פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: פופס מנסה בונסו סגר במכבי

30 יולי 2012, 19:18

MTA2311 כתב:ליאב, אני לא סקאוט. בשביל זה משלמים לא מעט כסף לאבי אבן. כמו שהחתימו את היקמן(קומבו), בתור הימור, יכלו לחפש רכז טבעי.

נגעת בעוד נק' כואבת בשביל מה צריך להוציא כסף על מחלקת סקאוטינג...
למה להביא את לוגן ? אתה יודע שמדובר בשחקן בינוני עם 0 התקדמות ולא רוצה להוציא כסף מיותר...תשתמש בסקואטים שלך.

למה מחכים עד הרגע האחרון בליגת הקיץ ?

אני מעדיף הימור מסויים על פני שחקן שאתה יודע שהוא בינוני בוודאות ועולה לא מעט כסף.

30 יולי 2012, 19:20

לצערי אני עם שחף בעניין הזה. לא רק בגלל בונסו, אלא מכל הסגל הזה...
לא יודע איך לעכל את החבורה הזאת שהתגבשה בנוקיה השנה.

בתסריט אופטימי הקבוצה הזאת יכולה להתחבר ולעשות משהו, אבל אני פשוט לא רואה את השחקנים שיחברו את הקבוצה הזאת.
אני לא רואה מי עושה את העבודה השחורה באיזור הצבע, מי מחבר את הקו הקדמי והאחורי, מי מנהיג את הסגל הזה, מי לוקח אחריות ועוד.

מה שכן אפשר לראות בסגל הזה הוא כשרון בקו הקדמי. אפילו כשרון גדול. אפשר להניח שהקבוצה הזאת תשחק בקצב גבוה, תלחץ הרבה על הכדור, ותרוץ.
לדעתי, מול הגדולות זה לא יספיק, בין השאר כי הקבוצה הזאת לא תקלע טוב משלוש, ובגלל הדברים שמניתי לפני.

לא יודע אם הסגל הכי גרוע מאז נחתו כאן הג'ינג'י הגבוה והדובון השמן, כמו שטען שחף, אבל זה בהחלט אחד הסגלים הכי פחות מלהיבים שזכורים לי.
נקווה לטוב, ולקסמים חדשים מבית היוצר של בלאט.

30 יולי 2012, 19:39

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:ליאב, אני לא סקאוט. בשביל זה משלמים לא מעט כסף לאבי אבן. כמו שהחתימו את היקמן(קומבו), בתור הימור, יכלו לחפש רכז טבעי.

נו באמת, פשוט לא היה קיים אחד כזה בקיץ הזה..

מאיפה אתה יודע? במה היקמן יותר טוב מכל אחד אחר שנתן מספרים יפים בליגה האיטלקית? כמו שמצאו אותו, יכלו למצוא גם רכז טבעי, אם לא באירופה אז בליגת הקיץ. זה לא שהחתימו פה שחקן מוכר ומוכח, מדובר בסך הכל בהיקמן, שרוב הקריירה דשדש בפינלנד ובליגה השנייה באיטליה. אם בלאט היה רוצה, אבי אבן גם היה מוצא לו רכז טבעי.

30 יולי 2012, 19:39

אני חושב שיש לנו קבוצה סבירה בהחלט (אם פופס באמת חתם).

נכון, יש סימן שאלה לא קטן לגבי הקו האחורי, אבל זה לא שהקו האחורי הוא לגמרי חסר תקווה.
אף אחד לא באמת יודע מה הרמה של היקמן. יכול להפתיע לטובה או לרעה.
לוגאן, שיקבל תפקיד מרכזי במכבי, יכול לחזור להיות סקורר מסוכן מאוד.
לאנדסברג בהחלט יכול לפרוץ.
רק רוט חסר פטנציאל כלשהו.
לדעתי גם חסר עוד גארד...

בקו הקידמי אני דווקא חושב שהשתפרנו במספר פרמטרים לעומת העונה האחרונה.
1) גובה: סופסוף יש לנו סנטר של 218 ! ולא סתם עמוד, אלא סנטר מוכשר מאוד.
2) ריבאונד:
2א) פופס הוא ריבאונדר יותר טוב ממה שהיה לנו (ובמיוחד בהתקפה).
2ב) קנר-מדלי ריבאונדר הרבה-הרבה יותר טוב מבלו ובכלל שחקן הרבה יותר מגוון.
3) ג'יימס, שהתחיל לפרוח רק לקראת סוף העונה האחרונה, יכול לעזור בשתי העמדות אם תהיה בעיה כלשהי.

