כדורסל ישראלי 24/25

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי 24/25

הודעהעל ידי Gevaudan » 25 מרץ 2025, 02:06

omerk כתב:
Gevaudan כתב:עופר הפך את האולטראס שלהם הלכה למעשה ללא רלוונטיים, דאג להוציא החוצה את כל המתנגדים הבולטים מהעמותה והשתיק את אלו ששאלו אותו בקול לגבי השיפוץ, אבל בעיקר לגבי מידת הלגיטימיות של הכוחניות שלו ביחס לכאורה לסמלים שלהם כמו רמי כהן.

הוא החליף אותם בקהל שמגיע מהרגל ומשתעמם מהלאומית, אוהדי הצלחות כאלה ואחרים שמחליפים בינינו ובינם בהתאם להישגים ואופטורניסטים שמרוויחים מהנכונות שלו לעשות הכל מהר ובנדיבות.

הבעייתיות כאן היא שמאז ומתמיד היה מדובר בקהל עם רמת בוחן מציאות לוקה בחסר, שנוגע לעצמו בפטמות בכל זמן שהוא חושב על עצמו ועל ה"רגש" של הסמל, אבל ההגעה שלו פוצצה אותו ואותם מכל הפרופורציות האפשריות. אז הם מדברים בגאון על עמדה 1-2 שכוללת את וויד בולדווין, מיסיץ', מרכוס הווארד, קרינגטון, מדר ובלייקני ב6 מיליון דולר לכל אחד בעונה הבאה, היכל של 20 אלף תוך שנתיים, רישיונות A ביורוליג והגמוניה קבועה בארץ.

למעשה, כשאני חושב על זה עכשיו, ההערה של דני פרנקו עליו הייתה מאוד נכונה ומדויקת בדיעבד.

הרווח של מכבי בינתיים כי מאז שהם מחרימים הדרבים עוברים יחסית חלק

הם אומנם עוברים חלק וזה בפרספקטיבה רחבה חשוב לספורט בכלל ולדרבי בפרט, אבל צריך להגיד ביושר שאולטראס הפועל עזרה להפוך את המועדון העלוב הזה שלהם למוקצה בקרב רוב חוגי הספורט הלגיטימיים. זה אומנם יצור מחריד, גועלי ונבוב מן השורש, אבל זה גם יצור שהיה יחסית קל להתמודד מולו ולמדר אותו מהשיח הנורמטיבי כאשר לא התעסק נטו בכדורסל.

בשנתיים האחרונות מכבי מתחילה להתמודד עם משהו אחר לגמרי, בטיימינג גרוע במיוחד מבחינתה, כשכל סיפור הכדורסל או ההחתמות הנוצצות הוא החלק השולי פה למעשה. זה התחיל בשנה שעברה והתגבר משמעותית אחרי שהעפנו אותם בחצי גמר הגביע. מעין בכיינות מהולה בפרה פרנויה קשה ששודדים אותם עשרות שנים במודע, וזה רק הלך והתגבר ככל שהקבוצה הזו שלהם התבררה כקבוצה לא יציבה ולא מאוד מרשימה ביחס לתקציבי השחקנים שהושקעו בה.

קח את הניצחון הדחוק שלנו על חולון למשל. כל סויה קלאב התרעם והשתמש בעבירה שהייתה או לא על יפתח זיו בסוף כדי להוכיח שהמשחקים מכורים ושהם למעשה כל הזמן צדקו. החשש המהותי שלי מכל זה הוא שהפועל ת"א תזכה בתארים שלה בארץ ממניעים לא ספורטיביים, אלא ע"י לחץ על כל העולם ואשתו עד שיתנו להם להניף משהו.
Gevaudan

הודעהעל ידי omerk » 25 מרץ 2025, 11:08

Gevaudan כתב:
omerk כתב:
Gevaudan כתב:עופר הפך את האולטראס שלהם הלכה למעשה ללא רלוונטיים, דאג להוציא החוצה את כל המתנגדים הבולטים מהעמותה והשתיק את אלו ששאלו אותו בקול לגבי השיפוץ, אבל בעיקר לגבי מידת הלגיטימיות של הכוחניות שלו ביחס לכאורה לסמלים שלהם כמו רמי כהן.

הוא החליף אותם בקהל שמגיע מהרגל ומשתעמם מהלאומית, אוהדי הצלחות כאלה ואחרים שמחליפים בינינו ובינם בהתאם להישגים ואופטורניסטים שמרוויחים מהנכונות שלו לעשות הכל מהר ובנדיבות.

