jol9 כתב:yellowaura כתב:לא מבין מה הקטע עם "הרכז החושב". אם הכוונה לרכז לבן עם נטייה למסור קודם אני לא חושב שזה MUST במיוחד שבשוק השחקנים אין יותר מדי שחקנים כאלה איכותיים.
פארגו התגלה כאחד הרכזים הטובים ביותר בשנה שהוא שיחק תחת בלאט (וקיבל חוזה יפה השנה בזכות זה). רייס שחקן די זהה בסגנון ואני חושב שכולנו נשמח אם יתגלה עוד פארגו.
בנ.ב.א יש הרבה PG שהסגנון שלהם הרבה יותר סקורר מאשר רכז כמו ווסטברוק.
אני הייתי שמח מאוד לעוד שאראס או דיאמנטידיס אבל העובדה היא שאין כאלה שחקנים ברמה שלהם. בגלל זה הם משחקים ברמות הגבוהות עד היום.
אני חושב שגם בעונה של פרקינס+פארגו הרבה חשבו שנראה קו אחורי אתלטי חסר שכל וחסר זהות. אני חושב שזה נובע מבלי להאשים אף אחד מדעות קדומות ששחקנים אתלטיים שחורים שחודרים לסל ומנצלים את האתלטיות שלהם פחות אינטיליגנטים משחקנים לבנים שמעדיפים למסור קודם. בפועל גם פארגו וגם פרקינס התגלו שחקנים חכמים (לדעתי דווקא הבעיה הייתה שלפרקינס חסרה קליעה וזריזות בהתקפה).
אני מסכים שצריך רכז חכם אני רק לא מסכים ששחקן שחור אתלטי שמעדיף לחדור לסל או לזרוק מתוייג כשחקן פחות חכם משחקן לבן שמעדיף למסור. יש ויש.
פלאניניץ' יותר חכם מפארגו ?? לא בטוח בכלל.
אני מקווה שרייס יתגלה כיותר פארגו מוויל ביינום.
אין קשר לצבע עור. יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים על הקבוצה שלהם לפני שהם חושבים על עצמם. בNBA יש המון דוגמאות (כריס פול הוא הבולט שבהם כנראה) באירופה מעט פחות
והטובים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם הם טיוס אדני וכמובן מקדונלד.
גם להיקמן היו פה ושם מהלכים של מסירות יפות, אבל רכז צריך לא רק למסור את האסיסט, אלא גם לנהל משחק. לדעת איפה לעמוד ואיפה כל אחד אחר צריך לעמוד, לדעת לשנות קצב, לדעת
להריץ מתפרצות, לדעת ללכת על השחקן החם וגם לדעת להכניס למשחק את השחקן הקר.
את כל אלה היקמן לא עשה, ואני גם לא משוכנע שרייס יעשה.
יש רכזים שחורים נהדרים שחושבים קודם כל על מסירה כמו פול ורונדו ויש PG נהדרים כמו פארקר, ווסטברוק, קרי ועוד שהם גם קלעים או סלשרים קודם לכל.
בכלל הפוינט גארד הטהור באמת כמו סטוקטון גם בנ.ב.א כמעט נכחד.
היקמן הוכיח שהוא לא שחקן על. אבל אני לא חושב שזה רק עניין של ניהול משחק אלא פשוט הוא שחקן פחות איכותי ומוכשר בלי שום קשר לסגנון.
אני כן מסכים שרייס והיקמן שחקנים זולים יחסית (ומכאן הם הימורים) וגם סגנון המשחק שלהם פחות מגוון ביחד כי יש להם משחק יחסית דומה.
בכל מקרה העובדה שמציינים את אידסון כגורם ההצלחה לפ"פ... אני מסכים שהוא חלק מההצלחה אבל לא בגלל היותו שחקן חושב. אני חושב שפרקינס ופארגו היו בעלי IQ משחק שלא פחות בולט מאידסון. בכלל בשנה הראשונה של אידסון אני זוכר שהרבה התאכזבו מה- IQ שלו בגלל שזה מה שציפו משחקן לבן שהצליח באדריאטית. אידסון לא טיפש בכלל אבל אני חושב שהרבה מהיכולות שלו לא היו קשורות דווקא ל- IQ אלא גם להרבה יכולת אתלטית וטכניקות מסויימות.
אני חושב שהרבה מהאמונות שלנו נבנו על שחקנים כמו שאראס וויצ'יץ' שהיו לבנים וחכמים באופן חריג ומצד שני שחקנים כמו סולומון שהחליף את שאראס ובאמת היה הפרש בולט ב IQ וגם שחקנים כמו ביינום "החודר לקיר". גם פיני הושפע בגלל שחקנים כמו אנדרו קנדי ואנתוני פארקר "המוקה".
אני לא חושב שהבעיה שרייס לא שחקן חושב אלא שרייס שחקן של 400K ולא של 2 מיליון כמו מקבילו פארגו.
בלאט מאמן חכם וגם הוא לא ירצה רכז טיפש בקבוצה.