פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מה צריך לקרות בקיץ

18 דצמבר 2015, 14:17

כמה מילים על ההנהלה...

שמעון עבד 45 שנה כדי להפוך את המועדון הזה למה שהוא, אבל הוא אשם במה שקורה, לא פחות ואולי אפילו יותר מהאחרים.
למה? כי הוא היחיד שם שאין לו שום אינטרס להגן על אף אחד. אין לו בנים בשדרת הניהול, אין לו אנשי סוד בתפקידים בכירים במועדון,
אין לו אנשים שלו בצוות המקצועי, וגם לא שחקנים (למעט יבזורי אותו הוא החתים).
אז למה לעזאזל הוא נותן לדבר הזה יד? אם דייויד פדרמן החליט להעביר את המושכות לבנו, אז סבבה, אבל למה שמעון צריך לקחת בזה חלק?
חבל שהוא נדבק לכסא שלו והופך לשותף להרס המועדון, אותו הוא בנה במו ידיו.

לגבי דני פדרמן - מרוב כל הדיבורים שהיו, על כך שהוא לא מנכ"ל וכאלה, קצת נסתר מעיננו השקר הגס שלו בהקשר
למעורבותו בקבוצה.
הוא אמר שמראש תיכנן להישאר כמנכ"ל 4-5 שנים, ואני אומר שזה פשוט שקר גס. אני לא מאמין למילה שיוצאת לו מהפה, ובמיוחד בהקשר
הספציפי הזה.
התכנית היתה להעביר אליו את המושכות באופן מלא, והוא היה אמור להישאר ולהמשיך לנהל את המועדון הזה במשך שנים.

הנה, יש כאן כתבה מעניינת למי שרוצה קצת פרספקטיבה:
http://sports.walla.co.il/item/1807939

מבחינתי הדברים האלה שנכתבו בכתבה, מספרים את כל הסיפור, ובפרספקטיבה של 5 שנים אנחנו מבינים עד כמה הכשלון היה גדול:
"מה שבטוח זה שתהיה במכבי צורה אחרת של ניהול", ממשיך המקורב ואומר. "מכבי תנוהל בצורה יותר עסקית, יותר מחושבת. כבר לא יקרה יותר שמכבי תיקח שחקן מהפועל רק כדי להחליש אותה. דברים כאלו לא מדברים לילדים. מה שכן, מאוד חשובה להם הדרך. יש להם חזון למכבי, הם יודעים איך המערכת צריכה להיראות וצריכה לתפקד".

החזון של דני פדרמן ושל שי רקנאטי, אומרים בסביבתם, הוא לראות בעוד חמש או עשר שנים מערכת בריאה, שתתבסס ברובה על תוצרים מקבוצת הנוער; "מערכת שתעזור לחבר את הקבוצה מחדש לקהל ושבדרך גם תפסיד פחות כסף, שמתבזבז היום בעיקר על שחקני רכש", מספר גורם במכבי.

19 דצמבר 2015, 21:37

לדעתי כל הדיונים שלנו העונה צריכים להיות אך ורק פה...כי מה שיקרה בקיץ אמור הכי לעניין אותנו בעולם. העונה הזו כבר עמוק בהיסטוריה.

מה יקרה בקיץ? האם הפדרמנים יפשטו רגל? האם אבי אבן ימשיך להביא לנו מברוקוהיינסים? האם החברים של ניקולה ימשיכו לקבל ג'ובים?
האם מחירי המנויים ירדו? האם הקהל סוף סוף יבין שהכוח בידיים שלו- קרי לא להגיע להיכל ולהבהיר לבעלים שלנו שאם אין השקעה אין הגעה?!
האם השחקנים שביישו אותנו האוהדים את הסמל ואת המועדון יעופו הביתה או שנמשיך לסבול אותם מרקדים וכאילו עושים הגנה על הפרקט הביתי שלנו?

כל אלו ועוד צריכים לעלות על שולחן הדיונים ולקבל מענה אחת ולתמיד בצורה ישירה וברורה!

