פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג: מכבי נגד אלבה ברלין - חמישי, 21:00 ,ערוץ 10

13 דצמבר 2012, 20:56

מכביסט28 כתב:קבוצה קצת יותר מוכשרת מאלבה היתה עושה ממכבי קציצות ביכולת הזאת.. אין לנו ריבאונדר אחד נורמלי והאיבודים שלנו נראים כמו פיגור..
היתה לנו מחצית אחת של הבלחה טובה, אבל היכולת האמיתית של הקבוצה השנה היא מה שאנחנו רואים עכשיו.. וגם סמית׳ לא יוכל לשנות את זה.

לא יודע אם סיפרו לך אבל כשקבוצה מובילה ב-25 הפרש במחצית ומנצחת ב-20 היא נתנה משחק טוב גם אם היתה ירידת מתח תוך כדי משחק.

אפשר להסכים שהקבוצה הזו לא מוכשרת מספיק אבל זה קצת מוזר להיתלות בירידת מתח אחרי מחצית של 25 הפרש .

גם הדיבורים על זה ששוב מכבי נפלה על בית קל בטופ 16 מופרכים עם ברצלונה , חימקי , אולימפיאקוס , אולקר , סיינה , טאו ובשיקטש , אין משחק אחד משעמם ונראה לי שערוץ 10 הולכים לחגוג בשלב הזה .

13 דצמבר 2012, 21:00

יוסי22 כתב:
מכביסט28 כתב:קבוצה קצת יותר מוכשרת מאלבה היתה עושה ממכבי קציצות ביכולת הזאת.. אין לנו ריבאונדר אחד נורמלי והאיבודים שלנו נראים כמו פיגור..
היתה לנו מחצית אחת של הבלחה טובה, אבל היכולת האמיתית של הקבוצה השנה היא מה שאנחנו רואים עכשיו.. וגם סמית׳ לא יוכל לשנות את זה.

לא יודע אם סיפרו לך אבל כשקבוצה מובילה ב-25 הפרש במחצית ומנצחת ב-20 היא נתנה משחק טוב גם אם היתה ירידת מתח תוך כדי משחק.

אפשר להסכים שהקבוצה הזו לא מוכשרת מספיק אבל זה קצת מוזר להיתלות בירידת מתח אחרי מחצית של 25 הפרש .

גם הדיבורים על זה ששוב מכבי נפלה על בית קל בטופ 16 מופרכים עם ברצלונה , חימקי , אולימפיאקוס , אולקר , סיינה , טאו ובשיקטש , אין משחק אחד משעמם ונראה לי שערוץ 10 הולכים לחגוג בשלב הזה .

זה לא בית קל, כי בשיטה החדשה, אין בתים קלים.
כל משחק יהיה קשה, ובהחלט תהיה חגיגה לכולם.

בגלל שגם יש סיכוי לעלות אז זה בכלל נהדר.

13 דצמבר 2012, 21:19

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:אני מבקש סליחה לע מילים קשות, אבל היקמן פשוט דגנראט

לצד לוגאן הוא נראה כמו סוג של גאון....

נכון, גם לוגאן עושה לא פחות שטויות, אבל היקמן הובא על תקן של רכז...

13 דצמבר 2012, 21:29

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:
felix_r כתב:אני מבקש סליחה לע מילים קשות, אבל היקמן פשוט דגנראט

לצד לוגאן הוא נראה כמו סוג של גאון....

נכון, גם לוגאן עושה לא פחות שטויות, אבל היקמן הובא על תקן של רכז...

רק שבלא מעט דקות בלאט נתן ללוגאן לרכז, זה לא נגמר טוב....
בחיי שכבר הרבה זמן לא ראיתי שחקן כזה מטומטם

13 דצמבר 2012, 21:30

נמאס כבר מהקהל, ובנוסף בשבועות האחרונים גם שער 11 ו-7 הצטרפו לחגיגה, חבורת ילדים קטנים שאכפת להם מהאגו יותר מאשר מהקבוצה..

