פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: רשמית: מכבי הודיעה על שתי קבוצות בעונה הבאה

09 אפריל 2018, 16:06

ShiriV כתב:
ספאנוליס כתב:מהלך טוב, העונה הרגילה כל כך חסרת חשיבות. מאמין שבפלייאוף מכבי תביא את הזרים מהיורוליג ובליגה עם חוקים טיפשיים כמו שלנו מכבי תצטרך לנצח 2 משחקים ולזכות באליפות

אבל זה לא יכול לעבוד ככה.. יהיו שתי קבוצות שונות עם שני צוותי אימון שונים, כל קבוצה תתאמן ותתחבר בדרך שלה, אי אפשר דווקא במשחקים הכי חשובים לשנות את סגל הזרים של קבוצת הליגה ולקוות לקחת ככה אליפות.. כרגע דיברו רק על האפשרות לשלב ישראלים טובים מקבוצת הליגה בקבוצת היורוליג במידה ויוכיחו את עצמם, לא נראה לי שדיברו על האופציה שאתה הזכרת..

למה אי אפשר? כי זה יהרוס את המרקם החברתי?
לא ישנו את הסגל רק בשביל הפלייאוף או הפיינל פור, אבל לבטח ירצו לצרף שחקן או שחקנים זרים בכירים יותר מהקבוצה השנייה, לקראת המועד האחרון לצירוף שחקנים (שלהבנתי - במנהלת מעוניינים כעת להקדים אותו, כדי שוב לסנדל את הצעדים של מכבי).

ציטוט של שמעון:
"אלו לא קבוצות שונות, אלא סגלים שונים. אני לא מתחייב שאותו סגל שיתחיל את העונה יסיים אותו. יכול להיות שיעברו שחקנים מסגל אחד לשני. אם יהיו ישראלים מצטיינים אולי הם יצטרפו לסגל של היורוליג".

09 אפריל 2018, 16:11

זהו, השאלה עכשיו היא מתי המנהלת תקדים את סוף חלון ההעברות ואיך זה ישפיע.

בכל מקרה, מדובר במכבי. גם אם נראה על הנייר שזה יעבוד בצורה מסויימת, אין ספק שכל מה שיוכל להשתבש בדרך ישתבש.

09 אפריל 2018, 16:14

הראיון עם ג'מצ'י פורסם כבר?
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 77009.html

09 אפריל 2018, 16:18

אחדשיודע כתב:
החלטת הבעלים היא לאמץ את האופציה הרביעית. משמע, מכבי תל אביב תקים שני סגלים במתכונת הבאה:
1. סגל ליורוליג, שייבנה על פי שיקולים מקצועיים בלבד.
2. סגל לליגת העל, כשהרעיון הוא לבנות הרכב של כ-12 שחקנים במבנה של 9 ישראלים + 3 זרים, פחות או יותר (שחקן לפה או לשם).

במתכונת הזאת אין שום צורך בחוקים ובהגבלות. בסגל בו יש רק 3 שחקנים זרים אין באמת צורך בחוק רוסי. גם אין צורך להודיע מראש ליריבות אילו זרים יישבו בצד כ-29 שעות לפני המשחק בלי אפשרות שינוי. בנוסף, ייתכן שניתן לבטל את חוק הצעירים כי מתוך סגל הכולל כתשעה ישראלים סביר להניח שיהיו לפחות מספיק צעירים בגילאים המתאימים. אם הקבוצות יחליטו להקטין את מספר הזרים, מכבי צפויה לתמוך.

