פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
28 מרץ 2015, 13:00
MTA2311 כתב:yzafrir כתב:שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:מרגיש כאילו הוא לא קלע סל כבר 3 שנים.
אין שום סרט ששחקן כל כך נטול יכולות בהתקפה יהיה רכז ראשון בקבוצה שמכבדת את עצמה ביורוליג. פשוט לא הגיוני.
זה לא היה אמור להיות ככה אם היינס היה מתפקד ופניני את לאנסברג לא היו נפצעים .
יוגב הוא גארד מחליף ברמת יורוליג וזהו .
שחקן של 15 -20 דק' מקסימום
אנחנו אומרים את זה כבר 3 שנים. בפועל הוא שחקן חמישייה.
זה עוול בעיקר ליוגב.
עונה שעברה ברגע שרייס נכנס לעניינים זה הסתדר והוא שיחק בתפקיד המתאים לו...
28 מרץ 2015, 14:07
הכתובת שקוראים לה היעדר מנהל משחק איכותי והיעדר קלעי שלשות טהור הייתה על הקיר מהקיץ. צעקתי את זה בלי הפסקה. מכבי לא השכילו להביא קלעי שלשות אוטומטי על חשבון בלו, ולא השכילו להביא את מקל שיכלו. עכשיו שיאכלו את הדייסה שבישלו. עם כל הכבוד לאוחיון, כבר 4 שנים אני צועק שהוא רכז מחליף ליורוליג ותו לא.
28 מרץ 2015, 15:58
סיים 5 משחקים העונה בדאבל פיגרס, ו4 ללא נקודות בכלל.
מילא היה תורם מעבר לנקודות, אבל אפילו בנקודות מדד הוא סיים רק 8 משחקים בדו ספרתי.
פשוט לא שחקן מספיק טוב.
חמוד אבל, אחלה גבר.
28 מרץ 2015, 16:23
עם חמוד לא הולכים למכולת, וגם זה לא ברור מאליו אחרי פרשת קובאן. ישראלי, כן, ולכן טוב לליגה, אבל הוא צריך להיות רכז מחליף ביורוליג, אין לנו את הפריבילגיה לשים אותו יותר מזה, כי הוא לוקה באיכויות. שחקן הגנה מצוין, לא תורם מספיק ביתר הפרמטרים
06 אפריל 2015, 11:06
אם כבר יש כזה נושא אז אפשר בכיף לצרף...
אני באמת חושב שהגיע הזמן להודות בזה- מדובר בבלוף, בשחקן ליגה ממוצע ומעלה שנסיבות חיים אפלות ומשונות ותקשורת מגויסת הביאו למצב שהוא שחקן חמישייה באלופת היורוליג (תעודת עניות ליורוליג אם אתם שואלים אותי). לכולם ברור, אני מקווה, שמדובר בשחקן התקפה מהחלשים ששיחקו במכבי. אני תמיד טענתי שגם בהגנה הוא ממש לא יוצא דופן. הוא שומר און דה בול חלש, כל גארד עם יכולת אישית סבירה לוקח אותו לסל משל היה זקן עם הליכון. כן, הוא שומר קבוצתי טוב ולכן הוא חוטף פה ושם כדורים וגם יכול למנוע קבלת כדור משחקנים מסויימים, כך שבקיזוז עם ההגנה האישית שלו מתקבל שחקן הגנה סביר.
בדקתי קצת את הנתונים: 37.5 אחוז מהשדה בכל המסגרות ו-55 אחוז מהעונשין לגארד הפותח שלנו. פשוט לא יאומן... אם האתר של היורוליג היה קצת פחות אידיוטי הייתי יכול להוציא נתונים קצת יותר מתקדמים ובכל זאת - מתוך 131 השחקנים המדורגים (למה דווקא המספר הזה ולמה דווקא השחקנים האלה- לג'ורדי הפתרונים) במדד של תפוקה (מדד) ל-40 דקות הוא מדורג 116!!!!!! , יענטו בטופ 15 מהסוף.
