פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: טייריס רייס חתם לשנתיים במכבי

13 יולי 2013, 16:14

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:
החציל האצטקי כתב:לחלוטין כן. קבוצה רעבה לא מפסידה אליפות לחיפה. אפשר לדבר עד מחר על הריצה של הטופ 16.
לוגאן היה אדיש, אליהו היה מגה-אדיש ופלאניניץ' היה מוגבל על גבול הנכה. החבר'ה שמחליפים אותם הם שחקנים מלהיבים עם רמת כשרון דומה.

קליעה- יש בזה משהו. רייס קלעי די טוב, יותם שצפוי להגיע קלעי מצויין.
אני בספק אם ליאור יחתום (מרגיש לי כאילו טיוס מחליף אותו כ-4 יותר מהכל). מאמין שיגיע עוד 4 שמסוגל לפתוח את המשחק.
אם כי כאן זה רק תחושות והערכות.

אחד הדברים שרייס חלש בהם זה קליעה. הוא לא תחליף הולם ללוגאן מהבחינה הזאת.
הלפרין קלעי טוב, אבל הוא לא קילר. כולנו מכירים את הבעיתיות איתו.

אני לוקח את רייס לפני לוגאן בלי למצמץ אפילו.

על סמך מה אתה לוקח שחקן שלא דרך ביורוליג על פני שחקן מוכח שמשחק כבר 5 שנים ברמות הגבוהות ביותר?

על סמך היכולת של לוגאן להיכשל טוטאלית בכל קבוצה שהוא דרך בה, למרות היותו "שחקן מוכח שמשחק כבר 5 שנים ברמות הגבוהות ביותר".
מכבי לא הייתה צריכה להתאמץ בשביל להביא שחקן שיהיה טוב ממנו, והיא באמת לא ממש התאמצה בשביל להביא את רייס.

ומי אמר שרייס לא יכשל טוטאלית בכל קבוצת יורוליג שהוא ישחק בה? הרי הוא עדיין לא שיחק דקת משחק אחת ביורוליג. וכמו שאנו יודעים, מדובר ברמה אחרת לגמרי מכל הליגות החלשות שהוא שיחקן בהן עד היום.
אגב, רק כדי לסבר את האוזן- לוגאן בעונת היורוקאפ שלו קלע 20 נקודות למשחק. רייס 11 נקודות למשחק. יחי ההבדל הקטן.

13 יולי 2013, 16:17

זה באמת יכול לקרות. הבעתי פה את דעתי האישית, שנובעת הרבה יותר מחוסר הערכה ללוגאן, מאשר להערכה לרייס.

13 יולי 2013, 16:19

אם כבר סטט' יבשה אז לרייס היו 3 אסיסטים יותר (לפחות 6 נקודות, אולי יותר), זה מקזז את ההפרש ביניהם ל1.5 נקודות (במידה וזה היה 6 נק' ולא יותר).
לוגאן שיחק גם 8 דקות יותר בקבוצה חלשה יותר.

בקיצור הסתמכות על סטט' זה מטומטם ואפשר להפוך את זה לכל הכיוונים (ואני כאמור לא מעריץ גדול של רייס)

13 יולי 2013, 17:04

שחקן מוכח שמשחק ברמות הגבוהות ביותר :laugh3
שמואל אתה באמת משעשע. אני עדיין זוכר את התגובה שלך אחרי ההחתמה של פארגו. :hi
יש פה מספר אנשים שחושבים שהם מבינים כדורסל הכי טוב בעולם. נכון, ההנהלה מורידה את התקציב שנה אחר שנה, בלאט והקבוצה נכשלו העונה טוטאלית, אבל הם עדיין מבינים "קצת" יותר, מנוסים "קצת" יותר.
אני עדיין זוכר את התגובות אחרי החתמתו של פארגו, זוכר איך פנטזו על פולן וסמית' האדירים שלא סיימו עונה במגדל, זוכר איך ירדו על לאנגפורד המדהים כששיחק חרא בתקופה הראשונה, את התגובות האופטימיות והשמחות אחרי המחתימה של פלאניניץ', את האנשים שדחפו ושמחו בהחתמה של ווישנייבסקי ואני יכול להמשיך עוד ועוד.
יאללה תרפו. אם הביאו אותו כנראה שזה הכי טוב שבאפשרות של מכבי והתקציב שלה. מה גם שעקבו אחריו שנים והוא לא בדיוק שיחק בסן מרינו.

