02 אוקטובר 2011, 21:45
Holiday_Armadillo כתב:לגבי זה באמת שאין לי מושג.
אבל עדיין לא הבנתי איך אפשר לראות בשכיר של מכבי שבמשך 15 שנה קיבל ממכבי סכום מסוים והקיץ מקבל ממנה הרבה פחות, כבזבוז של כסף?
גם אם זה יותר מעוזרי מאמנים שניים אחרים (ואת אשכרה ראית את החוזה של דריק ביחס לעוזרים קודמים?), אני די בטוחה שמדובר בסכום זניח ביותר בכדי להכניס אותו בכלל למשוואה.
דרק שארפ הלך,במקומו הגיע שחקן אחר באותה עלות? המשכורת של שארפ בתור שחקן נשארה+גידול בשכר של עוזרי המאמנים=יותר כסף יצא מהקופה..מת' פשוטה..
02 אוקטובר 2011, 21:46
קודי כתב:Holiday_Armadillo כתב:לגבי זה באמת שאין לי מושג.
אבל עדיין לא הבנתי איך אפשר לראות בשכיר של מכבי שבמשך 15 שנה קיבל ממכבי סכום מסוים והקיץ מקבל ממנה הרבה פחות, כבזבוז של כסף?
גם אם זה יותר מעוזרי מאמנים שניים אחרים (ואת אשכרה ראית את החוזה של דריק ביחס לעוזרים קודמים?), אני די בטוחה שמדובר בסכום זניח ביותר בכדי להכניס אותו בכלל למשוואה.
דרק שארפ הלך,במקומו הגיע שחקן אחר באותה עלות? המשכורת של שארפ בתור שחקן נשארה+גידול בשכר של עוזרי המאמנים=יותר כסף יצא מהקופה..מת' פשוטה..
עזוב, אתה מתעסק כאן באמת בכסף קטן. קל מאוד להראות שתקציב השחקנים של מכבי ירד העונה ביחד לשנה שעברה, וזה בשנה בה ההכנסות גבוהות יותר בלפחות 2-3 מיליון דולר.
02 אוקטובר 2011, 21:50
יוסי22 כתב:Holiday_Armadillo כתב:לגבי זה באמת שאין לי מושג.
איזה שחקן הגיע במקום דריק?
את מתמודדת עם בכיינות שחוזרת על עצמה כל שנה עם טיעונים לא ממש מדוייקים ,פארגו היה אמור להיות במכבי בשכר של מיליון דולר והייתי מצפה מההנהלה שתביא לו מחליף בגובה החוזה שלו + הפיצויים שמכבי יקבלו עליו.
פה יובל צודק , מכבי הצטרפה לאדריאטית כדי לשמר את הסגל , ברוב העמדות זה הצליח אבל בעמדות הגארד זה לא עבד מסיבות אובייקטיביות ( איידסון קיבל שכר הרבה מעבר למה שמגיע לו ופארגו שבר חוזה ) אבל זה לא אומר שאחרי שמכבי נדפקה צריך לקחת את התקציב שיועד לפארגו ולהעביר אותו ליעד לא ידוע .
02 אוקטובר 2011, 21:58
02 אוקטובר 2011, 22:04
02 אוקטובר 2011, 22:08
02 אוקטובר 2011, 22:10
קודי כתב:כרמל, בשבילך - עוד שם שהיה פנוי עד לא מזמן הוא לין גריר. ממש לא פסגת שאיפותיי אבל במצב הקיים היה יכול להועיל מאוד. אם אכנס לזה אמצא בקלות 10-15 גארדים טובים שפנויים או היו פנויים עד לאחרונה. הבעיה היא שאף אחד מהם לא יהיה מוכן להסתפק ב-350 אלף דולר.
02 אוקטובר 2011, 22:11
יוסי22 כתב:אני לא אומר שיש שחקן ספציפי שאפשר להביא ובוודאי שלא משתתף בפסטיבל הבכיות השנתי, מנגד להגיד שיש רק 350000 ש"ח לגארד מרכזי מאוד לתקופה שאחרי פארמר זה קצת עלוב ועומד בניגוד להצהרות שהאדריאטית באה לאפשר את שימור הסגל , ברור לי ששימור סגל הגארדים ( שבעיני לא היה מציאה כזו גדולה ) נפגע מסיבות אובייקיטיביות שלא קשורות במכבי אבל הכסף נשאר והוא אמור לצאת על שחקן שיבוא במקומו של פארגו.