13 דצמבר 2012, 21:32

יוסי22 כתב:

למי שבטוח לא יהיה משעמם, זה למאבטחים של מכבי, קיבלנו את כל המגרשים עם חבילת דגלי פלסטין+שריקות בוז בהימנון+צופה שפורץ למגרש באקסטזה.
צמד הטורקיות, הבאסקים של ויטוריה עם תסביך הנדכאים שלהם . (יש ספרדי אחד שכל החיים שלו הם ציפייה למשחקי בית עם מכבי,בשביל הפגנות).
וגם בברצלונה יש בעיות לאחרונה. (עם כי זה בדר"כ לא הקאטלונים אלא בני דודינו היקרים).

בקיצור . "הבית היהודי". זה לא הולך להיות. (בלי קשר לבנט)

13 דצמבר 2012, 22:35

ג'יימס בינתיים ה MVP של המחזור עם 27 נק' מדד. יש עוד שני שחקנים שהשיגו מדד זהה בשאלון ופרטיזן, אבל ג'יימס מנצח את המצ'אפים כי מכבי ניצחה.
בואו נראה אם מחר שחקן אחר יצליח לעבור אותו.

13 דצמבר 2012, 23:29

המשחק היום היה סוג של שעמומון, אבל טוב שהוא נגמר כפי שהוא נגמר.
כמה דברים קטנים שבלטו לי היום:

שון ג'יימס - משחק חמישי ברציפות בו הוא קולע בדאבל פיגרס ונכון לעכשיו, מספריו הם הטובים ביותר שהעמיד כאן שחקן גבוה בשנתיים האחרונות. עם כל הכבוד, המבחן האמיתי שלו יהיה בשלב הבא אם כי עד כה, טפו טפו טפו, הוא אי של יציבות בקו הקדמי ומתגלה כשחקן יעיל מאוד. רק שימשיך.

מלקולם תומאס - מה שאהבתי אצלו היום לא היה רק המשחק היעיל והסולידי שהוא הפגין, אלא בעיקר ההתאמה שלו לעמדה מס' 4. נראה שהוא ואליהו סוגרים יפה את העמדה הזו יחד, ולמרות מה שנכתב כאן, השילוב בינו ובין ג'יימס הוא די מוצלח. בגדול וכפי שחשבתי בתחילת העונה, אין שום צורך לשפוך הרבה כסף על 4 מחליף ואין שום צורך שעל הספסל ישב איזה כוכב-על. תומאס מראה שהטענה הזו נכונה, אם כי גם לו צפוי להיות קשה הרבה יותר בשלב הבא. נקודת האור היא שכ4 יהיה לו קל יותר להצליח מאשר כ5.

ריקי היקמן - שוב הוביל את קלעי מכבי, למרות שעשה לא מעט טעיות ושטויות שהתבטאו ביותר מדי איבודי כדור מאוד מיותרים.
עוד נתון מעניין לגבי היקמן הוא ש13 הנקודות אותן קלע הערב, הביאו אותו לסך הכול של 130 נקודות במדי מכבי כבר בתום הסיבוב הראשון.
סכום נקודות זה הוא גבוה יותר מזה שסיפקו כאן בורשטיין, פאפאלוקאס ושייר ביחד לאחר עונה שלמה אשתקד. הישג לא רע בכלל, אם כי בנושא האיבודים הוא בהחלט טעון שיפור.

סילבן לנדסברג - לא חושב שההופעה הטובה שלו הפתיעה כאן מישהו. אחד השחקנים הכשרוניים ביותר במכבי וכאשר נותנים לו את ההזמנדות הוא מחזיר. בלאט יצטרך למצוא את הדרך לשלב אותו גם כאשר פניני וסמית' יחזרו. חבל לשרוף כזה כשרון על הספסל.

