13 יולי 2013, 16:14
MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:החציל האצטקי כתב:לחלוטין כן. קבוצה רעבה לא מפסידה אליפות לחיפה. אפשר לדבר עד מחר על הריצה של הטופ 16.
לוגאן היה אדיש, אליהו היה מגה-אדיש ופלאניניץ' היה מוגבל על גבול הנכה. החבר'ה שמחליפים אותם הם שחקנים מלהיבים עם רמת כשרון דומה.
קליעה- יש בזה משהו. רייס קלעי די טוב, יותם שצפוי להגיע קלעי מצויין.
אני בספק אם ליאור יחתום (מרגיש לי כאילו טיוס מחליף אותו כ-4 יותר מהכל). מאמין שיגיע עוד 4 שמסוגל לפתוח את המשחק.
אם כי כאן זה רק תחושות והערכות.
אחד הדברים שרייס חלש בהם זה קליעה. הוא לא תחליף הולם ללוגאן מהבחינה הזאת.
הלפרין קלעי טוב, אבל הוא לא קילר. כולנו מכירים את הבעיתיות איתו.
אני לוקח את רייס לפני לוגאן בלי למצמץ אפילו.
על סמך מה אתה לוקח שחקן שלא דרך ביורוליג על פני שחקן מוכח שמשחק כבר 5 שנים ברמות הגבוהות ביותר?
על סמך היכולת של לוגאן להיכשל טוטאלית בכל קבוצה שהוא דרך בה, למרות היותו "שחקן מוכח שמשחק כבר 5 שנים ברמות הגבוהות ביותר".
מכבי לא הייתה צריכה להתאמץ בשביל להביא שחקן שיהיה טוב ממנו, והיא באמת לא ממש התאמצה בשביל להביא את רייס.
13 יולי 2013, 16:17
13 יולי 2013, 16:19
13 יולי 2013, 17:04
13 יולי 2013, 17:10
13 יולי 2013, 18:28
CYellow7 כתב:שחקן מוכח שמשחק ברמות הגבוהות ביותר![]()
שמואל אתה באמת משעשע. אני עדיין זוכר את התגובה שלך אחרי ההחתמה של פארגו.![]()
יש פה מספר אנשים שחושבים שהם מבינים כדורסל הכי טוב בעולם. נכון, ההנהלה מורידה את התקציב שנה אחר שנה, בלאט והקבוצה נכשלו העונה טוטאלית, אבל הם עדיין מבינים "קצת" יותר, מנוסים "קצת" יותר.
אני עדיין זוכר את התגובות אחרי החתמתו של פארגו, זוכר איך פנטזו על פולן וסמית' האדירים שלא סיימו עונה במגדל, זוכר איך ירדו על לאנגפורד המדהים כששיחק חרא בתקופה הראשונה, את התגובות האופטימיות והשמחות אחרי המחתימה של פלאניניץ', את האנשים שדחפו ושמחו בהחתמה של ווישנייבסקי ואני יכול להמשיך עוד ועוד.
יאללה תרפו. אם הביאו אותו כנראה שזה הכי טוב שבאפשרות של מכבי והתקציב שלה. מה גם שעקבו אחריו שנים והוא לא בדיוק שיחק בסן מרינו.
13 יולי 2013, 19:31
jol9 כתב:CYellow7 כתב:שחקן מוכח שמשחק ברמות הגבוהות ביותר![]()
יש פה מספר אנשים שחושבים שהם מבינים כדורסל הכי טוב בעולם. נכון, ההנהלה מורידה את התקציב שנה אחר שנה, בלאט והקבוצה נכשלו העונה טוטאלית, אבל הם עדיין מבינים "קצת" יותר, מנוסים "קצת" יותר.
אני עדיין זוכר את התגובות אחרי החתמתו של פארגו, זוכר איך פנטזו על פולן וסמית' האדירים שלא סיימו עונה במגדל, זוכר איך ירדו על לאנגפורד המדהים כששיחק חרא בתקופה הראשונה, את התגובות האופטימיות והשמחות אחרי המחתימה של פלאניניץ', את האנשים שדחפו ושמחו בהחתמה של ווישנייבסקי ואני יכול להמשיך עוד ועוד.