בסך הכול המתמטיקה של המספרים נורא פשוטה במקומו של איידסון הובא סמית בשכר נמוך בהרבה ממה שהוצע לאיידסון על ידי מכבי / מה שאיידסון קיבל בעונה החולפת, פארמר זה בונוס ב-50000 דולר לחודש ( זה באמת לא אמור להילקח כחלק מהתקציב ) ופאפלוקאס זה התחליף של פרקינס ( לדעתי הוא בהחלט טוב ממנו ) , שייר הובא כגיבוי לעמדת הגארד בעונה הארוכה +טל ואוחיון שקשה לבנות עליהם ברמת היורוליג מעבר לשחקנים משלימים , ברור שצריך להתכונן למצב שבו פארמר חוזר לנטס ואי אפשר להשאיר את עמדת הגארד כל כך חלשה .
אני מבין שהכסף מהאדריאיטת נועד לאפשר גם שידרוג חוזים ( סופו למשל שהוא השחקן הכי חשוב בקבוצה הזו ובפער גדול) ואת נשיאת החוזה של מאצ'באן שנוסף באמצע העונה שעברה ולא נלקח בחשבון מראש וכו' אבל זה לפחות אמור להשאיר את תקציב השחקנים באותה רמת ולא לרדת.
כרמל, בשבילך - עוד שם שהיה פנוי עד לא מזמן הוא לין גריר. ממש לא פסגת שאיפותיי אבל במצב הקיים היה יכול להועיל מאוד. אם אכנס לזה אמצא בקלות 10-15 גארדים טובים שפנויים או היו פנויים עד לאחרונה. הבעיה היא שאף אחד מהם לא יהיה מוכן להסתפק ב-350 אלף דולר.
02 אוקטובר 2011, 22:14
02 אוקטובר 2011, 22:18
קודי כתב:עוד שם לפני שאני הולך לישון - מרקו פופוביץ, שחתם בז'לגיריס תמורת סכום לא גבוה במיוחד בסוף אוגוסט והיה מת לבוא למכבי. כשהוא חתם בקובנה כבר היה ברור לחלוטין שפארגו לא יהיה כאן העונה.
02 אוקטובר 2011, 22:21
03 אוקטובר 2011, 05:21
03 אוקטובר 2011, 05:26
Holiday_Armadillo כתב:קודי כתב:עוד שם לפני שאני הולך לישון - מרקו פופוביץ, שחתם בז'לגיריס תמורת סכום לא גבוה במיוחד בסוף אוגוסט והיה מת לבוא למכבי. כשהוא חתם בקובנה כבר היה ברור לחלוטין שפארגו לא יהיה כאן העונה.
בלאט שונא אותו(בתור שחקן כמובן)
03 אוקטובר 2011, 05:38
יוסי22 כתב:אני לא אומר שיש שחקן ספציפי שאפשר להביא ובוודאי שלא משתתף בפסטיבל הבכיות השנתי, מנגד להגיד שיש רק 350000 ש"ח לגארד מרכזי מאוד לתקופה שאחרי פארמר זה קצת עלוב ועומד בניגוד להצהרות שהאדריאטית באה לאפשר את שימור הסגל , ברור לי ששימור סגל הגארדים ( שבעיני לא היה מציאה כזו גדולה ) נפגע מסיבות אובייקיטיביות שלא קשורות במכבי אבל הכסף נשאר והוא אמור לצאת על שחקן שיבוא במקומו של פארגו.
בסך הכול המתמטיקה של המספרים נורא פשוטה במקומו של איידסון הובא סמית בשכר נמוך בהרבה ממה שהוצע לאיידסון על ידי מכבי / מה שאיידסון קיבל בעונה החולפת, פארמר זה בונוס ב-50000 דולר לחודש ( זה באמת לא אמור להילקח כחלק מהתקציב ) ופאפלוקאס זה התחליף של פרקינס ( לדעתי הוא בהחלט טוב ממנו ) , שייר הובא כגיבוי לעמדת הגארד בעונה הארוכה +טל ואוחיון שקשה לבנות עליהם ברמת היורוליג מעבר לשחקנים משלימים , ברור שצריך להתכונן למצב שבו פארמר חוזר לנטס ואי אפשר להשאיר את עמדת הגארד כל כך חלשה .
אני מבין שהכסף מהאדריאיטת נועד לאפשר גם שידרוג חוזים ( סופו למשל שהוא השחקן הכי חשוב בקבוצה הזו ובפער גדול) ואת נשיאת החוזה של מאצ'באן שנוסף באמצע העונה שעברה ולא נלקח בחשבון מראש וכו' אבל זה לפחות אמור להשאיר את תקציב השחקנים באותה רמת ולא לרדת.