הבעייתיות כאן היא שמאז ומתמיד היה מדובר בקהל עם רמת בוחן מציאות לוקה בחסר, שנוגע לעצמו בפטמות בכל זמן שהוא חושב על עצמו ועל ה"רגש" של הסמל, אבל ההגעה שלו פוצצה אותו ואותם מכל הפרופורציות האפשריות. אז הם מדברים בגאון על עמדה 1-2 שכוללת את וויד בולדווין, מיסיץ', מרכוס הווארד, קרינגטון, מדר ובלייקני ב6 מיליון דולר לכל אחד בעונה הבאה, היכל של 20 אלף תוך שנתיים, רישיונות A ביורוליג והגמוניה קבועה בארץ.

למעשה, כשאני חושב על זה עכשיו, ההערה של דני פרנקו עליו הייתה מאוד נכונה ומדויקת בדיעבד.

הרווח של מכבי בינתיים כי מאז שהם מחרימים הדרבים עוברים יחסית חלק

הם אומנם עוברים חלק וזה בפרספקטיבה רחבה חשוב לספורט בכלל ולדרבי בפרט, אבל צריך להגיד ביושר שאולטראס הפועל עזרה להפוך את המועדון העלוב הזה שלהם למוקצה בקרב רוב חוגי הספורט הלגיטימיים. זה אומנם יצור מחריד, גועלי ונבוב מן השורש, אבל זה גם יצור שהיה יחסית קל להתמודד מולו ולמדר אותו מהשיח הנורמטיבי כאשר לא התעסק נטו בכדורסל.

בשנתיים האחרונות מכבי מתחילה להתמודד עם משהו אחר לגמרי, בטיימינג גרוע במיוחד מבחינתה, כשכל סיפור הכדורסל או ההחתמות הנוצצות הוא החלק השולי פה למעשה. זה התחיל בשנה שעברה והתגבר משמעותית אחרי שהעפנו אותם בחצי גמר הגביע. מעין בכיינות מהולה בפרה פרנויה קשה ששודדים אותם עשרות שנים במודע, וזה רק הלך והתגבר ככל שהקבוצה הזו שלהם התבררה כקבוצה לא יציבה ולא מאוד מרשימה ביחס לתקציבי השחקנים שהושקעו בה.

קח את הניצחון הדחוק שלנו על חולון למשל. כל סויה קלאב התרעם והשתמש בעבירה שהייתה או לא על יפתח זיו בסוף כדי להוכיח שהמשחקים מכורים ושהם למעשה כל הזמן צדקו. החשש המהותי שלי מכל זה הוא שהפועל ת"א תזכה בתארים שלה בארץ ממניעים לא ספורטיביים, אלא ע"י לחץ על כל העולם ואשתו עד שיתנו להם להניף משהו.

האמת שאני לא מרגיש שהבכיינות התגברה עם השנים. בכל שנותיי אוהד מכבי תמיד תמיד, לא משנה מי הבעלים ואיפה הקבוצה משחקת, הם היו מתבכיינים. לא זוכר שום דרבי בשנים האחרונות שלא בכו והאשימו את כל העולם כמו ילד בטנטרום. זה הדנא של המועדון הזה.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 25 מרץ 2025, 11:43

כן, גם אני לא מרגיש איזה הבדל מיוחד. הם תמיד התבכיינו, עוד הרבה לפני ינאי.
עידן

הודעהעל ידי ankram » 25 מרץ 2025, 13:07

היום , כולנו וולנסיה
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי מרסר » 25 מרץ 2025, 13:36

ankram כתב:היום , כולנו וולנסיה

לדעתי הסדרה הזאת חסרת משמעות כי הפועל תהיה ביורוליג בעונה הבאה גם אם היא לא תעלה לגמר ותזכה, ינאי הבין שבשביל לקבל ווילד קארד הוא צריך אולם גדול מאמן ו 2/ 3 שחקנים בעלי שם גדול .
מרסר

הודעהעל ידי omerk » 25 מרץ 2025, 13:43

מרסר כתב:

לדעתי הסדרה הזאת חסרת משמעות כי הפועל תהיה ביורוליג בעונה הבאה גם אם היא לא תעלה לגמר ותזכה, ינאי הבין שבשביל לקבל ווילד קארד הוא צריך אולם גדול מאמן ו 2/ 3 שחקנים בעלי שם גדול .

הקטגוריה הכי חשובה זו עיר עם שוק שיש לו פוטנציאל גדול ולא מנוצל. תל אביב לא עונה על הקטגוריה הזאת ומבחינת היורוליג יש קבוצות ממקומות יותר טובים להם. שתי קבוצות מאותה עיר זעירה (במונחים אירופאים) שישחקו במקביל ביורוליג? נראה לי פחות סביר, במיוחד לאור המצב בישראל.

