פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי2010-11: משחקים, חדשות וכו'

18 מאי 2011, 02:22

רק זה , למי שזוכר בלאט נכנס ב15 אלף ש"ח בגלל שדיבל על שופטים , כבר למחרת לי ניילון דיבר בצורה הרבה יותר חריפה ואחרי שהפסידו בסדרה מול ראשון שוב ניילון דיבר על זה וגם הנהלה הצתרפה ששפוט נגד בני השרון כי אוקינס אז דיבר וכו . משהו כנס אותם בשקל 1 .... ממש לא .
וקופל ממשיך .......
http://www.one.co.il/Article/179906.html
זה מסוג הדברים שיכולים להיות יופי של של דבר מול הנהלת היורוליג ... אם קופל מזמין מי שבא לו והשיטה שונה משאר ליגות באירופה למה שהשתתפות בכירקס תהיה תנאי להשתתפות ביורוליג כול עוד ומכבי משתתפת בליגה מוכרת אחרת .....?

18 מאי 2011, 07:34

אוף טופיק לחלוטין,
אבל רק עכשיו ראיתי את הקטע עם הפלאפל בחמישיות עם נעימי וריץ', והם צודקים, מדובר בפלאפל מצוין :)
זה הפלאפל שממול המכללה שלמדתי בה, כמה בלסתי שם ב-4 שמות הלימודים שלי.... :clap2

18 מאי 2011, 08:43

חנו'ש כתב:אוף טופיק לחלוטין,
אבל רק עכשיו ראיתי את הקטע עם הפלאפל בחמישיות עם נעימי וריץ', והם צודקים, מדובר בפלאפל מצוין :)
זה הפלאפל שממול המכללה שלמדתי בה, כמה בלסתי שם ב-4 שמות הלימודים שלי.... :clap2

מסכים , לגמרי הפלאפל הכי טוב בירושלים. :D

18 מאי 2011, 14:56

Holiday_Armadillo כתב:
yzafrir כתב:אולי נעזוב לאדריאטית וזהו !!!!
ואני חשבתי שהשחיטות של לוזון בכדורגל מוגזמת , חחחחח קופל לא רואה אותו ממטר....

אם באמת יעלו את הפועל ליגה רק כי ''מגיע להם'' לפי קופל,ומכבי יוודאו עם היורוליג שהאדריאטית נחשבת כמו ליגה מקומית..אני בכיף עושה את זה..
ולא,לא יהיה חסר לי דרבי עם הפועל ולא יהיה אכפת לי שיגידו לנו שאנחנו פחדנים(כן כי ממש יש להם סיכוי)..נמאס לי מהקומבינות הישראליות על ימין ועל שמאל..המוח הישראלי זה מוח מטונף לפעמים..
אני גם בטוחה שטוב לא ייצא ממפגש עם האוהדים של הפועל(הם חולי נפש,בוודאות)

קופל בסה''כ רוצה לפעול בדומה לשיטה הנהוגה ביורוליג, שם קבוצות מקבלות חוזים שערורייתיים על סמך שיקולים כלכליים נטו.
למה כשמדובר בליגה שלנו אתם כ''כ מתערמים, וכשמדובר במפעל החשוב באירופה אתם אפילו לא מתייחסים לזה? בגלל שבמקרה זה מדובר בנבלות של אוסישקין?

18 מאי 2011, 15:23

אורי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
yzafrir כתב:אולי נעזוב לאדריאטית וזהו !!!!
ואני חשבתי שהשחיטות של לוזון בכדורגל מוגזמת , חחחחח קופל לא רואה אותו ממטר....

אם באמת יעלו את הפועל ליגה רק כי ''מגיע להם'' לפי קופל,ומכבי יוודאו עם היורוליג שהאדריאטית נחשבת כמו ליגה מקומית..אני בכיף עושה את זה..
ולא,לא יהיה חסר לי דרבי עם הפועל ולא יהיה אכפת לי שיגידו לנו שאנחנו פחדנים(כן כי ממש יש להם סיכוי)..נמאס לי מהקומבינות הישראליות על ימין ועל שמאל..המוח הישראלי זה מוח מטונף לפעמים..
אני גם בטוחה שטוב לא ייצא ממפגש עם האוהדים של הפועל(הם חולי נפש,בוודאות)

קופל בסה''כ רוצה לפעול בדומה לשיטה הנהוגה ביורוליג, שם קבוצות מקבלות חוזים שערורייתיים על סמך שיקולים כלכליים נטו.
למה כשמדובר בליגה שלנו אתם כ''כ מתערמים, וכשמדובר במפעל החשוב באירופה אתם אפילו לא מתייחסים לזה? בגלל שבמקרה זה מדובר בנבלות של אוסישקין?

זה הכי לא אותו דבר..
דבר ראשון-יורוליג זה מפעל גביע..לא ליגה..אין עולות אין יורדות
דבר שני-הרשיון של מכבי הוא דרך היורוליג וזכותם של היורוליג לעשות מה שבא להם,זה שאין עוד קבוצה מישראל ביורוליג זה אשמת קופל לא אשמת מכבי..מכבי לא היחידה שיש לה שריון ביורוליג וגם לא תהיה האחרונה שתקבל דבר כזה..
דבר שלישי-אתה לא יכול להעלות קבוצה בגלל מניעים כלכליים ליגה..אחרת זה לא ליגה
בליגה יש עובדות מאוד פשוטות-תנצח בסידרה,תעלה ליגה,לא תנצח,לא תעלה..איזה מניעים כלכליים בדיוק יכולים לתת הצדקה למהלך כזה?
לתת למכבי שריון ביורוליג(ועוד בליגה שבה האלופה לא נקבעת ע''י הקבוצה הטובה ביותר)זה אותו דבר כמו להעלות קבוצה ליגה רק כי קופל החליט ש''מגיע להם''? אז כמו שאמרתי..יאללה..בוא ניתן את האליפות למי שקופל חושב ש''הכי מגיע לו'' ולא נשחק בכלל בליגה המטונפת הזאת

18 מאי 2011, 15:40

נו באמת , ליורוליג יש תקנון ברור והם מקפידים עליו . אם שיקול כלכלי היה בסיס שם ג'ורדי היה מזמן עוד 2 ספרדיות ו2 רוסיות ומעיף את כל הקבוצות האקס יוגוסלביות שלפעמים התקציב שלהם זה כמו שכר של נבארו בברסא .
קבוצה מקבלת רשיון על בסיס השגים שלה בכל מפעלים בשנים אחרונות ואולם שעומד בסטנדרטים מוגדרים מראש . לא חייב אפרופו אולם ביתי אפילו . הקבוצה שלא השיגה כלום לא תשחק שם בגלל פוטנציאל של קהל . הדוגמה הכי טובה שריאל מדריד ב2004 היתה מקום 5 בספרד ושיחקה ביולבקא"פ . אני חושב שיכולת הכלכלית שלה וקהל לא נופלים בהרבה מיכולת של עכברושים מגן העירוני .

18 מאי 2011, 15:55

Holiday_Armadillo כתב:
אורי כתב:
זה הכי לא אותו דבר..
דבר שני-הרשיון של מכבי הוא דרך היורוליג וזכותם של היורוליג לעשות מה שבא להם,זה שאין עוד קבוצה מישראל ביורוליג זה אשמת קופל לא אשמת מכבי..מכבי לא היחידה שיש לה שריון ביורוליג וגם לא תהיה האחרונה שתקבל דבר כזה..
בליגה יש עובדות מאוד פשוטות-תנצח בסידרה,תעלה ליגה,לא תנצח,לא תעלה..איזה מניעים כלכליים בדיוק יכולים לתת הצדקה למהלך כזה?
לתת למכבי שריון ביורוליג(ועוד בליגה שבה האלופה לא נקבעת ע''י הקבוצה הטובה ביותר)זה אותו דבר כמו להעלות קבוצה ליגה רק כי קופל החליט ש''מגיע להם''? אז כמו שאמרתי..יאללה..בוא ניתן את האליפות למי שקופל חושב ש''הכי מגיע לו'' ולא נשחק בכלל בליגה המטונפת הזאת

אף אחת מהתשובות שהביאה לא מספקת אותי. מה הקשר ''זה מפעל ולא ליגה''?! חוץ מזה שבמובן מסויים כן קיימת מדיניות של ''עולות ויורדות'' ביורוליג.
אני לא מתלונן על השיריון של מכבי אלא של כל קבוצות הליגה.
חוץ מזה כל ליגה יכולה לקבוע את הקריטריונים שמתאימים לה. פעם בליגה הרוסית כל קבוצה שיכולה להעמיד תקציב מסויים יכלה לשחק אוטומטית בליגה הרוסית, ידעת את זה?
חוץ מזה כל השיטה של היורוליג רקובה ומעוותת, כולל הפיינל פור, ועצם העובדה שזה ''מפעל גביע''(נובמת)לא מצדיקה זאת.

