על ידי Dperk » 20 אוגוסט 2012, 14:20
אין לי שום טענות לכך שליאור מנסה לארגן לעצמו "נחיתה רכה" לחיים שאחרי הכדורסל. זה דבר טבעי ומתבקש ואף מעיד על ראייה ארוכת טווח בניגוד לקוצר רואי שמאפיין ספורטאים רבים בארץ.
מה שמרגיז אותי הוא שליאור דורך במקום כבר כמה שנים למרות שהחסרונות שלו ידועים ומוכרים ואנשי מקצוע ציינו אותם מזמן. מדובר בחסרונות שעיקר השיפור שלהם הוא בעבודה קשה וסיזיפית, לא היעדר אתלטיות ולא מחסור בסנטימטרים הם הבעיות העיקריות במשחק של ליאור, אלא דברים שהוא בהחלט אחראי להם ויכול לשפר אותם. עם זאת, לא נראה שהוא מנסה להשתפר, ואת מה שמגיע לו הוא מקבל הקיץ, עם הדחייה מהNBA וההנחתה של שחקן איכותי כמו קיינר מדלי על דקות המשחק שלו ומעמדו כפאוור פורוורד הפותח של מכבי.
ליאור אליהו הוא בן 27 ולא 33, יש לו עוד כמה שנים לשחק בטופ האתלטי שלו והפרישה לא כל כך קרובה. אני זוכר שאמרו שעומרי כספי זרק 1000 פעם ל3 בתור אימון אישי בקיץ של עונת אפי, והשיפור היה ניכר. בסוף העונה כשהוא נבחר בדראפט הוא זרק מספר דומה וחיזק מאוד את הגוף שלו. זה הוביל לעונת רוקי טובה ולעוד 2 עונות, גם אם פחות מוצלחות, בליגה הטובה בעולם. אני חושב שאם ליאור אליהו היה משקיע 50% מהמאמץ והעבודה שכספי השקיע במהלך הקריירה שלו הוא כבר היה בNBA. זכותו של ליאור להעדיף לנצל את הקיץ להתמקצעות בשוק הנדל"ן במקום בסגירה לריבאונד וקליעה מ3 ואני מאחל לו המון הצלחה בתחום, אבל שלא יתפלא כשישב עם מגבת על הראש ומבט מתוסכל על הספסל של מכבי במשחקי היורוליג, בזמן ששחקנים יותר רעבים ויותר משקיענים משחקים במקומו.