המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:מודה שלא קראתי הכל, אבל ויכוח על מי עדיף- בן רייס או לינהרט, לפני שראינו משחק אחד שלו במכבי, זה די הזוי.
ובלי קשר לויכוח עצמו, מישהו חשב שפניני יוכל להיות שחקן חמישייה במכבי לפני שהגיע?
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:מודה שלא קראתי הכל, אבל ויכוח על מי עדיף- בן רייס או לינהרט, לפני שראינו משחק אחד שלו במכבי, זה די הזוי.
ובלי קשר לויכוח עצמו, מישהו חשב שפניני יוכל להיות שחקן חמישייה במכבי לפני שהגיע?
שוב, זה לא משנה מי בנקודת הזמן הזו שחקן יותר טוב. אם נשים את היתרונות מול החסרונות- נקבל בעיקר פלוסים לטובת רייס.
רייס ישראלי, צעיר (23), שחקן בית של מכבי, אחרי עונה נהדרת. הוא אפילו עונה על הצורך בקליעה טובה משלוש. יש אפסייד.
מנגד, לינהארט בן 29, מדשדש כל הקריירה בקבוצות חלשות באירופה בליגות חלשות, לא עובר את ה 10 נקודות למשחק. בלי ניסיון באירופה. אין אפסייד.
לגבי פניני- לא חשבו שהוא יהיה שחקן חמישיה (בקטע הזה הוא באמת הפתיע), אבל רול פלייר בהחלט.
יוסי22 כתב:אתם יודעים אומרים שחכם לומד מטעויות של אחרים וטיפש גם מטעויות של עצמו לא לומד.. לא הגיע הזמן להפסיק לחרוץ גורלות מוקדם מידי ואז להוסיף חטא על פשע ולטעון שששחקן שמעלה אותך לפיינל פור הוא שחקן בינוני רק כי טענת ככה לפני שראית משחק אחד שלו .
יוסי22 כתב:יש הבדל בין אמירה של "הוא שחקן ללא רזומה " לבין ההגדרה שלו כעב"מ ממישהו שבחיים לא ראה אותו משחק .
זה סוג של חוצפה , בטח שנה אחרי שפישלת בענק עם ההגדרות המעליבות מוקדם מידי . בנוסף כמו שכתבתי קודם בסוף אותם אנשים עוד מתעקשים להיצמד ליכולת החיזוי המופלאה שלהם לפני שהם ראו משחק אחד לרפואה ואז רבים שנה שלמה על זה שמדובר בשחקן אפס שרק גורם נזק.
התנין כתב:פה ספציפית אני עם שמואל, כי באמת מדובר בהחתמה הזויה לחלוטין. לא מדובר על זר מליגה בינונית שלפחות הרשים, כמו היקמן ורייס למשל (שאלו מהלכים שאני מגדולי התומכים בהם) אלא על זר מליגות בינוניות שהיה רחוק מלהרשים. מה גם שהוא בן 28 וסביר להניח שאין אפשרות סבירה שיתפתח ליותר ממה שהראה עד כה, שזה כשלעצמו בינוני ביותר כפי שאמרנו קודם. אני אישית מאוד מאוד סקרן לראות מה מערך הסקאוטינג ראה בו שאף אחד אחר באירופה לא ראה.
Asf כתב:תקראו לי תמים, אופטימי או אפילו זבולון מצידי, אבל אין מצב שמכבי החתימו אותו עקב סקאוטינג שהם עשו עליו? אם זה היה אחד מהשמות שרצים תדיר בעונות המלפפונים וכולנו מכירים הייתי עוד יכול להאמין לכך שסתם הקפיצו שמות (גורדונים ווויליאמסים למיניהם וכו'..) והלכו עליו. דווקא בגלל ששמו אף פעם לא עלה בשום מקום והא שחקן לא מוכר אני נוטה להאמין שמכבי ראו בו משהו שחשבו שיתאים לקבוצה (פרט למחיר הזול) ולכן החתימו אותו.
הבהרה: אני רחוק מלהיות מרוצה לגבי ההחתמה הזאת, אבל מעדיף לתת צ'אנס לפני קטילה על סמך רזומה.
חנו'ש כתב:Asf כתב:תקראו לי תמים, אופטימי או אפילו זבולון מצידי, אבל אין מצב שמכבי החתימו אותו עקב סקאוטינג שהם עשו עליו? אם זה היה אחד מהשמות שרצים תדיר בעונות המלפפונים וכולנו מכירים הייתי עוד יכול להאמין לכך שסתם הקפיצו שמות (גורדונים ווויליאמסים למיניהם וכו'..) והלכו עליו. דווקא בגלל ששמו אף פעם לא עלה בשום מקום והא שחקן לא מוכר אני נוטה להאמין שמכבי ראו בו משהו שחשבו שיתאים לקבוצה (פרט למחיר הזול) ולכן החתימו אותו.
