ankram כתב:יוני,
לא רק לך מותר להיות ציני (כשאתה מדבר על סמית' או אוחיון) גם לי מותר , הלאה.
הפיתרון?
כל עוד מכבי תשחק ב 3 מסגרות , היא לא תהיה הקבוצה שאנו משתוקקים לראות , לא רק בגלל העייפות והנסיעות , אלא בעיקר שזאת קבוצה חצי מאומנת.
בלאט הוא מאמן שיטטי קפדן , שיודע להקנות שיטה , וקבוצתיות , הוא לא חיית משחק סטייל פיני , אלא יותר מתודי ששחקנים יודעים אצלו את תפקידם.
שים אותו בקבוצה (כרגע אני לא מתייחס לבלאגן שפארגו ייצר) שמשחקת ב3 מסגרות , הוא אפקטיבי ב 50%. מעטים הם אלו שיעשו את זה ברמה גבוהה.
אני עדיין לא סתמתי את הגולל על העונה הזאת , למרות שזה מאד אופנתי ומפתה.
במידה ופאפא נשאר , יש לתת לו את המפתחות כרכז פותח , לידו לצוות את לנגפורד שהכדור בידיים של פאפא , סמית'\פניני ב 3 , אליהו וסופו , אליהו חייב לפתוח , ובלו חייב לעלות מהספסל.
מחליף של פאפא זה אוחיון , מחליף של לנגפורד זה שאייר\פניני בקונסטלציות כאלו ואחרות , סמית'\לנגפורד יכולים להיות מוצרחים בניהם , בשום אופן לא לתת ללנגפורד לנהל את ההתקפה.
אפשר בכיף לשחק עם ג'יימס והנדריקס ביחד , זה שילוב לא רע , יש לנצל יותר את הציוות שלהם ביחד להגנה אישית וחילופים.
הייתי עובד הרבה על חדירה והוצאה לקלעים , מכבי כמעט ולא עושה את זה.
גם את האדריאטית וגם את הליגה הישראלית אני לא סופר , שישחקו שם אלו שלא משחקים הרבה , אני בכלל לא הייתי מטיס לחורים האלו באדריאטית שחקנים מרכזיים.
בשום אופן לא הייתי מביא שחקן למערכת , גם ככה היא צפופה מדי ובינונית מדי , מחכה לשנה הבאה , זר לא יתרום בשלב הזה.
בשנה הובאה בלי אדריאטית , תראה קבוצה טובה יותר , אני בטוח , בכל מקרה רק 2 ליגות.
אני די יכולה להסכים עם מה שכתבת.
אולי באמת מה שמכבי זקוקה לו עכשיו זה בעיקר סדר - בהיררכיה, ברוטציה.
ולאו דווקא תוספת של עוד שחקן כזה או אחר וספוקלציות מכאן ועד להודעה חדשה מי יהיה אותו שחקן? האם פאפאס ילך? וכו'.
זה די ברור שאין לנו כרגע קבוצה מדהימה עם סיכויים להגיע רחוק ואני מודעת טוב מאוד למחסור החמור ברכז טוב.
אבל אין לנו גם ככה שום אפשרות להביא רכז כזה היום, אז אולי עדיף לוותר על העניין ולהבהיר לשחקנים שאיתנו שזו הקבוצה שלנו ואיתה אנחנו הולכים ללכת עד סוף העונה.
כקבוצה שתנסה ביחד ועם ביטחון להיאבק בחוסר הכישרון הקיים, עם דגש על קבוצה.
אני מאמינה שדווקא כשהקבוצה תדע מי הולך להיות בסגל שלה מעכשיו עד סוף העונה, היא תוכל לאמץ לעצמה זהות ודרך ושיטה ברורה כמו שבלאט אוהב.
הביטחון יחזור לשחקנים ברגע שהם ידעו את מקומם ואת חוזק מעמדם.
חוץ מזה שאני תמיד מאמינה שניתן לפצות על חוסר בכישרון ע"י קבוצתיות ומשחק חכם ומבוקר, גם אם זה לא יביא אותנו לפיינל פור מן הסתם.
אגב, אני גם די מסכימה איתך על התיאוריה שלך לגבי סמית', אני גם העלתי את הספקולציה הזו בעבר ויכול להיות שאנחנו באמת שופטים אותו לרעה בגלל ששיטת המשחק הלא קיימת כרגע במכבי מוציאה אותו, כמו גם שחקנים טובים אחרים בקבוצה, רע.
ברור שהוא לא איזה שחקן דגול אבל אולי ההשוואות לקאמינגס היו קצת מוגזמות.