בהם מהמסלול: להמשיך עם סמית' ולהמשיך עם מקל ואוחיון.
מקל צריך להישאר פה רק מאחורי רכז זר בכיר. אוחיון צריך להישאר פה רק אם תפקיד הרכז הישראלי יידחק למחליף שלישי, ואז הוא יכול להסתדר מנטלית הרבה יותר טוב ממקל עם המשבצת הזאת. עם היכולת שלו דקות הוא לא צריך לקבל.
כמה עונות הפתרונות האלה של סמית' ב-3 או סמית' ב-4, ישחק רק פה או שם, ככה וככה דקות, נחביא אותו מאחורה, מקדימה... עוד ידפקו אותנו? תשובה: עוד אחת.
אני כבר לא יודע מה הקבוצה תעשה או לא , או מה היא מתכוננת לעשות , ברור עם זאת שבמידה וכן יחתום פה שחקן , ואני חושב שספק גדול אם יחתום פה מישהו , זה איכשהו יהיה דרך סוכן של ניקולה , שיגזור קופון נוסף על פרשת פנאן, כמו בהחתמות שהיו במהלך ה 3 השנים האחרונות.
התחלתי לבדוק קצת מה מחכה לנו בשוק בקיץ, למקרה שמחליטים לסיים את הסיפור עם מילר ולחפש פאוור פורוורד אחר. חייב להגיד שהמצב רחוק מלהיות מזהיר.
מי שכן נראה לי שיוכל להתפתח לשחקן יורוליג טוב הוא בחור בשם רוברט קארטר ג'וניור. סטרץ' פור לכל דבר ועניין, שמבלה את עונת הבכורה שלו באירופה בתור הסנטר של ברינדיזי, לצד אמאת' אמבאי. האמת שתפסתי משחק של ברינדיזי מול מילאנו בניסיון לראות מה שווה הניגרי הסקורר, ואז שמתי לב שמשחק שם קארטר שזכרתי מהמכללות.
מה נגיד? לדעתי, יש פה גניבה מתחת לראדאר. קארטר הוא שחקן התקפה מבריק. מזכיר לי מאוד את פול מילסאפ, שגם די דומה לו במימדי הגוף: 2.04, מאסיבי, עם ידיים ארוכות מאוד (221). מבחינה טכנית, יש לו את כל החבילה. טאץ' מעולה בפוסט ויכולת להוריד כדור ולתקוף עם הפנים והגב לסל, יד רכה מרחוק, וניידות טובה מאוד לפיק אנד רול. מעבר לזה, גם מוסר לא רע בכלל. יודע להוציא כדור כשמגיעה עליו עזרה.
הגנתית הוא סיפור קצת יותר מורכב. לדעתי הפוטנציאל שלו גם בתחום הזה במגרש גבוה מאוד, בזכות השילוב של כוח-ניידות-אורך. הוא חוסם וחוטף טוב וריבאונדר הגנה מצויין, שם גוף חזק בצבע. יוצא גבוה בפיק אנד רול. העובדה שהוא משחק רק 5 באיטליה קצת מקשה עליי להבין מה הוא מסוגל לתת כ-4 בהגנה. לדעתי הוא הרבה יותר מתאים לעמדה הזאת, שם היתרונות הפיזיים שלו יבואו לידי ביטוי.
הבעיה העיקרית של קארטר היא קונדישנינג. מי ששמע את הראיון של רגב פנאן בוואלה, יכל לגלות שמאמן הכושר שלנו הלך להשתלם בקיץ באוניברסיטת מרילנד, ממנה יצא קארטר, שנחשבת למעצמה בתחום הכושר במכללות. אצל קארטר עשו עבודה טובה במיוחד, ועזרו לו להגיע לפורמה מצויינת מבחינה אתלטית, ולקצץ 15 קילו בערך, אחרי שעבר אליהם מג'ורג'יה טק. כשהוא פיט, הבן אדם יכול לעשות דברים מרשימים מאוד גם מבחינה אתלטית, ואז הוא באמת הופך לחבילה השלמה.
לא מסתובבים הרבה שחקנים באירופה שמסוגלים לשחק טוב בשתי עמדות הפנים, לקלוע מבחוץ ולספק הגנה ברמה גבוהה. הייתי עוקב אחריו מאוד מקרוב.
A_P_18 כתב:אם כבר ליגה איטלקית חציל לא היית מעדיף את ג'ג'ואן ג'ונסון מקאנטו?
יש לי בעיה קשה איתו. הוא מוכשר, הוא ארוך, אתלט. על פניו אמור להיות שחקן יורוליג, אפילו שחקן יורוליג טוב. אבל כל קבוצה שהוא משחק בה מוצאת את עצמה איכשהו בעונת שפל. אם זה קאנטו, ואם זה אוקטובר האדום, ואם זו בשיקטש.
מעצבן אותי גם שהוא כל כך מוכשר ואתלט אבל רך ומעיף זריקות מבחוץ. הבן אדם הזה היה צריך להוסיף 5-6 קילו שריר ולהתפוצץ על הטבעת בכל התקפה. אני חושש שהוא כבר בקטגוריית "באסט".
