שאלת מילאן מצ'באן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: שאלת מילאן מצ'באן

הודעהעל ידי asafb96 » 04 אוגוסט 2012, 17:50

Alexv כתב:המספרים של מצבאן ירדו באפון חד אחרי עזיבת פקוביץ', מאוד טבעי שבזמן שפקוביץ משחק כולם יתמקדו בו, בטח כאשר מדובר בקבוצה יחסית מוגבלת, כמו פרטיזן של שנה שעברה, פקוביץ היה הכוכב של הקבוצה, ולכן אין זה מפתיע שמצבאן הצליח להציג מספרים יפים לצידו, המבחן האמתי של מצבאן היה בסיום פגרת הNBA, ומה לעשות שהוא לא ממש הצליח. מיחסים שלא בצדק למצבאן כוכובות שפשוט אין לו, לא רואה אותו מתפתח לאיזה שחקן על, זו דעתי, ושם דבר פרט לבצועים טובים של מצבאן בעתיד, לא ישנה את דעתי, חובת ההוכחה עליו.

זה פשוט לא נכון. ב3 המשחקים שפקוביץ' לא היה איתם ביורוליג, מאצ'בן הספיק לעשות פעמיים דאבל דאבל, ומשחק של 16 נקודות באחוזים מעולים ו21 ראנקינג מול ריאל. לא יודע מאיפה הבאת את זה שירדו המספרים משמעותית, ומאז שפקוביץ' הלך לNBA הוא הפך לשחק "בינוני", אבל זה פשוט לא נכון, עובדתית
לדעתי, מאצ'בן אחד הכשרונות הגדולים ביבשת, ואנחנו עוד נצטער מאוד על עזיבתו
asafb96

הודעהעל ידי rc4991 » 04 אוגוסט 2012, 17:58

ממש לא מובן לי למה מכבי שיחררה את אחד הכישרונות הגדולים באירופה,אם נגיד שהוא לא מתאים לשיטה אז למה מכבי החתימה אותו מלכתחילה?
ואם כבר משחררים אותו אז למה לא לעשות מזה קופה יפה(250 אלף יורו זה כלום בעידן הנוכחי),יכולנו בקלות לקבל עליו ביי-אאוט של מיליון דולר

כל כך חבל שמכבי מזניחה שחקן שממש רצה להיות חלק ממנה ואפילו התפשר לשם כך מבחינה כספית וגם עשה הכל על מנת להשתלב בקבוצה ובארץ(כשהוא הגיע לארץ הוא התחיל ללמוד עברית)
כל כך מפתה לדמיין קו קדמי שכולל את הצמד מצ'באן ושרמאדיני,צמד שבעוד שנה-שנתיים יחסל קבוצות ויגרום לנו האוהדים להנאה צרופה.אבל מכבי החליטה לשחחר את מצ'באן ועוד עבור סכום נמוך וגם את שרמאדיני החתימה על חוזה 1+1.מה נותר לי להגיד?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוגוסט 2012, 18:09

MTA2311 כתב:אז חסכו את ה800 אלף דולר משכורת שלו, ובתמורה הביאו שחקן פחות טוב ב750 אלף דולר. את לוגאן ופופס. יופי של עסקה.
לשם שינוי, לא מדובר בקמצנות של פדרמן, אלא בעקשנות ואגו של בלאט.

אני מסכים איתך שמכבי לא חסכה. במצטבר היא הפסידה משכורת של שנתיים + בייאאוט, והרוויחה 250K יורו ואת השחקן.

אני גם חושב שמדובר בשחקן טוב, וחבל לי מאוד שהוא לא קיבל הזדמנות, אבל כל עוד לא קיבלנו אמירה מפורשת שמדובר בהחלטה של בלאט בלבד,
אז אין לנו אפשרות לקבוע שזה עקשנות או אגו של בלאט.
הרי למכבי ישנם עוד כמה שחקנים חתומים כמו אליהו ופניני ולא ראיתי שבלאט ממהר לשחרר אותם. כנראה שהיה כאן עניין משולב - חוסר עניין מקצועי
ומחיר גבוה מדי, ולכן לשני הצדדים היה קל לקבל את ההחלטה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 04 אוגוסט 2012, 18:12

בינתיים מאצ'באן עשה קריירה של ורסאץ', פרטיזן, גאלאטא וגיחה קטנה במכבי..
אני מסכים שהוא כן שחקן מוכשר וטוב, אבל יש פה כאלה שעשו ממנו אובר רייטד מטורף, לא ראיתי שקבוצות רדפו אחרי "אחד השחקנים הטובים באירופה" בקיץ הזה ובסוף הוא הגיע לקבוצת בקושי טופ 4 בטורקיה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 אוגוסט 2012, 18:17

LIAV10 כתב:בינתיים מאצ'באן עשה קריירה של ורסאץ', פרטיזן, גאלאטא וגיחה קטנה במכבי..
אני מסכים שהוא כן שחקן מוכשר וטוב, אבל יש פה כאלה שעשו ממנו אובר רייטד מטורף, לא ראיתי שקבוצות רדפו אחרי "אחד השחקנים הטובים באירופה" בקיץ הזה ובסוף הוא הגיע לקבוצת בקושי טופ 4 בטורקיה..