13 יולי 2013, 17:10

דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
מנסיון העבר, קשה מאוד לנחש אם שחקן יצליח במכבי או לא. היו בזמנו שחקנים שנראו מושלמים לתפקיד כמו טרה סימונס שנכשלו טוטאלית ושחקנים כמו ג'רמי פארגו שלא נתנו להם קרדיט גדול והצליחו מעל ומעבר. בערך 1 מ- 3 שמגיעים במעמד של רייס מצליחים במכבי. מה שיותר מדאיג זה שלא נראה לי שה- GM המהולל שלנו חושב על קונספט וא התאמה בין השחקנים. זה נראה הרבה יותר בכיוון של טלאי על טלאי ושחקנים שאין בינהם שום קשר.

עריכה: אני ממש לא מבין את אלו שבטוחים שרייס יותר טוב מלוגאן. לוגאן נתן למכבי 11 נקודות באחוזים טובים מאוד ביורוליג. אני מאוד אופתע אם רייס ייתן יותר מ- 11 נקודות ובטח שלא באחוזים של לוגאן.

13 יולי 2013, 18:28

CYellow7 כתב:שחקן מוכח שמשחק ברמות הגבוהות ביותר :laugh3
יש פה מספר אנשים שחושבים שהם מבינים כדורסל הכי טוב בעולם. נכון, ההנהלה מורידה את התקציב שנה אחר שנה, בלאט והקבוצה נכשלו העונה טוטאלית, אבל הם עדיין מבינים "קצת" יותר, מנוסים "קצת" יותר.
אני עדיין זוכר את התגובות אחרי החתמתו של פארגו, זוכר איך פנטזו על פולן וסמית' האדירים שלא סיימו עונה במגדל, זוכר איך ירדו על לאנגפורד המדהים כששיחק חרא בתקופה הראשונה, את התגובות האופטימיות והשמחות אחרי המחתימה של פלאניניץ', את האנשים שדחפו ושמחו בהחתמה של ווישנייבסקי ואני יכול להמשיך עוד ועוד.
יאללה תרפו. אם הביאו אותו כנראה שזה הכי טוב שבאפשרות של מכבי והתקציב שלה. מה גם שעקבו אחריו שנים והוא לא בדיוק שיחק בסן מרינו.

אני מאוד לא אוהב תגובות מהסוג הזה...

אני לא יודע אם התכוונת בין השאר אלי או לא, אבל אני כן חושב שאני מבין כדורסל, ואני כן חושב שמותר לי לא להסכים ולא לקבל דעות של אחרים, גם אם קוראים להם דני
פדרמן.
בלאט מבין "קצת" יותר ומנוסה "קצת" יותר אבל על פניו נראה שלא ממש מתחשבים במה שהוא רוצה וחושב (וכבר שמענו אותו מדבר באופן ברור על כוכב לקו האחורי שלא קיים במכבי).
ובכל זאת, גם עם בלאט מותר לא להסכים. כמו שכתבתי בפוסט אחר, כדורסל וספורט בכלל זה לא מדע מדוייק.

גם עשית סלט גדול. לקחת את כל הדעות שהתבררו כמוטעות והצמדת אותן לכל אותן הגולשים ש"מבינים הכי טוב בעולם"... אז לכל אחד ואחד כאן בפורום, היו נפילות והיו גם פגיעות. הכי קל
זה לשבת בצד ולא להביע דעה, ואז בסוף להיות חכם בדיעבד, רק שזה לא ממש מסתדר עם המשמעות של פורום אינטרנטי.

13 יולי 2013, 19:31

jol9 כתב:

אני לא יודע אם התכוונת בין השאר אלי או לא, אבל אני כן חושב שאני מבין כדורסל, ואני כן חושב שמותר לי לא להסכים ולא לקבל דעות של אחרים, גם אם קוראים להם דני
פדרמן.
בלאט מבין "קצת" יותר ומנוסה "קצת" יותר אבל על פניו נראה שלא ממש מתחשבים במה שהוא רוצה וחושב (וכבר שמענו אותו מדבר באופן ברור על כוכב לקו האחורי שלא קיים במכבי).
ובכל זאת, גם עם בלאט מותר לא להסכים. כמו שכתבתי בפוסט אחר, כדורסל וספורט בכלל זה לא מדע מדוייק.

