Euroleague Final Four 2013 - ריפיט מדהים של אולימפיאקוס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: Euroleague Final Four 2013

הודעהעל ידי CYellow7 » 11 מאי 2013, 17:00

שחף כתב:ואם כבר משלמים את הסכום הזה, לא עדיף שזה יהיה לסנטר אמיתי מאשר לשחקן בינוני כ''כ שלא נותן שום אלמנט שג'יימס לא נותן? ערב אחד טוב של קייל היינס והתאהבת בכל הסנטרים הגמדיים, יוני?
אתה מודע לזה ששחקן כזה הוא לא יתרון אפילו בליגה המצחיקה שלנו?

איזה "סנטר אמיתי" תביא ב800 אלף דולר?
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי קובי » 11 מאי 2013, 17:22

לא ייאמן שאולי' יכולה לעשות ריפיט עם קבוצה לא הכי מוכשרת שיש, אבל פשוט ווינרית בנשמה.
צסק"א הייתה דומה לכלום ושום דבר. משחק מחפיר שלא יצא לי לראות בפיינל פור כבר שנים. אכזבה גדולה.

לגבי הספרדיות, אמרתי את זה אחרי ההעפלה של שתיהן - ריאל קבוצה טובה יותר, נכון להיום. ברסה בלי טומיץ' הייתה נוחלת תבוסה ושוב, לא להאמין פשוט, איך ריאל שיחררה אותו. איתו, היא הייתה פשוט בלתי ניתנת לעצירה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yzafrir » 11 מאי 2013, 18:13

לא ברור לי למה מזלזלים בתקציב של אולימפיאקוס , הוא גבוהה בהרבה משל מכבי .
פפאניקולאו ופרינצזיס הם שחקנים ששווים הרבה יותר ממה שהם מקבלים וגם על הספסל יש לאולימפיאקוס שחקנים שהם לא זולים כלכך . זו לא קבוצה בשקל וחצי .
רק המחיר של ספאנוליס זה כמו כל הזרים של מכבי .
נכון שיש להם מאמן צעיר אבל הוא לקח סגל שב-90% זהה לסגל שלקח את היורוליג שנה שעברה ולכן הוא לא עשה הפתעה מרעישה . הסגל שלהם הוא פשוט אנדרייטד , זה הכל.
לגבי היינס , אני חושב שבשלב כזה אנחנו יכולים לבקש קצת יותר ממנו . למה שמכבי לא יחתימו שני גארדים תותחים וסנטר טוב? זה בהחלט לא בקשה גדולה.
אגב לא ברור לי למה כולם חושבים שקובאן שהיא עשירה יותר ממכבי יוותרו על הנדריקס....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 19:19

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
שחף כתב:יוני, פקוביץ' סחב לרבע הגמר קבוצה מאוד בינונית של פרטיזן, שרוב השחקנים בה לא ממש הצליחו אחר כך במקומות אחרים על חשבון פאנאתנייקוס שזכתה שנה לפני כן בתואר. הוא היה game changer באירופה. עובדתית לפני שנתיים הצלחנו עם סנטר שהוא גם כן כזה ב-20 דקות שהוא משחק, גם אם הוא לא קולע. הנדריקס לא זול, וגם לא קייל היינס אחרי אתמול. בכל מקרה תצטרך להשקיע סכום כסף מסויים כדי להביא סנטר סביר, ועדיף שזה יהיה סנטר שמשלים את ג'יימס(שמתקשה לשחק 30 דקות כל ערב) מאשר עוד פלאניניץ'.

נכון. פקוביץ' גם שייך לחבורת העילית, מה שהופך אותה לחמישה.
סופו לא בליגה הזאת.

הנדריקס לא זול, אבל אחרי העונה האחרונה הוא גם לא יהיה יקר. ברור שצריך להשקיע כסף, אבל אפשר להסתפק בהשקעה סבירה של עד 800K, או לכל היותר מליון, ולא להתפרע.

הגישה של שחקן שצריך להשלים את ג'יימס היא נכונה בעיקרה, אבל אני אסתפק גם בשחקן שעושה את אותם הדברים, וככה נוכל לקבל 40 דקות של שחקן שמשחק היטב בהגנה, לוקח ריבאונדים,
אגרסיבי, ומסוגל גם לצבור פה ושם כמה נקודות.