אם מסתכלים על הנתונים הבסיסיים הם, כביבכול, סבירים: 6.4 נק, 5.2 אס' ו-3.7 ריב' שזה באמת נשמע לא רע לגארד, אם כי אני סבור שגם זה עלוב ביחס לכמות הדקות שהוא מקבל (קצת פחות מ-30 בכל המסגרות בממוצע). וזה בדיוק העניין עם אוחיון, איך שהו כשאתה מסתכל עליו משחק בא לך לשבור את המסך וכשאתה מביט על הסטטיסטיקה זה נראה לא רע. הסיבה לכך בעייני היא שיוגב באופן מכוון או שלא מכוון (דווקא הייתי מהמר שלא) מרמה את הסטטיסטיקה. למשל, אוחיון הוא מוסר לגמרי סתמי, אבל משום שאין לו שום יכולות התקפיות הוא עושה רק את זה ומתי שהו הרי השחקנים האחרים זורקים לסל. מתוך איזה 25 מסירות כאלה במשחק זורקים נניח 12 וקולעים בערך 5 וכך נולדו חמישה אסיסטים. גם באיבודים סיפור דומה - הוא לא מאבד הרבה (1.7), אבל כשאתה בוחן את זה לעומק מסתבר שהרבה מאוד שחקנים מאבדים אחרי שהוא מוסר להם מסירה גרועה שגורמת להם לאבד את הכדור (למשל מסירה כזו לסמית היתה אתמול).
בקיצור - בעייני מדובר בבלוף הגדול ביותר שהיה במכבי בשנים האחרונות. כמו שכתבתי אתמול בדרבי- אני משוכנע שאם נחליף את אוחיון בכל גארד דומה אחר בליגה (סקוורר, אבי בן שימול, כמובן לא מדבר על רביב לימונד או הלפרין) נקבל במקרה הגרוע בדיוק את אותה תוצרת.
06 אפריל 2015, 11:27
צריך להגיד על אוחיון שכאשר הגיע הנה היה טוב יותר.
אם תעשה בדיקה סטטיסטית של המספרים שלו פר 40 דקות תראה גרף ירידה לינארי.
אני חושב שהיום הוא נמצא בתקופה הכי חלשה שלו בקבוצה. כושר הקליעה שלו ממש חלש בחודשיים האחרונים, אחרי שהוא קלע טוב יחסית בשלב הבתים.
גם הציוות שלו עם פארגו הוא ציוות לא טבעי שמוציא משניהם דברים די זהים (ברמת ביצוע שונה), מה שמוציא את העוקץ מהמשחק של מכבי. ליוגב היה הרבה יותר נוח ליד קלע ״קלאסי״ כמו היקמן או לנגפורד.
גם הדיבורים הבלתי פוסקים על גל מקל בוודאי לא יעשו טוב לביטחון שלו.
בכל אופן, מה שאי אפשר לקחת ממנו הוא המחוייבות שלו לקבוצה והמנהיגות. הוא עושה עבודה טובה בציר הזה.
אם למכבי היה סגל חזק יותר, ויוגב היה משחק בעמדה אליה יועד בקיץ, כולנו היינו מפרגנים הרבה יותר.
06 אפריל 2015, 11:29
החציל האצטקי כתב:צריך להגיד על אוחיון שכאשר הגיע הנה היה טוב יותר.
אם תעשה בדיקה סטטיסטית של המספרים שלו פר 40 דקות תראה גרף ירידה לינארי.
אני חושב שהיום הוא נמצא בתקופה הכי חלשה שלו בקבוצה. כושר הקליעה שלו ממש חלש בחודשיים האחרונים, אחרי שהוא קלע טוב יחסית בשלב הבתים.
גם הציוות שלו עם פארגו הוא ציוות לא טבעי שמוציא משניהם דברים די זהים (ברמת ביצוע שונה), מה שמוציא את העוקץ מהמשחק של מכבי. ליוגב היה הרבה יותר נוח ליד קלע ״קלאסי״ כמו היקמן או לנגפורד.
גם הדיבורים הבלתי פוסקים על גל מקל בוודאי לא יעשו טוב לביטחון שלו.
בכל אופן, מה שאי אפשר לקחת ממנו הוא המחוייבות שלו לקבוצה והמנהיגות. הוא עושה עבודה טובה בציר הזה.
אם למכבי היה סגל חזק יותר, ויוגב היה משחק בעמדה אליה יועד בקיץ, כולנו היינו מפרגנים הרבה יותר.
הכל נכון, אבל יוגב אוחיון לא יכול להיות רכז פותח בקבוצת יורוליג שמכבדת את עצמה, גם אם לצורך העניין מייקל ג'ורדן היה משחק לצידו בעמדה 2.
אוחיון צריך להיות רכז מחליף מהספסל.
06 אפריל 2015, 11:36
זה לא שיוגב הוא רק הרכז הפותח.
הוא גם בעצם הרכז היחיד.
מי מחכה על הספסל כדי להחליף את אוחיון? אף אחד!
