המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:אני לא חושב שבשנת 2016 דרוש יום כזה, אבל שיהיה לכולן בכיף.
jol9 כתב:זה יום עם הרבה מסורת ושנים רבות שמציינים אותו. בניגוד לוולנטיינס ולטו באב שהם ימים די סתמיים שבאים
לסחוט עוד כמה שקלים מכל זוג, היום הזה מאופיין יותר בפרחים ובחיזוק מעמד האשה, שזה בגדול דבר טוב.
Holiday_Armadillo כתב:הפירוש הזה של ''יום האישה'' הוא לא שונה מ''יום האהבה הוא יום לקנות שוקולד''
זה ממש לא הפירוש בשבילי ואני לא חושבת שבשביל זה הוא נוצר
אולי זה הפירוש מאיפה שאתם באים (וזאת באמת תהייה שלי, לא שופטת, לא מכירה את המנהגים במזרח אירופה), אבל יום האישה הוא לא יום בשביל קיצי בראש וצומי, יש לו (או אמורה להיות לו) משמעות הרבה יותר עמוקה ועוצמתית מזה
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:הפירוש הזה של ''יום האישה'' הוא לא שונה מ''יום האהבה הוא יום לקנות שוקולד''
זה ממש לא הפירוש בשבילי ואני לא חושבת שבשביל זה הוא נוצר
אולי זה הפירוש מאיפה שאתם באים (וזאת באמת תהייה שלי, לא שופטת, לא מכירה את המנהגים במזרח אירופה), אבל יום האישה הוא לא יום בשביל קיצי בראש וצומי, יש לו (או אמורה להיות לו) משמעות הרבה יותר עמוקה ועוצמתית מזה
תראי, נכון שבמקור היום הזה נוצר על מנת לציין את מאבק הנשים באפליה וחתירה לשוויון זכויות. לכן גם התמונה הראשונה (בשחור לבן) ששמתי, היא תמונה של מאבק.
אבל כיום (לפחות בחברה המערבית) הנשים הן שוות לגברים מבחינה חוקית, ולמרות שקיימת עדיין אפליה ברמה כזאת או אחרת, המאבק הזה די איבד מחשיבותו ומעוצמתו, ויום האישה הפך יותר ליום של "צומי" עבור רוב הנשים בחברה המערבית.
roy1000 כתב:jol9 כתב:זה יום עם הרבה מסורת ושנים רבות שמציינים אותו. בניגוד לוולנטיינס ולטו באב שהם ימים די סתמיים שבאים
לסחוט עוד כמה שקלים מכל זוג, היום הזה מאופיין יותר בפרחים ובחיזוק מעמד האשה, שזה בגדול דבר טוב.
אתה ממש מתחבר לקומוניזם אה?
קובי כתב:זה יום של רוסים. בגלל זה פליקס פתח את האשכול ויוני המגיב האקטיבי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan ו־17 אורחים