פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
13 ינואר 2016, 00:05
חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:אפילו אני לא מקבלת משקפיים חינם.... (אבל כן במחירי עלות

)
שזה כמה?
רציני חני, כמה צריך (לא יכול, צריך) לצאת זוג משקפיים כששתי העדשות בערך 5.5-6
למה את מתכוונת צריך??
אל תשכחי שבעל חנות צריך גם להרוויח ויש לו מלא חשבונות לשלם (כולל משכורות לאופטומטריסטים המוכשרים שלו...

)
לא חושבת שיש ספק שרשתות גדולות לוקחות הרבה יותר ממה שצריך כי יש רווח ויש רווח גדול
לא רק במשקפיים, בכל דבר בערך
אני גם לא מאמינה לכל ה''מבצעים'' שלהם, בסוף המחיר יוצא פחות או יותר אותו דבר
עריכה:
נראה לי הכי זול זה קרולינה למקה שאתה מביא להם מרשם והם מכינים משקפיים באיזה 200 שקל
13 ינואר 2016, 00:12
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:אפילו אני לא מקבלת משקפיים חינם.... (אבל כן במחירי עלות

)
שזה כמה?
רציני חני, כמה צריך (לא יכול, צריך) לצאת זוג משקפיים כששתי העדשות בערך 5.5-6
למה את מתכוונת צריך??
אל תשכחי שבעל חנות צריך גם להרוויח ויש לו מלא חשבונות לשלם (כולל משכורות לאופטומטריסטים המוכשרים שלו...

