05 אוקטובר 2019, 18:01
yellowaura כתב:אחדשיודע כתב:די עם הבולשיט של הלאומיות והאזרחויות. די.
דבר תכל'ס. מה כל אחד מביא לשולחן.
וילדוזה שאתה חופר עליו חתום ל-5 שנים בבאסקוניה. שחרר.
כבר רשמתי שיש לו חוזה.
עד כמה שאני זוכר גם ווליבקין היה חתום ושילמנו שחרור משמעותי.
אגב אני כבר אחרי המשחק שלו מול מכבי אמרתי שמדובר בשחקן גדול וכבר אז היה צריך לכוון אליו. בתקופה הזו לא היה לו חוזה ארוך.
אם נחכה לשחקנים פנויים נצטרך כמו השנה להתחרות מול כל הגדולות על 2-3 שחקנים בתחרות אבודה מראש.
גיימס ודילייני שעשו לכאורה את כל הטעויות האפשריות בהתנהלות ועדיין הגיעו ל 2 קבוצות גדולות.
בינתיים וילדוזה עם משחק ראשון מצויין ביורוליג רק מעלה את ערכו והופך את המשימה לקשה יותר.
לדעתי עוד שנתיים יהיה מדובר באחד מ 3 הרכזים הטובים באירופה אם לא יגיע לנ.ב.א.
צריך לבדוק מה סעיף השחרור שלו ואם הוא עומד על סכום של מיליון דולר כמו שהיה עם ווילבקין שישלמו את השחרור.
אל תגיד "בלי בולשיט" של לאומיות.
מה לעשות יש עובדות..
לגבי שחקנים ספציפיים:
לוקא וילדוזה (אם ניתן לשכנע אותו הייתי משלם עד 1 מיליון שחרור+ 1.5 מיליון שכר) זה פחות או יותר מה שהיה עם ווילבקין שישוחרר בסוף העונה
ניקולא קאליניץ. אמנם הוא בפנר אבל מדובר בסוג שחקן שלא אמור לעלות המון. הוא סוג של נדב הנפלד. שחקן שמוערך בתוך הקבוצה אבל פחות מחוץ לקבוצה בגלל הטיקט ההגנתי. אם אוברדוביץ ירגיש מיצוי יהיה שווה לנסות. לדעתי סדר גודל של מיליון דולר.
זה סכום לא קטן על שחקן הגנה. אבל זה העניין כל הקבוצות הגדולות מחזיקות שחקנים כאלו.
בלאק שחקן טוב כסנטר בשתי צידי המגרש אבל לא "גרזן" הגנתי בגלל שהוא יחסית נמוך . שכחתי איך קוראים לסנטר של וילרבאן אבל הוא הוכיח לי שוב ששווה להביא גרזן כזה שנותן תרומה אדירה כמטרייה אווירית וגם לא עולה הרבה.
לדעתי מביא סנטר בסגנון כזה יחסית בעלות זהה, עוד פוינט גארד בכיר צעיר יחסית (+/-25) שמשקיע עליו גם שחרור כמו שעשינו עם וולבקין לחוזה של שנתיים ועוד גארד או סמול הגנתי גבוה וארוך שיכול לשחקן בעמדות2-3-4.
או לחילופין מחכה לראות איזה מציאות אמריקאיות יש בליגת הקיץ ומכוון למקום 9-13 ביורוליג.
בכל מקרה מכבי צריכה כבר עכשיו לראות מאיפה היא מביאה תקציב נוסף חוץ מהחוזה שמתפנה על ווילבקין.
אם אין אפשרות כלכלית להביא אף אירופאי בכיר אז אנחנו בבעיה.
05 אוקטובר 2019, 18:19
אחדשיודע כתב:התנין 2 כתב:מצטער להגיד זאת, אבל מתברר פעם נוספת שבלאט פשוט לא שווה הרבה מחוץ למכבי.
נו באמת. אתה קצת נסחף פה.
כן אפשר אולי לתהות לגבי בלאט אם הוא מעבר לשיאו. בהתחשב במצבו הרפואי, אפשר להניח שהוא כבר לא כל כולו בתוך הכדורסל. גם מהדברים שלו עצמו, אפשר להבין שהוא לא ימשיך לאמן עוד הרבה זמן. ספציפית לגבי אולימפיאקוס - הסיטאוציה שם קשה בלי קשר, עוד מהעונה שעברה.
