יקיר הפורום, דני פדרמן בראיון לספורט 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יקיר הפורום, דני פדרמן בראיון לספורט 5

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 מרץ 2012, 12:05

אבל אין לזה שום קשר לכסף והקו הקידמי נשאר בשלמותו , זה לא נכון לצייר את זה כאילו מכבי התפרקה בגלל בעיות כספיות כשרק שחקן אחד עזב בגלל הכסף והוא עזב לחוזה מופרך במיוחד.
יוסי22

הודעהעל ידי קודי » 08 מרץ 2012, 12:13

יוסי22 כתב:אני לא חושב שמכבי איבדו את כל הנכנסים שלהם משנה שעברה כמו שמציירים פה .

פרקינס נפצע והוא לא רלוונטי ואת פארגו הצליחו להחתים רק שהנבל הקטן הבריז ברגע האחרון , היחיד שמכבי וויתרו עליו היה איידסון שקיבל הצעה לא הגיונית .

לפי התכנונים מכבי היתה צריכה להיות עם יותם , פארגו, סמית ולאנגפורד שזה קו אחורי פנטסטי ואת שאר הסגל מכבי בהחלט שמרה .

הטעות הקריטית אם תהיה תבוא דווקא השנה אם הם לא ישכילו לשמר את קו הגבוהים שלטעמי יהיה הטוב באירופה שנה הבאה (אלא אם כן סופו מצדיק את ההיסטריה הלא מוצדקת ומראה שיש לו בעיה אמיתית ומתמשכת) .

אם פרקינס לא היה נפצע לא היה שום סיכוי להשאיר אותו, כי איחרו איתו את הרכבת.
את פארגו החתימו במחיר כפול ממה שאפשר היה להחתימו באמצע העונה והוא הסכים לחתום על הסכם שהיה מבחינתו רק רשת בטחון למקרה שהוא לא יקבל חוזה ב-NBA.
את אידסון גם אפשר היה להחתים במחיר סביר באמצע העונה אבל התמהמהו גם איתו.
לנגפורד הגיע לכאן רק בגלל שלא שיחק המון זמן ונקלע לשוק אחרי שרוב הקבוצות כבר סגרו את הסגלים שלהן.
לגבי עונה הבאה - לא רואה מצב שמכבי תוכל להשאיר אף שחקן טוב שאין לו חוזה, כי כשהיא תסכים לשלם להם את מה שהם שווים כבר יהיו להם הצעות גבוהות בהרבה (ואל תספרו לי שלנגפורד, אחד הגארדים הטובים ביבשת, לא שווה 1-1.2 מיליון דולר).
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מרץ 2012, 12:26

אסף, דווקא בשנה-שנתיים האחרונות התחילה התמתנות מסוימת (אתה כבר לא רואה כמעט שחקנים שחותמים על חוזים של 4 מיליון ומעלה לעונה וגם לא יותר מידי שחקני נ.ב.א לגיטימיים למעט מקרים יוצאי דופן כמו השביתה).
אני מודעת היטב לבעיות הכלכליות במדינות כמו יוון וספרד, רק שהמשבר הזה כבר התחיל מזמן ועד שנראה את ההשפעות שלהם המשבר כבר ייגמר.
יכול להיות שקבוצות יחסכו קצת ופה ושם תהיה קבוצה כמו אולי' שתבזבז מליונים ואז תשקע, אבל הפער בינינו לבין קבוצות כמו צסקא, בארסה וריאל יישאר פחות או יותר גבוה.
אתה באמת חושב שבעוד כמה שנים מכבי ובארסה יוכלו להיאבק על אותם השחקנים??

אז ברור, לצסקא היתה עונה מזעזעת שנה שעברה וגם לפאו יש עונות פחות טובות מידי פעם כי כולנו יודעים שזה חלק מהספורט ושהצלחות תלויים במיליון ואחת גורמים וזה לא רק הכסף שמונח על השולחן (אף אחד לא מעניק גביע לקבוצה העשירה ביותר), מה גם שהעונות הללו הן היוצא הכלל שאינו מעיד על הכלל.
אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה ועל מי שלאורך זמן מגיעות רחוק אלה תמיד הקבוצות שיש להם את 2 הגורמים העיקריים להצלחה:
1. ניהול נכון
2. כסף
בלי אחד מהם קשה מאוד להשיג הישגים שהם יותר מפיינל פור מזדמן פעם בכמה שנים.
אז נכון שגם מכבי הגיעה לפיינל פורים, אבל כמה שושלות מוצלחות היא הצליחה להחזיק מאז 2006? (ליותר משנה) ולעומתה כמה שושלות מוצלחות החזיקו קבוצות כמו צסקא, פאו בארסה?