גם עשית סלט גדול. לקחת את כל הדעות שהתבררו כמוטעות והצמדת אותן לכל אותן הגולשים ש"מבינים הכי טוב בעולם"... אז לכל אחד ואחד כאן בפורום, היו נפילות והיו גם פגיעות. הכי קל
זה לשבת בצד ולא להביע דעה, ואז בסוף להיות חכם בדיעבד, רק שזה לא ממש מסתדר עם המשמעות של פורום אינטרנטי.

זה מה שאני רוצה להגיד, שכולם יכולים לטעות, גם פה בפורום אף אחד לא יודע בדיוק מה שחקן כזה או אחר ייתן על הפרקט וכמובן שצוות המקצועי יכול לטעות וגם להצליח בניגוד לדעתם של האוהדים.
קרו כבר מספיק מקרים בשנים האחרונות שהאוהדים לא אהבו החתמות מסוימת, במיוחד מהליגה הישראלית וליגת פחות חזקות באירופה, והשחקנים האלה עשו קפיצת מדרגה גדולה והצליחו.
הדבר הכי טוב לכולם זה להפנים שמכבי, כל עוד פדרמן הוא הבעלים, תמשיך לחפש מציאות ושחקנים לפני הפריצה ב500 אלף דולר. ורק אם יחשקו בשחקן שלדעתם ממש שווה וישדרג את הקבוצה, כמו פארגו, יחרגו מהעיקרון המוזר הזה ויציעו לו סכומים גבוהים יותר.

אני לא יושב בצד ולא מביע דעה. הבעתי את דעתי על היקמן, שאראס, סופו, סמית' ובעצם כל שחקן שאני מכיר. מה לעשות שאני, כמו רוב הפורום, לא ראה את רייס יותר מ4 משחקנים במקרה הטוב וחושב שלשפוט שחקן בלי להכיר אותו זה לא חכם.

13 יולי 2013, 19:45

CYellow7 כתב:
jol9 כתב:

פדרמן.

זה מה שאני רוצה להגיד, שכולם יכולים לטעות, גם פה בפורום אף אחד לא יודע בדיוק מה שחקן כזה או אחר ייתן על הפרקט וכמובן שצוות המקצועי יכול לטעות וגם להצליח בניגוד לדעתם של האוהדים.
קרו כבר מספיק מקרים בשנים האחרונות שהאוהדים לא אהבו החתמות מסוימת, במיוחד מהליגה הישראלית וליגת פחות חזקות באירופה, והשחקנים האלה עשו קפיצת מדרגה גדולה והצליחו.
הדבר הכי טוב לכולם זה להפנים שמכבי, כל עוד פדרמן הוא הבעלים, תמשיך לחפש מציאות ושחקנים לפני הפריצה ב500 אלף דולר. ורק אם יחשקו בשחקן שלדעתם ממש שווה וישדרג את הקבוצה, כמו פארגו, יחרגו מהעיקרון המוזר הזה ויציעו לו סכומים גבוהים יותר.

אני לא יושב בצד ולא מביע דעה. הבעתי את דעתי על היקמן, שאראס, סופו, סמית' ובעצם כל שחקן שאני מכיר. מה לעשות שאני, כמו רוב הפורום, לא ראה את רייס יותר מ4 משחקנים במקרה הטוב וחושב שלשפוט שחקן בלי להכיר אותו זה לא חכם.

אתה צודק, כולם יכולים לטעות, אבל זאת לא סיבה לא לדבר על הדברים כאן...
בכל אופן, כמו שכבר אמרו כאן לא מעט, הביקורת היא לא ספציפית כלפי רייס, אלא כלפי הסגנון שבה בונים את הקבוצה. כל החתמה שכזאת, רק מחזקת את זה ומגבירה את הביקורת.

ספציפית לגבי רייס, גם מבלי לראות אותו הרבה ולהסתמך על הסרטונים ועל הקישורים למשחקים המלאים שהובאו כאן, רואים שלא מדובר בממשיכו של סטיב נאש או של דיאמנטידיס.
ריכוז משחק גדול לא נקבל ממנו כנראה, וזאת ביקורת מקצועית שדווקא כן אפשר לזרוק לעבר ההחתמה הזאת גם מבלי להיות מומחה סקאוטינג.

