שמואל1 כתב:הסגל שלי לעונה הבאה:
רכז- שאראס, אוחיון
2- לנגפורד, הלפרין
3- סמית', גיא פניני, סילבן לנדסברג
4- מילאן מצ'באן, אליהו
5- מאריץ', שרמדיני, שון ג'יימס
הסבר:
בעמדת הרכז שאראס ואוחיון. אוחיון הוכיח השנה שהוא בהחלט רכז טוב לרמות היורוליג. שאראס הוכיח השנה לכל המספידים (אהמ חביב אורנג'ד) שהוא כיום עדיין שחקן רעב, ווינר, והתכונות הטובות שלו לא נעלמו. הוא ואוחיון משלימים זה את זה נהדר- שאראס קלעי גדול, ווינר, מנהל משחק משובח, מלא בניסיון. אוחיון שחקן צעיר, זריז, שומר מצויין וחודר טוב. לגבי מי יעלה בחמישיה- החלטה של דיוויד בלאט. אני הייתי נותן לאוחיון לפתוח ושאראס עולה כמחליף כמו בפאו.
בעמדת מספר 2, לנגפורד. מכבי צריכה להשקיע בשחקן הזה את הכסף. הוא הוכיח העונה שהוא אחד הסקנד גארדים הטובים באירופה. ההבאה של שאראס בעמדת הרכז (שלא אמור לעלות יותר מידי) אמורה לפנות די כסף כדי להשאיר את לנגפורד. עוד בעמדה 2- הלפרין. הגיע הזמן שיחזור לצהוב ואין סיבה שזה לא יקרה בעונה הבאה. בורשטיין כמובן צריך לעזוב את הקבוצה, 3 שנים מאוחר מידי.
בעמדה 3- אין שינויים. סמית' ממשיך לקבל את הקרדיט ולצידו גיא פניני שסיים נהדר את העונה. בנוסף אני מצרף את סילבן לנדסברג. דיוויד בלו כנראה יפרוש ומכבי צריכה ישראלי נוסף. לנדסברג בעונה האחרונה השתפר ולדעתי הוא בשל כדי לשחק במכבי.
עמדה 4- מילאן מצ'באן. החשש של מכבי מהחזרת מילאן מצ'באן לא ברור לי. מדובר באחד הפאוור פורוורדים הטובים באירופה בעמדתו כבר היום, הוא ממשיך להשתפר ויהיה שחקן אדיר בשנים הבאות באירופה. מכבי צריכה להחזיר אותו ולתת לו את הקרדיט בחמישיה, ויותר מזה- לשחק עליו, לתת לו ביטחון ותנאים כדי להצליח ולממש את הפוטנציאל האדיר שלו. עוד בעמדה 4, ליאור אליהו כשאין מה לפרט בנושא.
עמדה 5- מאריץ' ושרמדיני. מאריץ' הראה לפני שלוש שנים בפרטיזן שהוא אחד הגבוהים הטובים באירופה כשנתן עונה מדהימה. בפאו הוא לא הצליח, אבל לקראת סוף העונה הנוכחית הוא הראה ניצוצות. מדובר בגבוה חזק, עם משחק מצויין עם הגב לסל. שחקן פנים קלאסי, גם שומר טוב. לצידו בעמדה 5 הגאורגי גיורגי שרמדיני. שחקן גבוה מאוד, שיתן סייז נהדר למכבי. עדיין צעיר, ומראה שיפור מעונה לעונה. בנוסף למשחק טוב מתחת לסל, יתן קליעה מחצי מרחק וקליעה יציבה מאוד מקו העונשין לשחקן בגובה 2.16. בנוסף להם אני הייתי משאיר את שון ג'יימס כגיבוי ביורוליג, אבל בעיקר בשביל הליגה הישראלית. שון ג'יימס הראה השנה שהוא גבוה קטלני בליגה הישראלית. הוא בהחלט יכול לתת דקות רבות ביורוליג, גם כמנוחה למאריץ'/שרמדיני וגם למקרה שהם לא יסתדרו בליגת הגמדים.
זהו. החמישיה אמורה להראות ככה: אוחיון, לגנפורד, סמית', מצ'באן, מאריץ'. מחליפים ראשונים: שאראס, הלפרין, פניני, אליהו ושרמדיני.
הסגל הזה אמור לרוץ טוב, השחקנים בו משלימים זה את זה ויש בו את כל התכונות- שחקנים בעלי יכולת התקפית נהדרת, קליעה מחוץ לקשת, הגנה, משחק מתחת לסל. לא יודע אם הסגל הזה שווה גביע אירופה, אבל הוא בהחלט שווה פיינל פור.
אני אשמח לקבל תגובות על הסגל.
שאראס לא יעלה הרבה? שאראס יעלה לפחות 500K דולר...