)
לא חושבת שיש ספק שרשתות גדולות לוקחות הרבה יותר ממה שצריך כי יש רווח ויש רווח גדול
לא רק במשקפיים, בכל דבר בערך
אני גם לא מאמינה לכל ה''מבצעים'' שלהם, בסוף המחיר יוצא פחות או יותר אותו דבר
הרשתות הגדולות יכולות למכור יותר בזול כי העלויות שלהם זולות יותר כשהם קונים מוצרים בסיטונאות. כשאתה מזמין 1000 מסגרות או רק 20 מן הסתם הספק ייתן לך מחיר שונה פר מסגרת.
בנוסף הרשתות חוסכות הרבה בעלויות על אנשי המקצוע (כלומר האופטומטריסטים), חלקם מעסיקים סטודנטים או כאלה ללא רישיון וחלקם אינם יכולים להיקרא אפילו אופטיקה כשהם מעסיקים רק מוכרים, חברה אחרי צבא, שלא למדו יום אחד בחייהם את המקצוע (כן, אני מדברת על הרשת של דוגמנית הריונית מסוימת...)
בכל מקרה, זה לא קל לחנויות הפרטיות לשרוד מול הרשתות הגדולות.
13 ינואר 2016, 00:20
האמת שאנחנו די מרוצים מקרולינה למקה...
אשתי היתה רגילה לקנות משקפיים פעם בנגיד שנה... כל קניה כזאת היתה מסתכמת באלף ש"ח לפחות (בדר"כ יותר).
עכשיו היא יכולה להתחדש פעם בחצי שנה, ולא להרגיש שחיטה, כי היא משלמת על זוג משקפיים 250 ש"ח כולל עדשות.
אני מבין לגמרי את הבעייתיות של זה כלפי החנויות המקצועיות יותר, אבל כשבוחנים את זה אל מול ההוצאה הכספית, אז באמת שזה יוצא כדאי.
13 ינואר 2016, 00:26
jol9 כתב:האמת שאנחנו די מרוצים מקרולינה למקה...
אשתי היתה רגילה לקנות משקפיים פעם בנגיד שנה... כל קניה כזאת היתה מסתכמת באלף ש"ח לפחות (בדר"כ יותר).
עכשיו היא יכולה להתחדש פעם בחצי שנה, ולא להרגיש שחיטה, כי היא משלמת על זוג משקפיים 250 ש"ח כולל עדשות.
אני מבין לגמרי את הבעייתיות של זה כלפי החנויות המקצועיות יותר, אבל כשבוחנים את זה אל מול ההוצאה הכספית, אז באמת שזה יוצא כדאי.
כן, בסופו של יום אני יכולה לבחור להשאיר לעצמי את הפרנסה שלי או לפרנס מישהו אחר
נערך לאחרונה על ידי
Holiday_Armadillo בתאריך 13 ינואר 2016, 00:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
13 ינואר 2016, 00:31
אני חייב להגיד שבר רפאלי יודעת מצויין לבחור את מי לפרסם.
היא בחיים לא תפרסם את פדאני או איזה גוצ'י או משהו בסגנון.
היא בוחרת בקפידה לפרסם דברים עממיים כמו קרולינה למקה, הודיס ואורבניקה (ואני מאמין שהיא גם שותפה לפחות בחלק מהעסקים).
ד"א, זה תמיד היה לי מוזר שבארץ לא היו חנויות בגדים מהסוג שיש בחו"ל, שיש שם מבחר ענק, כמה קומות, מוצרים
במבצע וכאלה. לאחרונה דווקא באמת ראיתי יותר חנויות מהסוג הזה. זה גם משהו שבא לענות על צורך יוקר המחייה...
13 ינואר 2016, 00:39
וכשאתם צריכים בדיקה זה לא עולה כסף??
בעיניי הרשת הזו מוזילה את כל התחום והופכת את המשקפיים לסתם מוצר כמו בגד או נעל ולא לאביזר בריאותי.
זה בערך כמו שישימו באמצע קניונים דוכנים שמוכרים תרופות עם מוכרים שלא למדו רוקחות יום אחד בחייהם, האם הייתם מביאים להם מרשמים מרופא רק כי הם מוכרים בזול יותר מהפארמים שאשכרה צריכים לשלם משכורות לרוקחים עם תעודות??
אין לי בעיה שימכרו משקפי שמש, אבל כשזה מגיע שמשקפי ראייה, הייתי שמחה אם המדינה היתה מגינה על האזרחים ואנשי המקצוע והיתה אוסרת בחוק לאנשים ללא רישיון למכור מוצרים שאינם מוסמכים לכך.
13 ינואר 2016, 00:44
חנו'ש כתב:וכשאתם צריכים בדיקה זה לא עולה כסף??
בעיניי הרשת הזו מוזילה את כל התחום והופכת את המשקפיים לסתם מוצר כמו בגד או נעל ולא לאביזר בריאותי.
זה בערך כמו שישימו באמצע קניונים דוכנים שמוכרים תרופות עם מוכרים שלא למדו רוקחות יום אחד בחייהם, האם הייתם מביאים להם מרשמים מרופא רק כי הם מוכרים בזול יותר מהפארמים שאשכרה צריכים לשלם משכורות לרוקחים עם תעודות??
אין לי בעיה שימכרו משקפי שמש, אבל כשזה מגיע שמשקפי ראייה, הייתי שמחה אם המדינה היתה מגינה על האזרחים ואנשי המקצוע והיתה אוסרת בחוק לאנשים ללא רישיון למכור מוצרים שאינם מוסמכים לכך.
בדיקה נפרדת דרך קופת חולים עולה בין 20 ל-50 שקל
זה עדיין לא מביא את המשקפיים ל-800-1000 שקל שיוצא במקומות אחרים
13 ינואר 2016, 00:47
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:וכשאתם צריכים בדיקה זה לא עולה כסף??
זה כי את משלמת לקופות החולים מלכתחילה
ואצלינו לפחות אפשר למצוא משקפיים בהרבה יותר זול (חוץ מיוני שהוא זקן וצריך מולטיפוקל

)
13 ינואר 2016, 00:50
חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:וכשאתם צריכים בדיקה זה לא עולה כסף??
זה כי את משלמת לקופות החולים מלכתחילה
ואצלינו לפחות אפשר למצוא משקפיים בהרבה יותר זול (חוץ מיוני שהוא זקן וצריך מולטיפוקל

