מקובי כתב:אמנם לא היה פורום אז, אבל אוהדי מכבי היו, ואני זוכר שמהדיבורים שלי עם חברים אוהדים, כולם די התלהבו מההחתמה של שארפ. אני מסכים אבל ששמואל כנראה
היה אומר אז - "בזיון. מי זה העב"מ הזה? מכבי מדרדרת, ואני קורא לאוהדים להחרים את מכבי ולא לקנות מנויים".
לגבי שאר הדברים, תכונה זה דבר שקשה למדוד אותו.
איך אתה מודד למשל קשיחות? בן וואלאס היה קשוח, וגם מוטי דניאל היה שחקן קשוח
ואיך מודדים יכולת קליעה? לפקסון היתה יכולת קליעה, גם לדגן יבזורי,...
מעבר למציאת התכונות הדרושות, יש לבדוק גם את האיכות, ואם אין מספיק קבלות שמוכיחות את האיכות, אז לפחות שיהיה פוטנציאל שאם יתממש, אז נקבל שחקן עם התכונות
הדרושות, וגם באיכות מספקת.
אני לא בטוח שללינהרט יש את הפוטנציאל. את הקבלות בטוח שאין לו, ולכן כולנו לא ממש מבינים את ההחתמה הזאת.
ת'אמת קצת מפתיע. אמנם מצד אחד מכבי היתה קבוצה בינונית באירופה אז הציפיות לא היו גדולות, אבל מצד שני עדיין הבאנו שחקן מהליגה השנייה... מניח שעצם העובדה שהוא נחשב כישראלי גרמה לזה לעבור יחסית בשקט ובשמחה (למרות שאני זוכר את התגובות על המועמדות של מרקוביץ' שהיה שחקן הרבה יותר מוכח משארפ...)
אם עכשיו אני עוקב אחרי שחקן, לא בסרטונים או משהו אלא כמה וכמה משחקים כדי לראות מה הוא נותן, מה הדברים שהוא מביא למשחק ויודע לעשות אני יכול להסיק שהוא יוכל להביא את זה גם לקבוצה שלי.
אז נכון, יש גם רמה מסוימת, לינהארט הראה את הדברים האלה ברמה נמוכה, ומכבי משחקת ברמה הכי גבוהה באירופה וזה סימן השאלה הגדול (או במילים אחרות- האם הוא יוכל לעשות את מה שהוא עשה בקבוצות חלשות בקבוצות יותר חזקות...)
העניין הוא שעל כל שחקן אתה יכול להגיד את זה (בהתחשב בעובדה שמכבי לא מביאה שחקנים מקבוצות גדולות באירופה בד"כ) מכבי לא ידעו איך פרקינס/פישר/אידסון ישתלבו, כל שחקן שאתה מביא זה "הימור" גם המוכחים שבהם וגם אלו שגילית.
רשמתי- אני די מסכים- היינו צריכים להביא שחקן עם רזומה יותר מרשים מצד אחד, אבל מצד שני יכול להיות שהדברים שהוא נתן בקבוצה שלו (חלשה ככל שתהיה) הם הדברים שגיא חיפש והוא מאמין שהוא יוכל להביא אותם גם ברמה הבאה.
אני לא אגיד שזו החתמה רעה עוד לפני שראיתי אותו משחק וראיתי איך הוא משתלב במכבי.
מרקוביץ' היה מוכח כגרוע. אין שום הגיון בלהביא שחקן שאתה יודע שהוא לא מספיק טוב.
ההחתמה לכשעצמה היא רעה, כי יש סביבה יותר מדי סימני שאלה. ברור שהשחקן יכול גם להפתיע, אבל זה חתיכת הימור.
יש הבדל בין להביא שחקנים מהליגה הגרמנית או הבלגית, כשהם מככבים בה, ובעצם מחפשים את ההזדמנות לפרוח, לבין להביא שחקן מליגה סבירה, שממש לא הותיר שום חותם שם.
בנוסף, בליגה הישראלית יש את הפריבילגיה לעקוב אחרי שחקן מקרוב, ללמוד לעומק את היתרונות והחסרונות שלו, ולנסות להעריך באופן יחסית מושכל, האם יצליח לעשות את ההתאמה
ליורוליג.
כשאתה מביא שחקן שגם לא ממש עקבת אחריו (מעבר לכמה משחקים בודדים), שגם לא הרשים יותר מדי בקבוצה החלשה בה שיחק, שגם כנראה אין לו את האפסייד לעשות את הקפיצה,
אתה בעצם מביא הימור מאוד גדול.
הבסט קייס סנריו של לינהרט נראה כמו אינגלס ביום בינוני, או לכל היותר סביר, ולא בטוח שזה מה שהיה חסר למכבי.