יורוליג מחזור 29: מונאקו נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:30

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג מחזור 29: מונאקו נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:30

הודעהעל ידי עידן » 27 פברואר 2026, 11:51

felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:אנחנו לא יודעים מה יהיה בקיץ.

נכון, דיברתי על מצב בו אנחנו שומרים על רוב הסגל כי האוהדים מרוצים אחרי הריצה הטובה הזו

אין בעיה לשמור את רוב הסגל. הוא לא כזה חלש כפי שחשבנו בחצי הראשון של העונה. אם יחתימו בקיץ סנטר וסמול-פורווארד לא רעים, יש עם מה לעבוד.

אז יפה, עם הנקודה הזו אני לא מסכים. אני לא רוצה לשמור על רוב הסגל הזה שבעיני הוא חלש מאוד. הריצה הזו מסנוורת פה אנשים, בדיוק כמו הריצה שהייתה בסוף העונה שעברה אחרי שהעונה כבר הייתה גמורה.

זה שקטש מוציא ממנו מעל ומעבר לא הופך אותו פתאום לסגל טוב של קבוצת פלייאוף יורוליג.
עידן

הודעהעל ידי שועל » 27 פברואר 2026, 11:59

לא חושב שהוא כל כך אדיר בהגנה בשביל לכפר על העדר הכדורסל שלו
כמה הפסדים והוא הראשון שכולם ירצו להעיף

מה שכן הוא נראה אחלה בן אדם
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 27 פברואר 2026, 12:44

עידן כתב:
felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:אנחנו לא יודעים מה יהיה בקיץ.

נכון, דיברתי על מצב בו אנחנו שומרים על רוב הסגל כי האוהדים מרוצים אחרי הריצה הטובה הזו

אין בעיה לשמור את רוב הסגל. הוא לא כזה חלש כפי שחשבנו בחצי הראשון של העונה. אם יחתימו בקיץ סנטר וסמול-פורווארד לא רעים, יש עם מה לעבוד.

אז יפה, עם הנקודה הזו אני לא מסכים. אני לא רוצה לשמור על רוב הסגל הזה שבעיני הוא חלש מאוד. הריצה הזו מסנוורת פה אנשים, בדיוק כמו הריצה שהייתה בסוף העונה שעברה אחרי שהעונה כבר הייתה גמורה.

זה שקטש מוציא ממנו מעל ומעבר לא הופך אותו פתאום לסגל טוב של קבוצת פלייאוף יורוליג.

תשמע, זה לא רק מאמן, אלא גם השתלבות במשחק האירופי. לוקח לשחקנים שהגיעו מעבר לים זמן להשתלב בסגנון. אבל כן, יכולתו של המאמן להפוך סגל בינוני לקבוצה מנצחת זה דבר לא פחות חשוב מתקציב גבוה.

העונה כבר כמה פעמים הבאתי לדוגמא את ולנסיה, שרוב הסגל שלה אלמוני, אבל היא מתברגת בצמרת הגבוהה של היורוליג.

אם נלך יותר רחוק, ונזכר בזכייה האחרונה של מכבי בתואר היורוליג תחת דיוויד בלאט, ונבדוק את הסגל, נזכר שלא היו שם כוכבי יורוליג גדולים שהגיעו בקול תרועה בקיץ שלפני הזכייה.

* טייריס הגיע מבאיירן מינכן ללא ניסיון יורוליג.
* ריקי היקמן הגיע שנה לפני כן מפזארו האיטלקית ללא ניסיון יורוליג.
* דווין סמית' הגיע מבנטון טרביזו שנתיים קודם. היה לו קצת ניסיון יורוליג מעונה כושלת לחלוטין בפנרבחצ'ה ב-2009, שאחריה שוחרר לפנליניוס הקטנה ביוון.
* ג'ו אינגלס היה שחקן משלים של 6 נקודות למשחק בברצלונה.
* את סופו אף קבוצה רצינית לא רצתה בגלל בעיות המשקל שלו.
* אלכס טיוס שידע לשים גול רק מקו השער.
* שון ג'יימס שהגיע מבני השרון.
* יוגב אוחיון שהגיע מהספסל של ירושלים, כי יובל נעימי היה עולה לפניו.
* דיוויד בלו שהגיע אחרי שנת פרישה!
* גיא פניני, ג'ייק כהן, לאנדסברג (3.5 נקודות למשחק)

אף אחד לא באמת ציפה מהקבוצה הזאת לעשות שום דבר מיוחד. היא גם לא שיחקה טוב במחצית הראשונה של העונה. הפסידה לא מעט אפילו בליגה המקומית (למרות שבאותה העונה לא היו לה יריבות חזקות במיוחד). טייריס רייס כמעט נחתך וג'סטין דנטמון מז'לגיריס כבר בדק את הטיסות לתל-אביב. אחר כך זה הסתדר, ואת הסוף כולם יודעים.