אני מאוד משתדל להמנע מלהכתיר אותו כאחד הפורוורים הטובים באירופה, כי הוא עוד לא הוכיח את עצמו בקבוצה גדולה(שזה עדיין יותר ממדלי), אבל כמו שיוני אומר כל הזמן, את הזכות להוכיח את עצמו במכבי הוא הרוויח, וזה הפספוס של מכבי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי יוסי22 » 04 אוגוסט 2012, 20:35

הוא עוד לא מוכח כאחד הפרוורדים הטובים באירופה אבל הוא כן אחד השחקנים המוכשרים באירופה באופן וודאי והוא בהחלט שחקן מוכח ביחס לגילו עם משחק יוצא דופן לגילו וראיתי אותו לא מעט בעונה החולפת .

הוא גם שחקן חמישיה בנבחרת סרביה ושחקן משמעותי שם , בנבחרת לא רעה בכלל .

לגבי ה"אשם" אומנם אין לנו מידע פנימי אבל די ברור שזה בלאט שפסל אותו ואין לי ספק שנתחרט על הבחירה האומללה הזו , בלי קשר למדלי שעושה רושם טוב.
יוסי22

הודעהעל ידי שחף » 04 אוגוסט 2012, 20:44

ממה שראיתי ממאצ'באן בפיינל פור של האדריאטית לא ממש התרשמתי. הוא לא ממש הצליח לתפוס עמדה גם מול שחקנים נחותים ממנו פיזית, מהוסס בקליעה מבחוץ וכאמור, לא שלאגר גדול בתחום ההגנתי. וכל זה היה מול קבוצה שהיא לא בטופ של היורוליג. מדלי, לפחות בכל מה שקשור לאתלטיות, קליעה מבחוץ ויכולת לשים כדור על הרצפה עולה עליו. ייתכן שגם הגנתית הוא טוב ממנו. בסופו של דבר ייתכן שמכבי טעתה איתו והייתה צריכה להמר על שחקן אחר.

צריך להסתכל גם על היעד שמאצ'באן בחר לעצמו- גלאטסריי. לא קאחה לאבורל, מדריד, או מאלאגה, לא צסק''א. בקיצור, אף אחד מהגדולות לא חשבה שהוא הימור טוב עבורה.
שחף

הודעהעל ידי יוסי22 » 04 אוגוסט 2012, 20:51

אז ראית משחק אחד רע שלו , יופי של דרך להעריך שחקן שנתן עונת יורוליג יוצאת דופן לשחקן בגילו , השחקן המוביל של פרטיזן בגיל 22 ושחקן בכיר בנבחרת סרביה... שוב בגיל 22.
יוסי22

הודעהעל ידי שחף » 04 אוגוסט 2012, 20:54

יוסי, כמו שכתבתי לך כבר, יש מספיק שחקנים שעשו מספרים יפים בפרטיזן בלאגרד ולא יצא מהם כלום, בגיל 22 וגם לפני כן.
לגבי נבחרת סרביה, המספרים שלו שם רחוקים מלהיות מרשימים.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוגוסט 2012, 21:13

יוסי22 כתב:הוא עוד לא מוכח כאחד הפרוורדים הטובים באירופה אבל הוא כן אחד השחקנים המוכשרים באירופה באופן וודאי והוא בהחלט שחקן מוכח ביחס לגילו עם משחק יוצא דופן לגילו וראיתי אותו לא מעט בעונה החולפת .

הוא גם שחקן חמישיה בנבחרת סרביה ושחקן משמעותי שם , בנבחרת לא רעה בכלל .

לגבי ה"אשם" אומנם אין לנו מידע פנימי אבל די ברור שזה בלאט שפסל אותו ואין לי ספק שנתחרט על הבחירה האומללה הזו , בלי קשר למדלי שעושה רושם טוב.

אם אין לך מידע פנימי, אז איך זה ברור שבלאט פסל אותו?

בלאט מן הסתם לא נלחם עליו, אחרת היינו שומעים על זה, אבל אני לא בטוח שההנהלה ממש התנגדה לאפשרות להוריד עוד כמליון דולר מהפיירול שלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 05 אוגוסט 2012, 05:46

שחף כתב:צריך להסתכל גם על היעד שמאצ'באן בחר לעצמו- גלאטסריי. לא קאחה לאבורל, מדריד, או מאלאגה, לא צסק''א. בקיצור, אף אחד מהגדולות לא חשבה שהוא הימור טוב עבורה.

האמת שזה ממש מצחיק שאתה אומר את זה, אם מתחשבים בעובדה שמדלי(בן 29)כבר כמה שנים מסתובב באירופה מבלי שהוא נמצא על הרדאר של אף אחת מקבוצות הצמרת שהזכרת, וסביר להניח שלולא ההתעניינות של מכבי הוא היה ממשיך לשחק בקבוצות מרכז טבלה בספרד.
התנין

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים