פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ארז אדלשטיין סיכם לשנתיים כמאמן מכבי ת"א

09 יוני 2016, 02:22

אני מסכים שצריך להיות איזה גבול במועדון וכאוהדים מבחינת זה שמי שאנטי כלפיך כמועדון ובז לך ,גם שחקנים אז שילכו לחפש ,זה מחלחל.
עדין ספציפית לגבי אדלשטין ,הוא הרגיש באותה תקופה כסמל של משו ודיבר שטויות ,הוא לא הראשון או האחרון שיעשה את זה ,הרב שחקנים ומאמנים לפניו דיברו ופלטו שטויות ובסוף היתחרטו.
זה לא מה שימנע ממנו ,הוא איש של עבודה ,איש אם ידע ,חובת ההוכחה עליו .
צפריר זה מה שאמרתי 800 900 ,לגבי טרנקרירי ולגבי ברצאוצקאס ,לגבי טרנקירי אני חושב שקצת פחות באיזור ה600,אבל זה לא משנה.
אני מאוד היתי רוצה לראות את בראוצסקאס אבל אני חושב שההיתלהבות ממנו מוגזמת ,הוא יכול מאוד להיות מקרה גודס או טבק ,אין פה שום הבטחה איתו .
ברור שבמצבנו אין יותר מקום להימורים או נפילות ,אבל אם היו מביאים את קולה גם הימור טרנקרירי גם הימור אם כל האהבה כלפיו וכלפי מה שעושה ,וככה כלפי הרבה מאמנים ,תמיד יש הימורים בכל דבר ,אני לא חושב שארז זה כזה הימור מסוכן.
לליגה בטוח שהוא יעשה את העבודה ובתקווה גדולה יחזיר את הרוח ואת האליפות ,לגבי אירופה בואו נראה ,בסופו של דבר הרבה מזה זה סגל שחקנים.
אני לא אהבתי את הגישה והדרך שבאה הפסדנו באליפות אירופה כבר מהבית ,זה ממש הוריד לי בזמנו מארז.
שהוא בא נגד צרפת וויתר מראש ,ואיך שנראנו נגד איטליה וגם ההסברים אחרי שעשינו את שלנו ושיש הבדלי רמות וכל זה ,זה לא מתאים לי ,זה מתאים לבחורים האומללים מהכדורגל העלוב שלנו.
אני מקווה גם שארז לא רק טוב בלהיות אנדרדוג ולבוא מהלמטה מהחלש.
כי מכבי היא לא אנדרדוג ולא חלשה ,מכבי גם למי שקשה לשמוע את זה אחד המועדונים החזקים והבולטים באירופה ,לחיזוק גם האוזמן אמר את זה היום .
לגבי ארז הוא יצטרך לדעת לאמן בצורה הזו ,שאתה פיבוריט ,שיש לחץ ואחריות ,שיש חובה לנצח ,שאתה לא בא ואם הפסדת לא קרה כלום ,להיפך ההפסד הוא לא אופציה .
אני לא רוצה לחזור לתקופת גודס שהסביר לנו בלי בושה בשידור ישיר ובמסיבות עיתונאים למה אנחנו צריכים ולמה אנחנו מפסידים לצסקא ולריאל , והכין אותנו מראש להפסדים ושהם חזקות מאיתנו ושאין מה לעשות , אלה דברים שבחים לא יצאו ממכבי ולא נשמעו ,תמיד מכבי בכל מקום היתה באה לנצח וחיפשה לנצח ,זה דברים שבחים בחים 40 שנה לא שמעתי במכבי כאלה דברים ,אני הרגשתי מושפל ,הרגשתי אומללות ,ממועדון שגם ריאל וצסקא מסתכלות עלינו בכבוד וביראה ,ואתה הופך אותנו לאפס.
ההנהלה שלנו בחים לא דיברה ככה על הפסד ,או על לותר מראש ,זה דבר שגם הם כאילו מקבלים ,הפסדים לגדולות ,גודס וההנהלה גם קיבלו בהבנה וכדבר שקורה תבוסות בבית ובליגה ובדרבי ולירושלים כדבר שבשגרה ,אלה דברים שלא קרו בחים ,התבוסות ב3 שנים האחרונות שזלגו גם לדיויד ,איזה תבוסה נגד טאו ונגד צסקא וקיבלנו בהכנעה ובהבנה זה בושה ,משם הכל מתחיל ומהדברים האלה ,מקבלת הפסד זה דברים שמחלחלים למטה ,ובסוף פוגעים ,ברגע שמשתחרר קצת הכל משתחרר ,אין דרך לעצור .
ברגע שמועדון מאבד את היחוד שלו ואת הגאוה ואת הדבר שהביא אותו למה שהביא אותו ,שכל שחקן יריב ידע שכל קבוצה או מאמן מבחוץ ידעו ,שהפסד במכבי לא מקובל שאין כזה דבר הפסד צודק או יריבה שמותר לוותר ,שם התחילה הבעיה .
קבוצות בליגה שנראות כמו ליגה למקומות עבודה נותנות לנו בראש ,שחקנים בלי נשמה מבזים אותנו ואנחנו שותקים ,מפסידים לירושלים ולהפועל ולחיפה ,אנחנו האוהדים אפסים לא פחות בגלל שגם לנו זה עבר ככה ,איפה בסרביה או ביוון יש הרתעה לשחקנים מהאוהדים יש כבוד ,הם ישרפו תמועדון ירדו לחדרי הלבשה יחכו באימון ולא יבלבלו בביצים ,אצלנו זה נהיה יותר מידי טוב.
מתי הקהל שלנו זה הקהל הטוב האמיתי המעודד ,בפינלפורים ,שם אז זה הקהל העוצמתי החזק המאים שנותן תדחיפה תעוצמה.
מתי קרה שהפסדנו כל כך הרבה לירושלים ולתל אביב ,פעם זה היה קורה פעם ב3 4 5 שנים היו חגיגות היום זה דבר שבשגרה ,שלא לדבר שמתי פעם הפסדנו כל כך הרבה משחקים בבית ליריבות מחול ומהארץ ,פעם הינו סוגרים שנתים ושלןש בלי הפסדי בית ,היום הבית נהיה משתנה,נהיה בושה משתינים עלינו ואנחנו כלום כלום אני בהלם לפעמים מה אנחנו רוצים אם אנחנו לא מזיזים ולא נוקפים אצבע ,מישו קבע שרק ארגוני האוהדים הם הקול שלנו?,מה איתנו ?,אנחנו לקישוט ,אמרתי ואמשיך להגיד ,אני אבוא אם כל אחד שירצה לעשות מחאה ולצעוק להנהלה או אפילו לדבר איתם ולנסות בשיחה סגורה.
אפילו שזה לא מטרת העץ זה יצא לי מהלב.

