פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דווין סמית'

19 פברואר 2016, 14:40

toja27 כתב:
rc4991 כתב:
toja27 כתב:אמרתי את זה מההתחלה, שלדעתי מכבי עשתה נכון כשהחתימה אותו לטווח ארוך, שחקנים מהסוג שלו חשובים למועדון, הוא יביא כדורסל, ניסיון ומחוייבות. אמרתי גם שאני רוצה לראות אותו עולה מהספסל , או לפחות להביא 3 נוסף שלא נופל ממנו כי אי אפשר לבנות עליו יותר כשלוש מוביל מבחינת כדורסל והפציעות. אז כן ,הוא צריך להיות שחקן שעולה מהספסל בשנים הבאות ומשם הוא יתרום לנו את הניסיון, האופי והמחוייבות.

צודק, אין כסף לסנטר נורמלי כבר כמה שנים אבל כן נזרוק מעל מיליון וחצי על שחקן ספסל פצוע ומזדקן

אז עונה הבאה יביאו לך איזה סנטר ותישאר עם גיא פניני או סילבן לאנדסברג כמחליפים שלך כשאתה משלם פיצויים לדיווין סמית, אחד השחקנים המנוסים,המחוייבים והטובים של מכבי בשנים האחרונות שלא ישחק אצלך, זה בטוח יביא אותך רחוק. אם אין כסף אז אין לנו מה לדבר על להצליח בעונה הבאה עם סמית או בלעדיו כי קבוצה טובה מספיק לא תהיה כאן. כדי להצליח בעונה הבאה אתה צריך כסף ואחד הדברים הטובים ביותר שתעשה עם הכסף, תחזק את עמדה שלוש בעוד שחקן טוב ותוריד העומס מסמית כדי שיוכל לחבר את הקבוצה ולתרום מהספסל. יש שחקנים שאתה צריך להשאיר במועדון שלך ופחות להתחשב בעניינים הכלכליים, וסמית הוא אחד כזה.

זה נחמד מאוד לדבר על עוד כסף רק שזה לא ריאלי (כמוש לא ריאלי להחזיק את אוחיון, מקל ועוד רכז בכיר) ושנינו יודעים את זה

19 פברואר 2016, 14:46

rc4991 כתב:
toja27 כתב:
rc4991 כתב:
toja27 כתב:אמרתי את זה מההתחלה, שלדעתי מכבי עשתה נכון כשהחתימה אותו לטווח ארוך, שחקנים מהסוג שלו חשובים למועדון, הוא יביא כדורסל, ניסיון ומחוייבות. אמרתי גם שאני רוצה לראות אותו עולה מהספסל , או לפחות להביא 3 נוסף שלא נופל ממנו כי אי אפשר לבנות עליו יותר כשלוש מוביל מבחינת כדורסל והפציעות. אז כן ,הוא צריך להיות שחקן שעולה מהספסל בשנים הבאות ומשם הוא יתרום לנו את הניסיון, האופי והמחוייבות.

צודק, אין כסף לסנטר נורמלי כבר כמה שנים אבל כן נזרוק מעל מיליון וחצי על שחקן ספסל פצוע ומזדקן

אז עונה הבאה יביאו לך איזה סנטר ותישאר עם גיא פניני או סילבן לאנדסברג כמחליפים שלך כשאתה משלם פיצויים לדיווין סמית, אחד השחקנים המנוסים,המחוייבים והטובים של מכבי בשנים האחרונות שלא ישחק אצלך, זה בטוח יביא אותך רחוק. אם אין כסף אז אין לנו מה לדבר על להצליח בעונה הבאה עם סמית או בלעדיו כי קבוצה טובה מספיק לא תהיה כאן. כדי להצליח בעונה הבאה אתה צריך כסף ואחד הדברים הטובים ביותר שתעשה עם הכסף, תחזק את עמדה שלוש בעוד שחקן טוב ותוריד העומס מסמית כדי שיוכל לחבר את הקבוצה ולתרום מהספסל. יש שחקנים שאתה צריך להשאיר במועדון שלך ופחות להתחשב בעניינים הכלכליים, וסמית הוא אחד כזה.