19 דצמבר 2015, 23:34

האמת היא שלאחר קצת מחשבה, ברור לגמרי שקבוצה מנצחת כמעט בלתי אפשרי לבנות מאפס, ולכן חייבים לבצע ניקוין, והבאה של כמה שחקנים כבר מהיום, המטרה עד לעונה הבאה היא לבנות איזשהו בסיס, אותו יהיה אפשר לחזק לקראת העונה הבאה. יש לנו שני יצורים שחייבים לעוף במידי(אחד מהם קיבל הצעה להמשיך עוד חודש, והאחר פצועה, החוזה של שני היצורים תכף נגמר), פאמר- הביתה, הקו האחורי שלנו הרבה יותר ממספיק ליורוקאפ גם בלעדיו, בטוח תהיה איזה קבוצה שתהמר על החייזר הזה, ובכך מכבי תוכל לחסוך עליו 200K(גם משהו).
זה בדיוק הזמן לנסות להביא כל מיני שחקנים עם פוטנציאל וללא נסיון יורוליג, זה הזמן לתת לשגב יותר דקות, וכך גם לחיזר בנדר.

הדבר היחיד כמעט חיובי שנשאר לעשות בעונה המסריחה הזאת, זה לבנות בסיס חזק לעונות הבאות ע"י מתן דקות לצעירים, וכל מיני הימורים.
בעבר חשבתי שמכבי צרכים לחסוך העונה, אבל זה ממש לא המצב, האוהדים, הספונסרים כולם שלמו המון כסף, לראות את מכבי, ולא בכדי לחשוב על הכיס של פדרמנים, אם לא יהיו שינויים, לא יהיה חיזוק בקו האחורי, אני הייתי אומר שחייבים להחרים את ההנהלה, וזה אמור לבוא לידי ביטוי ע"י קרחות ביציעים, זה יעלה להם הרבה יותר כסף(איבוד תדמית), מאשר השקע כספית, למרות היורוקאפ.

העונה לא נגמרה! אני רוצה שיפור, ובניית יסודות לעונה הבאה כבר מעכשיו, אין מה יהיה בקיץ, יש מה יקרה מחר.

20 דצמבר 2015, 00:12

מחקתי עכשיו את האתר של היורוליג מהמועדפים. כאב לי פיזית.

*** מצטער אור ערכתי את זה בגלל מה שהיה בעבר...

20 דצמבר 2015, 00:38

my man כתב:לדעתי כל הדיונים שלנו העונה צריכים להיות אך ורק פה...כי מה שיקרה בקיץ אמור הכי לעניין אותנו בעולם. העונה הזו כבר עמוק בהיסטוריה.

מה יקרה בקיץ? האם הפדרמנים יפשטו רגל? האם אבי אבן ימשיך להביא לנו מברוקוהיינסים? האם החברים של ניקולה ימשיכו לקבל ג'ובים?
האם מחירי המנויים ירדו? האם הקהל סוף סוף יבין שהכוח בידיים שלו- קרי לא להגיע להיכל ולהבהיר לבעלים שלנו שאם אין השקעה אין הגעה?!
האם השחקנים שביישו אותנו האוהדים את הסמל ואת המועדון יעופו הביתה או שנמשיך לסבול אותם מרקדים וכאילו עושים הגנה על הפרקט הביתי שלנו?

כל אלו ועוד צריכים לעלות על שולחן הדיונים ולקבל מענה אחת ולתמיד בצורה ישירה וברורה!

דעתי היא כמובן רק איזשהו הימור, אבל בכל זאת..
זרע ההרס כבר שם, ויהיה לא פשוט להיפטר ממנו.
דני פדרמן עמל קשה בשביל להפקיע את הכח המקצועי מהידיים של הצוות המקצועי - דבר הזוי ביותר. הוא רישת את המערכת באנשי אמונו,
ונתן להם כח גדול מדי, מבלי לבדוק את היכולות שלהם.

איפה נשמע דבר כזה שבעלים (שהם לרוב אנשי עסקים, ולא אנשי כדורסל), סקאוט (שאמור לראות וידאו ולמלא דוחות סקאוט)
ומנהל קבוצה (שאמור לדאוג לשלוח טכנאי מקררים ולקבוע תור לרופא א.א.ג לילד) הם בעלי קול שווה בהחלטה למאמן של הקבוצה,
איזה שחקן יגיע ואיזה ישוחרר?
איפה נשמע דבר כזה, שמתוך מאבקי כוחות ואינטרסים בתוך המערכת הסבוכה הזאת, כל אחד ימשוך את החבל לצד שלו, מה שיגרום
לבנייה עקומה שנה אחרי שנה, ולקבלת החלטות הזויה, שמבוססת על 0 שיקולים מקצועיים?