09 יוני 2016, 02:41

yehooda כתב:גם פיני לא היה שרוף על מכבי. שנים על גבי שנים היה מראשי המתנגדים לשליטה הבלעדית של מכבי בליגה ובכל זאת הוחתם והתברר כבחירה נכונה. מה שמטריד אותי בארז שהוא לא באמת התנסה כמאמן ברמות הגבוהות. מלבד היותו עוזר מאמן של פיני באולימפיאקוס הוא לא חווה מועדון לחוץ כמו מכבי ולא חווה שחקנים ברמות גבוהות. לדעת כדורסל זה לא הכל צריך לדעת להתגבר על מכשולים שונים ברמה הבין אישית וברמת ההתמודדות עם הנהלה והמדיה. אני הייתי דואג לצרף אליו את דן שמיר או את שרון דרוקר כעוזר מאמן. אלו אנשים שחוו חוויה אחת או שניים במועדונים אירופיים ונקשרו למכבי בשנים עברו בתפקיד הזה.

אין מה להשוות בין פיני לארז. המקרה שלהם בכלל לא דומה.

פיני לקח ממכבי אליפות אחרי 40 שנה, הביא גביע ראשון לירושלים. הכדורסל של פיני היה מהפכני לאותה התקופה. הסנטר שלו היה זורק שלשות, והגארדים היו עושים פוסט-אפ. לכן גרשון היה שווה הימור. מה גם שמכבי של אותם השנים הייתה קבוצת דרג ב' באירופה, קבוצה עם עבר גדול והווה בעיתי, קבוצה שלא זכתה ביורוליג 20 שנה, ככה שלא היה למכבי מה להפסיד... מה גם שפיני גדל במכבי, למרות שלא יצא ממנו שחקן של ממש.