פתרון שני הסגלים טומן בחובו לא מעט יתרונות נוספים. מכבי עומדת בהבנות עם הליגה המקומית ותקיים אותן ככתבן ולשונן, מכבדת את חוקי המנהלת עליהם החליטו נציגי הקבוצות, מפתחת את הכדורסלן הישראלי ובונה קבוצה שבזירה המקומית הישראלים הם החלק הארי שבה. השחקנים שיבלטו אף עשויים להשתלב בעתיד בסגל היורוליג. סגל השחקנים והמאמן יהיו שונים וכל הרכב יתאמן בצורה ממוקדת למסגרת שלו.

http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=6504

אגב, לגבי המודגש למעלה ("סגל ליורוליג, שייבנה על פי שיקולים מקצועיים בלבד")... אז שמעון צוטט אומר ל-103FM את הדברים הבאים:
"מכבי לא תשחק עם 11 זרים. לא נבנה סגל לאירופה בלי ישראלים, אין דבר כזה. אבל עיקר הדגש על ישראלים יהיה בסגל הישראלי. "

אז כבר אפשר להבין ש-"שיקולים מקצועיים בלבד" לא יהיו שם.

09 אפריל 2018, 16:19

IMG-20180409-WA0062.jpg
IMG-20180409-WA0062.jpg (34.01 KiB) נצפה 4980 פעמים

ראיון מעניין. מסכים אתו באלף אחוז לגבי זה שהשחקן הישראלי לא ראוי לדקות שמקבל ולגבי לנדסברג.
נערך לאחרונה על ידי er79 בתאריך 09 אפריל 2018, 16:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

09 אפריל 2018, 16:21

מיום ליום הרעיון הזה נשמע יותר מעניין
כי תכלס לראות ישראלים שמתפתחים בליגה יהיה יותר מעניין
ומכבי אולי יהיו עם יותר זרים באירופה ויוכלו להראות רמה יותר גבוהה

הבעיה היחידה מה תשלם לזר כמעט מיליון דולר על משחקים רק ביורוליג ? סביבות 30 וקצת

09 אפריל 2018, 16:35

על סמך מה הסקת שמכבי תשלם מיליון דולר?

09 אפריל 2018, 16:38

MTA2311 כתב:על סמך מה הסקת שמכבי תשלם מיליון דולר?

אמרתי קרוב ל
סביבות 700 או 800
לטיוס יש חוזה של 900 לצורך העניין ושנה הבאה הוא במכבי

אני בטוח במיליון אחוז ששנה הבאה במכבי יהיו זרים במחירים של 600-800 אלף דולר
פלוס מינוס כמו מה שיש כרגע

09 אפריל 2018, 16:42

מכבי מגייסים כל מי שקשור למועדון בשביל להגיד כמה קשה להם עם החוק הרוסי

איפה הייתם עד היום?

09 אפריל 2018, 16:43

חושב שזב בעיקר כי היורוליג השתנתה וכרגע יש הרבה יותר עומס על הקבוצה
החוק הרוסי זה סתם חרא בכל מקרה בלי שום קשר

09 אפריל 2018, 17:50

מצחיק שחצי מהראיון עם ג'מצ'י הם תוקפים את מכבי על כך שמכבי לא מקדמים ישראלים, וכמה השחקן הישראלי חשוב. ושנייה אחרי זה הם אומרים שקבוצה של תשעה ישראלים היא קבוצה בינונית

09 אפריל 2018, 18:07

אני מתאר לעצמי שטיוס ודיבה יהיו 2 הישראלים בסגל היורוליג.

אגב, אני לא רואה בעיה להחתים שחקנים במליון דולר ל30 משחקי יורוליג (או יותר בתקווה). עלות השחקנים נגזרת מההכנסות, ומהליגה אין למכבי באמת הכנסות...

09 אפריל 2018, 18:09

גם ישלמו פחות מס על הזרים
אפשר להביא זרים מעולים גם ב 150 אלף דולר

09 אפריל 2018, 18:11

אני מתאר לעצמי שטיוס ודיבה יהיו 2 הישראלים בסגל היורוליג.

אגב, אני לא רואה בעיה להחתים שחקנים במליון דולר ל30 משחקי יורוליג (או יותר בתקווה). עלות השחקנים נגזרת מההכנסות, ומהליגה אין למכבי באמת הכנסות...