אני רוצה לחדד את הנקודה. אני לא אומר שהקבוצה של השנה בסגל הנוכחי יכולה להגיע לפיינל-פור. לא. אבל אני כן טוען שהעונה גילינו לא מעט שחקנים טובים, שבסבירות גבוהה יפרחו בשנים הקרובות, ועם מעט חיזוק נקודתי אפשר לקבל אחלה קבוצה גם ללא החלפת רוב הסגל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 27 פברואר 2026, 13:46

מדהים שעבודה מדהימה של קטש גורמת לאנשים לחשוב שיש פה קבוצה טובה
נערך לאחרונה על ידי A.Parker בתאריך 27 פברואר 2026, 13:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 27 פברואר 2026, 13:47

Mitelka כתב:אני באמת ממשיך לחשוב שבריסט הוא נכס. הוא הולך ומשתפר, הוא שחקן הגנה מצויין (כן, גם אם עשה את העבירה הזו ל-3 על דיאלו), הוא ריבאונדר טוב, הוא האסל פלייר ומדי פעם מפליק גם שלשה חשובה. אני משאיר אותו גם לעונה הבאה בלי למצמץ.

הוא שמר מעולה אתמול, אבל היה נורא בהתקפה, כולל כמה פוזשנים קלים שהוא דפק. נחמד להחזיק אותו בתור שחקן 8-9 אבל זה ממש לא המצב של מכבי. כשחקן בכיר אין לו מקום פה בכלל.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 27 פברואר 2026, 14:39

A.Parker כתב:מדהים שעבודה מדהימה של קטש גורמת לאנשים לחשוב שיש פה קבוצה טובה

כן, וכל שבוע (כשמנצחים) זה שוב אותו הסיפור.

כשמפסידים אז נזכרים כמה מדובר בשחקנים בינוניים מינוס. פשוט בנצחונות נוטים לשכוח כמה מזעזע בריסט היה אתמול בהתקפה או כמה סנטוס היה גרוע אתמול...באופן כללי (אני זוכר דווקא)
עידן

הודעהעל ידי Avi1508 » 27 פברואר 2026, 15:01

felix_r כתב:
Avi1508 כתב:האם יש מידע אם מכבי נותנים חופש לשחקנים בסופ״ש הזה?
תכל׳ס אם יש למכבי שכל אז אין שום סיבה שהם יחזרו לארץ לפני שני הבא

לא מבין את הכוונה שלך. למה שלא יחזרו? מה יש להם לעשות בחו"ל? המשפחות שלהם פה, המשחק הבא הוא גם כן בישראל.

יש פגרת נבחרת ולכן סורקין, בלאט ולביא נמצאים עם הנבחרת ובעקבות המתיחות בארץ אז עדיף לזרים להישאר בחו״ל לסופ״ש הקרוב
לפי מה שאני רואה באינסטגרם לבינתיים אז בריסט העלה היום תמונה משער הניצחון בפריז וגם דאוטין לא חזר לארץ
ולשאלתך זה נראה שלפחות חלקם טסו עם המשפחות שלהם
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 27 פברואר 2026, 15:03

עידן כתב:
A.Parker כתב:מדהים שעבודה מדהימה של קטש גורמת לאנשים לחשוב שיש פה קבוצה טובה

כן, וכל שבוע (כשמנצחים) זה שוב אותו הסיפור.

כשמפסידים אז נזכרים כמה מדובר בשחקנים בינוניים מינוס. פשוט בנצחונות נוטים לשכוח כמה מזעזע בריסט היה אתמול בהתקפה או כמה סנטוס היה גרוע אתמול...באופן כללי (אני זוכר דווקא)

יש גם את אפקט ההילה כשהקבוצה נראית פח אשפה, כשיכולת סבירה של שחקן נתפסת כגבוהה.
A.Parker

הודעהעל ידי Mitelka » 27 פברואר 2026, 18:32

A.Parker כתב:
Mitelka כתב:אני באמת ממשיך לחשוב שבריסט הוא נכס. הוא הולך ומשתפר, הוא שחקן הגנה מצויין (כן, גם אם עשה את העבירה הזו ל-3 על דיאלו), הוא ריבאונדר טוב, הוא האסל פלייר ומדי פעם מפליק גם שלשה חשובה. אני משאיר אותו גם לעונה הבאה בלי למצמץ.

הוא שמר מעולה אתמול, אבל היה נורא בהתקפה, כולל כמה פוזשנים קלים שהוא דפק. נחמד להחזיק אותו בתור שחקן 8-9 אבל זה ממש לא המצב של מכבי. כשחקן בכיר אין לו מקום פה בכלל.
לא מסכים וזה הכל תלוי סיטואציה. זה מדהים שאתם מדברים כאילו קבוצות הכי טובות ביורוליג מחזיקות 5 בולדווינים או 5 נאנים בחמישייה.

