פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליגת ווינר: מכבי נגד חיפה - שני, 18:45, ערוץ 1

21 אוקטובר 2013, 21:35

המשחק הזה של אוחיון מחזיר אותי לשאלה של "דיוויד בלאט והישראלים".

כבר שלוש שנים שבלאט לא רוצה לתת לאוחיון את התפקיד של הרכז הפותח, ואוחיון בסוף ממשיך לשחק בתפקיד הזה. כל קיץ מכבי מבזבזת כסף על החתמת שחקנים, שאמורים להחליף את הישראלים ולשדרג את העמדות שלהם, ובסוף זה מסתיים בבזבוז חסר אחריות של התקציב.

זה לא רק אוחיון, זה גם אליהו, שאת משכורתו של קנר-מדלי מכבי עדיין משלמת. לא חבל?

אם בלאט היה מאמין בישראלים שלו, היה אפשר לבנות סגל בסגנון:

1) אוחיון, רוט
2) קלעי זר איכותי יקר, לאנדסברג
3) סמית', פניני
4) אליהו, פאוור זול מהליגה (כמו דאנקן או רייט)
5) סנטר זר איכותי יקר, סנטר זר זול מהליגה המקומית

21 אוקטובר 2013, 21:37

פליקס, הייתי הולך על הסגל הזה עם תוספת של רכז זר ואוחיון מחליף.

21 אוקטובר 2013, 21:43

roy1000 כתב:פליקס, הייתי הולך על הסגל הזה עם תוספת של רכז זר ואוחיון מחליף.

אבל לא! :) זה מה שבלאט מנסה כבר שלוש שנים עם אוחיון ואליהו! ואז אתה חייב להביא זר ברמה של חמישיה הפותחת בכל עמדה, ואין לך את הכסף להביא זרים טובים בכל עמדה....

21 אוקטובר 2013, 21:44

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:אוחיון סיים מצטיין עמ מדד 22+ :

10 נקודות, 7 כ"ח, 6 אסיסטים, 5 חטיפות, 4 איבודים :)

פתח את העונה טוב...

כשאתה רואה שהשחקן, שאמור היה לפתוח במקומך, הוא שחקן פח, אתה מקבל ביטחון :grin

כמעט קנטה

21 אוקטובר 2013, 21:47

גל גל כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:אוחיון סיים מצטיין עמ מדד 22+ :

10 נקודות, 7 כ"ח, 6 אסיסטים, 5 חטיפות, 4 איבודים :)

פתח את העונה טוב...

כשאתה רואה שהשחקן, שאמור היה לפתוח במקומך, הוא שחקן פח, אתה מקבל ביטחון :grin

כמעט קנטה

לא הבנתי מה אמרת

21 אוקטובר 2013, 21:47

כמה מסקנות ראשונות מהמשחק:
1. האליפות מונחת על הרצפה. אם תהיה קבוצה ישראלית מספיק טובה היא תוכל לקחת אותה שוב ממכבי.
2. מספיק עם הנסיונות להכניס את טייריס רייס לעניינים. לא מדובר באיזה רכז טוב שהוכיח את עצמו ברמות הגבוהות של אירופה. מדובר בגארד שכונתי ובינוני שגם אוחיון וגם רוט עולים עליו. אם רוט היה מקבל כאלה הזדמנויות בשנה שעברה הוא היה תורם למכבי המון. כל דקה של רייס על המגרש היא בלאגן אחד גדול ומכבי התחילה לרוץ רק כשהוא ירד ולא חזר.
3. תחנת הרכבת של בלאט במחצית הראשונה שוב פוגעת בקבוצה ונותנת מקדמה ליריבה. מספיק עם זה. רוטציה קצרה של שמונה שחקנים מוכיחה את עצמה.
4. מכבי ניצחה בעיקר בזכות שיפוט ביתי והחטאות ליי אפ של חיפה.

21 אוקטובר 2013, 22:25

קודי, מסכים עם הסיכום שלך ואוסיף רק עוד פרט קטן: גם נעימי עדיף על רייס. לילה טוב.

