פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד הלילה

11 מרץ 2012, 14:01

וגם יחס של 90:25 זה מצויין

11 מרץ 2012, 14:03

MTA2311 כתב:וגם יחס של 90:25 זה מצויין

תלוי באיזה צד של היחס אתה נמצא :)

11 מרץ 2012, 14:07

felix_r כתב:

פליקס, כמובן שאני לא יכול לדמיין אפילו מה עובר עליך, או על שאר תושבי הדרום, אבל אתה חייב להודות שכיפת ברזל עד כה, היא הצלחה גדולה.

11 מרץ 2012, 14:13

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

פליקס, כמובן שאני לא יכול לדמיין אפילו מה עובר עליך, או על שאר תושבי הדרום, אבל אתה חייב להודות שכיפת ברזל עד כה, היא הצלחה גדולה.

לא עובר עלי הרבה. אני אישית לא מפחד מפיצוצים. אחרי השירות בהנדסה קרבית אני לא אקפוץ גם אם תפוצץ לי משהו בהפתעה מאחורי הגב :)

לגבי ההצלחה של כיפת ברזל, אתה קראת את את ההודעה האחרונה שלי בדף הקודם?

11 מרץ 2012, 14:23

עכשיו קראתי :)
התגובה הראשונה שלי הייתה לליאב , שנתן את הנתונים היבשים, עם נימה ביקורתית( או ככה לפחות הבנתי), כשבעצם כל התכנית הזאת נחשבת להצלחה גדולה ודי מפתיעה

11 מרץ 2012, 14:25

MTA2311 כתב:עכשיו קראתי :)
התגובה הראשונה שלי הייתה לליאב , שנתן את הנתונים היבשים, עם נימה ביקורתית( או ככה לפחות הבנתי), כשבעצם כל התכנית הזאת נחשבת להצלחה גדולה ודי מפתיעה

ורק שתבין, שהטיל הזה שפוספס על יד כיפת הברזל נפל ברחוב המקביל 100 מטר מהבית שלי :)

11 מרץ 2012, 14:41

פליקס, מקווה שהכל בסדר אצלכם. זה חתיכת טראומה הסיפור הזה.

אני חווה את זה לראשונה עם תינוקת על הידיים, וזה סיפור שונה לחלוטין.

לגבי כיפת הברזל - אין ויכוח שמדובר בפיתוח נפלא ובהצלחה גדולה. ההצלחה היא גם במדד האבסולוטי (כלומר אחוזי ההצלחה של המערכת) וגם בעובדה
שמדובר במערכת שפותחה בזמן מהיר מאוד בשביל לתת את המענה הזה לרקטות.
בנוסף למיטב ידיעתי מדובר במערכת ייחודית שלא קיימת בשום מקום אחר בעולם ובטכנולוגיה חדשה (אני רק אומר את מה ששמעתי בנושא הזה, ולא לגמרי מכיר את הפרטים).

כל הכבוד לרפא"ל (נדאל) :-)

11 מרץ 2012, 14:42

מאות ילדים מהדרום יגיעו היום למשחק בין מכבי לראשל''צ, כל הכבוד על היוזמה :clap2

ד''א,המשחק היה אמור להיות ב-5+ אבל לפי מה שנראה הזיזו אותו ל-5+לייב..

11 מרץ 2012, 15:01

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4201358,00.html

מזל שלא היו שם ילדים..

11 מרץ 2012, 15:18

Holiday_Armadillo כתב:מאות ילדים מהדרום יגיעו היום למשחק בין מכבי לראשל''צ, כל הכבוד על היוזמה :clap2

אני כול להרשם בתור ילד? :)

11 מרץ 2012, 15:19

MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4201358,00.html

מזל שלא היו שם ילדים..

כשקראתי את זה לרגע עבר לי בראש:''חבל שלא היו שם ילדים, אולי פעם אחת היו אומרים ''איזה זוועה!!'' על משהו שהם עשו'' אבל זה רק מראה את רמת הייאוש מהעולם..

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:מאות ילדים מהדרום יגיעו היום למשחק בין מכבי לראשל''צ, כל הכבוד על היוזמה :clap2

זה כבר אתה יודע אם יש לך בייביפייס או לא :laugh2

11 מרץ 2012, 15:20

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4201358,00.html

מזל שלא היו שם ילדים..

כשקראתי את זה לרגע עבר לי בראש:''חבל שלא היו שם ילדים, אולי פעם אחת היו אומרים ''איזה זוועה!!'' על משהו שהם עשו'' אבל זה רק מראה את רמת הייאוש מהעולם..

felix_r כתב:

זה כבר אתה יודע אם יש לך בייביפייס או לא :laugh2

צריך לגלח את הזקן כדי לבדוק :tongue3

אני תמיד יכול להגיד שאני בן 10 ואת שער שיבה קיבלתי מהחרדה :cool
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 11 מרץ 2012, 15:27, נערך פעם אחת בסך הכל.

