30 אפריל 2011, 13:13
yzafrir כתב:אם מכבי תחת חוזה ביורוליג אז אני חושב שזה לא משנה אם היא משחקת בליגה הישראלית או האדריאטית . החוק הזה תופס לקבוצות בלי חוזה מובטח .
בנוגע לשלוש מסגרות , זה יצריך סגל מאוד גדול ולא ניראה לי שיש בזה טעם.
30 אפריל 2011, 13:18
30 אפריל 2011, 14:04
30 אפריל 2011, 17:27
מה מכבי כתב:טיקי חוזר כתב:אחרי ההזזת שעות בגמר פיינל פור לא היתי בכלל מעלה שם זלזול בכוחו וחשיבותה של מכבי . יחשיבותה יש גטשפנקה .
בו נודה על האמת. היורוליג לא הזיזו את המשחק בגלל שאנחנו חשובים להם. היורוליג הזיז את המשחק (וגם אז רק בכמה שעות) בעיקר בגלל שהוא רצה להמנע מהבושה שהייתה נגרמת שקבוצה שעלתה לפיינל פור לא תופיע בו והוא יצטרך להכניס קבוצה אחרת שזה סיפור וצרה אחת גדולה. וכמובן לא היה שום חוק שמונע הזזה של המשחק. להפוך את הזזה של כמה שעות של המשחק להוכחה שאנחנו יכולים לעשות הכל ומה שלא נרצה יעשו בשבילנו זה פשוט להיות מטומטים. מי שיחשוב ככה שלא יתפלא אחרי זה שהקבוצה תמצא את עצמה בפינה כשהיא לא יכולה לצאת ממנה.
30 אפריל 2011, 17:35
מה מכבי כתב:חביב אורנג'ד, תוציאו שנייה את הראש מההסתכלות שמכבי היא הקבוצה הכי חשובה באירופה. מסביב עומדות הרבה מאד קבוצות שישמחו לנצל את העובדה שמכבי לא תוכל להשתתף על פי החוקים וגם יתאמצו מאד לכפות את זה. אני לא מדבר על הקבוצות שמקצועית נוח להם פחות קבוצה בחירה, גם על אלו שיקפצו על ההזדמנות כאמור לקחת את המקום.
אל תדאג לבורתמאו... הנה אני כבר נותן לך קבוצה אחת שתקפוץ בשמחה לקחת את המקום של מכבי וגם בורתמאו ישמח מאד לתת להם אותו במקרה הזה. אלבה ברלין, חביבת בורתמאו שכנראה לא תזכה באליפות בגרמניה שוב. אבל קבוצה עם אולם ענק שמביאה 10000 צופים בדיוק כמו מכבי לכל משחק יורוליג שלהם. לא חסרות קבוצות שיקפצו על העגלה, ריטאס או ז'אלגיריס, חימקי. זה בכלל לא רלוונטי גם מה בורתמאו ירצה, מכיוון שיש חוקים והקבוצות האלה פשוט יתנגדו שמכבי תשחק בניגוד לחוקים כי הם יהיו אלו שירוויחו ובורתמאו לא יוכל במצב הזה להגיד שהוא מצפצף על החוקים.
רק במידה ויש אישור בכתב (גם לא בעל פה) מהיורוליג שמכבי יכולה להמשיך להשתתף ביורוליג בלי בעיה אז יש לשקול מצב של פרישה מהליגה. לעשות את זה על סמך "יהיה בסדר, אנחנו מכבי, בורתמאו לא יכול לוותר עלינו" יכולה להיות טעות שבקבוצה יצטערו עליה שנים רבות.
30 אפריל 2011, 17:36
yzafrir כתב:אם מכבי תחת חוזה ביורוליג אז אני חושב שזה לא משנה אם היא משחקת בליגה הישראלית או האדריאטית . החוק הזה תופס לקבוצות בלי חוזה מובטח .
בנוגע לשלוש מסגרות , זה יצריך סגל מאוד גדול ולא ניראה לי שיש בזה טעם .
אני חושב שמכבי צריכה לפרוש לעונה אחת ולעבור לאדריאטית אלא אם כן קופל יתקפל וישאיר את המצב כמו שהוא ( זה המינימיום שאפשר לבקש...) , עם פיינל פור אבל 6 זרים וחוק רוסי....
01 מאי 2011, 10:04
חנו'ש כתב:yzafrir כתב:אם מכבי תחת חוזה ביורוליג אז אני חושב שזה לא משנה אם היא משחקת בליגה הישראלית או האדריאטית . החוק הזה תופס לקבוצות בלי חוזה מובטח .
בנוגע לשלוש מסגרות , זה יצריך סגל מאוד גדול ולא ניראה לי שיש בזה טעם .
אני חושב שמכבי צריכה לפרוש לעונה אחת ולעבור לאדריאטית אלא אם כן קופל יתקפל וישאיר את המצב כמו שהוא ( זה המינימיום שאפשר לבקש...) , עם פיינל פור אבל 6 זרים וחוק רוסי....