גם מכבי לא היתה מגיעה להרבה אם היה לה את הניהול של היום אבל תקציב של פרטיזן, כך שגם אנחנו נהנים מכסף שהוא גבוה מלא מעט קבוצות ביורוליג.
אם אתה שואל אותי, ב-2 הגורמים הנ"ל אנחנו נמצאים בתחום ה"בסדר".
התקציב שלנו הוא "בסדר" והניהול הוא "בסדר", השאלה האם אפשר בדרכים יצירתיות לנסות לשאוף ליותר מ"בסדר"?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 08 מרץ 2012, 13:04

חנו'ש כתב:אסף, דווקא בשנה-שנתיים האחרונות התחילה התמתנות מסוימת (אתה כבר לא רואה כמעט שחקנים שחותמים על חוזים של 4 מיליון ומעלה לעונה וגם לא יותר מידי שחקני נ.ב.א לגיטימיים למעט מקרים יוצאי דופן כמו השביתה).
אני מודעת היטב לבעיות הכלכליות במדינות כמו יוון וספרד, רק שהמשבר הזה כבר התחיל מזמן ועד שנראה את ההשפעות שלהם המשבר כבר ייגמר.
יכול להיות שקבוצות יחסכו קצת ופה ושם תהיה קבוצה כמו אולי' שתבזבז מליונים ואז תשקע, אבל הפער בינינו לבין קבוצות כמו צסקא, בארסה וריאל יישאר פחות או יותר גבוה.
אתה באמת חושב שבעוד כמה שנים מכבי ובארסה יוכלו להיאבק על אותם השחקנים??

אז ברור, לצסקא היתה עונה מזעזעת שנה שעברה וגם לפאו יש עונות פחות טובות מידי פעם כי כולנו יודעים שזה חלק מהספורט ושהצלחות תלויים במיליון ואחת גורמים וזה לא רק הכסף שמונח על השולחן (אף אחד לא מעניק גביע לקבוצה העשירה ביותר), מה גם שהעונות הללו הן היוצא הכלל שאינו מעיד על הכלל.
אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה ועל מי שלאורך זמן מגיעות רחוק אלה תמיד הקבוצות שיש להם את 2 הגורמים העיקריים להצלחה:
1. ניהול נכון
2. כסף
בלי אחד מהם קשה מאוד להשיג הישגים שהם יותר מפיינל פור מזדמן פעם בכמה שנים.
אז נכון שגם מכבי הגיעה לפיינל פורים, אבל כמה שושלות מוצלחות היא הצליחה להחזיק מאז 2006? (ליותר משנה) ולעומתה כמה שושלות מוצלחות החזיקו קבוצות כמו צסקא, פאו בארסה?

גם מכבי לא היתה מגיעה להרבה אם היה לה את הניהול של היום אבל תקציב של פרטיזן, כך שגם אנחנו נהנים מכסף שהוא גבוה מלא מעט קבוצות ביורוליג.
אם אתה שואל אותי, ב-2 הגורמים הנ"ל אנחנו נמצאים בתחום ה"בסדר".
התקציב שלנו הוא "בסדר" והניהול הוא "בסדר", השאלה האם אפשר בדרכים יצירתיות לנסות לשאוף ליותר מ"בסדר"?