ומי זה אדלשטיין? לא זכה בשום תואר בישראל לאורך כל הקריירה. מאמן בלי חזון, שמשחק כדורסל בסגנון שכבר עבר זמנו, גם אם התרגילים שלו מתוחכמים. כל הבק-דורים האלה שחנונים לבנים, חכמים אבל לא אתלטיים, היו משחקים במכללת פרינסטון לפני 30 שנה כשעוד לא הייתה קשת ה 3. איזו בשורה הוא יביא למכבי? למה שמכבי בכלל תהמר עליו?

הכדורסל המודרני מבוסס הרבה על הקליעה משלוש. אפילו ב NBA כבר הבינו שהשלשות זה נשק קטלני, ולא חייבים לשחק פנימה כל הזמן. בארה"ב עושים המון אנאליזה וסטטיסטיקות על כל דבר, כי NBA זה עסק של מיליארדים. הם לא לקחו בקלות דעת את ההפסדים של נבחרת ארה"ב לנבחרות אירופיות בעשור הקודם. הם ראו שקבוצה שקולעת טוב לשלוש לא חייבת מפלצת בצבע, ככה שביום טוב האירופים יכולים לנצח אותם גם אם לאירופים אין שום סנטר שיכול לעשות משהו נגד הסנטרים של ארה"ב (כמו שליטא של שאראס פעם הרגה אותם). הם בדקו וראו, שקשת השלוש זה מרחק קבוע, שהשחקנים יכולים להתאמן עליו יומיום כמו על זריקות עונשין, ולכן זה נשק שאפשר לבנות עליו בקביעות... והם שינו את הסגנון! לפני עשור היית יכול לשמור על נבחרת ארה"ב שמירה איזורית, ולא פעם היא הייתה נתקעת, כי היא לא הסתמכה על קליעה מבחוץ. היום אם תעשה את זה, תקבל גשם של שלשות. לא במקרה האלופה המכהנת של ה NBA היא קבוצת השלשות הכי קטלנית בעולם.

למה אני מדבר על זה? כי אדלשטיין שונא זריקות לשלוש. הוא רק רוצה לשחק פנימה. כפי שציינתי, הוא עדיין חי בכדורסל של פעם. זה לא מיקרי, שתחת הדרכתו נבחרת ישראל הייתה במקום האחרון בנסיונות לשלוש באליפות האחרונה. מקום אחרון! וזה למרות שלא היה לנו אף סנטר נורמאלי... וגם כשהוא מפרשן משחקים בערוץ הספורט, הוא מתעצבן על כל שחקן שזורק שלשה ודואג לציין את זה.

09 יוני 2016, 03:37

לדעתי עניין השלושות הוא לא טיעון מספיק חזק פליקס. אני דווקא מסכים עם פילוסופיה שבכללותה אומרת לשחק פנימה, כמובן שיש מצבים שיש לשנות ולקלוע מבחוץ אבל קבוצות שמתבססות על קליעה מבחוץ הן לא קבוצות יציבות אלא אם יש לך את סטף קרי ותומפסון בקבוצה. האם המאמנים הזרים שרצית הם מאמנים שמאמינים שלקלוע מבחוץ זו הדרך לנצח?

09 יוני 2016, 06:03

הקבוצות של ארז תמיד ממצות יותר מהפוטנציאל שלהם. מצד שני, זה קורה רק כשהוא זה שבונה את הקבוצ המההתחלה לסוף.
איך שלא הופכים את זה, במצב של מכבי, ארז שווה נסיון.

09 יוני 2016, 07:18

הקבוצה של גודס נבנתה על המודל הזה של קליעות משלוש, כולנו ראינו איך זה נגמר.