כל עוד יש פיינל פור אי אפשר, ואסור להשאיר את המצב כמו שהוא!!!
01 מאי 2011, 10:23
01 מאי 2011, 12:12
אורי כתב:חבר'ה, תוציאו את הראש מהתחת. מכבי חשובה מאוד ליורוליג, אבל אם יש תקנון בזה נגמר הסיפור!
רק קחו בחשבון שהיורוליג יסתדר בלי מכבי, אבל מכבי תתרסק בלי היורוליג.
01 מאי 2011, 12:40
01 מאי 2011, 13:18
אורי כתב:זו דעתך, כשיהיה שינוי בתקנון נדבר. עד אז, יש תקנון וכל הקבוצות חייבות לעמוד בו.
01 מאי 2011, 13:24
01 מאי 2011, 13:26
01 מאי 2011, 13:29
01 מאי 2011, 13:32
חנו'ש כתב:אני מניחה שבסופו של דבר זה חוק שלא יהיה כזה קשה לכופף, מהסיבה הפשוטה שזה לא מזיק ולא מפריע לאף אחד באירופה אם מכבי תשחק בגביע של קופל או לא.
הרי אף אחד ביורוליג לא ייפגע מזה.
01 מאי 2011, 13:46
מה מכבי כתב:חנו'ש כתב:אני מניחה שבסופו של דבר זה חוק שלא יהיה כזה קשה לכופף, מהסיבה הפשוטה שזה לא מזיק ולא מפריע לאף אחד באירופה אם מכבי תשחק בגביע של קופל או לא.
הרי אף אחד ביורוליג לא ייפגע מזה.
זה מזיק לאלבה ברלין שתוכל לקחת את המקום של מכבי, זה מזיק לז'אלגיריס או ריטאס (שהשנה אחת מהם תמצא את עצמה בחוץ), לחימקי וכו'. להרבה קבוצות שבמידה ומכבי תחליט לפרוש הם יכולים לנצל את ההזדמנות הזאת לקבל את המקום של מכבי. ככה שזה לא ממש מדוייק.
וזה בעיקר גם מזיק להנהלת היורוליג כי זה פותח פתח מסוכן לתקדימים בעתיד שאי אפשר לדעת איך ישתמשו בהם קבוצות אחרות. ובדרך כלל מנסים להמנע מתקדימים כאלה ככל האפשר.
01 מאי 2011, 13:57
01 מאי 2011, 14:14
01 מאי 2011, 14:23
מה מכבי כתב:אני לא חושב שמישהו ביורוליג יקבל את ההסבר שלך שאנחנו עושים את זה מחוסר ברירה. יהיה קשה להסביר להם שפיינל פור ורצון להגביל את מספר הזרים זה חוסר בריירה. בכל אירופה הליגות מתמודדות עם רצון להגביל את הזרים ושינויים בחוקים הזרים כל שנה. אפילו ביורוליג מדברים בקול על זה שצריך לחשוב על חזרה להגבלה של מספר הזרים בכל קבוצה (ויש איזה וועדה משותפת לפיב"א שאמורה לקחת החלטות לגביי זה בעתיד). צריך קצת יותר מזה בשביל לתרץ ליורוליג מדוע זה חוסר בריירה.
חנו'ש, הקבוצות האלה נפגעות כי הם יכולות לקבל את המקום של מכבי. כי החוקים של היול"ב מונעים להם לקבל מקום מובטח (למשל ז'אלגיריס וריאטס יכולות לשחק ביחד ביורוליג רק אם אחת מהם זכתה ביול"ב שנה לפני, בינתיים ז'אלגיריס משוריינת מליטא). והחוקים של היול"ב לא מאפשרים לקבוצה שלא משחקת בליגה לשחק ביורוליג. אם משנים את החוקים בשביל מכבי, למה שלא ישנו אותם בשביל ריטאס או אלבה ברלין? זאת בדיוק תיהיה הבעיה ולמה היול"ב לא ישנה את החוקים בשבילנו.
01 מאי 2011, 14:29
מה מכבי כתב:אני לא חושב שמישהו ביורוליג יקבל את ההסבר שלך שאנחנו עושים את זה מחוסר ברירה. יהיה קשה להסביר להם שפיינל פור ורצון להגביל את מספר הזרים זה חוסר בריירה. בכל אירופה הליגות מתמודדות עם רצון להגביל את הזרים ושינויים בחוקים הזרים כל שנה. אפילו ביורוליג מדברים בקול על זה שצריך לחשוב על חזרה להגבלה של מספר הזרים בכל קבוצה (ויש איזה וועדה משותפת לפיב"א שאמורה לקחת החלטות לגביי זה בעתיד). צריך קצת יותר מזה בשביל לתרץ ליורוליג מדוע זה חוסר בריירה.