זה נחמד מאוד לדבר על עוד כסף רק שזה לא ריאלי (כמוש לא ריאלי להחזיק את אוחיון, מקל ועוד רכז בכיר) ושנינו יודעים את זה

לשחרר את אחד השחקנים המנוסים והמחוברים למועדון הזה , שההנהלה מעריכה אותו מאוד ,ריאלי פחות ואתה ממשיך לדבר על זה. דווקא זה שיוסיפו יותר תקציב לעונה הבאה ריאלי יותר.

19 פברואר 2016, 15:06

יהיה עוד כסף טוז'ה, אבל יש המון עמדות שצריכות חיזוק משמעותי. לא יודע אם נכון לשים על העמדה הזאת כל כך הרבה כסף כשאתה צריך גארד ברמה גבוהה, סנטר ברמה גבוהה ו4 ברמה גבוהה. להחזיק שני שחקנים יקרים בעמדה 3 זאת פריבלגיה שלא בטוח שיש לקבוצה כמו מכבי.

19 פברואר 2016, 15:42

MTA2311 כתב:יהיה עוד כסף טוז'ה, אבל יש המון עמדות שצריכות חיזוק משמעותי. לא יודע אם נכון לשים על העמדה הזאת כל כך הרבה כסף כשאתה צריך גארד ברמה גבוהה, סנטר ברמה גבוהה ו4 ברמה גבוהה. להחזיק שני שחקנים יקרים בעמדה 3 זאת פריבלגיה שלא בטוח שיש לקבוצה כמו מכבי.

בסדר אני יכול להבין את זה, אני שוב באופן אישי חושב שסמית חייב להישאר במועדון אלא אם מצבו הבריאותי לא טוב ממש. אבל אני רוצה לעלות כאן נקודה נוספת בנושא, שהיא שלדעתי חייבים להיות עקרונות גם בעסק. כאילו אני ממש לא סבבה עם התרבות "השתמשת, זרקת שלום ולא להתראות". הבן אדם והמועדון הגיעו להסכמה משותפת של להמשיך עם השחקן עד סוף הקריירה בערך. גם השחקן וגם המועדון הביעו סוג של מחוייבות אחד לשני בזמן העסקה. עכשיו לא מדובר על איזה שחקן שהוא אופורטוניסט גרידא שבא רק לעשות קופה. הבן אדם מביע רצון אמיתי לשחק במועדון עד סוף הקריירה ,יש שם מחוייבות. עכשיו זו דעתי, אבל אתה לא מפר את ההתחייבות הזאת אלא אם יש קשיים מאוד גדולים בדרך. לדעתי זה סוג של קוד התנהגות שחשוב בכל מקום, בכל זמן. גם בעסק כלכלי.גם בחיים הזוגיים אני מניח וגם בחברות. אתה לא תחתוך את סמית כי עכשיו פתאום קצת יותר קשה, כאילו " לא ממש נוח לנו , באמת חבל כי אהבנו אותך אז יאללה ביי" ואני בכלל לא מדבר כרגע על היתרונות והחסרונות בצד המקצועי, נטו בקוד ההתנהגות. לי אישית הנקודה הזאת חשובה מאוד.

19 פברואר 2016, 15:47

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:יהיה עוד כסף טוז'ה, אבל יש המון עמדות שצריכות חיזוק משמעותי. לא יודע אם נכון לשים על העמדה הזאת כל כך הרבה כסף כשאתה צריך גארד ברמה גבוהה, סנטר ברמה גבוהה ו4 ברמה גבוהה. להחזיק שני שחקנים יקרים בעמדה 3 זאת פריבלגיה שלא בטוח שיש לקבוצה כמו מכבי.