בדיוק. זה לא שבשנה אחת יהיה בום, ואז מיליון דולר זה סכום עתק. אולי' בזמנו הביאה את קלייזה וצ'ילדרס בחוזים פסיכיים, גם ניקולה ופאפאס קיבלו שם חבילות, וגם ספאנוליס. לאט לאט זה יורד. זה לא הולך לקרות בשנה. אבל זה יקרה
המשבר במדינות האלה הוא לא חדש, וזה נכון. ובגלל זה אני אומר שאני לא יודע מתי זה ישפיע על הקבוצות האלה. אבל אני יודע שזה כן ישפיע. עם אולי' ופאו זה כבר קרה. אני בטוח שזה יקרה גם לבארסה וריאל. דוגרי, כמה נראה לך הם מטומטמים שם? האבטלה בשיאה, אין כסף, והקבוצות האלה שורפות מיליארדים מהבנקים. זה לא יימשך לנצח.
אני לא יודע אם נוכל להתמודד עם הקבוצות האלה על שחקנים, אבל אני חושב שבעתיד הפערים יצטמצמו.
באמת שאני לא מבין את הטענות לגבי ההצלחות והשושלות. למה את מוציאה את השושלת של 2003-2006? אז בואי נוציא את השושלת של צסק"א, ומה הם שווים? ומה בארסה עשו חוץ מהשנתיים וחצי האחרונות? זכייה אחת עם בודירוגה, ועוד כמה פיינל פורים פה ושם, אז?
זה לא נכון לעשות דבר כזה. אם מסתכלים על תמונה כוללת כמו שאת אומרת, אז מסתכלים על הכל. בעשור האחרון, עם תקציבים נמוכים יותר, מכבי התמודדה כמו גדולה עם כל הקבוצות האלה. וגם מאז השלשות ב2006, הגענו פעמיים לגמר היורוליג, אף פעם לא עפנו בשלב הבתים (כמו צסק"א), ועפנו מהטופ 16 רק פעם אחת (כמו שפאו עפו), והשנה אנחנו בהצלבה. כך שאי אפשר לומר שאנחנו לא קבוצה מצליחה כמוהם.
הנקודה של האם אפשר בדרכים יצירתיות לנסות לשאוף ליותר מבסדר, זאת השאלה המשמעותית. תראי, אני בטוח שההנהלה עושה 100% שנשאף ליותר מבסדר בהיבט הכספי. יכול להיות שיש דרכים יצירתיות כמו שיוני הציעה. כרגע, הולכים על הדרך הזאת. כל עוד הדרך הזאת לא נכשלה, אין טעם להחליף אותה, לטעמי. להשקיע כל שנה עוד איזה מיליון דולר, זה לא מה שיעשה את השינוי הגדול, ואחרי כמה שנים נצטרך לעשות שנה מביכה, נקבל בראש, ובואי לא נשכך, יש גם אוהדים. מה תגידי לאלה שמעודדים, עושים מנוי, ופתאום עושים להם עונה פיננסית, עם כל מיני ג'ף פוטים זולים למינהם, ומקבלים תבוסות מביכות? לא נראה לי כל כך.
אם הדבר הזה יכל להבטיח לנו איכשהו שב3-4 שנים האלה נהיה ממש קבוצת עילית, שתסלכל תקציבית לבארסה וצסק"א בלבן של העניים, וואלה, זה היה יכול להיות מעניין. אבל המיליון פה מיליון שם זה לא מה שיעשה את ההבדל. אם מסתכלים היום על צסק"א, יש להם 3 שחקנים שמקבלים 3 מיליון יורו (קירילנקו, קרסטיץ, וחריאפה), עם מילוס תאודוסיץ' שהוציאו עליו סכום אפילו גבוה יותר, בגלל הביי-אאוט, ועוד חברה כמו שישקא, גורדון, לברינוביץ', וכו', שמקבלים יותר ממיליון יורו לעונה. כך שהחיסכון הזה ממש לא יעשה איזה שינוי דרסטי
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מרץ 2012, 13:19

אתה קצת מקובע ומדבר על ללכת בדרך מסוימת בלי להסתכל על הנסיבות הקיימות באותו רגע.
גם אם נניח מנסים את הדרך של יוני, זה לא אומר שצריך להיות מקובעים אליה אלא רק על לנצל את הרעיון הזה כשהוא יכול להיות רלוונטי.
למשל הקיץ, יש כאן אופציה לבנות משהו נהדר, אופציה שלא תגיע כל שנה, אבל מה לעשות שזה דורש השקעה כספית גבוהה מהרגיל.
אז אפשר להישאר מקובעים ולהגיד, שאי אפשר כי אין למכבי את הסכומים הללו ועדיף להמשיך בדרך של לוותר על השחקנים שכבר מצאנו וגילינו שהם טובים ולנסות לחפש מציאות חדשות בתקווה שניפול טוב, כי היי, זה עבד כמה פעמים בעבר.
או שאפשר לנצל את ההזדמנות של להשקיע קצת יותר כסף הקיץ כדי להשאיר שחקנים שרובם לא נמצאים כל כך הרחק מעבר ליכולת של מכבי (הרי זה לא שדרשנו את מקאלב או נבארו) ולבנות קבוצה שעל הנייר יכולה לרוץ עד הסוף, גם אם זה אומר ששנה אח"כ נאלץ לעשות קצת קיצוצים.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 08 מרץ 2012, 13:26