21 אוקטובר 2013, 22:57

קודי כתב:כמה מסקנות ראשונות מהמשחק:
1. האליפות מונחת על הרצפה. אם תהיה קבוצה ישראלית מספיק טובה היא תוכל לקחת אותה שוב ממכבי.
2. מספיק עם הנסיונות להכניס את טייריס רייס לעניינים. לא מדובר באיזה רכז טוב שהוכיח את עצמו ברמות הגבוהות של אירופה. מדובר בגארד שכונתי ובינוני שגם אוחיון וגם רוט עולים עליו. אם רוט היה מקבל כאלה הזדמנויות בשנה שעברה הוא היה תורם למכבי המון. כל דקה של רייס על המגרש היא בלאגן אחד גדול ומכבי התחילה לרוץ רק כשהוא ירד ולא חזר.
3. תחנת הרכבת של בלאט במחצית הראשונה שוב פוגעת בקבוצה ונותנת מקדמה ליריבה. מספיק עם זה. רוטציה קצרה של שמונה שחקנים מוכיחה את עצמה.

תחנת הרכבת זה משהו שמאפיין את ניהול המשחק של בלאט. אני האמת לא מבין את זה. ברבע האחרון הוא שיחק עם חמישה שחקנים נדמה לי, אולי שישה.
אז למה ברבע הראשון צריך לשחק עם 11?

הבעיה הכי גדולה של בלאט היא שהוא לא מצליח לבנות היררכיה. זה גם לא הולך לקרות בקרוב.

21 אוקטובר 2013, 23:14

jol9 כתב:

תחנת הרכבת זה משהו שמאפיין את ניהול המשחק של בלאט. אני האמת לא מבין את זה. ברבע האחרון הוא שיחק עם חמישה שחקנים נדמה לי, אולי שישה.

הבעיה הכי גדולה של בלאט היא שהוא לא מצליח לבנות היררכיה. זה גם לא הולך לקרות בקרוב.

דווקא פה אני אפתיע ואצא להגנתו של בלאט!

למכבי יש סגל רחב אבל ללא כוכבים, ובתחילת המשחק בלאט אף פעם לא יודע מי ייתן לו משחק טוב היום, ומי לא. לכן, בכל התחלה של משחק הוא עושה סיבוב על כל הסגל על מנת לזהות את השחקנים שהוא יכול לסמוך עליהם ביום נתון.

בלאט עשה את אותו הדבר גם היום. הבעיה היא שהיום כולם היו רעים במחצית הראשונה (חוץ מסופו). בהפסקה בלאט הרביץ בהם תורה, ורצה לדעת מי מהשחקנים כן קלט אותו ומי לא. לכן הוא עשה עוד סיבוב קטן בתחילת הרבע השלישי, ובדק מי שומר ונלחם ומי ממשיך לשחק נרפה כמו בחצי הראשון.

אחרי שהוא עשה את הסיבוב הקטן ברבע השלישי, הוא השאיר את אלה שנלחמו בהגנה, ולא החליף אותם יותר. חוץ מסופו. אבל לגבי סופו יש קטע ייחודי. סופו באמת השקיע גם בחצי הראשון וגם בחצי השני, והגיע לו להישאר על המגרש הרבה יותר, אבל הקטע הוא שבלאט זיהה שיפור מסוים אצל שון ג'יימס, ורצה לתת לשון קצת בטחון ודקות משחק שיחזירו אותו לכושר לקראת היורוליג, ולכן הוא השאיר את סופו על הספסל.

ואני לא מגן על בלאט בגלל שאני מעריץ אותו :beee
:grin

21 אוקטובר 2013, 23:43

er79 כתב:קודי, מסכים עם הסיכום שלך ואוסיף רק עוד פרט קטן: גם נעימי עדיף על רייס. לילה טוב.

בוודאי שנעימי עדיף על רייס, אין בכלל שאלה. אגב, מישהו יכול להסביר לי למה נעימי לא זוכה לרבע מההזדמנויות שניתנות לרייס שממשיך להסריח את המגרש פעם אחר פעם? מה בדיוק נותן לרייס עדיפות על פני נעימי? הקריירה המפוארת שלו? המשכורת שלו? העובדה שהוא אמריקאי? לא ממש ברור.

21 אוקטובר 2013, 23:44

felix_r כתב:
jol9 כתב:

למכבי יש סגל רחב אבל ללא כוכבים, ובתחילת המשחק בלאט אף פעם לא יודע מי ייתן לו משחק טוב היום, ומי לא. לכן, בכל התחלה של משחק הוא עושה סיבוב על כל הסגל על מנת לזהות את השחקנים שהוא יכול לסמוך עליהם ביום נתון.