ובפינת הסקאוטינג להיום: היורש של AP. אזהרה לציניקנים: הוא משחק בדי-ליג.
ב2013 גייסה קנזס שלושה פרוספקטים סופר-מבטיחים שהיו בדרך להביא לה תואר NCAA. השניים הראשונים היו אנדרו וויגינס וג'ואל אמביד, והשלישי הוא הסווינגמן ויין סלדן. בשלב מסויים לקראת סיום העונה "הפרוסס" נפצע והג'ייהוקס קרסו והתפיידו לסיום עונה בקול ענות חלושה.
סלדן המשיך לעוד שנתיים במכללה, אחרי שאת העונה הראשונה סיים עם מספרים צנועים של 9.7 נקודות ו2.5 אסיסטים למשחק. העונה שבאה אחריה לא הייתה משהו לרשום עליו הביתה, עם מספרים נמוכים אפילו יותר. בקיץ של אותה עונה הוא השתתף באוניברסיאדה ולקח את ארה"ב לזהב עם 19.2 נקודות, 6.5 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים למשחק. משם המשיך לעונה מעט יותר מוצלחת בקנזס, עם 13.6 נקודות, 3.4 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים למשחק.
העובדה שסלדן לא ממש הצליח להרים את יכולת הקליעה שלו (רק 38% לשלוש ו62% מהקו) בכל קריירת המכללות העלתה נורה אדומה. גם מספרי הסקורינג הנמוכים שלו והעובדה שלא מביא שום תכונה סטטיסטית בולטת לעין לא ממש עזרו למניה שלו, והוא מצא את עצמו בערב הדראפט מקבל "לא" מ-30 קבוצות. בסה"כ, יחסית לשחקן שנחשב לכשרון התקפי מבריק בתיכונים, עם פרופיל אתלטי מדהים, המניות של סלדן נמצאו בשפל חסר תקדים.
הוא ביקר במחנה הקיץ של הגריזליס והיה לא רע (8 נק', 3.4 ריב', 2 אס' ב18 דק' בממוצע), אבל לא מספיק טוב לחוזה. משם- הדרך לדי ליג הייתה קצרה. אחרי פתיחת עונה קצת מגומגמת, נראה שסוף סוף מתחילים להתחבר החלקים והוא מספק 18.6 נקודות (45% שדה, 35% ל-3, 65% מהקו), 4.6 ריבאונדים ו2.8 אסיסטים למשחק.
הבעיה העיקרית היא שסקאוטים לא רואים את סלדן מתאים לשחק כרול פלייר בNBA. סוג של אול אראונד פלייר מאוד מוכשר- קולע, חודר, מוסר, ריבאונד, הגנה- אבל לא מספיק מדוייק בשום תחום, בטח שלא בשביל לספק את הדקות של 3&D מהספסל.
סה"כ, נראה שהילד הזה בעיקר צריך דקות וביטחון כדי להמשיך לעבוד על המשחק שלו על אש קטנה. הכשרון שם, הפרופיל הפיזי שלו מרשים ביותר (1.97 מ', עם ידיים 2.09 מ', על פריים חזק מאוד של מעל 105 ק"ג ב7% שומן), הוא מגיע ממכללה מצויינת ומ"חינוך כדורסל" טוב. נראה שהסטטיסטיקות עושות לו עוול מסויים. ניתן לביצועים שלו מהמכללות לדבר:
בעונה הבאה הוא בן 23. אם לא ישיג חוזה בNBA, הוא צריך לשחק באירופה. אני חושב שיש לו מה לתרום כבר היום ברמות הגבוהות.
שמואל1 כתב:נראה פרוספקט מעניין, אבל הסיכוי שאבי אבן שמע עליו הוא אפסי.
הוא היה בשלבים מסויימים (בעונה הראשונה שלו בקולג') מועמד להיבחר בלוטרי. זה לא פרוספקט אנונימי. אם יש שם מחלקת סקאוטינג שמתוחזקת לאורך כמה שנים, אין סיבה שלא יכירו אותו.
שחקנים עם עליונות פיזית כזאת בדרך כלל מצליחים להתאקלם מהר באירופה.
שמואל1 כתב:נראה פרוספקט מעניין, אבל הסיכוי שאבי אבן שמע עליו הוא אפסי.
הוא היה בשלבים מסויימים (בעונה הראשונה שלו בקולג') מועמד להיבחר בלוטרי. זה לא פרוספקט אנונימי. אם יש שם מחלקת סקאוטינג שמתוחזקת לאורך כמה שנים, אין סיבה שלא יכירו אותו.
שחקנים עם עליונות פיזית כזאת בדרך כלל מצליחים להתאקלם מהר באירופה.
די נו. אנחנו מדברים על מחלקת סקאוטינג שהכי טוב שהיא יכלה למצוא לאחרונה זה את דרל מונרו.