בסדר אני יכול להבין את זה, אני שוב באופן אישי חושב שסמית חייב להישאר במועדון אלא אם מצבו הבריאותי לא טוב ממש. אבל אני רוצה לעלות כאן נקודה נוספת בנושא, שהיא שלדעתי חייבים להיות עקרונות גם בעסק. כאילו אני ממש לא סבבה עם התרבות "השתמשת, זרקת שלום ולא להתראות". הבן אדם והמועדון הגיעו להסכמה משותפת של להמשיך עם השחקן עד סוף הקריירה בערך. גם השחקן וגם המועדון הביעו סוג של מחוייבות אחד לשני בזמן העסקה. עכשיו לא מדובר על איזה שחקן שהוא אופורטוניסט גרידא שבא רק לעשות קופה. הבן אדם מביע רצון אמיתי לשחק במועדון עד סוף הקריירה ,יש שם מחוייבות. עכשיו זו דעתי, אבל אתה לא מפר את ההתחייבות הזאת אלא אם יש קשיים מאוד גדולים בדרך. לדעתי זה סוג של קוד התנהגות שחשוב בכל מקום, בכל זמן. גם בעסק כלכלי.גם בחיים הזוגיים אני מניח וגם בחברות. אתה לא תחתוך את סמית כי עכשיו פתאום קצת יותר קשה, כאילו " לא ממש נוח לנו , באמת חבל כי אהבנו אותך אז יאללה ביי" ואני בכלל לא מדבר כרגע על היתרונות והחסרונות בצד המקצועי, נטו בקוד ההתנהגות. לי אישית הנקודה הזאת חשובה מאוד.

אתה צודק. זאת סיטואציה מאוד מורכבת.
אין לי מושג מה צריך לקרות.

19 פברואר 2016, 15:48

ד"א, בעמדה 3 אפשר לנסות וללכת על שחקן שלאו דווקא יהיה יקר מאוד. זה לא סנטר ולא רכז, ואפשר למצוא מציאות.

אפשר ללכת לכיוון אחר. למשל, להשקיע את הכסף הגדול על קוזמינסקאס, שיהיה הכוכב של הסגל בעמדות 3-4, ודווין יהיה המחליף שלו,
וגם יוכל לשחק איתו, ואז יחד עם עוד שחקן (עם פרופיל הגנתי יותר) ועם בלייזר, אפשר לסגור את עמדות 3-4. לא זול, אבל גם לא מאוד נורא.

אני מסכים לגמרי שהמחיר הוא גבוה מדי, ובעיקר שהמצב הרפואי שלו לא פשוט. אני הייתי שמח לראות איזשהו פתרון יצירתי.

19 פברואר 2016, 16:03

toja27 כתב:

מה שנקרא חוזה "קובי בראיינט".

19 פברואר 2016, 16:42

toja27 כתב:

אני מסכים בקטע הזה, מצד שני לא אכפת לי וזאת בעיה של מכבי שהיתה מספיק טיפשה להיכנס למצב הזה מהתחלה

19 פברואר 2016, 16:48

זה לא ממש קובי בראיינט. קובי זה מכונת מזומנים שגם בגיל 37 מכניסה ללייקרס הרבה מאוד כסף. מי שקונה כרטיס והוא לא אוהד שרוף(ואין ממש כאלה שם) עושה את זה כדי לראות את קובי, לא את ג'ורדן קלארקסון. קובי עדיין מוכר ללייקרס חולצות ברמה שאף שחקן אחר לא מתקרב אליה. החוזה שלו כמה שהוא נוראי יכול להיות שעוזר ללייקרס להכניס כסף בשנה כזאת, זה אולי ההיגיון הכלכלי היחיד מאחוריו( למרות שאני בדעה שגם בסכום קצת יותר נמוך הוא לא היה עוזב שם). דווין סמית' הוא שחקן אפור. אין לו היילייטס גדולים. הוא לא כריזמטי, הוא לא מדביק שחקנים אחרים. זה לא משהו שנכתב במטרה לרדת עליו, אבל צריך להפריד בינו לבין מישהו שאשכרה מכניס לקבוצה שלו מיליוני דולרים כמו קובי. ובעסק אין סנטימנטים. מי שמנהל ככה עסק יפסיד בסופו של דבר

19 פברואר 2016, 16:52

שחף כתב:זה לא ממש קובי בראיינט. קובי זה מכונת מזומנים שגם בגיל 37 מכניסה ללייקרס הרבה מאוד כסף. מי שקונה כרטיס והוא לא אוהד שרוף(ואין ממש כאלה שם) עושה את זה כדי לראות את קובי, לא את ג'ורדן קלארקסון. קובי עדיין מוכר ללייקרס חולצות ברמה שאף שחקן אחר לא מתקרב אליה. החוזה שלו כמה שהוא נוראי יכול להיות שעוזר ללייקרס להכניס כסף בשנה כזאת, זה אולי ההיגיון הכלכלי היחיד מאחוריו( למרות שאני בדעה שגם בסכום קצת יותר נמוך הוא לא היה עוזב שם). דווין סמית' הוא שחקן אפור. אין לו היילייטס גדולים. הוא לא כריזמטי, הוא לא מדביק שחקנים אחרים. זה לא משהו שנכתב במטרה לרדת עליו, אבל צריך להפריד בינו לבין מישהו שאשכרה מכניס לקבוצה שלו מיליוני דולרים כמו קובי. ובעסק אין סנטימנטים. מי שמנהל ככה עסק יפסיד בסופו של דבר

