jol9 כתב:צ'שר, אני חושב שאתה נסחף קשות בהקשר לאוחיון.
ראשית, מספרים זה לא כל הסיפור. לפי המספרים, אליהו הוא שחקן יותר טוב מבלו, וכולנו, אני מניח, לא חושבים כך (אולי חוץ מאור וליאב).
שנית, כבר היה לנו מעט נסיון עם גארדים ישראלים, שהיה ברור שהם לא מתאימים לרמה של היורוליג. אחד כזה הוא מורן רוט, אחר הוא למשל ליאור
ליובין, ואני מניח שהיו עוד אם נפשפש בזיכרון.
מה יכול סקוורר לעשות ביורוליג? על מי הוא יכול לשמור?
אוחיון נמצא בתקופה התקפית מחורבנת, אף אחד לא חושב אחרת. עיקר הבעיה שלו היא הקליעה הרעה, ומזה נובע כל השאר.
מצד שני, הוא שחקן שמסוגל לשמור על כל שחקן באירופה (ועזוב רגע את האגדות האורבניות, שהוא שומר אישי לא טוב, מדובר באחד מהגארדים
השומרים הטובים ביבשת). לא סתם הוא משחק את הדקות שהוא משחק כבר כמה שנים.
אני מצפה ממנו לעשות שיפור משמעותי בקליעה שלו. זה עקב האכילס של המשחק שלו.
מעבר לכך, ניהול המשחק שלו בסדר גמור (איזו שטות זאת להגיד שהסטטיסטיקה שלו מוטה, אם כבר אז ההיפך), יכולת החדירה טובה וראיית המשחק שלו
גם טובה.
הוא לא כוכב עליון, אבל גם לא פחון כמו שאתם עושים ממנו.
אני לחלוטין לא נסחף, בטח שלא קשות.
הקליעה הרעה שלו מתבטאת גם באחוזים מביכים ל-2, כאשר רובם מחדירות לסל שהן לחם חוקו כביכול. (האחוזים שם הרבה יותר מביכים מהאחוזים שלו לשלוש). הוא פשוט שחקן עם מעט מידי סקילס התקפיים, ועכשיו כשהוא מתקרב לגיל 30 זה כבר לא ישתפר.
אגדה אורבנית שהוא לא שומר? הפוך, גוטה, הפוך! כל הפרשנים מהללים את ההגנה שלו ואני באופן אישי עוקב אחריו כל משחק כדי לראות איך הוא שומר. אתמול כל קונילמל לקח אותו לטיול. אפילו תמיר בלאט, ילד בתיכון, לקח אותו קוסט טו קוסט סוף הרבע השני בלי להתאמץ בכלל! בשלב מסויים גודס ראה שאוחיון עושה רק נזק ושם את פארגו על לימונד (וזה כשכולם ידועים שפארגו לא שומר גדול בכלל) ושם את אוחיון על הגארד הבלתי מזיק, כדי שיוכל להביא עזרה (שאת את זה כאמור הוא באמת עושה טוב). אחד הגארדים השומרים הטובים באירופה?! אני באמת מקווה שצחקת...
ובאשר ללב העניין - אין לי ספק שרביב לימונד, למשל, יכול לתרום יותר ממנו התקפית ביורוליג. מול מכבי, לה עד כמה שידוע לי יש רק שחקני יורוליג, הוא עושה המון נקודות כל משחק. גם מול קבוצות אחרות ביורוליג הוא יוכל לעשות את זה..אולי לא במספרים האלה, אבל בטוח שהרבה יותר טוב מאוחיון. לימונד גם שומר מצויין און דה בול (עושה המון פאוולים מפגרים, אמנם, אבל שומר אגרסיבי מאוד). חוץ מזה שאם אין רכז ישראלי טוב (נניח שלימונד ומקל לא קיימים או שאתה לא מסכים שהם מספיק טובים),אז לא חייבים רכז ישראלי!!! בוא נאייש עמדות אחרות עם ישראלים, גארדים כמו דגן יבזורי או שון דאוסון, רוברט רוטבארט וכו יכולים להיות יופי של ישראלים בעמדות אחרות במגרש ולתרום משמעותית הרבה יותר ממנו.
אני לא חושב שיוגב אוחיון הוא פחון. אמרתי - הוא שחקן ליגה טוב, בתור שחקן מחליף במכבי ל-10 דקות ביורוליג ו- 20 15 דקות בליגה הוא בסדר גמור, אבל כששחקן בלי יכולות התקפיות בכלל ועם יכולות הגנתיות מוגבלות הוא הרכז המוביל שלך זו בעיה.