עידן כתב:felix_r כתב:עידן כתב:felix_r כתב:אנחנו לא יודעים מה יהיה בקיץ.
נכון, דיברתי על מצב בו אנחנו שומרים על רוב הסגל כי האוהדים מרוצים אחרי הריצה הטובה הזו
אין בעיה לשמור את רוב הסגל. הוא לא כזה חלש כפי שחשבנו בחצי הראשון של העונה. אם יחתימו בקיץ סנטר וסמול-פורווארד לא רעים, יש עם מה לעבוד.
אז יפה, עם הנקודה הזו אני לא מסכים. אני לא רוצה לשמור על רוב הסגל הזה שבעיני הוא חלש מאוד. הריצה הזו מסנוורת פה אנשים, בדיוק כמו הריצה שהייתה בסוף העונה שעברה אחרי שהעונה כבר הייתה גמורה.
זה שקטש מוציא ממנו מעל ומעבר לא הופך אותו פתאום לסגל טוב של קבוצת פלייאוף יורוליג.
תשמע, זה לא רק מאמן, אלא גם השתלבות במשחק האירופי. לוקח לשחקנים שהגיעו מעבר לים זמן להשתלב בסגנון. אבל כן, יכולתו של המאמן להפוך סגל בינוני לקבוצה מנצחת זה דבר לא פחות חשוב מתקציב גבוה.
העונה כבר כמה פעמים הבאתי לדוגמא את ולנסיה, שרוב הסגל שלה אלמוני, אבל היא מתברגת בצמרת הגבוהה של היורוליג.
אם נלך יותר רחוק, ונזכר בזכייה האחרונה של מכבי בתואר היורוליג תחת דיוויד בלאט, ונבדוק את הסגל, נזכר שלא היו שם כוכבי יורוליג גדולים שהגיעו בקול תרועה בקיץ שלפני הזכייה.
* טייריס הגיע מבאיירן מינכן ללא ניסיון יורוליג.
* ריקי היקמן הגיע שנה לפני כן מפזארו האיטלקית ללא ניסיון יורוליג.
* דווין סמית' הגיע מבנטון טרביזו שנתיים קודם. היה לו קצת ניסיון יורוליג מעונה כושלת לחלוטין בפנרבחצ'ה ב-2009, שאחריה שוחרר לפנליניוס הקטנה ביוון.
* ג'ו אינגלס היה שחקן משלים של 6 נקודות למשחק בברצלונה.
* את סופו אף קבוצה רצינית לא רצתה בגלל בעיות המשקל שלו.
* אלכס טיוס שידע לשים גול רק מקו השער.
* שון ג'יימס שהגיע מבני השרון.
* יוגב אוחיון שהגיע מהספסל של ירושלים, כי יובל נעימי היה עולה לפניו.
* דיוויד בלו שהגיע אחרי שנת פרישה!
* גיא פניני, ג'ייק כהן, לאנדסברג (3.5 נקודות למשחק)
אף אחד לא באמת ציפה מהקבוצה הזאת לעשות שום דבר מיוחד. היא גם לא שיחקה טוב במחצית הראשונה של העונה. הפסידה לא מעט אפילו בליגה המקומית (למרות שבאותה העונה לא היו לה יריבות חזקות במיוחד). טייריס רייס כמעט נחתך וג'סטין דנטמון מז'לגיריס כבר בדק את הטיסות לתל-אביב. אחר כך זה הסתדר, ואת הסוף כולם יודעים.
אני רוצה לחדד את הנקודה. אני לא אומר שהקבוצה של השנה בסגל הנוכחי יכולה להגיע לפיינל-פור. לא. אבל אני כן טוען שהעונה גילינו לא מעט שחקנים טובים, שבסבירות גבוהה יפרחו בשנים הקרובות, ועם מעט חיזוק נקודתי אפשר לקבל אחלה קבוצה גם ללא החלפת רוב הסגל.