חנו'ש כתב:אתה קצת מקובע ומדבר על ללכת בדרך מסוימת בלי להסתכל על הנסיבות הקיימות באותו רגע.
גם אם נניח מנסים את הדרך של יוני, זה לא אומר שצריך להיות מקובעים אליה אלא רק על לנצל את הרעיון הזה כשהוא יכול להיות רלוונטי.
למשל הקיץ, יש כאן אופציה לבנות משהו נהדר, אופציה שלא תגיע כל שנה, אבל מה לעשות שזה דורש השקעה כספית גבוהה מהרגיל.
אז אפשר להישאר מקובעים ולהגיד, שאי אפשר כי אין למכבי את הסכומים הללו ועדיף להמשיך בדרך של לוותר על השחקנים שכבר מצאנו וגילינו שהם טובים ולנסות לחפש מציאות חדשות בתקווה שניפול טוב, כי היי, זה עבד כמה פעמים בעבר.
או שאפשר לנצל את ההזדמנות של להשקיע קצת יותר כסף הקיץ כדי להשאיר שחקנים שרובם לא נמצאים כל כך הרחק מעבר ליכולת של מכבי (הרי זה לא שדרשנו את מקאלב או נבארו) ולבנות קבוצה שעל הנייר יכולה לרוץ עד הסוף, גם אם זה אומר ששנה אח"כ נאלץ לעשות קצת קיצוצים.

סבבה-זה משהו אחר, והאמת, לזה אני בכלל אל אתנגד.
אבל זה לא רק החלטה של ההנהלה, אלא גם של בלאט. אם הוא רוצה את הנדריקס ולאנגפורד, אבל מוותר על סופו ומאצ'בן לדוגמא, אין טעם. אני בכלל אל אתנגד להשקיע קצת יותר השנה על חשבון שנים אחרות, כי בהחליט יש משהו טוב ביד.
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מרץ 2012, 13:30

asafb96 כתב:
חנו'ש כתב:אתה קצת מקובע ומדבר על ללכת בדרך מסוימת בלי להסתכל על הנסיבות הקיימות באותו רגע.

סבבה-זה משהו אחר, והאמת, לזה אני בכלל אל אתנגד.
אבל זה לא רק החלטה של ההנהלה, אלא גם של בלאט. אם הוא רוצה את הנדריקס ולאנגפורד, אבל מוותר על סופו ומאצ'בן לדוגמא, אין טעם. אני בכלל אל אתנגד להשקיע קצת יותר השנה על חשבון שנים אחרות, כי בהחליט יש משהו טוב ביד.

חחח אז על מה התווכחנו על פני כל כך הרבה עמודים, אם אנחנו בסוף מסכימים?? :thumbup
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 08 מרץ 2012, 13:42

מישהו יכול לתמצת את הוויכוח שרץ פה כבר שמונה עמודים?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי where is the love? » 08 מרץ 2012, 14:50

אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי asafb96 » 08 מרץ 2012, 16:41

where is the love? כתב:אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?

אל תגיד סתם אם לא הבנת. לא מדבר על הסכומים המדויקים, כן פרטיזן לא פרטיזן. אתה אמרת שמכבי צריכה להודיעה בפומבי, אנחנו בדרג של פרטיזן. ואני אומר שלא. זה יהיה מגוחך, ולא יקרה. וזה ממש לא קשור למה שדיברנו עליו.
למה אנחנו משחקים באדריאטית? מה הקשר? אם אנחנו משחקנים באדריאטית, אז אנחנו ברמה שלהם? שפרטיזן יעשו חצי ממה שמכבי עשו בעשור האחרון, ויהיה להם חצי מהתקציב של מכבי, נדבר.
asafb96

הודעהעל ידי where is the love? » 09 מרץ 2012, 12:44

asafb96 כתב:
where is the love? כתב:אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?