11 מרץ 2012, 15:26

צריך לגלח את הזקן בלי קשר לכלום :nono

11 מרץ 2012, 16:32

MTA2311 כתב:עכשיו קראתי :)

אני ממש לא מבין בזה, אבל חשבתי שיחס כזה הוא לא משהו ביחס למחיר של הסוללות..
לפי מה שאתם אומרים זה יחס יחסית טוב, אז מי אני שאני אגיד שלא..

12 מרץ 2012, 09:17

ליאב, נניח שאנחנו מוציאים את ה"שווי" של חיי אדם מהמשוואה
ללא כיפת ברזל, היו לנו הרוגים בדרום(הדרום למעשה היה מושבת הרבה יותר מאשר עכשיו =הפסד כלכלי). המשמעות שצה"ל כנראה היה נכנס לעזה לפחות בקטנה בצורה קרקעית, וכבר זה עסק שעולה יותר מהשיגורים האלו של כיפת ברזל. אז אם נחשוב על ההשבתה של הערים + פריסת כוחות, אנחנו מפסידים פה הרבה יותר כסף(ולא חישבתי עדיין נזקים כלכלים מפגיעות ברכוש פרטי או ציבורי).
עכשיו. בוא נוסיף לזה את ערך חיי האדם - שזה כבר שווה את הכל.
בקיצור הבנת את הנק', מהבחינה הזו המערכת היא הצלחה, וקשה לי להאמין שאני אומר את זה, אבל כל הכבוד לעמיר פרץ שעשה משהו טוב אחד.
אני חושב שלא צריך להספק בזה, ולרכוש עוד כזה מערכות כאלה.

12 מרץ 2012, 09:46

הזבלים האלה לא נתנו לי לישון. בלילה היו אזעקות ב 3 ו ב 3:15.
חשבתי לישון קצת יותר בבוקר, אבל הקפיצו אותי עם אזעקה ב 9 ומשהו...

12 מרץ 2012, 11:21

אלמוג כתב:ליאב, נניח שאנחנו מוציאים את ה"שווי" של חיי אדם מהמשוואה
ללא כיפת ברזל, היו לנו הרוגים בדרום(הדרום למעשה היה מושבת הרבה יותר מאשר עכשיו =הפסד כלכלי). המשמעות שצה"ל כנראה היה נכנס לעזה לפחות בקטנה בצורה קרקעית, וכבר זה עסק שעולה יותר מהשיגורים האלו של כיפת ברזל. אז אם נחשוב על ההשבתה של הערים + פריסת כוחות, אנחנו מפסידים פה הרבה יותר כסף(ולא חישבתי עדיין נזקים כלכלים מפגיעות ברכוש פרטי או ציבורי).
בקיצור הבנת את הנק', מהבחינה הזו המערכת היא הצלחה, וקשה לי להאמין שאני אומר את זה, אבל כל הכבוד לעמיר פרץ שעשה משהו טוב אחד.

יש עוד כמה פרמטרים:
1 - אם מדברים על עלות, אז צריך לראות גם את שווי הכסף לשני הצדדים. אני לא בטוח ששקל אחד עבור ישראל שווה ערך לשקל אחד עבור הפלסטינים.
למעשה, יש כאלה שאומרים שהיחס הוא 1 ל-100 לטובת ישראל, אבל אני לא יכול להתחייב על זה.
2 - כל טיל, ואני מתכוון ממש כל טיל, שפוגע בתוך עיר, גורם לנזק. אני מעריך שב-80% מהמקרים, הנזק משתווה או עולה על מחירה של רקטת כיפת ברזל אחת.
אני מדבר על נזק של מכוניות, זכוכיות בבתים, רסיסים שעפים ופוגעים בקירות, נזק לכביש, נזק לעמודי חשמל ותשתיות אחרות וכו'. כמו שאמרת, הרבה לפני חיי
אדם, גם הנזק ברכוש הוא עצום, וזה אפילו אם הפגיעה היא לא ישירה בתוך בית, או חלילה בתוך בניין רב קומות. במקרים האלה, ההשוואה היא חסרת משמעות.

12 מרץ 2012, 12:39

לא ממש הבנת אותי..
מבחינתי גם אם זה מציל "רק" בנאדם אחד זה שווה את כל המליארדי דולרים, זה ברור..
התכוונתי לזה שאולי יש חלופה עם יחס יותר טוב..

12 מרץ 2012, 14:10

LIAV10 כתב:

לא ממש הבנת אותי..
מבחינתי גם אם זה מציל "רק" בנאדם אחד זה שווה את כל המליארדי דולרים, זה ברור..
התכוונתי לזה שאולי יש חלופה עם יחס יותר טוב..

ספק אם הייתה אופציה יותר טובה, ולא היו משתמשים בה...
בעצם, אולי יש אחלה אופציה והיא להשבית את עזה (תשתיות למשל), ואז הם כבר יבצעו הפיכה אחד בשני. אבל ישראל הומניטרית או חרטה כזה... כמובן שהרבה לא יסכימו איתי ויגידו שזה דווקא יגרום לתסיסה. אבל אני לא אתווכח כי באמת שבפן הזה אני פחות מבין.

12 מרץ 2012, 15:02

עכשיו ראיתי בשידור חי מהמרפסת שני טילים של כיפת ברזל עפים לעבר הגראדים
פרסם תגובה