הבהרה: אני רחוק מלהיות מרוצה לגבי ההחתמה הזאת, אבל מעדיף לתת צ'אנס לפני קטילה על סמך רזומה.
אבל זה בדיוק העניין, איזו עוד דרך הגיונית יש כדי לשפוט שחקן ולהחליט עם הוא מתאים או עם לא על סמך רזומה?
כלומר, אם נניח מחר מכבי מחתימה זר ששיחק ביגה הלאומית וגם שם היה מאוד בינוני ולא עשה שום דבר ראוי לציון כל הקריירה ואין שום סיבה נראית לעין שהוא יכול להפוך לשחקן טוב ברמות הגבוהות, גם אז תפתור את זה ב"אני בטוח שמחלקת הסקאוטינג בחנה אותו והם יודעים מה הם עושים אז בואו נקווה שיפתיע"??
איפה עובר הגבול? האם קיים שחקן שנחשב מקצועני שאפשר להגיד עליו - אין שום סיבה ושום מקום להחתים אותו בקבוצה כמו מכבי (מסיבות מקצועיות ולא דברים שלא קשורים בכדורסל) או שכולם קבילים העיקר שמחלקת הסקאוטינג עקבה אחריו והיא יודעת מה היא עושה?
האם אין איזשהו קריטריון מינימלי וגבול תחתון לשחקנים המוחתמים, או שממש כל שחקן "מקצועי" בעולם מתקבל על הדעת בלי קשר למה עשה ומה לא?
משה כתב:בעידן הנוכחי, בלתי אפשרי לקבוצה למצוא שחקן שהוא עם פוטנציאל להיות בטופ האירופאי מבלי שיהיו לפחות עוד כמה קבוצות שירדפו אחריו. במקרה של לינארט אף קבוצה גם לא בדרג הבינוני ומטה באירופה רצו אותו וזאת גם הסיבה שהוא היה מוכן להרוויח פה פחות מ100 אלף דולר. לכן, מדובר בשחקן ששנים מסתובב באירופה ואף קבוצה בינונית לא זיהתה אצלו יכולת לפרוץ.
חנו'ש כתב:Asf כתב:תקראו לי תמים, אופטימי או אפילו זבולון מצידי, אבל אין מצב שמכבי החתימו אותו עקב סקאוטינג שהם עשו עליו? אם זה היה אחד מהשמות שרצים תדיר בעונות המלפפונים וכולנו מכירים הייתי עוד יכול להאמין לכך שסתם הקפיצו שמות (גורדונים ווויליאמסים למיניהם וכו'..) והלכו עליו. דווקא בגלל ששמו אף פעם לא עלה בשום מקום והא שחקן לא מוכר אני נוטה להאמין שמכבי ראו בו משהו שחשבו שיתאים לקבוצה (פרט למחיר הזול) ולכן החתימו אותו.
אבל זה בדיוק העניין, איזו עוד דרך הגיונית יש כדי לשפוט שחקן ולהחליט עם הוא מתאים או עם לא על סמך רזומה?
כלומר, אם נניח מחר מכבי מחתימה זר ששיחק ביגה הלאומית וגם שם היה מאוד בינוני ולא עשה שום דבר ראוי לציון כל הקריירה ואין שום סיבה נראית לעין שהוא יכול להפוך לשחקן טוב ברמות הגבוהות, גם אז תפתור את זה ב"אני בטוח שמחלקת הסקאוטינג בחנה אותו והם יודעים מה הם עושים אז בואו נקווה שיפתיע"??
איפה עובר הגבול? האם קיים שחקן שנחשב מקצועני שאפשר להגיד עליו - אין שום סיבה ושום מקום להחתים אותו בקבוצה כמו מכבי (מסיבות מקצועיות ולא דברים שלא קשורים בכדורסל) או שכולם קבילים העיקר שמחלקת הסקאוטינג עקבה אחריו והיא יודעת מה היא עושה?
האם אין איזשהו קריטריון מינימלי וגבול תחתון לשחקנים המוחתמים, או שממש כל שחקן "מקצועי" בעולם מתקבל על הדעת בלי קשר למה עשה ומה לא?