)
כן אבל הם גם שם אם אני צריכה עוד דברים חוץ מבדיקת עיניים

(למרות שגם הם גנבים)
אלא אם כן יש לכם משקפיים ב-250 אז אולי זה יותר זול אבל זה לא הכי זול
אני מבינה לגמרי את מה שאת אומרת ואני מבינה למה את כועסת (זאת המילה?) על כל העניין אבל אני חושבת שבסופו של דבר אנשים עם משקפיים צריכים לדעת שיש להם את האפשרות לשלם מחיר סביר כשהם צריכים זוג, ולא מינימום 600 שקל
הרי לא בחרנו ראייה חרא, זה לא כמו אלה שבוחרים לעשן ואז מתלוננים כשמעלים את המחיר של הסיגריות, לנו אין ברירה אלא להשתמש במשקפיים
13 ינואר 2016, 00:58
נכון, אני מסכימה שזה באסה וצריך לעשות סקר שוק והכל, אבל חשוב לזכור שבמשקפיים, המחיר לא יכול להיות מהות הכל ובנאדם צריך להתייחס גם למקצועיות כי זה לא בגד, זה אביזר בריאותי.
ותאמיני לי שיש לי מספיק סיפורי זוועה לספר על הרשת הזו (רק אתמול היתה לנו לקוחה שעשתה שם משקפיים והעדשות ממש לא היו באותה גובה ועם מרחק אישונים שאפילו לא קשור למה שהיא צריכה. מעניין מי שם בכלל יודע למדוד מרחק אישונים...). אם לא אכפת לכם מהעיניים שלכם, אז סבבה, תתייחסו רק למחיר, אני לא מסוגלת לראות את זה בצורה הזו.
ושוב, אפשר גם למצוא מספיק חנויות שמוכרות בפחות מ-600 ש"ח ויש להם אנשים מקצועיים עם רישיון. זה לא משהו שצריך להתפשר עליו (אפילו הלפרין עדיף, בתנאי כמובן שזה סניף עם אופטומטריסט מוסמך שגם נמצא בחנות)
13 ינואר 2016, 01:05
חנו'ש כתב:נכון, אני מסכימה שזה באסה וצריך לעשות סקר שוק והכל, אבל חשוב לזכור שבמשקפיים, המחיר לא יכול להיות מהות הכל ובנאדם צריך להתייחס גם למקצועיות כי זה לא בגד, זה אביזר בריאותי.
ותאמיני לי שיש לי מספיק סיפורי זוועה לספר על הרשת הזו (רק אתמול היתה לנו לקוחה שעשתה שם משקפיים והעדשות ממש לא היו באותה גובה ועם מרחק אישונים שאפילו לא קשור למה שהיא צריכה. מעניין מי שם בכלל יודע למדוד מרחק אישונים...). אם לא אכפת לכם מהעיניים שלכם, אז סבבה, תתייחסו רק למחיר, אני לא מסוגלת לראות את זה בצורה הזו.
ושוב, אפשר גם למצוא מספיק חנויות שמוכרות בפחות מ-600 ש"ח ויש להם אנשים מקצועיים עם רישיון. זה לא משהו שצריך להתפשר עליו (אפילו הלפרין עדיף, בתנאי כמובן שזה סניף עם אופטומטריסט מוסמך שגם נמצא בחנות)
לא ידוע לי שקרולינה למקה עושים בדיקה
אין להם אנשים שעושים בדיקה שם ובגלל זה הם יכולים לתת מחירים זולים, את מביאה להם את המרשם וכל מה שהם עושים זה להכין את המשקפיים
אחותי קונה שם את כל המשקפיים שלה (וגם של אחיינית שלי) והם מאוד מרוצים מהם, חוץ מזה שפעם אחת זה טיפה לחץ על האף והם סידרו את זה בחינם
אני חושבת שזה פשרה טובה בין להוציא סכום גדול על משקפיים ובין לקנות משקפיים מוכנים בסופר-פארם או משהו
14 ינואר 2016, 01:57
לפני איזה חצי שנה הלכתי לשני ראיונות עבודה של מקומות כמעט זהים במטרה להחליף סביבת עבודה, אחד אני השגתי ואת השני מישהי שאני מכירה סידרה לי כי היא חשבה שאני נורא מתאימה
התקבלתי לעבודה שאני השגתי ולא שמעתי כלום מהשנייה
היום התברר לי דרך אותה אחת שאת השני לא קיבלתי כי זה שעשיתי מולו את הראיון ''התחרפן'' מזה שדיברתי עברית נכונה, הוא חשב שזה מתנשא
זה בן אדם שעומד בראש חברה רצינית? הוא רוצה שיבואו אליו רק כאלה שאומרים לו שהם אכלו שתי תפוחים וקראו שלוש ספרים? מה זה השטויות האלה?
14 ינואר 2016, 02:06
את מאמינה לזה?
זה נשמע קצת כמו "אתה אובר קוואלפייד למשרה הזאת"
14 ינואר 2016, 02:12
MTA2311 כתב:את מאמינה לזה?
זה נשמע קצת כמו "אתה אובר קוואלפייד למשרה הזאת"
אני מאמינה לזה כי זה מגיע ממנה, אל תעשה ממני אהבלה, קיבלתי מספיק ''לא'' בחיים שלי ממקומות עבודה בשביל לדעת מתי אומרים לי את האמת
גם היא בהתחלה חשבה שהדיבור שלי מתנשא והיא.....אין פה את הסימן הזה של האצבעות שמראה כמה אנשים קרובים, אבל היא *ככה* עם הבוס שלה, הם אותו דבר
הוא אמר לה גם שזה נראה לה נורא מוזר שאנחנו בכלל התחברנו כי..טוב, ברור למה הוא חשב את זה
טפו טפו טפו יש לי ביטחון ביכולות שלי מפה ועד להודעה חדשה, לא הגעתי למשרה שלי עכשיו בטעות או דרך פרוטקציות
הפסד שלו, פשוט חשבתי שהסיבה ממש מטומטמת
אפרופו דחייה מעבודה, פעם, לפני המון שנים, איכשהו ניצלתי ולא קיבלו אותי לעבודה בתמיכה הטכנית של 012, זה באמת היה רגע שפל בשבילי (מניחה שבשביל כל אחד) כי את מי לא לוקחים לתמיכה טכנית? זה ה-בית זונות של מקומות העבודה
14 ינואר 2016, 02:30
Holiday_Armadillo כתב:לפני איזה חצי שנה הלכתי לשני ראיונות עבודה של מקומות כמעט זהים במטרה להחליף סביבת עבודה, אחד אני השגתי ואת השני מישהי שאני מכירה סידרה לי כי היא חשבה שאני נורא מתאימה
היום התברר לי דרך אותה אחת שאת השני לא קיבלתי כי זה שעשיתי מולו את הראיון ''התחרפן'' מזה שדיברתי עברית נכונה, הוא חשב שזה מתנשא
זה בן אדם שעומד בראש חברה רצינית? הוא רוצה שיבואו אליו רק כאלה שאומרים לו שהם אכלו שתי תפוחים וקראו שלוש ספרים? מה זה השטויות האלה?
לא יודע מי הטמבל שפסל אותך על זה, אין לי ספק שאת תותחית ושההפסד כולו שלו
במה את עובדת עכשיו אם אפשר לשאול?
14 ינואר 2016, 02:37
rc4991 כתב:Holiday_Armadillo כתב:לפני איזה חצי שנה הלכתי לשני ראיונות עבודה של מקומות כמעט זהים במטרה להחליף סביבת עבודה, אחד אני השגתי ואת השני מישהי שאני מכירה סידרה לי כי היא חשבה שאני נורא מתאימה
לא יודע מי הטמבל שפסל אותך על זה, אין לי ספק שאת תותחית ושההפסד כולו שלו
במה את עובדת עכשיו אם אפשר לשאול?
עבודה ממש ממש משעממת בחברת נדל''ן (לא סוכנת חס וחלילה) אבל זה של דירות יוקרה אז...שווה את הכסף
יש לי נטייה מאז שהייתי צעירה לקבל עבודות שמשלמות טוב ואז להפסיק אחרי שהרווחתי מספיק כסף ולקחת איזה שנה ומשהו חופש, אני בת 25 כבר ואני ממש מקווה שנגמלתי מההרגל (הילדותי) הזה כי בשלב מסויים ייעצר לי המזל (אין לי תואר או משהו, את כולן השגתי בגלל ששכנעתי את הבוסים שלי לתת לי הזדמנות)
14 ינואר 2016, 07:32
אז מכבי היו מגעילים, טוטנהאם הפסידו, נשארתי ערה לראות את גולדן סטייט מפסידים ומישהו שהוא לא אני זכה במיליארד וחצי דולר
יש למישהו עוד משהו להוסיף לרשימה אם אני כבר מכינה חבל? כי אני יכולה להכין יותר מאחד אם צריך
14 ינואר 2016, 12:17
Holiday_Armadillo כתב:אז מכבי היו מגעילים, טוטנהאם הפסידו, נשארתי ערה לראות את גולדן סטייט מפסידים ומישהו שהוא לא אני זכה במיליארד וחצי דולר
יש למישהו עוד משהו להוסיף לרשימה אם אני כבר מכינה חבל? כי אני יכולה להכין יותר מאחד אם צריך
תמתיני עם החבל עד לסיום הטרילוגיה!!
14 ינואר 2016, 13:59
אני רוצה לומר משו שאני מקווה שלא יתפסו אותו בצורה קשה מדי...
יש לי תחושה בזמן האחרון שנשלפה פה הניצרה של המילים הגסות והבוטות בפורום...לדעתי אפשר לנסות לשמור על שפה נקיה רוב הזמן...
ביטויים כמו "שרמו**" "זו**" "בית- זו**" "כו*-***" ועוד... נאמרים הרבה מאד לאחרונה הרבה יותר משנים קודמות(גילוי נאות- אני קורא פה כבר כמה שנים)
אם אפשר ברשותכם להוריד את הכמות זה יהיה נחמד- תודה!
14 ינואר 2016, 14:03
אני כותב ככה כבר שנים זה אור וליאב שהתדרדרו...