גיורגי שרמדיני - אז בסדר, הבנו שהוא מועמד להחלפה ושהוא באמת לא איזה גרויסע מציאה. עם זאת, מה שנראה לי קצת מוזר זה שמבין צמד השחקנים המאכזבים עד כה (הוא וקיינר-מדלי), זה דוקא הוא שמשלם מחיר כבד יותר בזמן שהוא יחסית פחות מאכזב ממדלי החלש.
יש איזושהי התעקשות עיוורת ואולי אפילו אינפינטילית של בלאט ללכת בכל הכוח על מדלי שרק מאכזב ואפילו מזיק, בזמן ששרמדיני הוא לא נפילה עד כדי כך גדולה. סה"כ המספרים של שרמדיני במכבי הם סבירים (או לפחות, טובים יותר משל מדלי), הוא נתן שניים-שלושה משחקים טובים ביורוליג במדי מכבי ובניגוד למדלי, הוא גם היה שחקן יורוליג לא רע בכלל עד לפני חצי שנה.
בינינו, לא הוא ולא קיינר-מדלי צריכים להמשיך כאן, אבל אם בכל זאת הייתי צריך לבחור להשאר עם אחד מהם, אז זה לא יהיה האמירקאי המופחד שניסה לשחק היום בעמדה מס' 3. עם ההצלחה של תומאס להשתלב בעמדה מס' 4 (כפי שצויין קודם), הבחירה נעשת ברורה ביותר.

אז זהו, תם לו סיבוב ראשון שמצד אחד היה די משמים אך מצד שני, הסתיים בהישג הטוב ביותר. שאלת השאלות היא האם מה שראינו מהקבוצה יספיק להעפלה לשלב ההצלבה. אני נוטה להאמין שכן, אבל קל זה לא יהיה. האם מה שראינו יספיק לפיינל-פור? לטעמי, בפירוש לא.
בכל מקרה, נאחל לקבוצה הרבה הצלחה!

14 דצמבר 2012, 08:13

חביב אורנג'ד כתב:המשחק היום היה סוג של שעמומון, אבל טוב שהוא נגמר כפי שהוא נגמר.
כמה דברים קטנים שבלטו לי היום:

שון ג'יימס - משחק חמישי ברציפות בו הוא קולע בדאבל פיגרס ונכון לעכשיו, מספריו הם הטובים ביותר שהעמיד כאן שחקן גבוה בשנתיים האחרונות. עם כל הכבוד, המבחן האמיתי שלו יהיה בשלב הבא אם כי עד כה, טפו טפו טפו, הוא אי של יציבות בקו הקדמי ומתגלה כשחקן יעיל מאוד. רק שימשיך.

מלקולם תומאס - מה שאהבתי אצלו היום לא היה רק המשחק היעיל והסולידי שהוא הפגין, אלא בעיקר ההתאמה שלו לעמדה מס' 4. נראה שהוא ואליהו סוגרים יפה את העמדה הזו יחד, ולמרות מה שנכתב כאן, השילוב בינו ובין ג'יימס הוא די מוצלח. בגדול וכפי שחשבתי בתחילת העונה, אין שום צורך לשפוך הרבה כסף על 4 מחליף ואין שום צורך שעל הספסל ישב איזה כוכב-על. תומאס מראה שהטענה הזו נכונה, אם כי גם לו צפוי להיות קשה הרבה יותר בשלב הבא. נקודת האור היא שכ4 יהיה לו קל יותר להצליח מאשר כ5.

ריקי היקמן - שוב הוביל את קלעי מכבי, למרות שעשה לא מעט טעיות ושטויות שהתבטאו ביותר מדי איבודי כדור מאוד מיותרים.
עוד נתון מעניין לגבי היקמן הוא ש13 הנקודות אותן קלע הערב, הביאו אותו לסך הכול של 130 נקודות במדי מכבי כבר בתום הסיבוב הראשון.
סכום נקודות זה הוא גבוה יותר מזה שסיפקו כאן בורשטיין, פאפאלוקאס ושייר ביחד לאחר עונה שלמה אשתקד. הישג לא רע בכלל, אם כי בנושא האיבודים הוא בהחלט טעון שיפור.

סילבן לנדסברג - לא חושב שההופעה הטובה שלו הפתיעה כאן מישהו. אחד השחקנים הכשרוניים ביותר במכבי וכאשר נותנים לו את ההזמנדות הוא מחזיר. בלאט יצטרך למצוא את הדרך לשלב אותו גם כאשר פניני וסמית' יחזרו. חבל לשרוף כזה כשרון על הספסל.

