פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: חמישי:ערב של הכרעה : מכבי-זלגיריס,21:00 ערוץ 10

23 פברואר 2012, 21:11

סיום הזוי למשחק הזוי.. סמית׳ עשה לי התקף לב עם האיבוד כדור המוזר הזה

23 פברואר 2012, 21:12

צביקה יורד על הקהל?
הוא לא היה כמו בגמר הגביע או כמו נגד קאנטו אבל הוא לא היה נוראי..
היו מצבים שהוא התעצבן ונהיה טיפה מתוסכל אבל לא יודעת..בעיקרון לא היה נוראי..

23 פברואר 2012, 21:28

בלאט עם עונה ענקית ולצערי אנשים לא מבינים את הגדולה שלו.

הכי קל לומר בדקות רעות של שחקנים בו נחליף אותם, "למה X לא משחק", אחרי שמוציאים את X ומכניסים את Y והוא גרוע אז פתאום יש ביקורת למה Y משחק ו-X לא...

בלאט מאוד בראש שלי. הוא הולך עם השחקנים שהוא מאמין שיכולים להוביל אותו קדימה בלי להיות כבול להצלחה רגעית ויותר גרוע לכישלון רגעי.

הדבר הכי סולידי הוא הגנה טובה... בלאט הולך עם שחקני ההגנה שלו והוא מקבל דיבידנדים. מי שחושב שאני מדבר רק לאחר מעשה יכול לראות את התגובות שלי מתחילת המשחק. בלאט הלך על סמית' לאורך כל העונה וקיבל קבוצה קשוחה ומאומנת.

בלאט טעה בהרכב ההתחלתי בגדול. כבר כתבתי בעבר שאסור לשלב בין מאלט ל- אליהו ובין מאלט- ללאנגפורד.
בלאט באופן ברור מעדיף את ההרכב ברבע האחרון שכולל את לאנגפורד, סמית, הנדריקס, בלו ועוד פוינט גארד שחם באותו משחק. אבל הוא מעדיף לפתוח עם הרכב יותר התקפי בהתחלה ולהביא בום של קשיחות לאחר כמה דקות בעזרת חילופים...יש בזה משהו אבל בכל מקרה לדעתי הציוות של מאלט בעייתי.

אני חושב שאליהו צריך לשחק ברגעים שמכבי בתנופה ומובילה הוא טוב יותר שהקבוצה משחקת טוב. בכל מקרה העונה אליהו חלש והיום (מצטער מאוד לכל מי שתומך בו) הוא נתן עבודה רעה מאוד ברבע הראשון בהגנה. קשה לראות את זה במדד סטטיסטי מסויים אבל עקבתי אחריו ספציפית ופשוט אני מזמין אנשים לראות שוב שידור של ברבע הראשון ולהסתכל רק עליו.

23 פברואר 2012, 21:33

בלאט עושה השנה ים של טעויות
קרדיט בלתי נגמר לבלו. יד קלה מאוד על ההדק עם פאפאס (וראינו היום מה הפסדנו כל העונה) ואליהו, ולפעמים גם עם סופו. יותר מדי דקות לסמית' (היה טוב היום בחצי השני, אבל היה זוועה כל שאר העונה) ואוחיון (חוץ מהבלחות פה ושם, שחקן משלים. לא רכז מוביל), ויותר מדי ניסוים והרכבים הזויים. אפשר גם להוסיף את טקטיקת החילופים האוטומטיים הגרועה
הוא עושה השנה הרבה טעויות, אי אפשר לייפות את זה.

23 פברואר 2012, 21:39

yellowaura כתב:בלאט עם עונה ענקית ולצערי אנשים לא מבינים את הגדולה שלו.

הכי קל לומר בדקות רעות של שחקנים בו נחליף אותם, "למה X לא משחק", אחרי שמוציאים את X ומכניסים את Y והוא גרוע אז פתאום יש ביקורת למה Y משחק ו-X לא...

בלאט מאוד בראש שלי. הוא הולך עם השחקנים שהוא מאמין שיכולים להוביל אותו קדימה בלי להיות כבול להצלחה רגעית ויותר גרוע לכישלון רגעי.

הדבר הכי סולידי הוא הגנה טובה... בלאט הולך עם שחקני ההגנה שלו והוא מקבל דיבידנדים. מי שחושב שאני מדבר רק לאחר מעשה יכול לראות את התגובות שלי מתחילת המשחק. בלאט הלך על סמית' לאורך כל העונה וקיבל קבוצה קשוחה ומאומנת.

בלאט טעה בהרכב ההתחלתי בגדול. כבר כתבתי בעבר שאסור לשלב בין מאלט ל- אליהו ובין מאלט- ללאנגפורד.
בלאט באופן ברור מעדיף את ההרכב ברבע האחרון שכולל את לאנגפורד, סמית, הנדריקס, בלו ועוד פוינט גארד שחם באותו משחק. אבל הוא מעדיף לפתוח עם הרכב יותר התקפי בהתחלה ולהביא בום של קשיחות לאחר כמה דקות בעזרת חילופים...יש בזה משהו אבל בכל מקרה לדעתי הציוות של מאלט בעייתי.