הם לא צריכים לבנות על הדברים האלו. כרגע הסיכוי הריאלי היחיד שלהם זה לזכות ביורוקאפ וכל השאר קלוש לטעמי.
omerk

הודעהעל ידי מרסר » 25 מרץ 2025, 13:55

omerk כתב:
מרסר כתב:

הקטגוריה הכי חשובה זו עיר עם שוק שיש לו פוטנציאל גדול ולא מנוצל. תל אביב לא עונה על הקטגוריה הזאת ומבחינת היורוליג יש קבוצות ממקומות יותר טובים להם. שתי קבוצות מאותה עיר זעירה (במונחים אירופאים) שישחקו במקביל ביורוליג? נראה לי פחות סביר, במיוחד לאור המצב בישראל.

הם לא צריכים לבנות על הדברים האלו. כרגע הסיכוי הריאלי היחיד שלהם זה לזכות ביורוקאפ וכל השאר קלוש לטעמי.

נכון שהשוק הישראלי קטן לשתי קבוצות אבל ינאי מתכוון להשקיע מיליונים בלהביא שחקנים בעלי שם מיצ'יץ לדוגמא זה כבר עכשיו זה עושה הד בכול אירופה, זה יעלה את מחיר הזכויות שידור ויביא עוד ספונסרים ליורוליג.
מרסר

הודעהעל ידי עידן » 25 מרץ 2025, 14:25

מרסר כתב:

אני לא מבין את הביטחון שלך. קודם כל, אם המלחמה תימשך והמשחקים לא יחזרו לארץ, אני לא רואה שום סיכוי שהם יקבלו ווילד קארד.

אם המשחקים יחזרו לארץ והיורוליג תגדל ל-20 קבוצות אז הסיכוי שלהם גדל, אבל עדיין נראה לי נמוך מאוד. יש את דובאי שתיכנס לפניה, הרוסיות אם המלחמה שם תיגמר, ולנסיה אם היא לא תזכה ביורוקאפ..
עידן

הודעהעל ידי omerk » 25 מרץ 2025, 16:39

מרסר כתב:
omerk כתב:
מרסר כתב:

נכון שהשוק הישראלי קטן לשתי קבוצות אבל ינאי מתכוון להשקיע מיליונים בלהביא שחקנים בעלי שם מיצ'יץ לדוגמא זה כבר עכשיו זה עושה הד בכול אירופה, זה יעלה את מחיר הזכויות שידור ויביא עוד ספונסרים ליורוליג.

סדר הדברים הוא שקודם כל מיצ'יץ מוודא שהם ביורוליג בטוח ורק אח"כ חותם לא ההפך.
לא חסרות קבוצות ביורוליג שמוכנות להשקיע המון כסף לא בטוח שזה עושה על הליגה יותר מדי רושם. ממה שעושה רושם הם בעיקר מתרכזים איך הם עושים עוד כסף ומביאים קהל ממקומות לא מנוצלים. בנוסף, גם אם לוקחים בחשבון את שיקול ההשקעה הכספית והתקציב, נכנס שם גם שיקול של יציבות פיננסית, זאת אומרת שמחפשים קבוצות שלאורך מספר עונות מעמידות תקציב גבוה ויציב, וכרגע ינאי מתנהל שכונה ומאיים לעזוב כל כמה חודשים אז מי יודע מה יהיה עוד שנה ועוד שנתיים (כבר עשו טעות בעבר עם דרושאפקא).

אם אני לא טועה כרגע מונאקו וגם פאריס לא משוריינות, אבל מגיע להן כרטיס חופשי אוטומטית אם הן מגיעות לפלייאוף אז כבר זה תופס הקצאות.

בקיצור, באמת שאני חושב שאם ינאי והאוהדים בונים על ווילד קארד אז כדאי שירדו מהחלום הזה, כי אמנם תמיד יש סיכוי קלוש, אבל שיתרכזו פחות בקשקושים על איך מכבי אכלו ושתו להם ולכן לא לקחו אותם ליורוליג ויותר בזכייה ביורוקאפ פשוט.
omerk

הודעהעל ידי omerk » 26 מרץ 2025, 10:22

תראו מופתעים, ינאי מתלונן על השיפוט: https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/17619806

עוד פנינים של ינאי:
כמיטב המסורת, ינאי לא פספס גם רגעי צבע. על ז'אן מונטרו, כוכב ולנסיה שקלע 24 נקודות, סיפר: "החלפתי איתו כמה מילים תוך כדי משחק. אמרתי לו שאני יכול לדאוג לו לחינוך טוב לילד".