05 אוקטובר 2019, 18:24
yellowaura כתב:תי. אם אוברדוביץ ירגיש מיצוי יהיה שווה לנסות. לדעתי סדר גודל של מיליון דולר.
זה סכום לא קטן על שחקן הגנה. אבל זה העניין כל הקבוצות הגדולות מחזיקות שחקנים כאלו.
.
05 אוקטובר 2019, 18:37
התנין 2 כתב:אחדשיודע כתב:התנין 2 כתב:מצטער להגיד זאת, אבל מתברר פעם נוספת שבלאט פשוט לא שווה הרבה מחוץ למכבי.
נו באמת. אתה קצת נסחף פה.
כן אפשר אולי לתהות לגבי בלאט אם הוא מעבר לשיאו. בהתחשב במצבו הרפואי, אפשר להניח שהוא כבר לא כל כולו בתוך הכדורסל. גם מהדברים שלו עצמו, אפשר להבין שהוא לא ימשיך לאמן עוד הרבה זמן. ספציפית לגבי אולימפיאקוס - הסיטאוציה שם קשה בלי קשר, עוד מהעונה שעברה.
אני מסתכל על תקופה ארוכה בה בלאט חתם בקבוצות אירופאיות ולא הביא באמת אף אחת מהן למיטב.
דינמו מוסקבה שלו הייתה בינוניות למרות תקציב עצום; בנטון לא הגיעה רחוק ביורוליג למרות את הסגלים המוכשרים שהיו באירופה; אפס פילזן הנוראית שבנה (אח"כ תירץ את המפלה בכך ששחקנים עזבו באמצע העונה, אך כולנו ראינו איך הם היו עוד קודם); ועכשיו גם אולימפיאקוס שנה שנייה ברציפות. דרושפאקה היתה הצלחה יחסית, אבל גם זה ביורוקאפ בעיקר (ולא על זה מכתירים מאמן כגדול באמת).
האמת שהעונה הטובה ביותר שלו כמאמן ראשי של קבוצה היתה במכבי של פרקינס ופארגו - זו היתה העונה היחידה בה קבוצה של בלאט הציגה כדורסל טוב באמת. אפילו מכבי שזכתה ביורוליג תחתיו היתה קבוצה שעד היום אני לא יכול להסביר כיצד זכתה ביורוליג והיא אולי אלופת אירופה הכי חלשה מאז שאני התחלתי לעקוב אחרי כדורסל אירופי.
לא חושב שזה קשור להיותו "מעבר לשיא" (את זה ניתן להגיד לדעתי על מסינה). הוא פשוט לא מצטיין בבניית קבוצות.
05 אוקטובר 2019, 18:52
05 אוקטובר 2019, 18:57
05 אוקטובר 2019, 19:11
05 אוקטובר 2019, 19:16
אחדשיודע כתב:yellowaura כתב:אחדשיודע כתב:די עם הבולשיט של הלאומיות והאזרחויות. די.
כבר רשמתי שיש לו חוזה.
אגב אני כבר אחרי המשחק שלו מול מכבי אמרתי שמדובר בשחקן גדול וכבר אז היה צריך לכוון אליו. בתקופה הזו לא היה לו חוזה ארוך.
אם נחכה לשחקנים פנויים נצטרך כמו השנה להתחרות מול כל הגדולות על 2-3 שחקנים בתחרות אבודה מראש.
גיימס ודילייני שעשו לכאורה את כל הטעויות האפשריות בהתנהלות ועדיין הגיעו ל 2 קבוצות גדולות.
בינתיים וילדוזה עם משחק ראשון מצויין ביורוליג רק מעלה את ערכו והופך את המשימה לקשה יותר.
צריך לבדוק מה סעיף השחרור שלו ואם הוא עומד על סכום של מיליון דולר כמו שהיה עם ווילבקין שישלמו את השחרור.
מה לעשות יש עובדות..