יש הגיון בחוזה "נאמנות". קובי בראיינט במצבו הנוכחי לא מוכר כרטיסים. ברוב המשחקים בחוזה החדש שלו הוא בכלל לא שיחק. הלייקרס יימכרו כרטיסים גם אם מרקז היינס ישחק שם. ההגיון של הלייקרס בחוזה הענק לקובי היה בעיקר סביב עניין הנאמנות. הם רצו לשלוח את המסר שהם דואגים לכוכבים שלהם בשביל למשוך את הכוכבים הבאים. אותו ההגיון יכול להיות עם דווין סמית'.

19 פברואר 2016, 16:52

jol9 כתב:ד"א, בעמדה 3 אפשר לנסות וללכת על שחקן שלאו דווקא יהיה יקר מאוד. זה לא סנטר ולא רכז, ואפשר למצוא מציאות.

אפשר ללכת לכיוון אחר. למשל, להשקיע את הכסף הגדול על קוזמינסקאס, שיהיה הכוכב של הסגל בעמדות 3-4, ודווין יהיה המחליף שלו,
וגם יוכל לשחק איתו, ואז יחד עם עוד שחקן (עם פרופיל הגנתי יותר) ועם בלייזר, אפשר לסגור את עמדות 3-4. לא זול, אבל גם לא מאוד נורא.

אני מסכים לגמרי שהמחיר הוא גבוה מדי, ובעיקר שהמצב הרפואי שלו לא פשוט. אני הייתי שמח לראות איזשהו פתרון יצירתי.

הפיתרון היצירתי היחיד זה איזה גולדהאר שישים המון כסף על הקבוצה, ברמה שאנטה טומיץ' ודילייניי יהיו אצלנו בחמישייה ולהוציא מיליון דולר על שחקן ספסל לא יראה לנו כמו הרבה כסף.
זה נחמד להיזכר בבלו, אבל הוא לא הרוויח אף פעם סכומים כאלה והוא היה שחקן הרבה יותר עמיד מדווין שכמעט לא הפסיד משחקים בגלל פציעות. מעבר לזה שהוא כמעט ולא ירד ברמה שלו. זה פשוט לא השוואה נכונה.

19 פברואר 2016, 16:59

ולחשוב שרק השבוע איזה גולדהאר כזה רצה לבוא

20 פברואר 2016, 02:24

עם כל הכבוד לסמית', ובאמת שכל הכבוד לו על ההופעה בגמר, הוא עשה את הנקודות שלו על אחד השומרים הגרועים בליגה - שולדברנד.

03 מרץ 2016, 02:58

בום!

דווין סמית' שוקל לפרוש בסיום העונה

פורוורד מכבי ת"א צפוי לחזור למגרשים בחודש הבא לאחר שיחלים מניתוח בברכו › עם זאת, ההערכה היא שלא יהיה מסוגל לשחק מעבר לעונה הנוכחית, אף שנותרו עוד
שנתיים בחוזהו › גורם: "אין לו סחוס בברך" פרישתו תקל כלכלית על הצהובים.