יאללה תרפו. אם הביאו אותו כנראה שזה הכי טוב שבאפשרות של מכבי והתקציב שלה. מה גם שעקבו אחריו שנים והוא לא בדיוק שיחק בסן מרינו.
אני מאוד לא אוהב תגובות מהסוג הזה...
אני לא יודע אם התכוונת בין השאר אלי או לא, אבל אני כן חושב שאני מבין כדורסל, ואני כן חושב שמותר לי לא להסכים ולא לקבל דעות של אחרים, גם אם קוראים להם דני
פדרמן.
בלאט מבין "קצת" יותר ומנוסה "קצת" יותר אבל על פניו נראה שלא ממש מתחשבים במה שהוא רוצה וחושב (וכבר שמענו אותו מדבר באופן ברור על כוכב לקו האחורי שלא קיים במכבי).
ובכל זאת, גם עם בלאט מותר לא להסכים. כמו שכתבתי בפוסט אחר, כדורסל וספורט בכלל זה לא מדע מדוייק.
גם עשית סלט גדול. לקחת את כל הדעות שהתבררו כמוטעות והצמדת אותן לכל אותן הגולשים ש"מבינים הכי טוב בעולם"... אז לכל אחד ואחד כאן בפורום, היו נפילות והיו גם פגיעות. הכי קל
זה לשבת בצד ולא להביע דעה, ואז בסוף להיות חכם בדיעבד, רק שזה לא ממש מסתדר עם המשמעות של פורום אינטרנטי.
13 יולי 2013, 19:45
CYellow7 כתב:jol9 כתב:CYellow7 כתב:שחקן מוכח שמשחק ברמות הגבוהות ביותר![]()
אני מאוד לא אוהב תגובות מהסוג הזה...
אני לא יודע אם התכוונת בין השאר אלי או לא, אבל אני כן חושב שאני מבין כדורסל, ואני כן חושב שמותר לי לא להסכים ולא לקבל דעות של אחרים, גם אם קוראים להם דני
פדרמן.
בלאט מבין "קצת" יותר ומנוסה "קצת" יותר אבל על פניו נראה שלא ממש מתחשבים במה שהוא רוצה וחושב (וכבר שמענו אותו מדבר באופן ברור על כוכב לקו האחורי שלא קיים במכבי).
ובכל זאת, גם עם בלאט מותר לא להסכים. כמו שכתבתי בפוסט אחר, כדורסל וספורט בכלל זה לא מדע מדוייק.
גם עשית סלט גדול. לקחת את כל הדעות שהתבררו כמוטעות והצמדת אותן לכל אותן הגולשים ש"מבינים הכי טוב בעולם"... אז לכל אחד ואחד כאן בפורום, היו נפילות והיו גם פגיעות. הכי קל
זה לשבת בצד ולא להביע דעה, ואז בסוף להיות חכם בדיעבד, רק שזה לא ממש מסתדר עם המשמעות של פורום אינטרנטי.
זה מה שאני רוצה להגיד, שכולם יכולים לטעות, גם פה בפורום אף אחד לא יודע בדיוק מה שחקן כזה או אחר ייתן על הפרקט וכמובן שצוות המקצועי יכול לטעות וגם להצליח בניגוד לדעתם של האוהדים.
קרו כבר מספיק מקרים בשנים האחרונות שהאוהדים לא אהבו החתמות מסוימת, במיוחד מהליגה הישראלית וליגת פחות חזקות באירופה, והשחקנים האלה עשו קפיצת מדרגה גדולה והצליחו.
הדבר הכי טוב לכולם זה להפנים שמכבי, כל עוד פדרמן הוא הבעלים, תמשיך לחפש מציאות ושחקנים לפני הפריצה ב500 אלף דולר. ורק אם יחשקו בשחקן שלדעתם ממש שווה וישדרג את הקבוצה, כמו פארגו, יחרגו מהעיקרון המוזר הזה ויציעו לו סכומים גבוהים יותר.
