MTA2311 כתב:מה לדעתי הקבוצה יכלה לעשות אחרת? זה אולי נשמע פשטני, אבל לשים יותר כסף על השולחן. את מאריץ לדוגמה, אף פעם לא רציתי, אבל מי היה מאמין שנגיע למצב כזה עכשיו?
אתה לא מזהה פה בעיה חוזרת? כל קיץ נדמה שלהנהלה יש את כל ההצדקות בעולם להחתמת שחקנים בינוניים( בעונה הראשונה של בלאט, היו עדיין פיצויים לפיני ולשחקנים המשוחררים, בעונה השנייה פארגו דפק ברז, והקיץ "השוק הקשה" וסוגיית פופס). אז גם אם במקרה המועדון שלנו הוא חסר מזל במיוחד, צריך לקחת אחריות ולהוציא גם יותר כסף, במידת הצורך. אין מה לעשות.
מכבי ידעו שפופס פצוע, ושהמצב שלו לא ברור, אז בנוסף להכל, נתנו לו להצטרף באיחור לאימונים? מהלך שבדיעבד התברר כלא חכם במיוחד.
אתה צודק בנוגע לעניין הסנטימנטים, אבל אי אפשר להתעלם מהחוזים הגדולים ששחקנים קיבלו במועדון הזה בעשור האחרון. בשנים האחרונות אנחנו כבר לא רואים דברים כאלה.
אני לא רוצה את מקאלב, או קרסטיץ במכבי, אבל כשהתקציב המוצהר הוא 20 מיליון דולר, אין שום סיבה שמראש נוותר על שחקנים מוכחים, ושנהמר בכל עמדה. עובדה שגם קבוצות כמו סיינה, מלאגה וכו' שהתקציב שלהם דומה לשלנו, הצליחו ומצליחות להחתים אצלם גם שחקנים בעלי שם. הכל עניין של סדר עדיפויות ושיטת ניהול.
אני חושב שהדיון הזה קצת גלש והנקודה שלי התפספסה.
בסופו של דבר, אם וכאשר, אתה מרוצה מההחתמה של תומאס? אתה באמת מאמין שמכבי לא יכלו לעשות שום דבר אחרת, בשביל שלא נגיע לסיטואציה הזאת?
זה נשמע סופר פשטני. אי אפשר לומר צריך לשים כסף בלי להבין מה המשמעות של זה.
הבעלים הרי מביאים כסף מהבית כל עונה (כך לפחות הם טוענים) ובאמת שאין לי כוונה להיכנס לכל אחד לכיס ולבדוק כמה הוא מביא וכמה הוא יכול להביא.
כסף לא גודל על העצים כך שאם בקבוצה רוצים להגדיל תקציב צריך לעשות זאת בצורה של הוספת בעלים (הדרך הכי מואזנת ומועדפת) עם כיס גדול, וכרגע זה לא קורה.
אם תסתכל שנים אחורה תגלה שמכבי לרוב לא הביאה כוכבים אלא ייצרה אותם.
האפמן לא היה כוכב בספרד, גם פארקר לא היה בדיוק כוכב גדול באנ.בי.אי לפני שנחת במכבי, וויצ'יץ נקנה בעודו צעיר ופרץ במכבי, כנ"ל הישראלים.
קח לדוגמא את השנתיים האחרונות ותראה שכל עונה התלוננו מחדש על הסגל ובהסתכלות רטרואקטיבית אפשר לראות ולהבין שהיה לנו סגל עם שחקנים מצויינים.
פארגו ופרקינס הגיעו כאלמוניים והתפתחו לשחקנים שכל אירופה רצתה. פישר גם הוא הגיע מבלגיה בכלל ואחרי שתי עונות במכבי מצא את עצמו בריאל מדריד עם חוזה של מעל מיליון דולר לעונה (והיום הוא בכלל מסתובב בערבות אוקרינה) אידסון שדרג את עצמו במכבי בצורה משמעותית (ולעומת זאת נעלם בקבוצה כמו בארסה) וכנ"ל סופו.
ריצ'רד הנדריקס הגיע מקבוצה בינונית מספרד והפך להיות שחקן משמעותי שמרוויח 1.2 מיליון דולר לעונה במילאנו, סמית' שחקן שנכשל כבר ביורוליג ועד כה עושה חיל במכבי, וכן על זה הדרך.
מכבי לא קונה שחקנים מוכנים כי הם עולים המון, מכבי פשוט קונה אותם לפני הפריצה ומשדרגת אותם דרך השיטה, המאמן והמעטפת, וזה מה שבאמת חשוב במועדון הזה.
עד כמה שידוע לי (ותקן אותי אם אני טועה) תקציב
השחקנים של מכבי אמור לעמוד על איזור ה-11-12 מיליון דולר ולא 20 מיליון. כל השאר זה הוצאות נלוות כמו שכירות להיכל נוקיה, טיסות וכד'.
לגבי תומאס - אני לא מכיר אותו ולכן גם לא חוויתי עליו דעה. על פניו ברור שזה ממש לא נראה להיט להביא לפה שחקן ללא ניסיון באירופה, אבל צריך לזכור שיש צוות מקצועי במועדון והוא זה שמחליט על מי לשים את הכסף, ולכן אני מעדיף לתת לו קרדיט. לא אמורה להיות לאף אחד מאיתנו בעיה עם זה שמביאים לפה שחקנים זולים כל עוד הם נותנים תפוקה ומשחקים טוב, זה אפילו אמור להיות אינטרס.
בסופו של דבר אני שוב אומר - יש לא מעט דברים שצריכים להשתנות (לדעתי) כדי שמכבי תמשיך להיות בטופ של אירופה, אבל בינתיים, בשנים האחרונות מרגע שבלאט הגיע לכאן הכל דופק מצויין (טפו טפו טפו) ומכבי נמצאת בדרג הראשון של אירופה. אם כל הזמן נתעסק בלהתלונן על מה לא טוב מתי יהיה לנו זמן ליהנות מהקבוצה?