18 ספטמבר 2014, 01:10
roy1000 כתב:Asf כתב:לדעתי, הוא לא צריך לתרץ בכלל למה הוא לא מגיע, נבחרת זו זכות ולא חובה.
סתם רעיון (ייתכן והוא אינו מחזיק מים, כמוני [בעיה בכפות הידיים אל תשאלו..])- אם נעשה סקר ונבדוק כמה אחוזים מהאוכלוסייה העובדת בישראל היו מסכימים שיזמנו אותם בזמן החופשה שלהם לבוא ולתת מזמנם ולעסוק בתחום שלהם בשביל לייצג את המדינה- כמה היו מסכימים לבוא וכמה היו אומרים למזמנים ללכת לעזאזל ולעזוב אותם בשקט?
אני לא חושב שההבדלים ביניהם לבין ספורטאים מצדיקים ענישה כלשהי במקרה של סירוב.
לא יודע. אפשר להגיד לקצינת קישור שתלך לעזאזל? אני חושב שם אתה אומר לה שתלך לעזאזל, אז אתה הולך לכלא 4, לא סתם מקבל השעיה של כמה משחקים.
18 ספטמבר 2014, 01:12
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:ולפי מה אתה קובע למי מגיע לנוח ולמי לא?
מי אמר שטיוס התאמץ יותר משחקנים אחרים? למה לו מגיע ולהם לא?
לא מסכים בעניין הנציגים ב NBA לעומת טיוס במכבי. התרומה של הישראלים ב- NBA למדינת ישראל עולה על התרומה של טיוס למדינת ישראל. זאת התחושה שלי. אולי זה בגלל שטיוס לא צבר וקשה יותר לילדים להתחבר אליו.
אם עכשיו יעשו פרסומת עם שחקן כדורסל בטלוויזיה- את מי יבחרו? את כספי ומקל או טיוס? תן לי לענות- כספי ומקל (וזה כבר קרה דרך אגב). פשוט כי הם משמשים מודל לחיקוי הרבה יותר מטיוס וילדים הולכים אחריהם בחלומם.
אז התרומה של הנציגים בליגה הטובה בעולם היא קריטית.
ואם טיוס יילך לNBA בעונה הבאה, אתה תפרגן לו קיץ של מנוחה והכנה לNBA? הרי לשיטתך הוא לא יתרום לישראל כי הוא שחור (זה אני אומר) ולא צבר, והילדים
היהודים לא מתחברים לכושים גדולים ולא צברים (זה אני אומר), ולכן גם במקרה כזה לא מגיע לו חופש מהנבחרת.
כן, במקרה כזה לגיטימי שטיוס יקבל אפשרות להתכונן ל- NBA. כל שאר הדברים שאמרת בתגובה שמנסים להציג אותי כגזען (לא מכובד) , לא נכונים.
18 ספטמבר 2014, 07:19
Asf כתב:1.)לא חושב שיש מקום להשוות בין צבא לנבחרת ישראל בכדורסל- עם כל הכבוד, זה ממש לא אותו דבר. לתרום לביטחון המדינה זה דבר אחד, לבוא ולשחק משחק זה משהו די שונה בעיני.
2.)אפשר, אמנם רצוי לא להשתמש ב"לכי לעזאזל", אבל שימוש במילים אחרות בד"כ עלול לעבוד(קיבלתי "נזיפה" בפעם היחידה שנבצר ממני להגיע למילואים [גם כאן במקרה מדובר בשיקולי לימודים] ולא אישרו לי להיעדר).
18 ספטמבר 2014, 09:01
roy1000 כתב:Asf כתב:1.)לא חושב שיש מקום להשוות בין צבא לנבחרת ישראל בכדורסל- עם כל הכבוד, זה ממש לא אותו דבר. לתרום לביטחון המדינה זה דבר אחד, לבוא ולשחק משחק זה משהו די שונה בעיני.
2.)אפשר, אמנם רצוי לא להשתמש ב"לכי לעזאזל", אבל שימוש במילים אחרות בד"כ עלול לעבוד(קיבלתי "נזיפה" בפעם היחידה שנבצר ממני להגיע למילואים [גם כאן במקרה מדובר בשיקולי לימודים] ולא אישרו לי להיעדר).