30 יולי 2012, 20:19

מאוד מוזר שאף אתר לא הצטרף לדיווח של סגל. לדעתי הסיפור ממש לא סגור.

30 יולי 2012, 20:23

זרובבל כתב:מאוד מוזר שאף אתר לא הצטרף לדיווח של סגל. לדעתי הסיפור ממש לא סגור.

ספורטאנדו אמרו שהוא סיכם....

30 יולי 2012, 20:35

tomerp כתב:
זרובבל כתב:מאוד מוזר שאף אתר לא הצטרף לדיווח של סגל. לדעתי הסיפור ממש לא סגור.

ספורטאנדו אמרו שהוא סיכם....

נכון, מבחינתי אם סגל וספורטנדו אמרו זה מספיק, אם כבר הספק הוא על שאר אתרי הספורט..
דרך אגב ONE עדיין לא פירסמו שלאנדסברג חתם..

30 יולי 2012, 20:36

אם פופס אכן חותם, אז הסגל כנראה נסגר ואפשר יהיה לסכם את בניית הסגל.
מהסגל הסופי, אני לא הכי מתלהב. הייתי שמח לשחקנים אחרים, כמו מאצ'בן, לאנגפורד, רכז טבעי כלשהו, הלפרין, אוחיון, מאריץ', אבל היו הרבה מאוד בעיות ודברים ללא שליטה של הקבוצה בקיץ הזה. הקבוצה עצמה היא עם הרבה "הימורים", אבל לטעמי זאת קבוצה שאם הכל יתחבר (ובלאט יכול לחבר את הכישרונות האלה), זאת יכולה להיות אחלה של קבוצה. מה שבטוח, זה שזאת תהיה קבוצה מאוד מלהיבה לדעתי. היקמן, לאנדסברג, מדלי ופופס ירימו את ההיכל שבוע אחר שבוע, בתקווה שזה לא יהיה רק שואו טיים, אלא גם יכולת טובה ב2 צידי המגרש.
יש כמה גורמים חשובים מאוד שאם יקרו, מצבנו טוב לדעתי.
מאוד חשוב לדעתי רוט. לא, הוא לא הולך להיות הרכז שחלנו עליו, ולא שחקן מוביל, אבל במצב שנוצר, אני מאוד מקווה שהוא יוכל לתת כל ערב את ה10-12 דקות של הרבה לחץ בהגנה, מלחמה, אנרגיות, וניהול משחק טוב. מאוד חשוב גם איך היקמן ולאנדסברג יתאימו את עצמם לרמת היורוליג, אם הם יממשו את הפוטנציאל שלהם, אנחנו יכולים להרוויח 2 גארדים מעולים ואתלטיים שיתרמו הרבה, ויהוו קוו אחורי סופר מסוכן מבחינת יכולת אישית, אחד על אחד, ויכולת סקורינג. אם לא יצליחו, מצבנו יהיה בעייתי.
לוגאן כמו שאמרתי כשחתם, הוא לא השחקן המתאים להשלים את הסגל לדעתי. אבל סך הכל, הוא שחקן מאוד סולידי ונחמד לדעתי, היה שחקן של 16 נקודות בפרוקום והוביל אותם להצלבה, ושנה אחרי הגיע עם קאחה להצלבה עם עונה סולידית של 10 נקודות למשחק. יכול להיות קומבו נחמד תחת בלאט.
עוד נקודה, זה כמה פניני ישחק, וכמה הוא יוכל לתרום בניהול המשחק וביכולת להפעיל גבוהים. פניני שחקן שיודע להוביל כדור טוב, מוסר מצוין, ויודע לשחק פיק-אנד-רול מעולה ולהפעיל את הגבוהים. השאלה היא כמה, כי בעונה האחרונה בקושי ראינו את זה, כי הוא לא שיחק הרבה. בעונה הזאת, כשאין לנו רכז טבעי בכיר, יהיה מאוד חשוב שהוא יהיה שחקן "שקט", שעולה מהפסל, משחק רגוע ומפעיל את הגבוהים, שיהיה על תקן "אידסון" בעונה בא יש לנו קומבו גארדים אבל לא רכזים טבעיים.
הקוו הקדמי שלנו מצוין. לא מתלהב מההחתמה של בונסו (אם אכן יגיע), אבל חוץ ממנו, ליאור, מדלי, ושרמאן, זאת שלשיה מצוינת שמביאה איכויות מאוד גבוהות ומגוונת, אם בלאט יצליח לסדר לבונסו את הראש (לא מבחינת בעיות אופי, אלא יותר אינטיליגנציה וקריאת משחק), אז מצבנו טוב בקוו הקדמי.
סך הכל, בסגל יש לא מעט סימני שאלה, אבל לדעתי בלאט יכול לחבר את כל זה לקבוצה טובה. יכול להיות שהסגל הזה יהיה לא טוב, ודברים לא יתחברו, אבל אני חושב שלא צריך לקבור את העונה מעכשיו, כי אפשר להוציא מהסגל הזה דברים טובים מאוד.