18 מאי 2011, 16:14

אורי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
אורי כתב:
זה הכי לא אותו דבר..

אף אחת מהתשובות שהביאה לא מספקת אותי. מה הקשר ''זה מפעל ולא ליגה''?! חוץ מזה שבמובן מסויים כן קיימת מדיניות של ''עולות ויורדות'' ביורוליג.
אני לא מתלונן על השיריון של מכבי אלא של כל קבוצות הליגה.
חוץ מזה כל ליגה יכולה לקבוע את הקריטריונים שמתאימים לה. פעם בליגה הרוסית כל קבוצה שיכולה להעמיד תקציב מסויים יכלה לשחק אוטומטית בליגה הרוסית, ידעת את זה?
חוץ מזה כל השיטה של היורוליג רקובה ומעוותת, כולל הפיינל פור, ועצם העובדה שזה ''מפעל גביע''(נובמת)לא מצדיקה זאת.

וזה שזה היה בליגה הרוסית זה בסדר? וזה שיש קיזוז בכדורגל זה בסדר? וזה שיש פיינל פור זה בסדר?
אני מעדיפה סדרות גם בישראל וגם ביורוליג..אבל ג'ורדי וקופל חושבים אותו דבר כשזה מגיע לערב עם האוהלים והארוחות והעניבות..

וכן יש קשר גדול בין מפעל לליגה..
זה כמו שאיזה ''גאון'' אמר ''קוראים לזה יורו-ליג,משמע,זה ליגה''..זה כמו להגיד שהצ'מפיונס ליג זה ליגה כי יש שם את המילה ''ליג'',כשזה כל דבר חוץ מליגה..זה מפעל בפניי עצמו,עם תקנון ועם שיטות נוק-אאוט..
ליגות זה ליגות,גביעים זה גביעים..יש הבדלים בשביל שזה לא יהיה אותו הדבר..ואחד מההבדלים זה שליגה מקומית פועלת על שיטת ''מי שמסיים במקום האחרון יורד,מי שמסיים במקום הראשון בליגה מתחת עולה''..אני בחיים לא שמעתי על קריטריון של ''מי שמסיים במקום השני עולה בגלל שמגיע לו''

18 מאי 2011, 16:38

קודם כל מי מחליט מה בסדר ומה לא? את? בארה''ב יש ליגה די מוצלחת, שאין בה עולות ויורדות, להזכירך, מי אמר שחייבים לקבוע מי יורד ומי עולה?! יש גם ליגת פוטבול שמגלגלת מאות מליונים, שהאליפות מוכרעת במשחק אחד. יש פיינל פור מכללות וכו'.
ואם נגיד הבקעה לא תוכל, נניח, להעמיד קבוצה לליגת העל, זה יהיה פסול לפנות לאדומים שיחליפו אותם? ואם הם לא יסכימו? אז להשאיר את אשקלון בליגה גם עוד 10 שנים למרות שסיימו אחרונים? וכן הלאה.

18 מאי 2011, 16:48

גם במכללות לא כולם נפגשים עם כולם אלא לפי האזורים, קונפרנס - , מה עוד שכמות הקבוצות שמשחקת בNCAA היא גדולה מאוד לכן מבחינה טכנית לא ניתן לשחק שם סדרות ולקבוע למי יש יתרון הביתיות , בדיוק כמו ביורוליג . בNBA כול הקבוצות נפגשות לכן מחשבין יחס נצחונות הפסדין ועל בסיס זה יתרון הביתיות חשובה מאוד . אם בקעה לא יכלו להשתתף אז פועלים לפי התקנון : פונים קודם כל ליורדת ואז לקבוצה שניה בליגה לאומית , אם גם היא מסרבת אז לקבוצה במקום 3 .
לפי הגיעון של קופל ניתן להחזיר לחיים הקבוצה הכושלת שהוא עמד בראשו בזמנו - ביתר ת"א ... אולי גם לה מגיע ?

