Mta_atic כתב:חנו'ש כתב:ברור שבשיטת פיינל פור זה לא בלתי אפשרי, אבל עדיין הקבוצות כאן לא יותר טובות מפרטיזן או לובליאנה.
בלי קשר, ברור שאני בעד פיתוח הליגה כאן, הבעיה היא שבישראל זה אסור לשאוף להצליח ולנסות להתקדם, אם תשאף למצוינות ינסו להוקיע אותך ויתחילו להאשים אותך בזה שכל יתר הקבוצות נשארו מאחור.
תרבות הספורט כאן כל כך מפגרת שזה פשוט עצוב.
יותר מזה, גם בסדרות זה אפשרי.
לדעתי הפועל ירושלים לא נופלת מפרטיזן ולובליאנה בכל יום נתון (לא ניקח מקרים חריגים כמו פרטיזן של העונה הקודמת שכמה אחת לדור).
המעבר לליגה אירופית סטייל האדריאטית תגרום לה להחתים שחקנים הרבה יותר גבוהים ומתאימים (סם קלנסי לעמדה 5, WTF?).
לגבי האמירה האחרונה:
הדרך היחידה לצאת ממירוץ העכברים של ליגת המחניים שלנו היא לדרבן קבוצות שיצאו לשחק באירופה.
המאמנים פה הם מהשורה הראשונה, וכדורסל הוא ספורט מאד פופולרי בארץ. אני חושב שמגיע לנו ליגה יותר טובה ממה שיש פה
וחלק מזה יגיע כשקבוצות ישתפרו וישחקו במפעלים אירופאים.
לא ראיתי שמישהו האשים/מאשים את ירושלים/גליל/בנה"ש/חיפה שהם שיחקו במפעלים אירופאים.
פרטיזן היא קבוצה שכמה שנים ברציפות מגיעה במינימום לטופ 16 ביורוליג, אתה רואה קבוצה ישראלית כיום שמסוגלת לעבור את שלב הבתים?
אל תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד שקבוצות יצאו לאירופה, שיתחילו לפתח את עצמם ולהתקדם במקום לשבת כל היום ולהתבכיין על מכבי שהורסת את הליגה.
אבל אני כן חושבת שמשהו עמוק חייב להשתנות בתרבות הספורט בארץ כדי שתהיה כאן הצלחה והתקדמות, וזה צריך להתחיל בזה שהספורט הישראלי חייב להפסיק ולנסות להוקיע קבוצות "שמעיזות" לפרוף את חומת הבינוניות שהספורט הישראלי הקים סביבו.
כי תאמין לי שאם היה קורה ומכבי היתה נניח עוזבת את הליגה לתמיד, וקבוצה אחרת, נניח הפועל, היתה מתחילה לגדול ולצמוח ולהגיע להישגים אדירים באירופה והיתה מתחילה לברוח לכל יתר הליגה ולקחת הרבה אליפויות ברצף, כמה זמן היה לוקח שעד שהיו מנסים להוקיע אותה מהליגה על כך כמו שעושים למכבי?
אני גם בטוחה שאם היתה בכדורגל קבוצה כלשהי שהיתה מקבילה למכבי בשאיפות ובהשגים שלה, והיתה כמובן שולטת בליגה המקומית, היו מוקיעים גם אותה.
הספורט הישראלי משום מה לא מסוגל להתמודד עם הצלחה ואם קבוצה ששואפת הכי רחוק שהיא רק יכולה, וישר מאשימים אותה בכך שכל היתר מעדיפים להמשיך לשקוע בבינוניות שלהם כי זה הכי קל.