למכבי אין גארד מחליף נורמאלי אחד. בקבוצה שפוייה משחקים 3 רכזים בכירים ו2 קלעים.ֿ
במכבי יש 3 גמדים שמשחקים על עמדות 1-2 והשאר אילתורים מביכים.
06 אפריל 2015, 11:37
לפי איך שזה נראה גודס חותר להגיע למצב בו הוא מוריד את אוחיון לספסל...הוא נותן להיינס עוד ועוד הזדמנויות בשביל לחזור לקונספט של השנה שעברה שעבד כל כך טוב החל משלב ההצלבה...
הבעיה היא שהוא מנסה לעשות את זה עם היינס...
06 אפריל 2015, 11:40
שחקן סופר מוגבל והבעיה היא שבגלל שהוא "רכז" הוא גם מגביל את כל הקבוצה (מזל שפארגו פה השנה)
1. יש לו קליעה נוראית מכל הטווחים והוא אפילו לא מנצל הזמנויות כשנותנים לו את המטר ויוצא שמכבי משחקת ארבעה נגד חמישיה בהתקפה
2. מילא זה אבל ניהול המשחק שלו זו כבר שערוריה לכל דבר ועניין:
א. הוא מכדרר בלי הפסקה והרבה פעמים חודר בלי לדעת איך הוא מסיים את המהלך - דבר שגורם להחטאה או איבוד ובמקרה הפחות גרוע לזריקה רעה של שחקן בסוף שעון
ב. הוא כל כך מהסס שהוא מחסל לך, פשוט כך, לא מעט התקפות מעבר ומתפרצות בגלל שהוא מעדיף לכדרר ולהכתיב התקפה עומדת בזמן שכל שחקן אחר היה רץ קדימה ובשמונים אחוז מהמקרים משיג נקודות קלות (אתמול ראינו בצורה מוחשית מה קורה כשפארגו רץ עם הכדור בהתקפה ומה קורה כשאוחיון מנהל אותה ובזמן שכולם רצים הוא עוד מסמן להם לשחק לאט)
בקיצור שחקן מוגבל מאוד ותודה לו באמת על ההגנה והריבאונד (אגב, גם היינס נלחם לא פחות ממנו בהגנה) אבל זאת ממש לא סיבה להלל אותו ולהשאיר אותו כאן
06 אפריל 2015, 11:43
דרך אגב, קצת הזוי שעד לפני חודש אנשים חשבו שאוחיון שחקן יותר טוב מגל מקל. היום כולם מבינים כמה זה לא נכון (13 נק', 4 אס', 2 ריב' ב 20 דקות בקבוצת טופ 16 טובה שרק לפני חודש הגיע אליה).
06 אפריל 2015, 11:47
בעולם אידיאלי למכבי היה כאן את מקל והלפרין כי הם הגארדים הישראלים הכי טובים.
האלטרנטיבות הישראליות לא טובות. אפשר לדבר עד מחר על יבזורי, מורן רוט, אלישי כדיר, בן רייס.
הם לא רמה.
אוחיון לפחות תורם, משהו, ברמה הזאת.
06 אפריל 2015, 11:53
החציל האצטקי כתב:בעולם אידיאלי למכבי היה כאן את מקל והלפרין כי הם הגארדים הישראלים הכי טובים.
האלטרנטיבות הישראליות לא טובות. אפשר לדבר עד מחר על יבזורי, מורן רוט, אלישי כדיר, בן רייס.
הם לא רמה.
אוחיון לפחות תורם, משהו, ברמה הזאת.
מה הוא תורם שהם לא יכולים לתרום?
rc4991 כתב:שחקן סופר מוגבל והבעיה היא שבגלל שהוא "רכז" הוא גם מגביל את כל הקבוצה (מזל שפארגו פה השנה)
1. יש לו קליעה נוראית מכל הטווחים והוא אפילו לא מנצל הזמנויות כשנותנים לו את המטר ויוצא שמכבי משחקת ארבעה נגד חמישיה בהתקפה
2. מילא זה אבל ניהול המשחק שלו זו כבר שערוריה לכל דבר ועניין:
א. הוא מכדרר בלי הפסקה והרבה פעמים חודר בלי לדעת איך הוא מסיים את המהלך - דבר שגורם להחטאה או איבוד ובמקרה הפחות גרוע לזריקה רעה של שחקן בסוף שעון
ב. הוא כל כך מהסס שהוא מחסל לך, פשוט כך, לא מעט התקפות מעבר ומתפרצות בגלל שהוא מעדיף לכדרר ולהכתיב התקפה עומדת בזמן שכל שחקן אחר היה רץ קדימה ובשמונים אחוז מהמקרים משיג נקודות קלות (אתמול ראינו בצורה מוחשית מה קורה כשפארגו רץ עם הכדור בהתקפה ומה קורה כשאוחיון מנהל אותה ובזמן שכולם רצים הוא עוד מסמן להם לשחק לאט)
בקיצור שחקן מוגבל מאוד ותודה לו באמת על ההגנה והריבאונד (אגב, גם היינס נלחם לא פחות ממנו בהגנה) אבל זאת ממש לא סיבה להלל אותו ולהשאיר אותו כאן
אתה צודק שחכתי מהכדררת הנפוצה שהוא חולה בה. מחלה חשוכת מרפא במקרה שלו
06 אפריל 2015, 12:27
צ'שר, אני חושב שאתה נסחף קשות בהקשר לאוחיון.