30 יולי 2012, 20:47

לפי דעתי, בלאט אולי ינסה בהתחלה לפתוח בחמישיה עם הצמד היקמן ולוגאן, אבל אני מנחשת שמהר מאוד הוא ירד מהעניין כשהוא יגלה בדקות הללו כדורסל שכונתי שעלול לבייש אפילו את מכבי חיפה של העונה האחרונה.
אולי בסוף ההרכבים יהיו -
היקמן + פניני ב-2 שיכולים דווקא לאזן יפה אחד את השני, בלי שיפריע הרבה לסמית' ב-3.
או רוט + לוגן/לאנדסברג, כאשר הכדור יתחיל בידיים של רוט, ויגיע לאחד הסקוררים רק בהמשך.
יש מצב שעמדת הישראלי הפותח בחמישייה יעבור מידיו של אליהו, שאולי יאבד את מקומו שם (תלוי ביכולות של מדלי), לידיו של קפטנינו החדש (או רוט במקרה הבאמת קיצוני והפחות סביר).

בקיצור, אני מאוד מקווה שפניני יחזור לעונות היותר יפות שלו וימשיך את החזרה לכושר הנראית כרגע במשחקי ההכנה של הנבחרת.

31 יולי 2012, 05:10

http://www.dailystar.co.uk/olympics/vie ... out-stops/

אני לא הייתי מוציא 1.6 מליון דולר על שחקן כזה (מליון פאונד). הראש העסקי של הנהלת מכבי נמצא השנה עמוק בתחת. עם כל הכבוד לפופס, מליון וחצי דולר היו יכולים להיות מתועלים לשמירת לנגפורד ואוחיון, ולעוד איזה סנטר סולידי שיגבה את שרמדיני. לבחור בשרמדיני כסנטר ראשון, אבל עם לנגפורד ואוחיון, היה הימור מושכל יותר מלוותר על השניים האחרונים ולשים את פופס לצד שרמדיני. איזו בחירה מטופשת.

31 יולי 2012, 05:16

er79 כתב:http://www.dailystar.co.uk/olympics/view/264831/-1m-Pops-to-pull-out-stops/

אני לא הייתי מוציא 1.6 מליון דולר על שחקן כזה (מליון פאונד). הראש העסקי של הנהלת מכבי נמצא השנה עמוק בתחת. עם כל הכבוד לפופס, מליון וחצי דולר היו יכולים להיות מתועלים לשמירת לנגפורד ואוחיון, ולעוד איזה סנטר סולידי שיגבה את שרמדיני. לבחור בשרמדיני כסנטר ראשון, אבל עם לנגפורד ואוחיון, היה הימור מושכל יותר מלוותר על השניים האחרונים ולשים את פופס לצד שרמדיני. איזו בחירה מטופשת.

אם זה נכון, אני מזועזע. אבל לא מופתע. אמרתי שמכבי בסופו של דבר תשלם את הכסף הזה שהיא "חסכה" על שחקנים פח בלית ברירה.
פופס לא שווה יותר מה 850K של הנדריקס או של שחורציאניטיס בחיים.

31 יולי 2012, 05:22

אני לא הייתי מהסס לומר שזו ההחלטה הכי מטופשת אי פעם בתולדות המועדון, אם הכתבה נכונה. כואב לי הלב.

31 יולי 2012, 05:29

נראה לי שזה 1.6 מיליון לשנתיים, לא לשנה.