איפה אנחנו חוסכים אם אנחנו משלמים על הנדריקס 800- מיליון?

אתה חוסך בזה שאתה לא מוצא מישהו יקר יותר או באותו סכום ועם סיכוי נפילה גדול.
הנדריקס הוא רק דוגמא כמובן, אפשר לחפש מישהו זול יותר, רק שלא יהיה עוד מלקולם תומאס. צריכים לעשות כאן עבודה רצינית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 19:24

שחף כתב:ואם כבר משלמים את הסכום הזה, לא עדיף שזה יהיה לסנטר אמיתי מאשר לשחקן בינוני כ''כ שלא נותן שום אלמנט שג'יימס לא נותן? ערב אחד טוב של קייל היינס והתאהבת בכל הסנטרים הגמדיים, יוני?
אתה מודע לזה ששחקן כזה הוא לא יתרון אפילו בליגה המצחיקה שלנו?

בסכום הזה לא תביא שום שחקן טוב יותר משרמדיני.

אני אגיד לך מה קרה. זה לא המשחק של היינס, אלא העובדה שקבוצות ללא קווים קדמיים חזקים עשו עבודה טובה מול קבוצות עם שחקנים טובים בכל העמדות כולל בעמדה 5.
אני תמיד מנסה לחשוב איך מכבי יכולה להתמודד מול הגדולות. האם היקמן, מדלי ותומאס זה מספיק? האם אליהו ואוחיון מספיק טובים בשביל לעלות בחמישייה? האם פניני ולאנדסברג נותנים
את המענה כשחקני ספסל חשובים?

בסופו של דבר, החודש האחרון מראה שדרוש חריש עמוק בסגל. הקבוצה מתבזה בליגה, מתקשה מול הגועל, ולא מצאה את עצמה לחלוטין מול ריאל.
אני הייתי מתחיל בקו האחורי - זה הלב והמנוע של קבוצה שרוצה להתמודד כשווה בשווה מול הגדולות של היורוליג.
אני לא בטוח שיש קבוצות שיש להן קו אחורי חזק, ושכשלו ביורוליג (ואני לא מדבר חזק על הנייר, אלא קו אחורי טוב שנתן עונה טובה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 מאי 2013, 20:30

אני פשוט בהלם שצסק"א עפה :o
ממש מעצבן אותי שקבוצה כל כך אפורה ומשעממת כמו אולימפיאקוס מגיעה שנה שניה ברציפות לגמר
לפחות אירל ניצחה את בארסה...
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 מאי 2013, 20:37

rc4991 כתב:אני פשוט בהלם שצסק"א עפה :o
ממש מעצבן אותי שקבוצה כל כך אפורה ומשעממת כמו אולימפיאקוס מגיעה שנה שניה ברציפות לגמר

תראה את המשחק ולא תתעצבן כ״כ, היוונים עשו להם בית ספר לכדורסל.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 11 מאי 2013, 20:39

LIAV10 כתב:

תראה את המשחק ולא תתעצבן כ״כ, היוונים עשו להם בית ספר לכדורסל.

אז יכול להיות שהם נתנו משחק גדול אתמול.גם מכבי של השנה עשתה את זה לפעמים
הם פשוט קבוצה משעממת וכואב לי שהיא בגמר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Allan Turing » 11 מאי 2013, 21:06

זה נכון שאוליפיאקוס ניצחה, אבל זה עוד יותר נכון שצסק"א הפסידה, כי אולימפיאקוס לא עשו משהו יוצא מן הכלל.
הם לחצו את תיאודוסיץ, ש(שוב) נחנק ברגע האמת. מאותו רגע מסינה החליט שפאפא יציל אותו,
והיה עצוב לראות שחקן כ"כ גדול כשהוא האחרון להבין שהקריירה שלו בעצם כבר נגמרה. אני חשבתי שהוא ילך עם גקסון,
אבל זה היה כבר מאוחר מדי.

אם אני צסק"א אני מעיף את תאודוסיץ רק אחרי שאני מקעקע לו L ענק על המצח.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי felix_r » 11 מאי 2013, 21:10

גם צסקא שיחקה העונה את הכדורסל המשעמם הרגיל של מסינה, ככה שלא חבל בכלל.