ראשית, מספרים זה לא כל הסיפור. לפי המספרים, אליהו הוא שחקן יותר טוב מבלו, וכולנו, אני מניח, לא חושבים כך (אולי חוץ מאור וליאב).
שנית, כבר היה לנו מעט נסיון עם גארדים ישראלים, שהיה ברור שהם לא מתאימים לרמה של היורוליג. אחד כזה הוא מורן רוט, אחר הוא למשל ליאור
ליובין, ואני מניח שהיו עוד אם נפשפש בזיכרון.
מה יכול סקוורר לעשות ביורוליג? על מי הוא יכול לשמור?
אוחיון נמצא בתקופה התקפית מחורבנת, אף אחד לא חושב אחרת. עיקר הבעיה שלו היא הקליעה הרעה, ומזה נובע כל השאר.
מצד שני, הוא שחקן שמסוגל לשמור על כל שחקן באירופה (ועזוב רגע את האגדות האורבניות, שהוא שומר אישי לא טוב, מדובר באחד מהגארדים
השומרים הטובים ביבשת). לא סתם הוא משחק את הדקות שהוא משחק כבר כמה שנים.
אני מצפה ממנו לעשות שיפור משמעותי בקליעה שלו. זה עקב האכילס של המשחק שלו.
מעבר לכך, ניהול המשחק שלו בסדר גמור (איזו שטות זאת להגיד שהסטטיסטיקה שלו מוטה, אם כבר אז ההיפך), יכולת החדירה טובה וראיית המשחק שלו
גם טובה.
הוא לא כוכב עליון, אבל גם לא פחון כמו שאתם עושים ממנו.
06 אפריל 2015, 12:30
יוני, דווקא על סקוורר נפלת? אחד השומרים הכי טובים בפרימטר בליגה.
06 אפריל 2015, 12:31
החציל האצטקי כתב:יוני, דווקא על סקוורר נפלת? אחד השומרים הכי טובים בפרימטר בליגה.
אני לא נפלתי על סקוורר. צ'שר ציין אותו. אתה באמת רואה את הגמד הזה מתמודד עם רכזים ביורוליג?
כבר שכחנו מה היה עם מורן רוט?
06 אפריל 2015, 12:43
הגמד הזה שומר מעולה. הוא חזק בצורה בלתי רגילה, יש לו ידיים ארוכות ועבודת רגליים מצויינת.
הוא יכול בהחלט להציק ללא מעט שחקנים גם ביורוליג. בליגה אף אחד לא אוהב לשחק מולו (כולל ג׳רמי פארגו). והוא דופק את השלשה כשהוא חופשי.
לדעתי, העונה, הוא יכל לעזור למכבי, אפילו מאוד.
רוט לא שומר גדול בהגדרה, ופיזית לא מתקרב למה שסקוורר מביא.
06 אפריל 2015, 12:59
באמת מתנהל פה דיון על יחזקאל סקוורר?
יוגב הוא לא שוס גדול, אבל זה מה יש. חוץ ממקל, אין גארד ישראלי טוב ממנו, למרות התקופה הנוראית.
06 אפריל 2015, 13:50
MTA2311 כתב:באמת מתנהל פה דיון על יחזקאל סקוורר?
יוגב הוא לא שוס גדול, אבל זה מה יש. חוץ ממקל, אין גארד ישראלי טוב ממנו, למרות התקופה הנוראית.
אני גם די בטוח שאין רכז טוב מאוחיון למעט מקל
בגלל זה צריך לנסות להביא לכאן בקיץ את מקל ואם הוא לא בא להביא רכז זר ואם רוצים גארד ישראלי אז שיהיה בעמדה 2 (יבזורי למשל)
06 אפריל 2015, 15:41
jol9 כתב:צ'שר, אני חושב שאתה נסחף קשות בהקשר לאוחיון.