אילולא דייויד בלאט, היינו חווים כבר 4-5 עונות מהסוג שחווינו השנה ובשנה שעברה. זאת האמת הפשוטה. זה מה שגרם המהפך
של דני פדרמן.

השלב הראשון בחזרה למסלול הנכון, זה החזרת הכוח לצוות המקצועי. זה לא חייב להיות המאמן, אבל זה חייב להיות איש מקצוע (קרי GM).
בשביל שזה יקרה, כל מוקדי הכח שאותם דני פדרמן פיזר במועדון, צריכים לעזוב. הלוואי ואפשר יהיה גם להיפתר מפדרמן עצמו,
אבל כנראה שזה לא ריאלי, ונצטרך להמשיך ולסבול את הנוכחות שלו במועדון.

מה יקרה? לדעתי נראה את דייויד פדרמן ושמעון בפרונט קבלת ההחלטות, אבל לדעתי אין להם את היכולת לעשות את המהפך הדרוש.
לכן, בהחלט סביר להניח שנראה שהכל ממשיך לאותו הכיוון. אולי יעיפו את ווייצ'יץ' בשביל לתת עצם לקהל ולתקשורת, בטוח יביאו
עוד איזה שחקן כגימיק, בשביל למכור מנויים.
בשורה התחתונה זה יהיה לדעתי more of the same, עם כמה שינויים קוסמטיים ולא יותר.

20 דצמבר 2015, 01:12

MTA2311 כתב:מחקתי עכשיו את האתר של היורוליג מהמועדפים. כאב לי פיזית.

פספסתי משהו?

20 דצמבר 2015, 01:15

MTA2311 כתב:

פספסתי משהו?

אתה יודע... סרטן, עניינים...

20 דצמבר 2015, 01:15

MTA2311 כתב:

פספסתי משהו?

!!!DETAILS

20 דצמבר 2015, 01:16

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

פספסתי משהו?

כן, לא הבנתי פשוט מה זה אומר מה שהיה בעבר.
לא שאכפת לי שערכת או משהו, סתם מעניין.

20 דצמבר 2015, 01:17

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

פספסתי משהו?

כן, לא הבנתי פשוט מה זה אומר מה שהיה בעבר.
לא שאכפת לי שערכת או משהו, סתם מעניין.

http://www.haaretz.co.il/gallery/art/1.2506738

20 דצמבר 2015, 01:19

אה..הדיטיילז האלה
ביאסת עכשיו

20 דצמבר 2015, 01:19

וואלה.
טעות שלי.

20 דצמבר 2015, 01:30

נו מה... בשביל מה אני פה אם לא בשביל זה?

20 דצמבר 2015, 01:35

jol9 כתב:נו מה... בשביל מה אני פה אם לא בשביל זה?

אתה לא באמת רוצה שנענה על זה..נכון?!

20 דצמבר 2015, 11:10

הדבר היחיד שבאמת ישנה את הקבוצה, לא רק לעונה הבאה, אלא בכלל, זה פשוט למכור את הקבוצה. הרי לבעלים שרוצים לתרץ כישלון תמיד תהיה סיבה שלא קשורה אליהם, אם נסתכל על העונה הזו-יגידו שגודס פישל, שפארמר לא מתאים, וכמובן הכול נכון, אבל מי שהשאיר את גודס זו ההנהלה, ומי שהחתים את פארמר, מבלי ליידע את גודס, ובלי לצוות לו שחקנים מתאימים זו גם ההנהלה. בתכלס, כמו שכתבו פה, בלי דייויד בלאט, היינו חווים את השוק הזה כבר מזמן.הרי מסוף שושלת פארקר ועד תחילת הקדנציה השנייה של דייויד, לא עברה עונה שלא הפסדנו בה לפחות תואר אחד. השינוי הריאלי יהיה לתת את ההחלטות הסופיות למאמן ולאנשים שבהם הוא בוטח, וככה באמת כל כישלון והצלחה יהיו על הראש של המאמן.