מה שכן, נזכרתי בסיפור קצת קשור מן העבר. פעם, כבר לפני הרבה שנים, מסינה ניצח את מכבי, ובראיון לאחר המשחק הוא אמר "אילצתי את מכבי לחשוב". העיתונאים האדומים שונאי מכבי עשו מזה מטעמים, וכל שנה היו נזכרים בזה מחדש. אז איך זה קשור לאתמול? ברצוקאס פירק את המשחק הרגיל של צסקא ואילץ את מסינה לחשוב. התברר, שגם מסינה הגדול לא כל כך מצטיין בלחשוב יצירתית בזמן אמת, כאשר התוכנית שלו לא עובדת :tongue3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 11 מאי 2013, 21:21

yzafrir כתב:לא ברור לי למה מזלזלים בתקציב של אולימפיאקוס , הוא גבוהה בהרבה משל מכבי .
פפאניקולאו ופרינצזיס הם שחקנים ששווים הרבה יותר ממה שהם מקבלים וגם על הספסל יש לאולימפיאקוס שחקנים שהם לא זולים כלכך . זו לא קבוצה בשקל וחצי .
נכון שיש להם מאמן צעיר אבל הוא לקח סגל שב-90% זהה לסגל שלקח את היורוליג שנה שעברה ולכן הוא לא עשה הפתעה מרעישה . הסגל שלהם הוא פשוט אנדרייטד , זה הכל.
לגבי היינס , אני חושב שבשלב כזה אנחנו יכולים לבקש קצת יותר ממנו . למה שמכבי לא יחתימו שני גארדים תותחים וסנטר טוב? זה בהחלט לא בקשה גדולה.
אגב לא ברור לי למה כולם חושבים שקובאן שהיא עשירה יותר ממכבי יוותרו על הנדריקס....

לא מסכים. הסגל שלה אומנם לא רע, אבל אף שחקן פרט לספאנוליס לא שייך לקצפת האירופית. בסה''כ מדובר בתלכיד נהדר, שמפיק הרבה יותר מסך חלקיו. פאפאניקולאו כנראה יהיה שחקן אירופי מעולה, אבל עדיין הוא לא שם. פרינטזיס שחקן נשמה ופורוורד מצויין, אבל באמת שלא מדובר בבחירה הראשונה או השנייה שלי לעמדת הפורוורד. ושלא לדבר על קייל היינס. שחקן מוגבל ונמוך, אבל פשוט מעורר הערצה. שחקן הגנה מצויין, חוסם, משחק פעולה בפיקנרול עם ספאנוליס. כל השאר פועלים שחורים ותו לא, שקשה לי לזכור את השמות שלהם.
וסה''כ, ראינו את אולימפיאקוס גם השנה וגם בעונה הקודמת, ולאורך הזמן הזה לא ראינו שום דבר שדומה לדומיננטיות מצידה. כמובן שלא בעונה הקודמת ולא בעונה הנוכחית סימנתי אותה כפייבוריטית להגיע לפיינל פור בשום שלב שקדם להצלבה. קשה להסביר את מה שהם עשו לצסק'''א, שהמשחק אתמול לחלוטין לא מייצג את הרמה שהפגינה לאורך העונה כולה.
התנין

הודעהעל ידי קובי » 11 מאי 2013, 23:03

ומה כ"כ מעניין בכדורסל של צסק"א ?
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yellowaura » 12 מאי 2013, 03:34

לגבי אול' אני אומר דבר אחד... אל תזלזלו בקבוצה שזכתה ביורוליג...

יש קבוצות שקשה לנו לעכל ואנו פוטרים את הצלחתם במקריות... במקרה אולימפיאקוס זכתה בגביע אירופה מול צסק"א שנה שעברה שהייתה אחת החזקות באירופה בשנים האחרונות ??
מתחילת השנה הימרתי שאולימפיאקוס תהיה בפיינל פור. קבוצה לא סתם זוכה ביורוליג במיוחד ששנה שעברה לא היו לה יריבות קלות בפיינל פור . זה לא יכול להיות קשור רק ל "השלם גדול מסך חלקיו" או ל- ספאנוליס יש מספר שחקנים בקבוצה שכנראה הם שחקנים שחקנים (מבחינת יעילות) . במיוחד זה בולט שאפילו שהחליפו מאמן הקבוצה מצטיינת.