אל תגיד סתם אם לא הבנת. לא מדבר על הסכומים המדויקים, כן פרטיזן לא פרטיזן. אתה אמרת שמכבי צריכה להודיעה בפומבי, אנחנו בדרג של פרטיזן. ואני אומר שלא. זה יהיה מגוחך, ולא יקרה. וזה ממש לא קשור למה שדיברנו עליו.
למה אנחנו משחקים באדריאטית? מה הקשר? אם אנחנו משחקנים באדריאטית, אז אנחנו ברמה שלהם? שפרטיזן יעשו חצי ממה שמכבי עשו בעשור האחרון, ויהיה להם חצי מהתקציב של מכבי, נדבר.

השאלה שלי היא מדוע אנחנו צריכים לשחק במשימה בלתי אפשרית עם דיוויד בלאט ולשחק בליגה האדריאטית?
אם יש תקציב טוב יחסית אז מדוע אנחנו צריכים את זה. קורה שיש טעויות וכולנו טועים... אבל המהלך לאדריאטית היה מטופש כי הוא ללא ספק פוגע בקבוצה, וגם אם הקבוצה לא טובה כל כך ולא מה שציפינו ורצינו, עדיין יש קבוצה, אתה יכול להגיד שהיא טובה בינונית או לא טובה , כל אחד ואחת עם הדיעה שלו או שלה, אבל בוא נגיד שהים האדריאטי הורס את מה שקיים, זאת אומרת את מה שכבר כן יש לנו וכן אתנו, נדפק בגלל הרפתקאות.
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי חנו'ש » 09 מרץ 2012, 13:33

לפי "ידיעות אחרונות" הולכים לעזוב את האדריאטית שנה הבאה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שמואל1 » 09 מרץ 2012, 13:45

חנו'ש כתב:לפי "ידיעות אחרונות" הולכים לעזוב את האדריאטית שנה הבאה.

לא מפתיע, במשך כל העונה היו דיבורים על כך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 09 מרץ 2012, 15:44

where is the love? כתב:
asafb96 כתב:

השאלה שלי היא מדוע אנחנו צריכים לשחק במשימה בלתי אפשרית עם דיוויד בלאט ולשחק בליגה האדריאטית?
אם יש תקציב טוב יחסית אז מדוע אנחנו צריכים את זה. קורה שיש טעויות וכולנו טועים... אבל המהלך לאדריאטית היה מטופש כי הוא ללא ספק פוגע בקבוצה, וגם אם הקבוצה לא טובה כל כך ולא מה שציפינו ורצינו, עדיין יש קבוצה, אתה יכול להגיד שהיא טובה בינונית או לא טובה , כל אחד ואחת עם הדיעה שלו או שלה, אבל בוא נגיד שהים האדריאטי הורס את מה שקיים, זאת אומרת את מה שכבר כן יש לנו וכן אתנו, נדפק בגלל הרפתקאות.

מה הקשר האדריאטית? מי דיבר על זה בכלל?
נכון, זאת הייתה טעות, אז? עם האדריאטית אנחנו בהצלבה. אם נעלה או לא נעלה מההצלבה אין קשר לאדריאטית, אלא ליכולת שלנו. ככה שנסחפת מאוד עם כל ה"לשחק במשימה בלתי אפשרית", "הים האדריאטי הורס את כל מה שקיים"... איזה הגזמות... עשו טעות, וכנראה שהבינו אותה. אבל זה ממש לא היו משהו שהרס וקבר את העונה. עובדה.
וזה ממש ממש לא קשור לדיון ולמה שדיברנו פה
asafb96

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 מרץ 2012, 17:15

חנו'ש כתב:לפי "ידיעות אחרונות" הולכים לעזוב את האדריאטית שנה הבאה.

זאת טעת..
אני לא חושבת שזה נכון להיות ב-3 מסגרות אבל אני גם לא חושבת שזה נכון לעזוב את האדריאטית..
הליגה הישראלית כל שנה מתחרבנת עוד יותר והחוקים הופכים ליותר ויותר בלתי נסבלים..אחרי שכבר היינו לשנה באדריאטית ועזבנו הם נתנו לנו לחזור והתנהגו אלינו כמו שמגיע למכבי שיתנהגו אליה..כשיהיה מותר בליגה שלנו שני זרים ולמכבי מותר יהיה לשחק רק עם 3 שחקנים על המגרש בכל זמן נתון בשביל שיהיה סיכוי למישהי לקחת אליפות אני כבר לא בטוחה שהאדריאטית תקבל אותנו בזרועות פתוחות..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־23 אורחים