לגבי שחקנים ספציפיים:
לוקא וילדוזה (אם ניתן לשכנע אותו הייתי משלם עד 1 מיליון שחרור+ 1.5 מיליון שכר) זה פחות או יותר מה שהיה עם ווילבקין שישוחרר בסוף העונה
ניקולא קאליניץ. אמנם הוא בפנר אבל מדובר בסוג שחקן שלא אמור לעלות המון. הוא סוג של נדב הנפלד. שחקן שמוערך בתוך הקבוצה אבל פחות מחוץ לקבוצה בגלל הטיקט ההגנתי. אם אוברדוביץ ירגיש מיצוי יהיה שווה לנסות. לדעתי סדר גודל של מיליון דולר.
בלאק שחקן טוב כסנטר בשתי צידי המגרש אבל לא "גרזן" הגנתי בגלל שהוא יחסית נמוך . שכחתי איך קוראים לסנטר של וילרבאן אבל הוא הוכיח לי שוב ששווה להביא גרזן כזה שנותן תרומה אדירה כמטרייה אווירית וגם לא עולה הרבה.
לדעתי מביא סנטר בסגנון כזה יחסית בעלות זהה, עוד פוינט גארד בכיר צעיר יחסית (+/-25) שמשקיע עליו גם שחרור כמו שעשינו עם וולבקין לחוזה של שנתיים ועוד גארד או סמול הגנתי גבוה וארוך שיכול לשחקן בעמדות2-3-4.
או לחילופין מחכה לראות איזה מציאות אמריקאיות יש בליגת הקיץ ומכוון למקום 9-13 ביורוליג.
בכל מקרה מכבי צריכה כבר עכשיו לראות מאיפה היא מביאה תקציב נוסף חוץ מהחוזה שמתפנה על ווילבקין.
סליחה שאני בוטה, אבל זה בולשיט מהרמה הגבוהה.
אל תגיד לי "יש עובדות". אזרחויות ולאומיות לא קובעות מי שחקן טוב או לא טוב. לא לפי זה בונים קבוצה או בוחרים שחקנים, ולא לפי כמות האירופאים בקבוצה זוכים בתארים. מכבי של 2014 לא זכתה באליפות אירופה בזכות היותו של סופו אזרח יווני, ולא זכתה בסופרליג ב-2001 בזכות היותו של מקדונלד מתאזרח סלובני. האחרון אומנם הגיע לכאן בין היתר בזכות העבודה שהחזיק באזרחות סלובנית, בתקופה שהשתמשו פה בחוק בוסמן, אבל האזרחות שלו לא שיחקה על המגרש. אפשר לדבר על הניסיון של השחקנים האלו בזירה האירופית ועל האיכויות/יתרונות המקצועיים שלהם. על האזרחות עצמה? זה מגוחך וטיפשי. ואני עושה איתך חסד שאני לא מדבר על האליפויות של מכבי ב-77 וב-81, שהושגו ע"י אמריקאים וישראלים, כי זה היה מזמן.
ויופי שאמרת שוילדוזה שחקן גדול. באמת כל הכבוד לך. אמרנו על 200 שחקנים בערך (כולל על וילדוזה) בשנים האחרונות שהם שחקנים טובים שמכבי יכולה להביא, והם אח"כ הצטיינו בקבוצות אחרות ביורוליג או ב-NBA. חלקם הגדול היו אמריקאים. זה שהוא "לא אמריקאי" לא נותן לו שום נקודות זכות. ואין שום סיבה שקבוצה כמו באסקוניה תשחרר שחקן טוב שחתום אצלה ל-5 שנים (האריך חוזה במהלך העונה שעברה - כלומר למכבי אפילו לא הייתה הזדמנות) בשביל בייאאוט מסכן. לא מדובר במקרה של קבוצה שירדה מכנסיה כמו דרושפאקה, וזה לא שהכסף במכבי גדל על העצים. המקרה של ווילבקין היה מקרה נדיר (שגם הביא לכך שהושקעו פחות כספים במקומות אחרים - לא בטוח כמה היה חכם להשקיע סכום בייאאוט כזה), של שחקן שנותרה לו עונה אחת בחוזה - בקבוצה שמעוניינת לעשות עליו כסף לפני שהוא עוזב אותה.