הוא חושב שמונטרו זה אפריקאי רעב שהוא שולף מהכפר? נראה לי שהוא די מסודר מבחינת החינוך של הילד שלו בספרד
omerk

הודעהעל ידי עידן » 26 מרץ 2025, 10:31

omerk כתב:תראו מופתעים, ינאי מתלונן על השיפוט: https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/17619806

עוד פנינים של ינאי:
כמיטב המסורת, ינאי לא פספס גם רגעי צבע. על ז'אן מונטרו, כוכב ולנסיה שקלע 24 נקודות, סיפר: "החלפתי איתו כמה מילים תוך כדי משחק. אמרתי לו שאני יכול לדאוג לו לחינוך טוב לילד".

הוא חושב שמונטרו זה אפריקאי רעב שהוא שולף מהכפר? נראה לי שהוא די מסודר מבחינת החינוך של הילד שלו בספרד

אני כולי פליאה ותדהמה
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 26 מרץ 2025, 10:32

omerk כתב:תראו מופתעים, ינאי מתלונן על השיפוט: https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/17619806

עוד פנינים של ינאי:

מתי יאפשרו כבר לינאי למנות את צוות השיפוט ויפטרו אותנו מהבכי שלו ? אין הפסד אחד של הפועל העונה שהם לא בכו על השיפוט.
מרסר

הודעהעל ידי A.Parker » 26 מרץ 2025, 12:35

הוא מתכוון לשכר גבוה
מדבר עם כל העולם תוך כדי עונה
A.Parker

הודעהעל ידי מרסר » 27 מרץ 2025, 19:36

4 הגדולות במכתב עם 7 דרישות ליו"ר המנהלת

בהמשך לחשיפת ONE: חולון, הפועל, מכבי וי-ם בכדורסל שלחו לשטינברג מכתב: "צר לנו לשמוע על חוסר רצונך להיפגש". בתוכן: 6 זרים, סדרת הטוב מ-5 .

לפני שבוע חשפנו כאן לראשונה ב-ONE שארבע הגדולות של הכדורסל הישראלי נגד שאר הקבוצות בליגה, כשהן רוצות למנוע את חתימת ההסכם החדש שבמוקד שלו שיטת פיינל פור. יו”ר מנהלת הליגה, ארי שטינברג, קיבל מכתב שחתום על ידי הפועל חולון, הפועל ת”א, מכבי ת”א והפועל ירושלים בנושא הזה היום (חמישי).“בהמשך למכתבך מיום ,24.3.25 נציין כי בהתאם להחלטת דירקטוריון מנהלת הליגה מיום 18.3.25 אשר אושרה גם על ידנו, תנאי ההסכם מול איגוד הכדורסל מאושרים. צר לנו לשמוע על חוסר רצונך להיפגש על מנת לקיים דיון ענייני, מקיף וחשוב אודות הסוגיות השונות שהועלו במכתבנו, אשר לטעמנו לא רק שמשפיעות על יחסי הגומלין בין הקבוצות, אלא שזורות בקשר ישיר לשלל ההחלטות שצריכות להתקבל בעת הזו לקראת העונות הבאות”.עוד נכתב: “אומנם דירקטוריון המנהלת הצביע על מס' הקבוצות בליגה, אך החלטה זו אינה עומדת לבדה ובמשך שנים היוותה סלע מחלוקת מרכזי אשר נבע בין היתר מההשלכות הנלוות לכך. מס' הקבוצות בליגה משליך באופן ישיר על חלוקת הכספים לקבוצות, על מספר היורדות והעולות (טרם נקבע) ומהווה חלק מרכזי במערך האיזונים בין הקבוצות. נודה לקיום דיון נוסף בנושא זה.

“בנוסף, לאור חשיבות הדברים וקבלת החלטות בעניינם בהקדם האפשרי לקראת עונת 25/26 ובכלל, להלן עמדתנו בסוגיות שונות שצריכות להיבחן בכובד ראש:תחילה, שיטת המשחקים – אנו מבקשים לקדם סדרות הטוב מחמישה משחקים החל משלב רבע הגמר ועד לסדרת הגמר.שנית, רישום זרים - רישום בעונה עד 10 זרים (כפי שנהוג היום), וכן אפשרות לרישום עד 6 זרים בטופס.שלישית, החזרי אבטחה - הקבוצות יקבלו את כל הוצאות האבטחה לפי העלויות בפועל.