בלאט עשה את אותו הדבר גם היום. הבעיה היא שהיום כולם היו רעים במחצית הראשונה (חוץ מסופו). בהפסקה בלאט הרביץ בהם תורה, ורצה לדעת מי מהשחקנים כן קלט אותו ומי לא. לכן הוא עשה עוד סיבוב קטן בתחילת הרבע השלישי, ובדק מי שומר ונלחם ומי ממשיך לשחק נרפה כמו בחצי הראשון.

אחרי שהוא עשה את הסיבוב הקטן ברבע השלישי, הוא השאיר את אלה שנלחמו בהגנה, ולא החליף אותם יותר. חוץ מסופו. אבל לגבי סופו יש קטע ייחודי. סופו באמת השקיע גם בחצי הראשון וגם בחצי השני, והגיע לו להישאר על המגרש הרבה יותר, אבל הקטע הוא שבלאט זיהה שיפור מסוים אצל שון ג'יימס, ורצה לתת לשון קצת בטחון ודקות משחק שיחזירו אותו לכושר לקראת היורוליג, ולכן הוא השאיר את סופו על הספסל.

אני מכיר את הקטע הזה של לנסות את כולם.
לדעתי לא ככה מנהלים רוטציה רחבה.

תראה את המאמנים בNBA - יש לרוב המאמנים שם סגלים בלתי נגמרים. אבל כל שחקן פלוס-מינוס, יודע שהוא יעלה למגרש, ויישחק את ה6-7 דקות שלו ברצף גם אם יהיה לא משהו.
ככה נבנית לה היררכיה, ושחקנים מקבלים ביטחון.
בשיטה של דייויד, אתה לא יודע אם תישאר דקה או עשר דקות, ואז בזמן קצר אתה מנסה לעשות כמה מהלכים בשביל להרשים את המאמן, ולרוב זה יוצא הפוך.

22 אוקטובר 2013, 00:12

roy1000 כתב:
ankram כתב:למה רק יוגב הנעל הזה מחזיק את האדור כל הזמן כאילו הוא דריק רוז??????

הוא יותר טוב.

1+

22 אוקטובר 2013, 01:26

jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

אני מכיר את הקטע הזה של לנסות את כולם.
לדעתי לא ככה מנהלים רוטציה רחבה.

תראה את המאמנים בNBA - יש לרוב המאמנים שם סגלים בלתי נגמרים. אבל כל שחקן פלוס-מינוס, יודע שהוא יעלה למגרש, ויישחק את ה6-7 דקות שלו ברצף גם אם יהיה לא משהו.
ככה נבנית לה היררכיה, ושחקנים מקבלים ביטחון.
בשיטה של דייויד, אתה לא יודע אם תישאר דקה או עשר דקות, ואז בזמן קצר אתה מנסה לעשות כמה מהלכים בשביל להרשים את המאמן, ולרוב זה יוצא הפוך.

אבל אמרתי את זה במשפט הראשון: למכבי אין כוכבים! בקבוצות NBA יש חלוקה ברורה מי הוא כוכב ומי שחקן ספסל, ולכן הרוטציה היא גם כן ברורה לחלוטין. במכבי מעמדו של כל שחקן ושחקן לא ברור (חוץ מסמית', שהוא מאסט בכל משחק מבחינתו של בלאט). כל שאר השחקנים חייבים להוכיח בכל משחק שיש להם את היכולת על מנת לקבל דקות. ככה זה כשבונים סגל לרוחב!

חוץ מזה, יש גם שחקנים חדשים בקבוצה, שחקנים שלא נכנסו לכושר, שחקנים שחוזרים מפציעה וכו. זו תחילת העונה. אני בטוח, שעם הזמן בלאט יבנה את ההיררכיה.

22 אוקטובר 2013, 07:10

לא מאמין שבלאט שוב דיבר על "ההכנה הלא טובה" שהייתה לקבוצה בקיץ. כאילו שמכבי היא הקבוצה היחידה שסבלה בגלל אליפות אירופה. פתטי