גיורגי שרמדיני - אז בסדר, הבנו שהוא מועמד להחלפה ושהוא באמת לא איזה גרויסע מציאה. עם זאת, מה שנראה לי קצת מוזר זה שמבין צמד השחקנים המאכזבים עד כה (הוא וקיינר-מדלי), זה דוקא הוא שמשלם מחיר כבד יותר בזמן שהוא יחסית פחות מאכזב ממדלי החלש.
יש איזושהי התעקשות עיוורת ואולי אפילו אינפינטילית של בלאט ללכת בכל הכוח על מדלי שרק מאכזב ואפילו מזיק, בזמן ששרמדיני הוא לא נפילה עד כדי כך גדולה. סה"כ המספרים של שרמדיני במכבי הם סבירים (או לפחות, טובים יותר משל מדלי), הוא נתן שניים-שלושה משחקים טובים ביורוליג במדי מכבי ובניגוד למדלי, הוא גם היה שחקן יורוליג לא רע בכלל עד לפני חצי שנה.
בינינו, לא הוא ולא קיינר-מדלי צריכים להמשיך כאן, אבל אם בכל זאת הייתי צריך לבחור להשאיר עם אחד מהם, אז הוא לא יהיה האמירקאי המופחד שניסה לשחק היום בעמדה מס' 3. עם ההצלחה של תומאס להשתלב בעמדה מס' 4 (כפי שצויין קודם), הבחירה נעשת ברורה ביותר.

אז זהו, תם לו סיבוב ראשון שמצד אחד היה די משמים אך מצד שני, הסתיים בהישג הטוב ביותר. שאלת השאלות היא האם מה שראינו מהקבוצה יספיק להעפלה לשלב ההצלבה. אני נוטה להאמין שכן, אבל קל זה לא יהיה. האם מה שראינו יספיק לפיינל-פור? לטעמי, בפירוש לא.
בכל מקרה, נאחל לקבוצה הרבה הצלחה!

היקמן קלע אתמול 17 נקודות :), ובנוסף הוא מוביל את היורוליג לחטיפות.

14 דצמבר 2012, 09:26

חביב, סיכום יפה ומדוייק.

אני חושב שהיקמן הוא הפתעה גדולה. הוא לא נראה כמו סקורר, אבל איכשהו הוא מצליח לשים נקודות על הלוח
והוא גם זורק פחות ממה שזרק בתחילת העונה.
בהחלט מעודד לקראת ההמשך ואני בכוונה מתעלם מעניין הריכוז של המשחק כי את זה אמור לעשות אוחיון 30 דקות מהזמן.

גם בנושא שרמדיני מדלי אני מסכים לגמרי, אם כי קשה לי להאמין שמה שנראה הגיוני הוא גם יקרה בפועל. מכבי תנסה להחליף
דווקא את הגאורגי לדעתי.

ג׳יימס, תומאס ואליהו סוגרים שלישיית גבוהים טובה שצריכים לחלוק את שמונים הדקות בעמדות 4-5.
כשכל אחד יכול לשחק עם השני וביעילות גבוהה.
לא בטוח שזה יספיק לטופ 16 אבל זה הדבר הנכון בסגל השחקנים הנוכחי.

לאנדסברג הוא באמת סקורר טוב ואתמול קיבל את כל הקרדיט והחזיר ביכולת מעולה. אבל סמית׳ הוא עדיין שחקן טוב יותר
ופניני מנוסה יותר ואני מאמין שדייויד יילך עם זה בטופ 16. בעונה הבאה סילבן יהיה כבר אחד מהשחקנים שבונים עליהם.
זה בסה״כ תהליך תקין.

14 דצמבר 2012, 09:30

לא הבנתי, אתה תומך בהשארת הסגל כמו שהוא? למה?

14 דצמבר 2012, 09:44

שחף כתב:לא הבנתי, אתה תומך בהשארת הסגל כמו שהוא? למה?