ראשית, מספרים זה לא כל הסיפור. לפי המספרים, אליהו הוא שחקן יותר טוב מבלו, וכולנו, אני מניח, לא חושבים כך (אולי חוץ מאור וליאב).
שנית, כבר היה לנו מעט נסיון עם גארדים ישראלים, שהיה ברור שהם לא מתאימים לרמה של היורוליג. אחד כזה הוא מורן רוט, אחר הוא למשל ליאור
ליובין, ואני מניח שהיו עוד אם נפשפש בזיכרון.
מה יכול סקוורר לעשות ביורוליג? על מי הוא יכול לשמור?
אוחיון נמצא בתקופה התקפית מחורבנת, אף אחד לא חושב אחרת. עיקר הבעיה שלו היא הקליעה הרעה, ומזה נובע כל השאר.
מצד שני, הוא שחקן שמסוגל לשמור על כל שחקן באירופה (ועזוב רגע את האגדות האורבניות, שהוא שומר אישי לא טוב, מדובר באחד מהגארדים
השומרים הטובים ביבשת). לא סתם הוא משחק את הדקות שהוא משחק כבר כמה שנים.
אני מצפה ממנו לעשות שיפור משמעותי בקליעה שלו. זה עקב האכילס של המשחק שלו.
מעבר לכך, ניהול המשחק שלו בסדר גמור (איזו שטות זאת להגיד שהסטטיסטיקה שלו מוטה, אם כבר אז ההיפך), יכולת החדירה טובה וראיית המשחק שלו
גם טובה.
הוא לא כוכב עליון, אבל גם לא פחון כמו שאתם עושים ממנו.
אני לחלוטין לא נסחף, בטח שלא קשות.
הקליעה הרעה שלו מתבטאת גם באחוזים מביכים ל-2, כאשר רובם מחדירות לסל שהן לחם חוקו כביכול. (האחוזים שם הרבה יותר מביכים מהאחוזים שלו לשלוש). הוא פשוט שחקן עם מעט מידי סקילס התקפיים, ועכשיו כשהוא מתקרב לגיל 30 זה כבר לא ישתפר.
אגדה אורבנית שהוא לא שומר? הפוך, גוטה, הפוך! כל הפרשנים מהללים את ההגנה שלו ואני באופן אישי עוקב אחריו כל משחק כדי לראות איך הוא שומר. אתמול כל קונילמל לקח אותו לטיול. אפילו תמיר בלאט, ילד בתיכון, לקח אותו קוסט טו קוסט סוף הרבע השני בלי להתאמץ בכלל! בשלב מסויים גודס ראה שאוחיון עושה רק נזק ושם את פארגו על לימונד (וזה כשכולם ידועים שפארגו לא שומר גדול בכלל) ושם את אוחיון על הגארד הבלתי מזיק, כדי שיוכל להביא עזרה (שאת את זה כאמור הוא באמת עושה טוב). אחד הגארדים השומרים הטובים באירופה?! אני באמת מקווה שצחקת...
ובאשר ללב העניין - אין לי ספק שרביב לימונד, למשל, יכול לתרום יותר ממנו התקפית ביורוליג. מול מכבי, לה עד כמה שידוע לי יש רק שחקני יורוליג, הוא עושה המון נקודות כל משחק. גם מול קבוצות אחרות ביורוליג הוא יוכל לעשות את זה..אולי לא במספרים האלה, אבל בטוח שהרבה יותר טוב מאוחיון. לימונד גם שומר מצויין און דה בול (עושה המון פאוולים מפגרים, אמנם, אבל שומר אגרסיבי מאוד). חוץ מזה שאם אין רכז ישראלי טוב (נניח שלימונד ומקל לא קיימים או שאתה לא מסכים שהם מספיק טובים),אז לא חייבים רכז ישראלי!!! בוא נאייש עמדות אחרות עם ישראלים, גארדים כמו דגן יבזורי או שון דאוסון, רוברט רוטבארט וכו יכולים להיות יופי של ישראלים בעמדות אחרות במגרש ולתרום משמעותית הרבה יותר ממנו.
אני לא חושב שיוגב אוחיון הוא פחון. אמרתי - הוא שחקן ליגה טוב, בתור שחקן מחליף במכבי ל-10 דקות ביורוליג ו- 20 15 דקות בליגה הוא בסדר גמור, אבל כששחקן בלי יכולות התקפיות בכלל ועם יכולות הגנתיות מוגבלות הוא הרכז המוביל שלך זו בעיה.