09 יוני 2016, 08:03

במכבי תל אביב מקווים להודיע על החתמת אדלשטיין תוך 48 שעות
אחרי שהגיעו לסיכום מול המאמן, הצהובים ינסו להפוך את הנושא לרשמי במהרה. ליאור ליובין ודן שמיר מועמדים לתפקיד עוזר המאמן
http://sports.walla.co.il/item/2968930

09 יוני 2016, 09:08

שנים לא שמעתי מליובין. שמיר עדיף עליו, אבל לדעתי הוא יסרב. רייס זה חלום, אבל בשביל זה צריך לשלם, והרבה, ובל נשכח שהוא תחת חוזה. גאודלוק זה מלכודת דבש, קלעי נפלא, אבל בזה זה מסתיים, זה אומר בלי גארד יוצר, ושוב נסתך על מקל, אוחיון ותקליטן טיפש. לא רעיון טוב. אם מכבי רוצה להיות חזק בתמונה, היא חייבת את רייס או דילייני. אחרת חבל על הזמן ועל הכאבי לב של האוהדים עונה שלמה נוספת.

09 יוני 2016, 09:37

לפני שחושבים עונה הבאה על היורוליג , צריך להבין מה זה מכבי תל אביב של העידן הנוכחי.
מכבי היום היא קבוצת יורוליג קטנה גם מבחינת תקציב וגם מבחינת פוטנציאל. אני חושב שאחרי שנתיים רצוף של איבוד אליפות לירושלים אפשר כבר להבין שזה לא יד המקרה אלא שמכבי נחלשה משמעותית מכל הבחינות (ניהולית שמקצועית ) ובצד השני ירושלים התחזקה מכל הבחינות (ניהולית שמקצועית) . צריך לשנות פאזה ולהבין שהמצב היום (כשלמכבי חוזה ארוך ביורוליג) המלחמה על האליפות בארץ היא על הכבוד והיוקרה שבסופו של דבר משפיע גם על העניין הכלכלי שמשפיע על איכות הסגל והתוצאות ביורוליג.
אי אפשר יותר לזלזל בליגה וחייבים להתרכז בלהחזיר את ההגמוניה בארץ.
מבחינתי ארז הוא האדם המתאים לעשות את זה .
בכלל בעונה הבאה אני לא חושב שצריך לבחון את הקבוצה במה היא תשיג ביורוליג , אני חושב שלדרוש מהקבוצה כמו שהיא ניראת בשנתיים האחרונות להעפיל בשיטה החדש לפיינלפור זה פשוט בדיחה.
מכבי צריכה כמטרה ראשונית ביורוליג להציב את העפלה לטופ 8 כהישג יפה כשמעבר (העפלה לטופ 8 עם ביתיות) זה כבר הישג גדול. כישלון ביורוליג זה מצב שאנחנו אפילו לא ניהיה במצב שאנחנו נלחמים על העפלה לטופ 8 (כלומר רחוקים ממקום 8). והמטרה הגדולה יותר עונה הבאה זו הליגה בארץ שהיום כבר מבינים שגם כדי להצליח פה צריך להשקיע כסף ולהתכונן ברצינות . נגמרו הימים שמכבי לוקחת אליפות פה עם חצי סגל ובהילוך ראשון.

09 יוני 2016, 10:07

er79 כתב:שנים לא שמעתי מליובין. שמיר עדיף עליו, אבל לדעתי הוא יסרב. רייס זה חלום, אבל בשביל זה צריך לשלם, והרבה, ובל נשכח שהוא תחת חוזה. גאודלוק זה מלכודת דבש, קלעי נפלא, אבל בזה זה מסתיים, זה אומר בלי גארד יוצר, ושוב נסתך על מקל, אוחיון ותקליטן טיפש. לא רעיון טוב. אם מכבי רוצה להיות חזק בתמונה, היא חייבת את רייס או דילייני. אחרת חבל על הזמן ועל הכאבי לב של האוהדים עונה שלמה נוספת.

מכבי צריכה גם קלעי וגם רכז. דילייני הוא קלעי נפלא, אבל זה שחקן שחייב את הכדור אצלו כל הזמן. אני מעדיף רכז על קלעי, אבל רק אם מכבי תשתמש ביבזורי גם ביורוליג, מה שלא יקרה, משום שארז בדעה שפיזית הוא לא מתאים ליורוליג.
בכל מקרה אני לא מאמין שמכבי תחתים רכז בלבל הזה, וגם אם כן, זה יהיה על חשבון קו קדמי דליל במיוחד.

כעוזר מאמן רמי הדר זה הרעיון הכי טוב לדעתי.

09 יוני 2016, 11:35

roy1000 כתב:הקבוצות של ארז תמיד ממצות יותר מהפוטנציאל שלהם. מצד שני, זה קורה רק כשהוא זה שבונה את הקבוצ המההתחלה לסוף.