הכוונה היתה כמובן אם לא יהיו שינויים...
באופן כללי אני מאמין שגם הקו הקדמי וגם האחורי צריך להיות מורכב משלושה שחקנים איכותיים שיכולים לשחק אחד עם השני
ולא משני שחקנים על כל עמדה או שלוש בחלק מהמקרים.
קבוצה עם תקציב של מכבי לא יכולה להחזיק סגל ארוך ואיכותי.

14 דצמבר 2012, 09:51

jol9 כתב:

באופן כללי אני מאמין שגם הקו הקדמי וגם האחורי צריך להיות מורכב משלושה שחקנים איכותיים שיכולים לשחק אחד עם השני

אם נוכל להשאיר את שון ג'יימס כסנטר שני, לסגור את עמדה 4 עם ליאור ועוד איזה תומאס כלשהו ולהחתים גם סנטר איכותי זה יהיה מצויין.
הבעיה היא שמספיק ששון ג'יימס ימשיך את העונה בצורה סבירה, והוא כבר לא יהיה פה.

14 דצמבר 2012, 10:06

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

אם נוכל להשאיר את שון ג'יימס כסנטר שני, לסגור את עמדה 4 עם ליאור ועוד איזה תומאס כלשהו ולהחתים גם סנטר איכותי זה יהיה מצויין.

בהקשר לעונה הזאת - כן. לעונה/ות בהמשך הייתי הולך על קונספט השלישייה עם שלושה שחקנים שנחשבים ברמה גבוהה
ביורוליג בתפקיד שלהם

14 דצמבר 2012, 10:10

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

בהקשר לעונה הזאת - כן. לעונה/ות בהמשך הייתי הולך על קונספט השלישייה עם שלושה שחקנים שנחשבים ברמה גבוהה
ביורוליג בתפקיד שלהם

חשבתי שאתה דווקא כן רוצה לראות את ג'יימס ממשיך.

14 דצמבר 2012, 10:36

שון ג'יימס עד כה עושה עבודה נהדרת.
חשוב לתת לבלאט קרדיט על כך שחסם את הטרייד המתוכנן שלו לירושלים.

14 דצמבר 2012, 11:29

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

ביורוליג בתפקיד שלהם

חשבתי שאתה דווקא כן רוצה לראות את ג'יימס ממשיך.

זאת בהחלט אפשרות. ג'יימס, ליאור וגבוה נוסף מהצמרת של היורוליג עם מחליף ישראלי.
ג'יימס יכול גם לשחק 4.

14 דצמבר 2012, 11:30

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

האמת שגם אני חשבתי כך.
מה שמכבי יכולה לעשות זה להביא את טיוס במקום תומאס כמחליף של אליהו בעמדה מס' 4 ואז היא גם חוסכת מקום של זר, למרות שמדובר בפתרון יקר יותר מאשר השארת תומאס.
עוד בעיה קטנה שצצה בכזה הרכב גבוהים, היא שאין בו ולו שחקן אחד המסוגל לקלוע מבחוץ, למרות שאני לא רואה בזה דבר קריטי.

בכל אופן, הקו הקדמי יזדקק לסנטר אימתני ואיכותי בכדי להיות ממש טוב ויעיל וממש לא בטוח ששחקן כזה בכלל נמצא בהישג יד.
במידה וכן, אז ההרכב שציינת הוא לטעמי ההגיוני והטוב ביותר.

14 דצמבר 2012, 20:33

ג'יימס MVP!!!!! :frightened :dance4 :dance4 :yahoo :yahoo :yahoo :frightened :frightened :clap2 :clap2 :clap2
יחד עם BJELICA NEMANJA מקאחה לבוראל שעשה גם 27.

14 דצמבר 2012, 21:21

Chen כתב:ג'יימס MVP!!!!! :frightened :dance4 :dance4 :yahoo :yahoo :yahoo :frightened :frightened :clap2 :clap2 :clap2
יחד עם BJELICA NEMANJA מקאחה לבוראל שעשה גם 27.

חחחח איזה מסכן ג'יימס, פעם הוא MVP שלא מוכרז ככזה בגלל שהקבוצה שלו הפסידה ועכשיו עד שהוא כבר שוב מצטיין הוא לא לבד.. :thumbdown
פרסם תגובה