הכנסות מסדרות 1/2 גמר וגמר – יוקצה סכום, ביחס לרווחים מהמשחקים, אשריוסכם בין הצדדים מראש ו יחולק בין קבוצות הליגה (כהסכמה הדדית וביטול דרישתנו המקדמית לחלוקת משאבים לפי רייטינג וכמות קהל).חמש. אימוץ תכנית המנהלת לקידומה המקצועי של הליגה, לרבות דרישות מקצועיות מהקבוצות, בניית קריטריונים לצמיחה ארגונית, העלאת הסטנדרטים בקבוצות הליגה וכו'.שש. הוספת מנהל מקצועי מתחום הכדורסל לדח"צים (אשר יוסכם ברוב קולות על כל קבוצות הליגה).שבע. התווית תכנית לשיפור מתמשך של מערך השיפוט בליגה”.לסיכום: “על אף שסמכויות מנהלת הליגה מאפשרות קבלת החלטות ולהביאם לאישור הדירקטוריון, אנו מקווים ומאמינים שתראה במכתבנו קריאת כיוון עניינית לטובת שיפור הליגה בשנים הקרובות ויישום מסקנות בהתאם לאופן התנהלותה כיום, ולא ‘כאופוזיציה לוחמת’”

https://www.one.co.il/Article/24-25/2,6 ... tml?ref=hp
מרסר

הודעהעל ידי מרסר » 27 מרץ 2025, 19:40

גור לביא לא צפוי להמשיך בגליל גלבוע בעונה הבאה למרות שיש לו שם חוזה, מכבי והפועל ת"א כבר פנו אליו.

https://www.one.co.il/Article/24-25/2,6 ... tml?ref=hp
מרסר

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2025, 19:41

מאוד מקווה שמכבי לא מתכוונת להיכנס לעוד קרב הצעות מטומטם עם ינאי על שחקן ישראלי, ראינו בדיוק מה יוצא מזה העונה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מרסר » 27 מרץ 2025, 19:52

MTA2311 כתב:מאוד מקווה שמכבי לא מתכוונת להיכנס לעוד קרב הצעות מטומטם עם ינאי על שחקן ישראלי, ראינו בדיוק מה יוצא מזה העונה

במכבי גור לביא יקבל את עמדה 3 בלי ישראלי בכיר (מנקו) בהפועל יש את גינת וזר שיעלו לפניו, אם לביא רוצה לקבל יותר כסף שילך להפועל אם הוא רוצה לקבל דקות משחק הוא צריך לחתום במכבי, ואני גם מקווה שמכבי לא תתפרע ותזרוק עליו מאות אלפי דולרים בשביל שלא ילך לינאי.
מרסר

הודעהעל ידי felix_r » 27 מרץ 2025, 21:03

מרסר כתב:
MTA2311 כתב:מאוד מקווה שמכבי לא מתכוונת להיכנס לעוד קרב הצעות מטומטם עם ינאי על שחקן ישראלי, ראינו בדיוק מה יוצא מזה העונה

במכבי גור לביא יקבל את עמדה 3 בלי ישראלי בכיר (מנקו) בהפועל יש את גינת וזר שיעלו לפניו, אם לביא רוצה לקבל יותר כסף שילך להפועל אם הוא רוצה לקבל דקות משחק הוא צריך לחתום במכבי, ואני גם מקווה שמכבי לא תתפרע ותזרוק עליו מאות אלפי דולרים בשביל שלא ילך לינאי.

לא בטוח לגבי הדקות. מנקו מיובש על ידי קטש
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מרסר » 27 מרץ 2025, 21:54

felix_r כתב:
מרסר כתב:

לא בטוח לגבי הדקות. מנקו מיובש על ידי קטש

בליגה הישראלית הוא דווקא משחק לא מעט, ואני לא סגור על זה שקטש ישאר עוד עונה הן מצידו והן מצד מכבי.
מרסר

הודעהעל ידי Gevaudan » 28 מרץ 2025, 07:31

לא כל כך רואה מהן האופציות שלו. הקבוצה שלו לא מתפקדת ביורוליג בלשון המאוד מעטה ובליגה הישראלית האופציות שלו יהיו בוודאות פחות טובות. הרכבת לקבוצה טובה ביורוליג נסעה אחרי שהחליט להישאר בעונה הקודמת, לפחות בינתיים.

אלא אם הוא רוצה שינאי יחתים אותו וישלח אותו להשאלה באירופה כמו שהוא רוצה לעשות עם גור לביא, אין לו הרבה לאן לזוז.

אם יהיה שינוי במעמדו של קטש זה יבוא מצד ההנהלה, וצריך לשרוף את הבית בשנייה שהם מחליטים להפיל עליו את הפאשלות הניהוליות שלהם.
Gevaudan

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־74 אורחים