אני לא יושב בצד ולא מביע דעה. הבעתי את דעתי על היקמן, שאראס, סופו, סמית' ובעצם כל שחקן שאני מכיר. מה לעשות שאני, כמו רוב הפורום, לא ראה את רייס יותר מ4 משחקנים במקרה הטוב וחושב שלשפוט שחקן בלי להכיר אותו זה לא חכם.
13 יולי 2013, 19:47
roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
מנסיון העבר, קשה מאוד לנחש אם שחקן יצליח במכבי או לא. היו בזמנו שחקנים שנראו מושלמים לתפקיד כמו טרה סימונס שנכשלו טוטאלית ושחקנים כמו ג'רמי פארגו שלא נתנו להם קרדיט גדול והצליחו מעל ומעבר. בערך 1 מ- 3 שמגיעים במעמד של רייס מצליחים במכבי. מה שיותר מדאיג זה שלא נראה לי שה- GM המהולל שלנו חושב על קונספט וא התאמה בין השחקנים. זה נראה הרבה יותר בכיוון של טלאי על טלאי ושחקנים שאין בינהם שום קשר.
עריכה: אני ממש לא מבין את אלו שבטוחים שרייס יותר טוב מלוגאן. לוגאן נתן למכבי 11 נקודות באחוזים טובים מאוד ביורוליג. אני מאוד אופתע אם רייס ייתן יותר מ- 11 נקודות ובטח שלא באחוזים של לוגאן.
13 יולי 2013, 21:05
roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
מנסיון העבר, קשה מאוד לנחש אם שחקן יצליח במכבי או לא. היו בזמנו שחקנים שנראו מושלמים לתפקיד כמו טרה סימונס שנכשלו טוטאלית ושחקנים כמו ג'רמי פארגו שלא נתנו להם קרדיט גדול והצליחו מעל ומעבר. בערך 1 מ- 3 שמגיעים במעמד של רייס מצליחים במכבי. מה שיותר מדאיג זה שלא נראה לי שה- GM המהולל שלנו חושב על קונספט וא התאמה בין השחקנים. זה נראה הרבה יותר בכיוון של טלאי על טלאי ושחקנים שאין בינהם שום קשר.
13 יולי 2013, 21:52
חנו'ש כתב:roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
וזו בהחלט אחת הבעיות המרכזיות ביותר.
אבל בקטע הזה אני חייבת גם להאשים את בלאט. הוא אולי לא יכול להחליט על רמת השחקן, כי פה הכסף מדבר, אבל הוא יכול להחליט על הסגנון, והחוסר יכולת שלו כבר 3 שנים בעצם להביא רכז חושב (אם כמובן לא מחשיבים את פאפא....) היא נקודה רצינית לרעתו!!
13 יולי 2013, 21:58
jol9 כתב:חנו'ש כתב:roy1000 כתב:דבא אחד אני לא מבין - רייס זה שחקן של ריצה ומשחק מהיר. איך זה מסתדר עם סופו ושאר הסגל (סמית', ג'יימס)?
וזו בהחלט אחת הבעיות המרכזיות ביותר.
אבל בקטע הזה אני חייבת גם להאשים את בלאט. הוא אולי לא יכול להחליט על רמת השחקן, כי פה הכסף מדבר, אבל הוא יכול להחליט על הסגנון, והחוסר יכולת שלו כבר 3 שנים בעצם להביא רכז חושב (אם כמובן לא מחשיבים את פאפא....) היא נקודה רצינית לרעתו!!
גם פארמר... למרות שגם הוא לא נחשב.
13 יולי 2013, 22:21
13 יולי 2013, 22:23
13 יולי 2013, 22:27
yellowaura כתב:לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.
פארגו התגלה כאחד הרכזים הטובים ביותר בשנה שהוא שיחק תחת בלאט (וקיבל חוזה יפה השנה בזכות זה). רייס שחקן די זהה בסגנון ואני חושב שכולנו נשמח אם יתגלה עוד פארגו.
בנ.ב.א יש הרבה PG שהסגנון שלהם הרבה יותר סקורר מאשר רכז כמו ווסטברוק.