22 אוקטובר 2013, 07:53

בקטע של הרוטציה אני עם פליקס
זו עוד סיבה למה עדיף סגל מצומצם

22 אוקטובר 2013, 09:20

אגב, שמתם לב ששון ג'יימס נתן 5 אס' אתמול?? זה בהשפעת ניקולה? :rolleyes

22 אוקטובר 2013, 09:32

rc4991 כתב:בקטע של הרוטציה אני עם פליקס

שתי הערות לגבי ניהול הרוטציה של בלאט:
1. בלאט אולי אוהב סגל ארוך ורוטציה ארוכה אבל הוא לא יודע לנהל אותה ובא עם חילופים של תחנת רכבת מהבית, כאשר זה מציב על המגרש לעתים הרכבים הזויים ולא מתואמים.
2. מסתבר שעם כל הרוטציה הארוכה, בסופו של דבר במאני טיים משחקים אותם שמונה שחקנים. אז מדוע לעשות שוב ושוב את הרוטציה הזו ולבדוק מי בכושר, כאשר בסופו של דבר נשארים כל הזמן עם אותם השחקנים במאני טיים? מעבר לכך, בשביל מה לתת דקות לשחקנים כמו פניני או טיוס, כאשר באחד מתוך עשרה משחקים הם בכושר טוב וביתר התשעה הם גורמים נזק באותן הדקות שהם "נבחנים" במחצית הראשונה?
3. הרוטציה הזו יוצרת מצב בו אין היררכיה ברורה ולאף אחד אין מושג מה התפקיד שלו ומה הקרדיט שהוא צפוי לקבל. לדוגמא: שחקן שיודע שהוא "סותם חורים" מהספסל לא יהסס לשחק חזק ולבצע עבירות מאחר שהוא יודע שהוא ישחק לכל היותר 15 דקות ואילו שחקן שיודע שהוא צפוי לשחק 30 דקות ישמר מביצוע עבירות מיותרות.
4. מכבי מעולם לא הצליחה באירופה עם סגל ארוך והיא הגיעה להישגים עם סגלים קצרים יחסית. מכבי של מקדולנד, מכבי של שאראס, מכבי של פארגו (עם בלאט כמאמן) ועוד.

22 אוקטובר 2013, 10:15

קודי כתב:
rc4991 כתב:בקטע של הרוטציה אני עם פליקס

שתי הערות לגבי ניהול הרוטציה של בלאט:
1. בלאט אולי אוהב סגל ארוך ורוטציה ארוכה אבל הוא לא יודע לנהל אותה ובא עם חילופים של תחנת רכבת מהבית, כאשר זה מציב על המגרש לעתים הרכבים הזויים ולא מתואמים.
2. מסתבר שעם כל הרוטציה הארוכה, בסופו של דבר במאני טיים משחקים אותם שמונה שחקנים. אז מדוע לעשות שוב ושוב את הרוטציה הזו ולבדוק מי בכושר, כאשר בסופו של דבר נשארים כל הזמן עם אותם השחקנים במאני טיים? מעבר לכך, בשביל מה לתת דקות לשחקנים כמו פניני או טיוס, כאשר באחד מתוך עשרה משחקים הם בכושר טוב וביתר התשעה הם גורמים נזק באותן הדקות שהם "נבחנים" במחצית הראשונה?
3. הרוטציה הזו יוצרת מצב בו אין היררכיה ברורה ולאף אחד אין מושג מה התפקיד שלו ומה הקרדיט שהוא צפוי לקבל. לדוגמא: שחקן שיודע שהוא "סותם חורים" מהספסל לא יהסס לשחק חזק ולבצע עבירות מאחר שהוא יודע שהוא ישחק לכל היותר 15 דקות ואילו שחקן שיודע שהוא צפוי לשחק 30 דקות ישמר מביצוע עבירות מיותרות.
4. מכבי מעולם לא הצליחה באירופה עם סגל ארוך והיא הגיעה להישגים עם סגלים קצרים יחסית. מכבי של מקדולנד, מכבי של שאראס, מכבי של פארגו (עם בלאט כמאמן) ועוד.

הנה החלק שלא ברור לי - בכל המשחקים עד כה העונה, הרוטציה הארוכה הכניסה את מכבי לבעיות, ואז רוטציה קצרה במחצית השניה עבדה להפוך את התוצאה. האם דייויד בלאט עיוור לזה או שהוא נהנה לתת לירידות פור במחצית הראשונה? האיש הרי לא טיפש, אז איך הוא לא רואה ששחקנים כמו כהן ורייס ופניני מכניסים את מכבי לבור פעם אחרי פעם?

22 אוקטובר 2013, 10:17

חנו'ש כתב:אגב, שמתם לב ששון ג'יימס נתן 5 אס' אתמול?? זה בהשפעת ניקולה? :rolleyes

וואי! גם אני חשבתי בדיוק אותו דבר :)

22 אוקטובר 2013, 10:25

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:אגב, שמתם לב ששון ג'יימס נתן 5 אס' אתמול?? זה בהשפעת ניקולה? :rolleyes

וואי! גם אני חשבתי בדיוק אותו דבר :)

Great minds think alike.... ;)
פרסם תגובה