13 יולי 2013, 19:47

roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
מנסיון העבר, קשה מאוד לנחש אם שחקן יצליח במכבי או לא. היו בזמנו שחקנים שנראו מושלמים לתפקיד כמו טרה סימונס שנכשלו טוטאלית ושחקנים כמו ג'רמי פארגו שלא נתנו להם קרדיט גדול והצליחו מעל ומעבר. בערך 1 מ- 3 שמגיעים במעמד של רייס מצליחים במכבי. מה שיותר מדאיג זה שלא נראה לי שה- GM המהולל שלנו חושב על קונספט וא התאמה בין השחקנים. זה נראה הרבה יותר בכיוון של טלאי על טלאי ושחקנים שאין בינהם שום קשר.

עריכה: אני ממש לא מבין את אלו שבטוחים שרייס יותר טוב מלוגאן. לוגאן נתן למכבי 11 נקודות באחוזים טובים מאוד ביורוליג. אני מאוד אופתע אם רייס ייתן יותר מ- 11 נקודות ובטח שלא באחוזים של לוגאן.

סופו שיחק יפה מאוד עם פארגו+פרקינס+ אליהו שגם איתם היה אפשר לחשוב שסופו לא יסתדר. למעשה פארגו ורייס די דומים בסגנון. תראה את הדוח שלהם בדראפט נט. פארגו קצת יותר מוכשר ואתלטי אבל בעקרון הם שחקנים די דומים.

סופו הסתדר טוב בזמנו כי הוא יחסית רץ מהר להתקפה (מהיר יחסית לגודל שלו אבל לא זריז). השאלה מה הכושר שלו.

חבל שאין השנה את אידסון שהיה מרכיב משמעותי בחיבור הקבוצה.

13 יולי 2013, 21:05

roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?

וזו בהחלט אחת הבעיות המרכזיות ביותר.
אבל בקטע הזה אני חייבת גם להאשים את בלאט. הוא אולי לא יכול להחליט על רמת השחקן, כי פה הכסף מדבר, אבל הוא יכול להחליט על הסגנון, והחוסר יכולת שלו כבר 3 שנים בעצם להביא רכז חושב (אם כמובן לא מחשיבים את פאפא....) היא נקודה רצינית לרעתו!!

13 יולי 2013, 21:52

חנו'ש כתב:

אבל בקטע הזה אני חייבת גם להאשים את בלאט. הוא אולי לא יכול להחליט על רמת השחקן, כי פה הכסף מדבר, אבל הוא יכול להחליט על הסגנון, והחוסר יכולת שלו כבר 3 שנים בעצם להביא רכז חושב (אם כמובן לא מחשיבים את פאפא....) היא נקודה רצינית לרעתו!!

גם פארמר... למרות שגם הוא לא נחשב.

13 יולי 2013, 21:58

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:

גם פארמר... למרות שגם הוא לא נחשב.

פארמר הציע את עצמו למכבי.... :cool

13 יולי 2013, 22:21

לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.

פארגו התגלה כאחד הרכזים הטובים ביותר בשנה שהוא שיחק תחת בלאט (וקיבל חוזה יפה השנה בזכות זה). רייס שחקן די זהה בסגנון ואני חושב שכולנו נשמח אם יתגלה עוד פארגו.

בנ.ב.א יש הרבה PG שהסגנון שלהם הרבה יותר סקורר מאשר רכז כמו ווסטברוק.

אני הייתי שמח מאוד לעוד שאראס או דיאמנטידיס אבל העובדה היא שאין כאלה שחקנים ברמה שלהם. בגלל זה הם משחקים ברמות הגבוהות עד היום.

אני חושב שגם בעונה של פרקינס+פארגו הרבה חשבו שנראה קו אחורי אתלטי חסר שכל וחסר זהות. אני חושב שזה נובע מבלי להאשים אף אחד מדעות קדומות ששחקנים אתלטיים שחורים שחודרים לסל ומנצלים את האתלטיות שלהם פחות אינטיליגנטים משחקנים לבנים שמעדיפים למסור קודם. בפועל גם פארגו וגם פרקינס התגלו שחקנים חכמים (לדעתי דווקא הבעיה הייתה שלפרקינס חסרה קליעה וזריזות בהתקפה).