09 אפריל 2018, 18:33

בהתחלה ממש הייתי נגד המהלך. אבל עכשיו בספורט 5 שמעתי את רוני בוסני מעלה טענה מאוד חשובה, שאני אישית לא לקחתי בחשבון, והוא - הגדלת היורוליג!

בעונה הקרובה היורוליג יגדל ל 18 קבוצות, ולפי התכנון בעוד שנתיים הוא אמור לגדול ל 20 קבוצות. מה שאומר, שכמות המשחקים ביורוליג תהיה גדולה, וסביר להניח, שלא תהיה בכלל אפשרות לשחק עם אותה הקבוצה בשתי הליגות.

רוני בוסני אומר, שהכל הולך לקראת זה, שבעוד כמה עונות כל קבוצות היורוליג יפרשו מהליגות המקומיות

09 אפריל 2018, 18:36

בוסאני איש חכם, אבל האמת שכבר העלנו את הנקודות האלו פה.

09 אפריל 2018, 18:39

אחדשיודע כתב:בוסאני איש חכם, אבל האמת שכבר העלנו את הנקודות האלו פה.

אם כבר דיברתם על זה, אז עםכם הסליחה. לא קראתי את הכל באשכול הזה.

09 אפריל 2018, 18:40

בוסאני אחד האנדר רייטדים בענף. גם מאמן טוב וגם לא מזיין את השכל.

09 אפריל 2018, 18:49

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:בוסאני איש חכם, אבל האמת שכבר העלנו את הנקודות האלו פה.

אם כבר דיברתם על זה, אז עםכם הסליחה. לא קראתי את הכל באשכול הזה.

פה הזכרתי את העניין של הרחבת היורוליג, אבל על האופציה שקבוצות היורוליג ינטשו את הליגות המקומיות בעקבות המעמסה - זה משהו שהעלנו עוד בדיונים על הסכסוך של היורוליג עם פיב"א. בפיב"א וביול"ב חוששים מאוד מהאפשרות הזאת (שתפגע כמובן במוניטין של הליגות המקומיות), וזאת אחת הסיבות העיקריות שהם מנסים להצר את צעדיו של ברתומיאו. מכבי פחות או יותר "התנדבו" לבדוק את הנתיב בשביל שאר הקבוצות.

09 אפריל 2018, 18:58

למי שתהה, עדיין מדובר בקהל הטיפש בעולם:

אני אוהד מכבי ת"א כדורסל, אני אוהד אותה בגלל מיקי, בגלל ארואסטי ובגלל קטש וגם קצת בגלל מגי ובארלו.... אני אוהד כדורסל ישראלי והוא חשוב לי , מה ההבדל בין לאהוד את "קבוצת היורוליג" של מכבי לבין לאהוד את נבחרת גרמניה או הולנד או איטליה ולא את נבחרת ישראל?? ההחלטה של הנהלת מכבי היא עוד אבן (גדולה) בחיסול סופי ומוחלט של הכדורסל בארץ, ההחלטה מראה יותר מכל דבר אחר שאין דרך והמטרה ,הצלחה ביורוליג, היא החשובה מכל אפילו (וזה כנראה מה שיהיה) עם כל 12 השחקנים יהיו זרים! הרי חברים אם כל השחקנים זרים מה יהיה ההבדל בין מכבי ת"א לאלבה ברלין? או אולימפיאקוס? מה רק כי זה השם מכבי ת"א, לא מעניין אתכם שמאחורי השם הזה בעצם לא מסתתר דבר שיש לו זיקה אמיתית לקבוצת כדורסל ישראלית - לדוגמא השחקן הישראלי..... שהבן שלכם יתחיל לשחק כדורסל והיתאמן ויקדיש את כל חייו לכדורסל איך תמריצו אותו? מה תגידו לו? "מצוין ילד אתה תתקבל מכבי ת"א של הישאלים.... לזרים אתה כנראה לא מתאים....." אותי זה מעציב!
פרסם תגובה