סטטיסטית אולימפיאקוס מאוד ממוצעים+. גם במשחקים הגדולים שלהם אתה רואה את שורת הסטטיסטיקה ואישית לשחקנים אין משחקים גדולים לכאורה.

יש 2 נתונים שהם טובים בהם (שנה שעברה אגב גם בהם היו ממוצעים)
ריבאונדים בהגנה- מקום שני ביורוליג. שנה שעברה רק מקום 19.
יחס אס'/איבודי כדור מקום 2 במשחקי חוץ (אחרי ריאל מדריד)... שנה שעברה אבל הם מקום 6 לפני אחרון.

חוץ מזה
סטטיסטיקות שונות של נק' (%שדה+%שלשות+%עונשין) הם מאוד ממוצעים.
נתון מפתיע- איבודי כדור של היריבה... מקום לפני אחרון !! מדהים. מבחינה הגנתית קשה לראות כמה הם טובים. גם בנק' של היריבה הם לא בטופ של הטופ.

אני חושב שאף אחד שיסתכל בסטטיסטיקות שלהם לא יחשוב שהם אלופי היורוליג שנה שעברה ושהם בגמר השנה... הם בין האלופות עם הסטטיסטיקות הכי ממוצעות שהיו. כמעט ללא נתונים בולטים.

אגב לגבי צסק"א... לא ראיתי את המשחק אבל היה ברור לי שכל עוד תיאודוסיץ' משחק בקבוצה הם לא יתקדמו לאף מקום. אולי זה ההבדל העיקרי שאי אפשר לתאר בסטטיסטיקות. ווינריות מול לוזריות.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 מאי 2013, 08:22

כשרואים את אולימפיאקוס וריאל עם הבסיס המקומי האדיר שלהם אפשר רק לקנא. שחקנים ספרדים בריאל מניעים ומובילים אותה אולי לגביע, אולימפיאקוס עם כמה חברה צעירים נחמדים בהובלת ספאנוליס וגבוהים שאם היו חותמים במכבי הפורום היה גועש ורועש, לשלילה כמובן ( סנטר גמד :D ).

למכבי אין בסיס רציני היום לבנות שום דבר לעתיד אלא להמשיך לבנות על שחקנים אמריקאיים סוג ב' וזה די עצוב. אפילו מתאזרח שיתקרב לרמה של מה שהיה כאן פעם, כמו שארפ או מרסר ( או אפילו ציון תומאס ) כבר אין בנמצא, שלא לדבר על שחקנים ישראלים כמו נדב.

האם מכבי תחשוב קצת על שינוי כיוון הקיץ או נמשיך באותו דבר מאותו דבר ? לפחות על פי השמות שמריצים בתקשורת אין שום דבר חדש.

מכבי צריכה כישרון ולב, קצת סבלנות עם צעירים ובנייה לטווח ארוך. מכבי גם חוסכת בעניין הכישרון ( שחקנים מוכחים ומוכשרים עולים כסף ), גם ממעטת לתת הזדמנויות לצעירים ( לכן גם צעירים אירופאיים לא מצליחים כאן, בטח שלא ישראלים ), גם לא מצליחה לשמור אצלה שחקנים שכן מצליחים לכמה שנים קדימה ועוד מסתכסכת עם מה שכן נותר לה ( כל הוויכוחים הטפשיים עם אליהו עכשיו ).

משהוא חייב להשתנות. לא כיף לראות כל שנה 5 או 6 זרים חדשים ( שרובם בד"כ לא היו מגיעים לקבוצות של מכבי בעבר ) מתגלחים על חשבון מכבי והאוהדים.

באופן אישי אני לא חושב שניתן לבצע שינוי קונספטואלי חד בלי שינוי מסויים בהנהלה ובצוות המצצועי של היום. אבל זה כבר וויכוח אחר.

חוץ מזה, סרחיו רודריגז רכז ענק, true floor manager.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי yzafrir » 12 מאי 2013, 10:02

התנין כתב:
yzafrir כתב:לא ברור לי למה מזלזלים בתקציב של אולימפיאקוס , הוא גבוהה בהרבה משל מכבי .