ולא, אין שום כסף שמתפנה מהחוזה של ווילבקין. יש לו חוזה לעוד עונה מעבר לעונה הנוכחית.
עוד דבר - להגיד שהאפשרויות של מכבי מסתכמות בהחתמת "שחקן אירופי בכיר" שיביא אותנו רחוק ו-"לראות איזה מציאות אמריקאיות יש בליגת הקיץ ומכוון למקום 9-13 ביורוליג" זה לא יותר מדמגוגיה מטופשת.
05 אוקטובר 2019, 19:30
yellowaura כתב:אחדשיודע כתב:yellowaura כתב:אחדשיודע כתב:די עם הבולשיט של הלאומיות והאזרחויות. די.
כבר רשמתי שיש לו חוזה.
מה לעשות יש עובדות..
לגבי שחקנים ספציפיים:
סליחה שאני בוטה, אבל זה בולשיט מהרמה הגבוהה.
אל תגיד לי "יש עובדות". אזרחויות ולאומיות לא קובעות מי שחקן טוב או לא טוב. לא לפי זה בונים קבוצה או בוחרים שחקנים, ולא לפי כמות האירופאים בקבוצה זוכים בתארים. מכבי של 2014 לא זכתה באליפות אירופה בזכות היותו של סופו אזרח יווני, ולא זכתה בסופרליג ב-2001 בזכות היותו של מקדונלד מתאזרח סלובני. האחרון אומנם הגיע לכאן בין היתר בזכות העבודה שהחזיק באזרחות סלובנית, בתקופה שהשתמשו פה בחוק בוסמן, אבל האזרחות שלו לא שיחקה על המגרש. אפשר לדבר על הניסיון של השחקנים האלו בזירה האירופית ועל האיכויות/יתרונות המקצועיים שלהם. על האזרחות עצמה? זה מגוחך וטיפשי. ואני עושה איתך חסד שאני לא מדבר על האליפויות של מכבי ב-77 וב-81, שהושגו ע"י אמריקאים וישראלים, כי זה היה מזמן.
ויופי שאמרת שוילדוזה שחקן גדול. באמת כל הכבוד לך. אמרנו על 200 שחקנים בערך (כולל על וילדוזה) בשנים האחרונות שהם שחקנים טובים שמכבי יכולה להביא, והם אח"כ הצטיינו בקבוצות אחרות ביורוליג או ב-NBA. חלקם הגדול היו אמריקאים. זה שהוא "לא אמריקאי" לא נותן לו שום נקודות זכות. ואין שום סיבה שקבוצה כמו באסקוניה תשחרר שחקן טוב שחתום אצלה ל-5 שנים (האריך חוזה במהלך העונה שעברה - כלומר למכבי אפילו לא הייתה הזדמנות) בשביל בייאאוט מסכן. לא מדובר במקרה של קבוצה שירדה מכנסיה כמו דרושפאקה, וזה לא שהכסף במכבי גדל על העצים. המקרה של ווילבקין היה מקרה נדיר (שגם הביא לכך שהושקעו פחות כספים במקומות אחרים - לא בטוח כמה היה חכם להשקיע סכום בייאאוט כזה), של שחקן שנותרה לו עונה אחת בחוזה - בקבוצה שמעוניינת לעשות עליו כסף לפני שהוא עוזב אותה.
ולא, אין שום כסף שמתפנה מהחוזה של ווילבקין. יש לו חוזה לעוד עונה מעבר לעונה הנוכחית.
עוד דבר - להגיד שהאפשרויות של מכבי מסתכמות בהחתמת "שחקן אירופי בכיר" שיביא אותנו רחוק ו-"לראות איזה מציאות אמריקאיות יש בליגת הקיץ ומכוון למקום 9-13 ביורוליג" זה לא יותר מדמגוגיה מטופשת.
כנראה לא ממש קראת את מה שכתבתי:
1. כתבתי שתסתכל על קבוצות פיינל פור ב 10 שנים האחרונות! אתה מזכיר קבוצות בודדות וגם לא בתקופות שהזכרתי.
אתה "עושה לי חסד" שאתה מדבר על אליפויות שהיו לפני 30 שנה.