31 יולי 2012, 05:31

מה זה משנה? גם אם זה ל-3 שנים, למה לא לשמור בכסף הזה על לנגפורד ואוחיון, ולגבות את שרמדיני וג'יימס באיזה ג'ייק כהן או ראדקו ורדה? למה להוציא על שחקן כזה סכום חסר תקדים? פשוט עוול ואיוולת, לא ייאמן.

31 יולי 2012, 05:40

מה זאת אומרת מה זה משנה? זה אומר שמשלמים לו בעונה הבאה 800 אלף ולא 1.6 מיליון. זה כמו לטעון לפני שנתיים כשמכבי החתימה את מאצ'באן על חוזה של 4.5 מיליון דולר (כולל ביי-אאוט) שזה טפשי כי אפשר היה בסכום הזה להביא את ספאנוליס...

31 יולי 2012, 05:44

felix_r כתב:אני חושב שיש לנו קבוצה סבירה בהחלט (אם פופס באמת חתם).

נכון, יש סימן שאלה לא קטן לגבי הקו האחורי, אבל זה לא שהקו האחורי הוא לגמרי חסר תקווה.
אף אחד לא באמת יודע מה הרמה של היקמן. יכול להפתיע לטובה או לרעה.
לוגאן, שיקבל תפקיד מרכזי במכבי, יכול לחזור להיות סקורר מסוכן מאוד.
לאנדסברג בהחלט יכול לפרוץ.
רק רוט חסר פטנציאל כלשהו.
לדעתי גם חסר עוד גארד...

בקו הקידמי אני דווקא חושב שהשתפרנו במספר פרמטרים לעומת העונה האחרונה.
1) גובה: סופסוף יש לנו סנטר של 218 ! ולא סתם עמוד, אלא סנטר מוכשר מאוד.
2) ריבאונד:
2א) פופס הוא ריבאונדר יותר טוב ממה שהיה לנו (ובמיוחד בהתקפה).
2ב) קנר-מדלי ריבאונדר הרבה-הרבה יותר טוב מבלו ובכלל שחקן הרבה יותר מגוון.
3) ג'יימס, שהתחיל לפרוח רק לקראת סוף העונה האחרונה, יכול לעזור בשתי העמדות אם תהיה בעיה כלשהי.

אתה רציני? השתפרנו?

עזבו: אוחיון, לנגפורד, בלו, הנדריקס, סופו, פאפאלוקאס ובורשטיין (כנראה)
הצטרפו: לנדסברג, קנר-מדלי, שרמדיני, רוט, היקמן, לוגאן, פופס

אולי אציג את זה ככה:

אוחיון - רוט
לנגפורד - לוגאן
בלו - קנר מדלי
פאפאלוקס - היקמן
הנדריקס - פופס
סופו - שרמדיני
בורשטיין - לנדסברג (אולי ההחלפה היחידה שנותנת יתרון)

31 יולי 2012, 05:45

לא הייתי סומך על הכתבה הזאת ומסיק מסקנות. הם מדברים על הצעה בדיוק באותו סכום של מיליון שטרלינג שהוא קיבל מקאזאן, האם מכבי תשלם לו בדיוק מה שקאזאן מציעה רק לשנתיים והוא קיבל את זה ? לשנה ? לא ממש ברור.
כדאי לחכות למקור מוסמך.

31 יולי 2012, 05:46

EulGam05 כתב:מה זאת אומרת מה זה משנה? זה אומר שמשלמים לו בעונה הבאה 800 אלף ולא 1.6 מיליון. זה כמו לטעון לפני שנתיים כשמכבי החתימה את מאצ'באן על חוזה של 4.5 מיליון דולר (כולל ביי-אאוט) שזה טפשי כי אפשר היה בסכום הזה להביא את ספאנוליס...