אני מסכים שצריך רכז חכם אני רק לא מסכים ששחקן שחור אתלטי שמעדיף לחדור לסל או לזרוק מתוייג כשחקן פחות חכם משחקן לבן שמעדיף למסור. יש ויש.

פלאניניץ' יותר חכם מפארגו ?? לא בטוח בכלל.

אני מקווה שרייס יתגלה כיותר פארגו מוויל ביינום.

13 יולי 2013, 22:23

מצידי "הרכז החושב" יכול גם להיות שחור - זה לא ממש מה שמשנה לי.

וכמו שכתבנו בת'רד השני, לצמד פ"פ היה את איידסון ואי אפשר לזלזל בתרומתו לכל מה שקשור לניהול המשחק והכנסת הכדורים לסופו.

13 יולי 2013, 22:27

yellowaura כתב:לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.

פארגו התגלה כאחד הרכזים הטובים ביותר בשנה שהוא שיחק תחת בלאט (וקיבל חוזה יפה השנה בזכות זה). רייס שחקן די זהה בסגנון ואני חושב שכולנו נשמח אם יתגלה עוד פארגו.

אני הייתי שמח מאוד לעוד שאראס או דיאמנטידיס אבל העובדה היא שאין כאלה שחקנים ברמה שלהם. בגלל זה הם משחקים ברמות הגבוהות עד היום.

אני חושב שגם בעונה של פרקינס+פארגו הרבה חשבו שנראה קו אחורי אתלטי חסר שכל וחסר זהות. אני חושב שזה נובע מבלי להאשים אף אחד מדעות קדומות ששחקנים אתלטיים שחורים שחודרים לסל ומנצלים את האתלטיות שלהם פחות אינטיליגנטים משחקנים לבנים שמעדיפים למסור קודם. בפועל גם פארגו וגם פרקינס התגלו שחקנים חכמים (לדעתי דווקא הבעיה הייתה שלפרקינס חסרה קליעה וזריזות בהתקפה).

אני מסכים שצריך רכז חכם אני רק לא מסכים ששחקן שחור אתלטי שמעדיף לחדור לסל או לזרוק מתוייג כשחקן פחות חכם משחקן לבן שמעדיף למסור. יש ויש.

אין קשר לצבע עור. יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים על הקבוצה שלהם לפני שהם חושבים על עצמם. בNBA יש המון דוגמאות (כריס פול הוא הבולט שבהם כנראה) באירופה מעט פחות
והטובים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם הם טיוס אדני וכמובן מקדונלד.

גם להיקמן היו פה ושם מהלכים של מסירות יפות, אבל רכז צריך לא רק למסור את האסיסט, אלא גם לנהל משחק. לדעת איפה לעמוד ואיפה כל אחד אחר צריך לעמוד, לדעת לשנות קצב, לדעת
להריץ מתפרצות, לדעת ללכת על השחקן החם וגם לדעת להכניס למשחק את השחקן הקר.
את כל אלה היקמן לא עשה, ואני גם לא משוכנע שרייס יעשה.

13 יולי 2013, 22:31

אומנם לא רכז, אבל גם פארקר היה שחקן סופר חכם וקבוצתי למרות שהיה שחום עור (אבל הוא היה מוקה... :grin )

13 יולי 2013, 22:38

פארגו לא היה בכלל רכז גדול, לא יודע מדוע להזכיר אותו כל הזמן כאילו הוא אחד הגדולים ששיחקו במכבי, פשוט הגזמה די מטורפת. פארגו נתן כאן חצי עונה טובה מאוד, לא צריך לצאת לגמרי מפרופורציות.
לפארגו יש יתרונות פיזיים אתלטיים לא רגילים לגארד באירופה והוא ניצל את זה עד תום, הוא לא התקרב לרמה של מקדונלד ( שחקן שחור :) )
מבחינת ניהול משחק .

מה שנכון, שאין יותר מדי רכזים טובים באירופה , אבל גם אין יותר מדי שחקנים טובים בכלל באירופה. גארדים אמריקאיים הם זולים, זמינים, יש מהם הרבה מאוד והרבה פעמים הם יתרון אתלטי על האירופאי הממוצע ולכן הם יכולים להפתיע, כמו פארגו, פרקינס ועוד דוגמאות.

שחקנים אמריקאיים בכללותם לא חכמים ולא טיפשים יותר מהאירופיים.