20 דצמבר 2015, 12:55

ראיתם מה איגור קולושוב עשה הלילה?
וואו!
חוץ מזה העונה הוא מצויין:
עד כה הוא מוביל את המכללה ברוב הקטגוריות עם 17.5 נקודותו ו-6.4 ריבאונדים למשחק כשהוא קולע ב-40 אחוז מחוץ לקשת

אולי בקיץ צריך להביא אותו...

20 דצמבר 2015, 16:32

my man כתב:ראיתם מה איגור קולושוב עשה הלילה?
וואו!
חוץ מזה העונה הוא מצויין:
עד כה הוא מוביל את המכללה ברוב הקטגוריות עם 17.5 נקודותו ו-6.4 ריבאונדים למשחק כשהוא קולע ב-40 אחוז מחוץ לקשת

אולי בקיץ צריך להביא אותו...

הכל תלוי בחוקי הצעירים ההזויים בליגה שלנו.

אם הם ממשיכים אז בהחלט הוא צריך להיות אופציה, אם לא אז עדיף שהוא יתבשל במקום אחר בשלב ראשון.

20 דצמבר 2015, 16:51

כמה שמות מעניינים שיכולים להיות ריאלים למכבי שנה הבאה
מארק ציברס,מלקלום דיילני,קוונסי מילר,דיאנטה גארט מאשדוד
מה מצב החוזה של נמניה נדוביץ ממלאגה? שחקן שאני מאוד אוהב עושה קצת מהכל ויכול להתאים ליד רוצסטי שחקן הגנה לא רע בכלל

20 דצמבר 2015, 17:55

ולמה גארט נכנס לרשימה הזו? אה, שכחתי, כי נגמר לנו הכסף. שאר השחקנים סבבה, לא יודע מה המצב שלהם חוזית, גארט זה לא שחקן יורוליג. לא כל שחקן שתופר את מכבי צריך להיות במכבי

20 דצמבר 2015, 18:18

כתבה מדוייקת להפליא:

http://sports.walla.co.il/item/2917172

ואוסיף ואומר , שפיני גרשון מנסה לדחוף למכבי את החברים שלו , וזה כבר מתחיל להציק. בהתחלה דחף לגודס וטבק את דן שמיר , אח"כ את אדלשטיין לתפקיד המאמן , ולבסוף הגדיל ודחף את האוזמן לתפקיד הסקאוט מנג'ר.
אם בהתחלה חשבתי על פיני כג'נרל מנג'ר ואדלשטיין כמאמן , עכשיו כבר יש לי היסוסים , מסתמן שמה שנשאר מפיני זה בדיחות קרש , חוסר טאקט ותכונה מוגברת של קירוב מקורבים , שחושבים על זה לעומק , רואים שזה לא רחוק כל כך ממשפחת פדרמן
ומזרחי , ב 2 המקרים מדובר על אנשים שעשו כבר הכל , ובחרותם מביישת את נעוריהם , ב2 המקרים יש דחיפה של אנשים שלא מהטעמים הנכונים (פדרמן את הבן שלו כי הוא הבן שלו , וגרשון את אדלשטיין,שמיר וקובלבקי כי הם חברים שלו) , הקיצר , לא פשוט.
אם מכבי רוצה להתקדם לעשור השני של 2000 היא צריכה לחשוב מחוץ לקופסא , פיני,אדלשטיין,שמיר הם שמות מוכרים ואולי הראשונים שקופצים לראש ,אבל לא בטוח בכלל שהם מתאימים (פיני בכלל לא נראה לי בא לעבודה , שמיר כבר סופר כשלון 3 מהדהד , אדלשטיין היסטרי,לחוץ וחסר קבלות) , יש לא מעט כדורסל טוב באירופה , ואולי כדי לבדוק מנג'רים זרים איכותיים , בשילוב מאמנים זרים איכותיים (קציאקריס,מאמן נבחרת ליטא), ואפילו צוות סקאוט זר (כמו שעשו בבאמברג).
פרסם תגובה