03 אוקטובר 2011, 05:38
03 אוקטובר 2011, 05:44
yzafrir כתב:ולחשוב שלפני חודשיים כשדיברנו על שחקן כמו ארון ג'קסון היו פה חברה שלא רצו אותו במכבי....
אין מה לעשות ככל שעובר הזמן השוק מדלל ונישארים שחקנים פחות טובים .
הסכום של 350K מתאים לעוד חודש שישארו באמת השאריות שחקנים בשוק . השנה בניגוד לשנים קודמות שאפשר למצוא פליטי NBA שלא קיבלו חוזה ברגע האחרון והם איכותיים מאוד , נישארים רק השאריות שאפילו באירופה לא מוצאים חוזה....
אני לא מאמין ששמוות כמו דאנטמון עולים בהקשר של מכבי . ההבדל בינו לבין פארגו ופרקינס זה שהוא לא עשה כלום גם ברמת הליגה שלנו בעוד שהשניים האחרים הובילו את הקבוצה שלהם להישגים כשהם מציגים יכולת מדהימה .
ואגב כרמל , ממש לא כולם פה ניבאו שחורות כשהחתימו את פארגו ופרקינס ובטח שלא את סופו , היה סימני שאלה אבל היה ברור לרוב פה שזה שחקנים שיש להם את היכולת להצליח במכבי , תמיד יש את אלו שאם לא מחתימים שחקן טופ יורוליג אז הם לא מרוצים אבל הם לא הרוב פה...
לגבי מרכוס וויליאמס , בתקופה שהוא היה מעומד פארמר עוד לא היה חתום וגם לא פאפאס כך שהוא כן היה יכול להתאים אבל היום אני מסכים שהוא פחות רלוונטי . אבל כשיש הזדמנות לשחקן כזה (כמו גם במקרה לאנגפורד) ובשלב כזה אז אפשר וצריך להתפשר ולעשות התאמות מסויימות כדי לשלב אותם בסגנון המשחק . אבל שחקנים כאלו הולכים ונעלמים מהשוק....הזמן פה הוא מאוד חשוב אבל כמובן שגם נושא התקציב וצריך להיות הגיוני . להגיד שהתקציב הוא 350K ורוצים שחקן שידע גם לקלוע טוב וגם לנהל משחק טוב זה כמו להגיד אנחנו לא מתכוונים להחתים עוד שחקן . אפילו בסכומים של לאנגפורד או וויליאמס מתפשרים (אצל לאנגפורד על ניהול משחק ואצל וויליאמס על קליע מבחוץ) , השאלה על מה אפשר להתפשר .
באופן כללי לדעתי כרגע כשפארמר פה אז שחקן כמו לאנגפורד חסר לנו יותר בגלל היכולת שלו ליצור לעמו לבד מצבים אבל אחרי שפארמר יעזוב יהיה חסר שחקן שהוא יותר מנהל משחק כמו וויליאמס . או במילים אחרות אני חושב שההחתמה של פאפאס הייתה נמהרת מידי ועדיף היה במקומו להחתים שחקן כמו וויליאמס שינהל את המשחק בזמן שפארמר יעזוב ושחקן כמו לאנגפורד במקום פארגו שיכול ליצור לעצמו מצבים לבד .... במצב היום כשפארמר יעזוב אנחנו נישאר עם פאפאס כרכז ראשון שזה מאוד לא בריא לנו לעונה שלמה....
03 אוקטובר 2011, 05:46
yarinsaky כתב:אני חושב שוויליאמס היה סוג של מועמד בתקופה שחשבנו שמכבי הולכת לחפש מחליף לפרקינס בכלל. וזה קצת מוזר, כי מכבי וויתרה על מחליף
לפרקינס וזה דבר ששכחנו ממנו אחרי ששאייר הוחתם ולכאורה סגר את החור הזה. עכשיו אנחנו יודעים ששאייר לא תחליף ולא נעליים.
אבי סגל בישראל היום טוען שמכבי בבעייה רצינית כי התקציב שניתן לצוות המקצועי לא גבוה ולפי מצב השוק יהיה קשה לאתר שחקן. הוא אומר שמומחי נ.ב.א טוענים שסיום השביתה קרוב ( לא קראתי על זה במקום אחר, אני חייב להגיד ) ומכבי תמצא עצמה במצב רע.
הפאניקה ממש מעבר לפינה.
03 אוקטובר 2011, 05:49
03 אוקטובר 2011, 05:51
03 אוקטובר 2011, 05:51