לגבי רייס עוד נצטרך לחכות ולראות.

13 יולי 2013, 23:07

כשאני חושב על רכז טהור באירופה הראשון שעולה לי בראש זה רודריגז מריאל.

13 יולי 2013, 23:15

jol9 כתב:
yellowaura כתב:לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.

אין קשר לצבע עור. יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים על הקבוצה שלהם לפני שהם חושבים על עצמם. בNBA יש המון דוגמאות (כריס פול הוא הבולט שבהם כנראה) באירופה מעט פחות
והטובים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם הם טיוס אדני וכמובן מקדונלד.

גם להיקמן היו פה ושם מהלכים של מסירות יפות, אבל רכז צריך לא רק למסור את האסיסט, אלא גם לנהל משחק. לדעת איפה לעמוד ואיפה כל אחד אחר צריך לעמוד, לדעת לשנות קצב, לדעת
להריץ מתפרצות, לדעת ללכת על השחקן החם וגם לדעת להכניס למשחק את השחקן הקר.
את כל אלה היקמן לא עשה, ואני גם לא משוכנע שרייס יעשה.

יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים קודם כל על מסירה כמו פול ורונדו ויש PG נהדרים כמו פארקר, ווסטברוק, קרי ועוד שהם גם קלעים או סלשרים קודם לכל.
בכלל הפוינט גארד הטהור באמת כמו סטוקטון גם בנ.ב.א כמעט נכחד.

היקמן הוכיח שהוא לא שחקן על. אבל אני לא חושב שזה רק עניין של ניהול משחק אלא פשוט הוא שחקן פחות איכותי ומוכשר בלי שום קשר לסגנון.

אני כן מסכים שרייס והיקמן שחקנים זולים יחסית (ומכאן הם הימורים) וגם סגנון המשחק שלהם פחות מגוון ביחד כי יש להם משחק יחסית דומה.

בכל מקרה העובדה שמציינים את אידסון כגורם ההצלחה לפ"פ... אני מסכים שהוא חלק מההצלחה אבל לא בגלל היותו שחקן חושב. אני חושב שפרקינס ופארגו היו בעלי IQ משחק שלא פחות בולט מאידסון. בכלל בשנה הראשונה של אידסון אני זוכר שהרבה התאכזבו מה- IQ שלו בגלל שזה מה שציפו משחקן לבן שהצליח באדריאטית. אידסון לא טיפש בכלל אבל אני חושב שהרבה מהיכולות שלו לא היו קשורות דווקא ל- IQ אלא גם להרבה יכולת אתלטית וטכניקות מסויימות.

אני חושב שהרבה מהאמונות שלנו נבנו על שחקנים כמו שאראס וויצ'יץ' שהיו לבנים וחכמים באופן חריג ומצד שני שחקנים כמו סולומון שהחליף את שאראס ובאמת היה הפרש בולט ב IQ וגם שחקנים כמו ביינום "החודר לקיר". גם פיני הושפע בגלל שחקנים כמו אנדרו קנדי ואנתוני פארקר "המוקה".

אני לא חושב שהבעיה שרייס לא שחקן חושב אלא שרייס שחקן של 400K ולא של 2 מיליון כמו מקבילו פארגו.

בלאט מאמן חכם וגם הוא לא ירצה רכז טיפש בקבוצה.

13 יולי 2013, 23:20

חנו'ש כתב:אומנם לא רכז, אבל גם פארקר היה שחקן סופר חכם וקבוצתי למרות שהיה שחום עור (אבל הוא היה מוקה... :grin )

ד"א כאן אפשר וצריך להזכיר שיש הבדל בין שחקן חכם וקבוצתי כמו פארקר (שהיה מדהים גם בתחום הזה) לבין מנהלי משחק אמיתיים כמו שאראס, דיאמנטידיס, פאפאס
ואחרים. אפשר גם להזכיר את שני הסנטרים המופלאים שעשו את זה באמנות של רכזים גדולים, רק בלי כדרור, אלא עם המון חוכמה וקבוצתיות (אני מדבר כמובן על סבוניס
וניקולה).

לנו היום אין לא זה לא זה ולא זה... קצת פניני, קצת אוחיון, אולי יותם אם יגיע... לליאור יש פוטנציאל אבל זה רחוק מאוד מאיפה שהוא היה יכול להיות.
פרסם תגובה