גם אני נגד לכפות על שחקנים לשחק בנבחרת, אבל צריך לזכור שאנחנו לא נמצאים בואקום. יש חלק גדול מהאזרחים במדינה שעושים מילואים (כולל השתתפות פעילה במלחמות), והנבחרת זה המילואים של השחקנים האלה. זו התרומה שלהם למדינה (כמו שאמונים מופיעים בחינם בבסיסים).
לדעתי יש הגיון בחובה על שחקנים לשחק בנבחרת. את השאלה אם לאכוף את זה ואם להעניש שחקנים שלא מגיעים היא אחרת.
18 ספטמבר 2014, 09:25
jol9 כתב:אתה מכיר הרבה אנשים שהגיעו לארץ בגיל של טיוס ועושים היום מילואים, או עשו יום מילואים אחד בחיים שלהם?
כל דקה שטיוס או כל מתאזרח אחר תורם לנבחרת זה דבר מבורך.
למה אני לא שומע ביקורת על שארפ ששיחק בנבחרת בסה"כ שלושה קמפיינים (אולי ארבעה)? הוא פרש מהנבחרת בשנת 2003, כשהוא היה בעצם בשיאו המקצועי,
גם לו כמובן לא היה תחליף ראוי.
כנ"ל לגבי בלו, ליף וכל מתאזרח איכותי אחר שאפשר לחשוב עליו.
אולי אתה לא זוכר אבל היו קמפיינים של נבחרת, שבה המתאזרח היה איזשהו עב"מ שבקושי קשור לענף, כשבחוץ הסתובבו בלו, שארפ, תומאס ואחרים.
18 ספטמבר 2014, 10:53
18 ספטמבר 2014, 14:38
שמואל1 כתב:"אין כל הוראה שמאמן חייב להתייצב, בניגוד לשחקנים"
גורמים באיגוד הכדורסל התייחסו לטענות אשתו של מורן רוט ועורך דינו כנגד ארז אדלשטיין ופיני גרשון. ההכרעה תתקבל לאחר החלטת רופא הנבחרת. טיוס יורשע, עונשו עשוי להיות קל יותר
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2786464
18 ספטמבר 2014, 14:59
מקובי כתב:מצטער, לא מצליח להבין מה ההבדל.
בשני המקרים מסרבים לנבחרת. למה את המאמן לא מענישים ואת השחקנים כן?
18 ספטמבר 2014, 22:45
roy1000 כתב:Asf כתב:1.)לא חושב שיש מקום להשוות בין צבא לנבחרת ישראל בכדורסל- עם כל הכבוד, זה ממש לא אותו דבר. לתרום לביטחון המדינה זה דבר אחד, לבוא ולשחק משחק זה משהו די שונה בעיני.
גם אני נגד לכפות על שחקנים לשחק בנבחרת, אבל צריך לזכור שאנחנו לא נמצאים בואקום. יש חלק גדול מהאזרחים במדינה שעושים מילואים (כולל השתתפות פעילה במלחמות), והנבחרת זה המילואים של השחקנים האלה. זו התרומה שלהם למדינה (כמו שאמונים מופיעים בחינם בבסיסים).
לדעתי יש הגיון בחובה על שחקנים לשחק בנבחרת. את השאלה אם לאכוף את זה ואם להעניש שחקנים שלא מגיעים היא אחרת.
21 ספטמבר 2014, 20:16
21 ספטמבר 2014, 22:37
Asf כתב:roy1000 כתב:Asf כתב:1.)לא חושב שיש מקום להשוות בין צבא לנבחרת ישראל בכדורסל- עם כל הכבוד, זה ממש לא אותו דבר. לתרום לביטחון המדינה זה דבר אחד, לבוא ולשחק משחק זה משהו די שונה בעיני.
אני באמת שלא מבין מאיפה בא הקטע של "הנבחרת זה המילואים של השחקנים האלה". שחקנים שקיבלו הקלות בשירות הצבאי עקב מעמד של ספורטאי מצטיין אני עוד יכול להבין את זה לגביהם, אבל לגבי שחקן כמו טיוס, שלא קיבל (באופן ריק אמנם, אבל עדיין לא קיבל) שום הקלה או זכות יתר, איזו חובה חלה עליו בדיוק כאן?