איך שלא הופכים את זה ארז שווה נסיון?
אשמח לקבל הסבר.

09 יוני 2016, 11:58

אני בעד דן שמיר.
הוא פרפקט פיט לעמדת העוזר- מנוסה, שקול, חכם. בדיוק האדם שאתה רוצה ליד טמפרמנט כמו של ארז.

Re: ארז אדלשטיין סיכם לשנתיים כמאמן מכבי ת

09 יוני 2016, 12:20

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:הקבוצות של ארז תמיד ממצות יותר מהפוטנציאל שלהם. מצד שני, זה קורה רק כשהוא זה שבונה את הקבוצ המההתחלה לסוף.

איך שלא הופכים את זה ארז שווה נסיון?
אשמח לקבל הסבר.

המצב של מכבי הוא כזה שמאמנים בכירים כנראה לא מוכנים לבוא כי כבר הרכיבו את הרוב המוחלט של הסגל וכי מדובר בקבוצה שתהיה כנראה בתחתית היורוליג.
אז במצב כזה אם האופציות הן להביא עוד איזה טבק או ללכת על אדלשטיין, ככל הנראה ארז הוא האופציה הטובה ביותר.

09 יוני 2016, 12:35

רשמית הוא המאמן

09 יוני 2016, 12:40

my man כתב:רשמית הוא המאמן

אכן

http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=5425

מכבי FOX תל אביב שמחה וגאה להודיע כי מינתה את ארז אדלשטיין לתפקיד המאמן הראשי של הקבוצה.

אדלשטיין (54), "הג'ינג'י", מבכירי המאמנים בכדורסל הישראלי, הוא מאמן כדורסל מבריק המכהן כמאמנה הראשי של נבחרת ישראל החל מ-2014, וימשיך בתפקידו זה במקביל.

יו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי: " אנו גאים לצאת לדרך חדשה. אנו מפקידים את הקבוצה בידיים נאמנות ומקצועיות, ומשוכנעים שארז יוביל אותנו לשיאים שאנו רגילים אליהם".

09 יוני 2016, 12:46

חתם רשמית

Re: ארז אדלשטיין חתם לשנתיים כמאמן מכבי ת"א

09 יוני 2016, 12:47

ימשיך בנבחרת במקביל..

09 יוני 2016, 12:49

שמואל1 כתב:חתם רשמית

ולא פתחת ת'רד חדש??? :eek
אני בהלם. ...

Re: ארז אדלשטיין חתם לשנתיים כמאמן מכבי ת"א

09 יוני 2016, 12:50

MTA2311 כתב:ימשיך בנבחרת במקביל..

זה לא יכול להיות טוב לאף אחד..

שמעון: " ארז יהיה הסמכות המקצועית הבלעדית הוא וניקולה יודעים היטב את הסמכויות אחד של השני "
" אנחנו בדרך להחתמת 3 שחקנים "
" עוד אין כיוון לעוזר מאמן. ארז יחליט על מי יהיה העוזר"

Re: ארז אדלשטיין חתם לשנתיים כמאמן מכבי ת

09 יוני 2016, 12:50

my man כתב:
MTA2311 כתב:ימשיך בנבחרת במקביל..

זה לא יכול להיות טוב לאף אחד..

שמעון: " ארז יהיה הסמכות המקצועית הבלעדית הוא וניקולה יודעים היטב את הסמכויות אחד של השני "
" אנחנו בדרך להחתמת 3 שחקנים "
" עוד אין כיוון לעוזר מאמן. ארז יחליט על מי יהיה העוזר"

לא מאמין לשום מילה שלו.

חשוב לא פחות מזהות העוזר היא זהות מאמן הכושר.

Re: ארז אדלשטיין חתם לשנתיים כמאמן מכבי ת

09 יוני 2016, 12:51

האמת? כל כך לא מעניין אותי מי המאמן...
כל עוד אנשים כמו אבי אבן ודני פדרמן ממשיכים להיות דמויות מרכזיות בפן המקצועי של הקבוצה, אני לא רואה עתיד מזהיר למועדון הזה.

בהצלחה לארז, הוא צריך את זה.
פרסם תגובה