18 מאי 2011, 16:50

אורי כתב:קודם כל מי מחליט מה בסדר ומה לא? את? בארה''ב יש ליגה די מוצלחת, שאין בה עולות ויורדות, להזכירך, מי אמר שחייבים לקבוע מי יורד ומי עולה?! יש גם ליגת פוטבול שמגלגלת מאות מליונים, שהאליפות מוכרעת במשחק אחד. יש פיינל פור מכללות וכו'.
ואם נגיד הבקעה לא תוכל, נניח, להעמיד קבוצה לליגת העל, זה יהיה פסול לפנות לאדומים שיחליפו אותם? ואם הם לא יסכימו? אז להשאיר את אשקלון בליגה גם עוד 10 שנים למרות שסיימו אחרונים? וכן הלאה.

אני? לא,מי שאוהב ספורטיביות..באיזה עוד ליגות בעולם תראה שלוקחים לקבוצה חצי מהנקודות שהיא עשתה? באיזה עוד ליגות תראה שקבוצה שסיימה עם הפסד אחד בליגה צריכה לקוות שקבוצה אחרת לא תתפוס יום של 70% מה-3 בשביל לקחת אליפות?

ארה''ב לא דוגמה לשום ערך ספורטיבי שגדלים עליו באירופה..
כן,יש שם סדרות,האלופה נקבעת בצדק
אבל אין שם עולות או יורדות וזה הופך את הליגה להרבה פחות רלוונטית כי לא באמת אכפת לקבוצות לסיים אחרונות..הכל זה שיווק,שיווק,שיווק..לא סתם יש שם 82 משחקים בשנה..כל קבוצה משחקת 3-4 פעמים נגד שאר הקבוצות..כל כך מיותר..
האמריקאים אוהבים שואו,הכל אצלם סביב שואו..כולל הסופרבול שזה אחד הימים הגדולים בשנה..אתה גם שוכח שהפוטבול זה אחד המשחקים הכי פיזיים בעולם ואין שם אפילו שיטת פלייאוף כי הם לא יכולים לעשות סדרות כמו בכדורסל מכיוון שהגוף של השחקנים פשוט לא יתאושש(הם קוראים לזה פלייאוף אבל זה שיטה של משחק אחד)..
אל תביא לי את הדוגמה של הפיינל פור מכללות כי זה מכללות..גם בתיכונים שלנו בשלב מסויים זה הופך לנוק-אאוט..זה לא ליגה בשביל שתוכתר אשכרה אלופה שמישהו יזכור שהיא זכתה אחרי יומיים..זה בשביל לתת לשחקנים במה

אם הבקעה לא יוכלו להעמיד קבוצה ברור שזה בסדר..כמו שאשדוד עלו ככה מהמקום החמישי וכמו שחיפה עלו ככה מהמקום הרביעי..אבל זה בגלל שלא היה כסף..הבקעה תעמיד תקציב לליגת העל,הם כבר אמרו את זה הרבה לפני הסידרה..אני לא מדברת על מצב שלבקעה אין כסף,אני מדברת על זה שהבקעה עולים ליגה וגם הפועל..כי הרי אם זה היה הפוך אז לא היו מציעים לבקעה לעלות גם..זה מה שמעצבן אותי..חוסר השוויוניות בקבלת ההחלטות של המנהלת

18 מאי 2011, 16:54

אורי כתב:קודם כל מי מחליט מה בסדר ומה לא? את? בארה''ב יש ליגה די מוצלחת, שאין בה עולות ויורדות, להזכירך, מי אמר שחייבים לקבוע מי יורד ומי עולה?! יש גם ליגת פוטבול שמגלגלת מאות מליונים, שהאליפות מוכרעת במשחק אחד. יש פיינל פור מכללות וכו'.

מי מחליט? בדר"כ הליגות השפויות עושות את מה שעובד טוב בכל העולם בליגות המקומיות בכדורסל.
אבל מסיבה לא ברורה אנחנו תמיד חייבים להיות שונים, למה זה?

