עידן כתב:מרסר כתב:עידן כתב:מרסר כתב:עידן כתב:
אם הוא היה ביכולת של זר לא היו משאילים אותו. אם משאילים אותו זה אומר שחושבים שכרגע הוא לא ברמה שהוא מסוגל לתרום ומקווים שהוא יתפתח בצורה מספקת בקבוצה אחרת. זה פשוט לרוב לא קורה ואז אתה מקבל ריימן (אם בכלל אתה מקבל משהו, ראה ערך היידיגר).
לצפות ששחקן בן 24 פתאום יהפוך להיות ברמת יורוליג אחרי עונה או שתיים של השאלה בקבוצה חלשה, זו ציפייה לא ריאלית בעיני שלא הוכחה בעבר.
משאילים אותו כי יש כבר למכבי שתי מתאזרחים ואי אפשר מתאזרח שלישי בגלל חוקי הליגה, בנוגע ליכולת המקצועית שלו ראו אותו אנשי מקצוע במכבי והם חושבים שהוא יהיה שחקן משלים טוב.
יש למכבי מתאזרח אחד, ריימן. ג'ונדי לא נחשב מתאזרח על פי חוקי הליגה.
ליף נחשב כרגע מתאזרח.
ליף נולד בישראל, איך הגיוני שהוא נחשב מתאזרח?
לפי חוקי פיבא אם שחקן קיבל אזרחות לפני גיל 16 הוא לא נחשב מתאזרח.
זה לעניין הנבחרת. בקשר לליגה מותר רק מתאזרח אחד, אבל מתאזרח שעשה קמפיין בנבחרת בטורניר או שיחק מספר מינימלי של משחקי נבחרת במוקדמות (נראה לי 5) או שיחק בישראל 3 עונות רצוף, לא יחשב מתאזרח לצורך הליגה. לריימן אין הופעות בנבחרת ועכשיו הוא פותח עונה 2.