התנין כתב:משה כתב:בעידן הנוכחי, בלתי אפשרי לקבוצה למצוא שחקן שהוא עם פוטנציאל להיות בטופ האירופאי מבלי שיהיו לפחות עוד כמה קבוצות שירדפו אחריו. במקרה של לינארט אף קבוצה גם לא בדרג הבינוני ומטה באירופה רצו אותו וזאת גם הסיבה שהוא היה מוכן להרוויח פה פחות מ100 אלף דולר. לכן, מדובר בשחקן ששנים מסתובב באירופה ואף קבוצה בינונית לא זיהתה אצלו יכולת לפרוץ.
זה דווקא בדיוק מה שקורה בשנים האחרונות. שחקנים, אמריקאים בעיקר, שמגיעים מקבוצות קטנות שלא יצרו עניין גדול במיוחד, פתאום הופכים לשחקנים בטופ האירופי בזכות עונה מצוינת אחת. יש הרבה מאוד אמריקאים שמסתובבים בליגות משנה באירופה (וגם בליגה שלנו), שיכולים לצמוח לשחקני יורוליג מצוינים ומכבי די מצטיינת בלאתר אותם אם נהיה כנים.
מקובי כתב:חנו'ש כתב:Asf כתב:תקראו לי תמים, אופטימי או אפילו זבולון מצידי, אבל אין מצב שמכבי החתימו אותו עקב סקאוטינג שהם עשו עליו? אם זה היה אחד מהשמות שרצים תדיר בעונות המלפפונים וכולנו מכירים הייתי עוד יכול להאמין לכך שסתם הקפיצו שמות (גורדונים ווויליאמסים למיניהם וכו'..) והלכו עליו. דווקא בגלל ששמו אף פעם לא עלה בשום מקום והא שחקן לא מוכר אני נוטה להאמין שמכבי ראו בו משהו שחשבו שיתאים לקבוצה (פרט למחיר הזול) ולכן החתימו אותו.
חני, מכבי בד"כ לא מסתכלת על הרזומה. מכבי הביאה לכאן זרים מהליגה הבלגית (פישר), ליגה גרמנית (רייס), ליגה ליטאית (אידסון) (ואני לא מדבר על הליגה הישראלית בכלל..) כולם בסופו של דבר התקדמו לקבוצה גדולה באירופה או/ו שידרגו את השכר שלהם למרות שהרזומה שלהם לפני שהגיעו למכבי היה על הפנים (אולי למעט אידסון)
מכבי בד"כ מחפשת את השחקנים האלה שהיא חושבת שהם יוכלו להתאים לה לפאזל שהיא בונה ולא מעניין אותה הרזומה שלהם לפני.
אני חייב לציין שהופתעתי מההחתמה,והרזומה שלו בהחלט לא מרשים (בלשון המעטה) אבל אנשים כאן ממהרים לשפוט, ראיתי אתמול את הראיון של גודס (שהיה לפני ההחתמה של לינהארט) וגודס מונה את הדברים שהוא רוצה מהשחקן האחרון ומהמעט שראיתי אלה הדברים שלינהארט מביא.
אני רק מדמיין אם היה פורום מה היו התגובות ברגע שהיינו שומעים שמכבי החתימו איזה מתאזרח אלמוני ממגדל העמק לפני 18 שניםוו...
אמנם לא היה פורום אז, אבל אוהדי מכבי היו, ואני זוכר שמהדיבורים שלי עם חברים אוהדים, כולם די התלהבו מההחתמה של שארפ. אני מסכים אבל ששמואל כנראה
היה אומר אז - "בזיון. מי זה העב"מ הזה? מכבי מדרדרת, ואני קורא לאוהדים להחרים את מכבי ולא לקנות מנויים".
לגבי שאר הדברים, תכונה זה דבר שקשה למדוד אותו.
איך אתה מודד למשל קשיחות? בן וואלאס היה קשוח, וגם מוטי דניאל היה שחקן קשוח
ואיך מודדים יכולת קליעה? לפקסון היתה יכולת קליעה, גם לדגן יבזורי,...
מעבר למציאת התכונות הדרושות, יש לבדוק גם את האיכות, ואם אין מספיק קבלות שמוכיחות את האיכות, אז לפחות שיהיה פוטנציאל שאם יתממש, אז נקבל שחקן עם התכונות
הדרושות, וגם באיכות מספקת.
אני לא בטוח שללינהרט יש את הפוטנציאל. את הקבלות בטוח שאין לו, ולכן כולנו לא ממש מבינים את ההחתמה הזאת.
משתמשים הגולשים בפורום זה: JarJarBinx, משה ו־29 אורחים