מזכיר לך משהו קטן שקרה באמצע הדרך..חוק בוסמן שאיפשר לקבוצות לבנות סגלים ללא התייחסות לשחקנים מקומיים. מה שלא היה בתקופות שאתה הזכרת שהתבססו על סגלים מקומיים עם חיזוק קל.
2. לקבוצה הגדולה של מכבי התייחסתי דווקא לוויציץ ושאראס אבל ג
שחקנים שנטמעו כמו בובי דיקסון, קייל היינס, דאנסטון וכו' מבחינתי "אירופאים לכל דבר". לא מדובר בשחקנים שמחפשים לחזור לנ.ב.א. אירופה זה בית שני שלהם והם מכבדים את זה.
אין ספק שיש הבדל בין אמריקאי שמצא את עצמו נוחת מהנ.ב.א בלי שהוא בכלל חלם או הכיר אי פעם את היורוליג לשחקן שמשחק שנים ביורוליג או נולד שהוא צופה במשחקי יורוליג שהשאיפה הראשונית שלו היא לשחק בטופ יורוליג.
תראה לי אמריקאי שכמו מירוטיץ מעדיף את היורוליג על פני נ.ב.א.
דווקא מכבי מתייחסת ללאום!! מביאה אמריקאים וישראלים ומתעלמת כמעט לחלוטין מאירופאים ודרום אמריקאים.
אם היו מאמצים את מה שכל הקבוצות הגדולות באירופה היו מאמצות היית רואה קבוצה טובה מורכבת משחקנים מכמה ארצות וייצוג לפחות למספר מדינות ממזרח אירופה.
05 אוקטובר 2019, 19:41
05 אוקטובר 2019, 19:41
05 אוקטובר 2019, 19:42
Rampel כתב:הדיון שמתנהל עכשיו ב-5 לייב.. פשוט מביך
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
05 אוקטובר 2019, 19:43
toja27 כתב:אגב אתמול מייק ג'יימס עשה כמעט 30 נקודות מדד בפחות מ20 דקות משחק.
05 אוקטובר 2019, 20:03
A.Parker כתב:toja27 כתב:אגב אתמול מייק ג'יימס עשה כמעט 30 נקודות מדד בפחות מ20 דקות משחק.
מעניין מתי הוא ישחק על חשבון הקבוצה ויפגע בהם, או שדווקא ההגעה לצסק"א סידרה לו את הברגים
05 אוקטובר 2019, 20:17
toja27 כתב:A.Parker כתב:toja27 כתב:אגב אתמול מייק ג'יימס עשה כמעט 30 נקודות מדד בפחות מ20 דקות משחק.
מעניין מתי הוא ישחק על חשבון הקבוצה ויפגע בהם, או שדווקא ההגעה לצסק"א סידרה לו את הברגים
אתמול פשוט לא הייתה לו החטאה אחת מכל הטווחים, הכל נכנס. לא משוכנע שהשתנה משהו בסגנון משחק, אבל מעריך שהגעה לקבוצה בדרג של צסקא כן תמתן אותו .
05 אוקטובר 2019, 20:19
felix_r כתב:toja27 כתב:A.Parker כתב:toja27 כתב:אגב אתמול מייק ג'יימס עשה כמעט 30 נקודות מדד בפחות מ20 דקות משחק.
אתמול פשוט לא הייתה לו החטאה אחת מכל הטווחים, הכל נכנס. לא משוכנע שהשתנה משהו בסגנון משחק, אבל מעריך שהגעה לקבוצה בדרג של צסקא כן תמתן אותו .
דווקא היו לו 4 החטאות עונשין
05 אוקטובר 2019, 21:07
toja27 כתב:אתמול אולימייקוס הפתיעו אותי בחולשתם אבל בד בבד התרשמתי לטובה מהצרפתים, חשבתי שהם יהיו "נמושת היורוליג", אני חושב שיש להם קבוצה לא רעה ביחס לציפיות.
הפתיעה אותי הקשיחות שלהם בהגנה במיוחד.
05 אוקטובר 2019, 21:18
05 אוקטובר 2019, 22:29
05 אוקטובר 2019, 23:49