felix_r כתב:עידן כתב:felix_r כתב:אמרתי לכם, שפורטלנד לא תעשה טאנקינג ותלחם על פליי-אין? אמרתי.
בעונה שעברה במערב היה צריך 46 נצחונות בשביל מקום 10, עונה אחת לפניה היה צריך 40. נניח שהעונה יספיקו 42 נצחונות פלוס-מינוס.
זה אומר שפורטלנד צריכים לנצח עוד 20 משחקים, כשנותרו עוד 31 משחקים בסה"כ. ברור שאם ימשיכו בקצב הנוכחי של לנצח 90% מהמשחקים הם יהיו שם, אבל לי עדיין קשה מאוד לראות אותם עושים את זה. הם ניצחו 9 מ-10 המשחקים האחרונים ועדיין הם מקום 13, כן? הבור שהם פתחו בחצי הראשון של העונה פשוט עצום.
בוא נסתכל על זה ככה: ארבעת הקבוצות שנמצאות במקומות 8-9-10-11 כולן מקדימות את פורטלנד ב-4 ניצחונות. האם זה אפשרי להדביק את הפער כאשר יש עוד 31 משחקים בקופה? כמובן שכן, ואפילו לא צריך נס ז'לגיריס בשביל זה. במיוחד לאור העובדה שפורטלנד נמצאת בכושר מצוין (נכון להיום יש לה את רצף הניצחונות הכי ארוך ב-NBA), ואילו היריבות שלה במצב הפוך.
בכול מקרה, גם אם תצליח פורטלנד להיכנס לפליי-אין, וגם אם לא תצליח, זה לא היה הוויכוח בינינו. הוויכוח היה אחר. אתה אמרת שפורטלנד עושה טאנקינג (וביססת את הדעה שלך על מחצית הראשונה הצולעת של העונה), ואילו אני טענתי שההפסדים בתחילת העונה לא היו טאנקינג, פשוט לקח לקבוצה הרבה זמן להתחבר, ועכשיו, לאחר שכן הצליחה להתחבר, פורטלנד תנסה להתברג לפליי-אין.
אמרתי שהם קבוצה בבנייה מחדש. אם הם היו קבוצה שרוצה לנצח עכשיו אז הסגל שלהם היה נראה אחרת. אמרתי במפורש שרצה הגורל ואסופת השחקנים שהתקבצה יותר טובה משאר קבוצות התחתית אז אי אפשר ממש לעשות טנקינג ככה.
ואני חוזר ואומר שוב - טנקינג זה לא משהו ששחקנים רוצים לעשות. זה משהו שההנהלה רוצה לעשות.
השחקנים והצוות המקצועי לא רוצים להפסיד בכוונה בשום קבוצה, זה פשוט קורה בקבוצות שעושות טאנקינג כי הסגל גרוע.
לגבי העתיד הקרוב, נהיה חכמים יותר אחרי תום הטרייד דדליין.