אז מי הסנטר הפותח של הקבוצה הכי טובה באירופה? אלופת המפעל והקבוצה שבמקום הראשון בפער ? קים בירץ'. נגר מארץ הנגרים שלא עושה 4 נקודות למשחק. בטח המחליף שלו זה איזה תותח אה? על ארמנדו באסקוט שמעת? עדיף שלא תשמע.

אבל איזה יופי זה עובד (לפני שיקפצו עליי גם ניקולה מלי שפצוע משחק בעיקר 4). כי יש להם את בולדווין, הורטון טאקר, ביברביץ שהוא 4 עם הקליעה אולי הכי טוב במפעל, יאנטונן שהוא גם אורינטציה התקפית - ופתאום אתה מקבל סנטר הגנתי יותר, משחק אוף דה בול ומגן על הטבעת. וזה בדיוק מה שפנר צריכה והקבוצה איתו טסה.

אתה מסתכל כבודד ואומר סנטר נגר שאתה לא לוקח למכבי - אבל בפאזל שנקרא פנר זה בול.

זאת הנקודה. בריסט שחקן שיכול להיות נהדר גם כחמישייה בדיוק כמו בירץ'. ובדיוק כמו ש3 בריסטים בחמישייה זה מתכון לאסון ככה גם 3 בולדווין או נאן. צריך איזון. בריסט יכול להיות פה נכס בלא מעט חמישיות.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי עידן » 27 פברואר 2026, 18:33

Avi1508 כתב:
felix_r כתב:
Avi1508 כתב:האם יש מידע אם מכבי נותנים חופש לשחקנים בסופ״ש הזה?
תכל׳ס אם יש למכבי שכל אז אין שום סיבה שהם יחזרו לארץ לפני שני הבא

לא מבין את הכוונה שלך. למה שלא יחזרו? מה יש להם לעשות בחו"ל? המשפחות שלהם פה, המשחק הבא הוא גם כן בישראל.

יש פגרת נבחרת ולכן סורקין, בלאט ולביא נמצאים עם הנבחרת ובעקבות המתיחות בארץ אז עדיף לזרים להישאר בחו״ל לסופ״ש הקרוב
לפי מה שאני רואה באינסטגרם לבינתיים אז בריסט העלה היום תמונה משער הניצחון בפריז וגם דאוטין לא חזר לארץ
ולשאלתך זה נראה שלפחות חלקם טסו עם המשפחות שלהם

זה תקדים רע מאוד. יש מתיחות כבר חודשיים תיכף. אם יחליטו להשאיר אותם בחו"ל כל פעם שיש מתיחות, הזרים לא יירצו להגיע לשחק בארץ.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 פברואר 2026, 18:34

אגב, הסל של ווקר אתמול עם ההחלפת ידיים באוויר....

פיור טאלנט.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: יורוליג מחזור 29: מונאקו נגד מכבי ת

הודעהעל ידי A.Parker » 28 פברואר 2026, 19:59

Mitelka כתב:
A.Parker כתב:

לא מסכים וזה הכל תלוי סיטואציה. זה מדהים שאתם מדברים כאילו קבוצות הכי טובות ביורוליג מחזיקות 5 בולדווינים או 5 נאנים בחמישייה.

אז מי הסנטר הפותח של הקבוצה הכי טובה באירופה? אלופת המפעל והקבוצה שבמקום הראשון בפער ? קים בירץ'. נגר מארץ הנגרים שלא עושה 4 נקודות למשחק. בטח המחליף שלו זה איזה תותח אה? על ארמנדו באסקוט שמעת? עדיף שלא תשמע.

אבל איזה יופי זה עובד (לפני שיקפצו עליי גם ניקולה מלי שפצוע משחק בעיקר 4). כי יש להם את בולדווין, הורטון טאקר, ביברביץ שהוא 4 עם הקליעה אולי הכי טוב במפעל, יאנטונן שהוא גם אורינטציה התקפית - ופתאום אתה מקבל סנטר הגנתי יותר, משחק אוף דה בול ומגן על הטבעת. וזה בדיוק מה שפנר צריכה והקבוצה איתו טסה.

אתה מסתכל כבודד ואומר סנטר נגר שאתה לא לוקח למכבי - אבל בפאזל שנקרא פנר זה בול.

זאת הנקודה. בריסט שחקן שיכול להיות נהדר גם כחמישייה בדיוק כמו בירץ'. ובדיוק כמו ש3 בריסטים בחמישייה זה מתכון לאסון ככה גם 3 בולדווין או נאן. צריך איזון. בריסט יכול להיות פה נכס בלא מעט חמישיות.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

מסכים עם הטענה, אבל קודם שיהיו בחמישיה 3-4 שחקנים מהטופ + שחקני רוטציה איכותיים מאוד, ואז גם אני אשמח שיהיה פה.
A.Parker

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־67 אורחים