לא מסכים. הסגל שלה אומנם לא רע, אבל אף שחקן פרט לספאנוליס לא שייך לקצפת האירופית. בסה''כ מדובר בתלכיד נהדר, שמפיק הרבה יותר מסך חלקיו. פאפאניקולאו כנראה יהיה שחקן אירופי מעולה, אבל עדיין הוא לא שם. פרינטזיס שחקן נשמה ופורוורד מצויין, אבל באמת שלא מדובר בבחירה הראשונה או השנייה שלי לעמדת הפורוורד. ושלא לדבר על קייל היינס. שחקן מוגבל ונמוך, אבל פשוט מעורר הערצה. שחקן הגנה מצויין, חוסם, משחק פעולה בפיקנרול עם ספאנוליס. כל השאר פועלים שחורים ותו לא, שקשה לי לזכור את השמות שלהם.
וסה''כ, ראינו את אולימפיאקוס גם השנה וגם בעונה הקודמת, ולאורך הזמן הזה לא ראינו שום דבר שדומה לדומיננטיות מצידה. כמובן שלא בעונה הקודמת ולא בעונה הנוכחית סימנתי אותה כפייבוריטית להגיע לפיינל פור בשום שלב שקדם להצלבה. קשה להסביר את מה שהם עשו לצסק'''א, שהמשחק אתמול לחלוטין לא מייצג את הרמה שהפגינה לאורך העונה כולה.

תשמע , ספאנוליס הוא הדובדבן שבקצפת . זה שחקן שאנחנו בכלל לא חולמים להנחית פה ....אבל שאר הסגל הוא הרבה יותר מבינוני ובטח שלא זול כמו שאנחנו חושבים . לא , השחקנים בסגל לא נישארו בחינם עוד עונה בקבוצה הזאת...
אייסי לאו הוא הרבה יותר משחקן בינוני וככל שהוא צובר ניסיון ביורוליג הוא רק הולך ומשתפר , פרפרוגולו הוא שחקן שעשה עונות לא רעות בכלל בפאו , פפאניקולאו ופרינטזיס מוכשרים עם אופי נהדר שנותנים את הנשמה על מגרש...
היינס , שראמנדיני , פאוול ואנטיץ' מחזיקים יחד את עמדה 5 בצורה נהדרת , מה שמראה שגם אוסף של שחקנים "בינוניים" ולא "יקרים" שמשלימים יחד אחד את השני יכולים לסגור עמדה בצורה טובה .
התקציב שלהם אומנם קוצץ מלפני שלוש שנים אבל הוא עדיין גבוהה משמעותית משלנו ונמצא בטופ 8 באירופה .
לפעמים המשכיות של שחקנים משמעותית יותר מאשר המשכיות בעמדת המאמן . מכבי רק צריכה למצוא את התלכיד הזה ששווה המשכיות , ורק אז אולי יוכלו לחסוך בעמדת המאמן אבל אנחנו כלכך רחוקים מיזה...
לפני שנתיים היינו קרובים לסגל כזה , אבל ניהול לא נכון גרמו לזה ששחקנים קיבלו הצעות מצחיקות ובזמן מאוד מאוחר של העונה בשביל שימשיכו פה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי לברון » 12 מאי 2013, 14:30

למישהו יש מושג איפה משדרים את צסקא - ברסה?
לברון

הודעהעל ידי felix_r » 12 מאי 2013, 17:37

מי שמבין טוב אנגלית, יכול לקרוא פה ניתוח מעניין ומפורט של משחק חצי הגמר אולימפיאקוס - צסקא
http://www.in-the-game.org/
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 12 מאי 2013, 18:19

לברון כתב:למישהו יש מושג איפה משדרים את צסקא - ברסה?

http://www.streamhunter.eu/basketball-l ... video.html
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Allan Turing » 12 מאי 2013, 18:47

לדעתי יהיה משחק צמוד, שבסופו ריאל תנצח.
אם לפחות עפנו בסוויפ משפיל, לפחות שזה יהיה מהאלופה.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי felix_r » 12 מאי 2013, 19:56

Allan Turing כתב:לדעתי יהיה משחק צמוד, שבסופו ריאל תנצח.
אם לפחות עפנו בסוויפ משפיל, לפחות שזה יהיה מהאלופה.

אם אולימפיאקוס תקח, אז תוכל להגיד שניצחנו את האלופה בביתה :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־23 אורחים