זה לא קשור ולא משנה. שחקן כזה לא שווה 1.6 מליון דולר, גם אם זה ל-50 עונות, גם אם זה עד לפנסיה. אתה עדיין מנצל בסופו של יום 1.6 מליון דולר. ישנם דברים הרבה יותר חכמים שיכולת לעשות עם הכסף. בוא למשל נאמץ את התאוריה שלך, שהחישוב שאנחנו צריכים להתייחס אליו הוא רק פר עונה, דהיינו 800 אלף דולר. תוסיף לזה עוד 350 אלף דולר ממצ'באן (גם אם העסקה שלו התבצעה רק אתמול, זה הרי היה ברור שמכבי תרוויח עליו סכום כזה או אחר). יש לך 1.1 מליון להוציא לעונה הקרובה, נכון? נתת 600 מהם ללנגפורד והשווית את ההצעה של מילאנו? יפה. הוצאת עוד 400 או 500 מהן לשדרוג השכר של אוחיון? יפה. נשארת עם בין 50 ל-100 אלף דולר לערך. תוסיף עליהם עוד 150 אלף שחסכת על אי הבאת מורן רוט ושמירת אוחיון, ותביא סנטר סולידי וזול שיגבה את שרמדיני וג'יימס. זה עדיין יהיה צעד הרבה יותר מושכל מלהוציא סכום כזה מופרך על פופס. כמו שאמרתי - טמטום.

31 יולי 2012, 05:50

er79 כתב:
EulGam05 כתב:מה זאת אומרת מה זה משנה? זה אומר שמשלמים לו בעונה הבאה 800 אלף ולא 1.6 מיליון. זה כמו לטעון לפני שנתיים כשמכבי החתימה את מאצ'באן על חוזה של 4.5 מיליון דולר (כולל ביי-אאוט) שזה טפשי כי אפשר היה בסכום הזה להביא את ספאנוליס...

זה לא קשור ולא משנה. שחקן כזה לא שווה 1.6 מליון דולר, גם אם זה ל-50 עונות, גם אם זה עד לפנסיה. אתה עדיין מנצל בסופו של יום 1.6 מליון דולר. ישנם דברים הרבה יותר חכמים שיכולת לעשות עם הכסף. בוא למשל נאמץ את התאוריה שלך, שהחישוב שאנחנו צריכים להתייחס אליו הוא רק פר עונה, דהיינו 800 אלף דולר. תוסיף לזה עוד 350 אלף דולר ממצ'באן (גם אם העסקה שלו התבצעה רק אתמול, זה הרי היה ברור שמכבי תרוויח עליו סכום כזה או אחר). יש לך 1.1 מליון להוציא לעונה הקרובה, נכון? נתת 600 מהם ללנגפורד והשווית את ההצעה של מילאנו? יפה. הוצאת עוד 400 או 500 מהן לשדרוג השכר של אוחיון? יפה. נשארת עם בין 50 ל-100 אלף דולר לערך. תוסיף עליהם עוד 150 אלף שחסכת על אי הבאת מורן רוט ושמירת אוחיון, ותביא סנטר סולידי וזול שיגבה את שרמדיני וג'יימס. זה עדיין יהיה צעד הרבה יותר מושכל מלהוציא סכום כזה מופרך על פופס. כמו שאמרתי - טמטום.

מה שאתה אומר זה נכון אבל אל תתייחס לזה כ1.6 מליון אלא כ-800K, כמו שאמר EULGAM.
מעבר לכך, כל הניתוח שלך הוא מדוייק מאוד.
אני אפילו חושב שהיה אפשר להשאיר את לאנגפורד בפחות מהתוספת שאתה מדבר עליה, ואת אוחיון בהרבה פחות ממה שכתבת.
תכלס, היה אפשר גם ללכת על יותם ועדיין היה נשאר עודף.

31 יולי 2012, 05:52

jol9 כתב:
er79 כתב:

מה שאתה אומר זה נכון אבל אל תתייחס לזה כ1.6 מליון אלא כ-800K, כמו שאמר EULGAM.
מעבר לכך, כל הניתוח שלך הוא מדוייק מאוד.
אני אפילו חושב שהיה אפשר להשאיר את לאנגפורד בפחות מהתוספת שאתה מדבר עליה, ואת אוחיון בהרבה פחות ממה שכתבת.
תכלס, היה אפשר גם ללכת על יותם ועדיין היה נשאר עודף.

אז זה מה שאני אומר, הנה, נתתי פה ניתוח בהתייחס להנחה שלו, של 800k לעונה. פשוט בזבוז כסף משווע. כמו שאתה אומר, עם הסכום הזה הייתי שומר על לנגפורד, היית שומר על אוחיון או מחתים את הלפרין (אחד מהשניים) ומביא סנטר שלישי זול (גם אם עדיין בסופו של החישוב יהיה גירעון, הוא יהיה מזערי בלבד).
פרסם תגובה