18 מאי 2011, 17:16

אני גם הייתי מעדיף שיבוטל הפיינל פור ושעולות יעלו ויורדות ירדו, למען הספר ספק. אבל מה רע בדיוק בלחקות את האמריקאים, ותרבות השואו?! יש לנו המון מה ללמוד מהם, בהכל ולא רק לנו, גם לאירופאים ואלה שמנהלים את היורוליג בפרט, שבזכותם אנו זוכים לראות 3-4 קבוצות מעניינות כל השנה(וביורוליג יש לפחות 10-11 קבוצות ששואפות גבוה)ובשאר הזמן משתעממים למוות נגד כל מיני נמושות.
זו שיטה איומה ונוראה, ואני לא מבין איך הדבר לא מפריע לכם, בטח כשהיורוליג כן מנסה לעשות סוג של קפיצה ולמתג את המפעל כדבר הגדול באמת באירופה, גם על חשבון הליגות המקומיות.

ולגביי הליגה שלנו, במצב הקיים בו קבוצות לא מסוגלות להעמיד תקציב מינימום לליגה הבכירה, אין לי בעיה שיעלו קבוצות שכן מסוגלות

18 מאי 2011, 17:24

לפי וואן אלפסי עוזב את ברק נתניה וככל הנראה רובי בלינקו יתמנה במקומו.

לדעתי טעות פטאלית של נתניה.
בלי שום קשר לכך שאלפסי הוא אחד מהמאמנים שאני באמת מעריך גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית,
עובדתית, במשך 3 שנים הוא מוכיח שלא רק שהוא מאמן מצויין הוא גם יודע לבנות קבוצה כמו שצריך.
שנה שעברה הוא הביא את נתניה לפיינל פור והשנה לגמר הגביע.
מה יש לפטר מאמן כזה? כי הוא לא עבר את מכבי בפליאוף?

ההפסד כולו שלהם,
לדעתי עונה הבאה נתניה לא תדבר חזק בליגה, וטוב תעשה מכבי חיפה את תיקח את אלפסי למאמן (יכול להוציא אותה מהברוך של השנה).

18 מאי 2011, 17:45

אין בעיה שישנו חוקים אבל שישנו את זה לפני תחילת הטורניר או ליגה ולא אחרי .... אפילו לוזון שהגדיל את הליגה - הגדיל אותה משנה הבאה ואמרו מראש כמה עלות ויורדות יש . אחרת למה שחקו את הסדרת הגמר או ירידה ... בשביל היופי ? בדיוק כמו שהחלטה של פיב"א אירופה היתה מפגרת .

20 מאי 2011, 08:54

תהיה טעות גדולה אם יחזירו את הלפרין למכבי אלקטרה תל אביב. האיש לא אהוד בנוקיה בנוסף לזה רמת הכדור סל שלו וכושר ההחלטות שלו ירוד.

20 מאי 2011, 11:15

כתבת את זה ברצינות? אתה מכיר גארדים ישראלים יותר טובים ממנו?

20 מאי 2011, 13:06

משהו יכול להסביר לי לפי מה נבחרה חמשיית העונה ? איך זה 4 גרדים ופטרוורד אחד ? לפי מה נבחר בדיוק רוט לשם ?
זאת הסטיסטיקה של 5 הכי טובים בכל התחומים :
http://www.basket.co.il/StatsPage_leade ... cYear=2011
גם בנק' משחק אצל ישראלים יש 3 יותר טובים ממנו ..... לא הבנתי את הבחירה .... לפחות למזילנו לחצו שפרקינס יהיה שחקן הגנה ולא רנדל פעם שניה כמו שקופל רצה .

20 מאי 2011, 13:19

אל תחפש היגיון אצל קופל... אומרים שג'יימס לא נבחר ל חמישייה בגלל שהוא וויתר על הערב גאלה הזה וחזר לארה"ב.

21 מאי 2011, 06:36

ערד כתב:תהיה טעות גדולה אם יחזירו את הלפרין למכבי אלקטרה תל אביב. האיש לא אהוד בנוקיה בנוסף לזה רמת הכדור סל שלו וכושר ההחלטות שלו ירוד.

אני מניח שאתה דובר נוקיה ודוברם של כל האוהדים שנמצאים שם...

הלפרין יחזור למכבי והכל יהיה בסדר עם האוהדים.
לא צריך להגזים ולנפח את הדברים למימדים לא רלוונטיים.
נושא נעול