אני הייתי שמח מאוד לעוד שאראס או דיאמנטידיס אבל העובדה היא שאין כאלה שחקנים ברמה שלהם. בגלל זה הם משחקים ברמות הגבוהות עד היום.
אני חושב שגם בעונה של פרקינס+פארגו הרבה חשבו שנראה קו אחורי אתלטי חסר שכל וחסר זהות. אני חושב שזה נובע מבלי להאשים אף אחד מדעות קדומות ששחקנים אתלטיים שחורים שחודרים לסל ומנצלים את האתלטיות שלהם פחות אינטיליגנטים משחקנים לבנים שמעדיפים למסור קודם. בפועל גם פארגו וגם פרקינס התגלו שחקנים חכמים (לדעתי דווקא הבעיה הייתה שלפרקינס חסרה קליעה וזריזות בהתקפה).
אני מסכים שצריך רכז חכם אני רק לא מסכים ששחקן שחור אתלטי שמעדיף לחדור לסל או לזרוק מתוייג כשחקן פחות חכם משחקן לבן שמעדיף למסור. יש ויש.
פלאניניץ' יותר חכם מפארגו ?? לא בטוח בכלל.
אני מקווה שרייס יתגלה כיותר פארגו מוויל ביינום.
13 יולי 2013, 22:31
13 יולי 2013, 22:38
13 יולי 2013, 23:07
13 יולי 2013, 23:15
jol9 כתב:yellowaura כתב:לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.
פארגו התגלה כאחד הרכזים הטובים ביותר בשנה שהוא שיחק תחת בלאט (וקיבל חוזה יפה השנה בזכות זה). רייס שחקן די זהה בסגנון ואני חושב שכולנו נשמח אם יתגלה עוד פארגו.
בנ.ב.א יש הרבה PG שהסגנון שלהם הרבה יותר סקורר מאשר רכז כמו ווסטברוק.
אני הייתי שמח מאוד לעוד שאראס או דיאמנטידיס אבל העובדה היא שאין כאלה שחקנים ברמה שלהם. בגלל זה הם משחקים ברמות הגבוהות עד היום.
אני חושב שגם בעונה של פרקינס+פארגו הרבה חשבו שנראה קו אחורי אתלטי חסר שכל וחסר זהות. אני חושב שזה נובע מבלי להאשים אף אחד מדעות קדומות ששחקנים אתלטיים שחורים שחודרים לסל ומנצלים את האתלטיות שלהם פחות אינטיליגנטים משחקנים לבנים שמעדיפים למסור קודם. בפועל גם פארגו וגם פרקינס התגלו שחקנים חכמים (לדעתי דווקא הבעיה הייתה שלפרקינס חסרה קליעה וזריזות בהתקפה).
אני מסכים שצריך רכז חכם אני רק לא מסכים ששחקן שחור אתלטי שמעדיף לחדור לסל או לזרוק מתוייג כשחקן פחות חכם משחקן לבן שמעדיף למסור. יש ויש.
פלאניניץ' יותר חכם מפארגו ?? לא בטוח בכלל.
אני מקווה שרייס יתגלה כיותר פארגו מוויל ביינום.
אין קשר לצבע עור. יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים על הקבוצה שלהם לפני שהם חושבים על עצמם. בNBA יש המון דוגמאות (כריס פול הוא הבולט שבהם כנראה) באירופה מעט פחות
והטובים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם הם טיוס אדני וכמובן מקדונלד.
גם להיקמן היו פה ושם מהלכים של מסירות יפות, אבל רכז צריך לא רק למסור את האסיסט, אלא גם לנהל משחק. לדעת איפה לעמוד ואיפה כל אחד אחר צריך לעמוד, לדעת לשנות קצב, לדעת
להריץ מתפרצות, לדעת ללכת על השחקן החם וגם לדעת להכניס למשחק את השחקן הקר.
את כל אלה היקמן לא עשה, ואני גם לא משוכנע שרייס יעשה.
13 יולי 2013, 23:20
חנו'ש כתב:אומנם לא רכז, אבל גם פארקר היה שחקן סופר חכם וקבוצתי למרות שהיה שחום עור (אבל הוא היה מוקה...)