23 ספטמבר 2014, 15:44
24 ספטמבר 2014, 10:05
LIAV10 כתב:שלושה משחקים בחוץ ו30 אלף שקל לטיוס.
24 ספטמבר 2014, 10:45
24 ספטמבר 2014, 16:52
roy1000 כתב:אז ברור שטיוס הוא קורבן פה, אבל אין מה להתגייס להגן עליו כאילו הוא איזה דריק שארפ. טיוס לא ישחק יותר בנבחרת ישראל וקרוב לוודאי שזו העונה האחרונה שלו במכבי.
סיפור ההשעיה והקנס הוא חסר משמעות בגדול.
24 ספטמבר 2014, 17:00
jol9 כתב:roy1000 כתב:אז ברור שטיוס הוא קורבן פה, אבל אין מה להתגייס להגן עליו כאילו הוא איזה דריק שארפ. טיוס לא ישחק יותר בנבחרת ישראל וקרוב לוודאי שזו העונה האחרונה שלו במכבי.
יכול להיות אבל שאם היו מנהלים את העניין הזה באופן קצת יותר אינטלגנטי, אז זה לא היה קורה. אני עדיין לא רואה את מכבי משחררת את טיוס בקלות. הוא כנראה
הישראלי הכי טוב שיש היום, בטח בהתחשב בכך שהוא משחק 5, וכאלה בכלל אין.
אני מאמין שמכבי תשים עליו לא מעט כסף ושהוא יישאר כאן.
חוץ מזה, מה רע אם היה מגיע לנבחרת לאליפות אירופה, ומעלה את המניות שלו משם? אפשר להשיג ככה אחלה שדרוג בשכר.
24 ספטמבר 2014, 17:03
שמואל1 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:אז ברור שטיוס הוא קורבן פה, אבל אין מה להתגייס להגן עליו כאילו הוא איזה דריק שארפ. טיוס לא ישחק יותר בנבחרת ישראל וקרוב לוודאי שזו העונה האחרונה שלו במכבי.
יכול להיות אבל שאם היו מנהלים את העניין הזה באופן קצת יותר אינטלגנטי, אז זה לא היה קורה. אני עדיין לא רואה את מכבי משחררת את טיוס בקלות. הוא כנראה
חוץ מזה, מה רע אם היה מגיע לנבחרת לאליפות אירופה, ומעלה את המניות שלו משם? אפשר להשיג ככה אחלה שדרוג בשכר.
טיוס לא יישאר כאן ולא סתם הוא לא הסכים לשדרוג שמכבי הציעה לו בקיץ.
לטיוס יש הצעות של מיליונים , שמכבי לא תוכל לעמוד בהם.
24 ספטמבר 2014, 17:17
jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:אז ברור שטיוס הוא קורבן פה, אבל אין מה להתגייס להגן עליו כאילו הוא איזה דריק שארפ. טיוס לא ישחק יותר בנבחרת ישראל וקרוב לוודאי שזו העונה האחרונה שלו במכבי.
נחכה ונראה. שחקנים כמו טיוס בדר"כ לא מקבלים הצעות של מליונים, חוץ מזה סביר להניח שלקיץ הבא הוא לא יגיע כאלוף אירופה, ככה שלמכבי יהיה יותר קל בהקשר הזה
24 ספטמבר 2014, 17:18
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:אז ברור שטיוס הוא קורבן פה, אבל אין מה להתגייס להגן עליו כאילו הוא איזה דריק שארפ. טיוס לא ישחק יותר בנבחרת ישראל וקרוב לוודאי שזו העונה האחרונה שלו במכבי.
נחכה ונראה. שחקנים כמו טיוס בדר"כ לא מקבלים הצעות של מליונים, חוץ מזה סביר להניח שלקיץ הבא הוא לא יגיע כאלוף אירופה, ככה שלמכבי יהיה יותר קל בהקשר הזה
בקיץ בוודאות היו לו הצעות של מיליון דולר, אבל לא היה לו סעיף יציאה.
24 ספטמבר 2014, 18:06