אלי סהר

דווין סמית,' הפורוורד המנוסה של מכבי ת"א, שוקל לפרוש בסוף העונה ממשחק פעיל, אף שנותרו לו עוד שנתיים בחוזה. סמית,' שיחגוג באפריל ,33 מצוי כרגע בתהליך החלמה אחרי שביצע ארתרוסקופיה בברכו, אולם לפי גורם במועדון, מצב ברכו של סמית' הורע השנה והוא יתקשה לחזור למאמץ של שני משחקים בשבוע ולעיתים שלושה, כפי שמצפה לצהובים בעונה הבאה.
סמית' הגיע למכבי ת"א בקיץ .2011 בספטמבר 2012 אובחן אצלו קרע במניסקוס, שלא גרם לו להחסיר משחקים ביורוליג, אולם בקיץ 2013 עבר טיפול אינטנסיבי בברכו, שגרם לקבוצה להושיב אותו על הספסל בחודש הראשון של הליגה. בכל עונת הטרבל התקשה סמית' לתפקד באופן רציף והיה מגיע כמעט מדי יום לטיפולים ממושכים אצל הפיזיותרפיסט דאז, רפי וירשובסקי.
בעונה שעברה נדמה היה שהפורוורד הצהוב מתאושש, הוא הפגין יכולת מצוינת ואף נבחר לשחקן חודש ינואר ביורוליג. אחרי שנראה היה שיעבור לאחת הקבוצות הגדולות ביבשת, החתימה אותו מכבי ת"א באמצע העונה שעברה על חוזה עד שנת 2018 בסך כולל של 3.8 מיליון דולר נטו, אך מתחילת מארס סבל מכאבים בברכו. לעיתים נשלח סמית לקרואטיה לרופא מיוחד, דוקטור זוראן, שבזריקות מיוחדות הצליח לשכך את כאביו, ולעיתים הדוקטור הקרואטי הגיע בדחיפות לישראל כדי לטפל במיוחד בשחקן הצהובים. בחודש יוני קרע סמית' את שריר התאומים ונעדר מסידרת חצי הגמר מול אילת, היעדרות שהובילה להפסד בסידרה.

הסוף נראה קרוב?
מתחילת העונה הנוכחית סובל דווין סמית' מכאבים בברכו. גיא גודס העדיף לתת לו לנוח מול אשדוד בבית, והפסד במשחק הוביל את ראשי מכבי לפטרו. מאמצע העונה הכאבים תכפו וסמית' קיבל מנוחה בלא מעט אימונים. "אין לו למעשה סחוס בברך," טען גורם המקורב למועדון השבוע. הקבוצה הצליחה להכשירו לגמר הגביע, שבו הצטיין במשך הדקות האחרונות, ולאחר מכן עבר ארתרוסקופיה. ההערכה היא שהוא יחזור בתחילת אפריל, אולם לא יהיה מסוגל להמשיך מעבר לעונה הנוכחית.
לפני כחודש עלתה לדיון השאלה אם בעקבות מצבו מכבי תגיע להסכם עם סמית' על שחרורו, מה שירד מה- פרק עקב יכולתו בגמר הגביע והעו- בדה שהצהובים התרסקו העונה בכל מסע הרכש שלהם. למרות זאת, עלותו בעונה הבאה (מכבי תשלם מס מלא עליו) היא 10-כ מיליון שקלים, ופרישתו עשויה להקל על מכבי בהוצאת הסכומים לבנייה מחדש של הסגל.
במכבי ת"א סירבו להגיב לידיעה.

03 מרץ 2016, 03:14

צעד מתבקש שיעזור לקבוצה למרות שלא מגיע להם

03 מרץ 2016, 03:46

אני לא מאמין שהוא פשוט יוותר על 2.5 מליון דולר נטו. הוא ישחק גם על רגל אחת. מה שכן, צריך לחשוב טוב מה עושים איתו. אולי להעביר אותו לספסל ולהפוך אותו לשחקן של 15 דקות למשחק.

03 מרץ 2016, 04:18

הוא הולך להפוך לאחד משחקני הספסל היקרים בהיסטוריה.
שאפו למי שהחתים שחקן במצב כזה על חוזה כזה. עוד התנהלות למופת מבית היוצר..

03 מרץ 2016, 08:17

אני די בטוח שיש סעיפים בחוזה שקשורים לעניינים רפואיים , אם מכבי מוכיחה שהוא לא כשיר פיזית היא יכולה להפטר מהחוזה תמורת פיצוי מסוים או שהביטוח משלם....
בכל מקרה אם מכבי מצליחה להיפרד ממנו זה צעד משמעותי לבניית הקבוצה לשנה הבאה

03 מרץ 2016, 09:08

הלוואי, למרות שכואב לי עליו

03 מרץ 2016, 09:56

מכביסט31 כתב:הוא הולך להפוך לאחד משחקני הספסל היקרים בהיסטוריה.
שאפו למי שהחתים שחקן במצב כזה על חוזה כזה. עוד התנהלות למופת מבית היוצר..

מישהוא אמר אבי אבן?
פרסם תגובה