אני חושב שאליהו צריך לשחק ברגעים שמכבי בתנופה ומובילה הוא טוב יותר שהקבוצה משחקת טוב. בכל מקרה העונה אליהו חלש והיום (מצטער מאוד לכל מי שתומך בו) הוא נתן עבודה רעה מאוד ברבע הראשון בהגנה. קשה לראות את זה במדד סטטיסטי מסויים אבל עקבתי אחריו ספציפית ופשוט אני מזמין אנשים לראות שוב שידור של ברבע הראשון ולהסתכל רק עליו.

בלאט עם עונה הזויה לחלוטין. אנחנו כבר מתקרבים לחלקים המכריעים של העונה והוא עדיין לא מצא את החמישיה הפותחת. איפה נראה דבר כזה, שבכל משחק אנחנו עולים עם חמישיה אחרת.

בלאט עשה המון טעויות ואפילו לא למד מטעיות של עצמו תוך כדי משחק. לדוגמא, ברבע השלישי הוא התעקש לשחק עם פאפאס ואוחיון ביחד - חמישיה שלא קלעה נקודה 7 דקות. אז הוא למד מזה? לא ממש. ברבע הרביעי כשמכבי פתחה פער, בלאט שוב העלה את אוחיון ביחד עם פאפס, ומה קרה? נכון, מכבי נתקעה בהתקפה וז'לגיריס השוותה.

ואני כבר לא מדבר על החמישיה הזהויה של אוחיון, פניני, בלו, אליהו והנדריקס - רכז ו-4 פורווארדים. איפה נראה דבר כזה???

למרות כל המאמצים האדירים של בלאט להפסיד את המשחק, ניצחנו בכל זאת כי ז'לגיריס קבוצה חלשה, וכי השיפוט היה די ביתי הפעם.

23 פברואר 2012, 21:48

בלאט חייב לשלוח לפאפאלוקס פרחים יום-יום במשך חודש לפחות.
ללא פאפאלוקס העונה האירופית של מכבי היתה נגמרת כבר היום.

23 פברואר 2012, 21:58

felix_r כתב:
yellowaura כתב:בלאט עם עונה ענקית ולצערי אנשים לא מבינים את הגדולה שלו.

בלאט עם עונה הזויה לחלוטין. אנחנו כבר מתקרבים לחלקים המכריעים של העונה והוא עדיין לא מצא את החמישיה הפותחת. איפה נראה דבר כזה, שבכל משחק אנחנו עולים עם חמישיה אחרת.

בלאט עשה המון טעויות ואפילו לא למד מטעיות של עצמו תוך כדי משחק. לדוגמא, ברבע השלישי הוא התעקש לשחק עם פאפאס ואוחיון ביחד - חמישיה שלא קלעה נקודה 7 דקות. אז הוא למד מזה? לא ממש. ברבע הרביעי כשמכבי פתחה פער, בלאט שוב העלה את אוחיון ביחד עם פאפס, ומה קרה? נכון, מכבי נתקעה בהתקפה וז'לגיריס השוותה.

ואני כבר לא מדבר על החמישיה הזהויה של אוחיון, פניני, בלו, אליהו והנדריקס - רכז ו-4 פורווארדים. איפה נראה דבר כזה???

למרות כל המאמצים האדירים של בלאט להפסיד את המשחק, ניצחנו בכל זאת כי ז'לגיריס קבוצה חלשה, וכי השיפוט היה די ביתי הפעם.

תאמין לי שאם בלאט היה יכול הוא היה משחק עם לאנגפורד, פאפאלוקס, הנדריקס לאורך כל המשחק... אבל צריך להיות מציאותיים. יש עניינים של דקות משחק, זמן מנוחה לשחקנים הראשיים לפני הרבע הקובע, בעיות עבירות וכו'
בלאט מאמין בגיוון, שימוש בסגל הרחב, אי מקובעות לסכימות של הרכבים קבועים. זה ההבדל בינו לבין מאמנים שהם מכונות שהולכים בחמישיות קבועות ושיגרתיות.

היום היה יום גרוע מאוד של הרבה שחקנים ויום קליעה טוב מאוד בהתחלה של ז'לגריס. יש גם ימים כאלה אבל בלאט הצליח להחזיר את מכבי למשחק וזה מראה על האופי והקשיחות של הקבוצה שהוא בנה. אני חושב שאם נהיה אמיתיים רוב חברי הפורום האמינו שמכבי תנצח גם שהיינו בבור. בלאט מאמן של אופי וסחטין עליו.

הבעיה שלי אם בלאט היא דווקא בהרכב הראשוני שכלל את מאלט+ אליהו שזה הרכב אדיש.

פליקס, אני זוכר וויכוח שלי איתך על טלטוביץ' לפני כ 3 שנים שאמרתי לך שהוא יהיה שחקן מצוין שצריך לנסות לרכוש אותו ואתה אמרת לי שגבוה שזורק בעיקר מהשלוש וחלש כל כך בריבאונד ורך לא צריך להיות PF בקבוצה בכירה... אז אני שואל אותך היום מה אפשר לומר על אליהו ? הוא גם רך וגם לא יודע לקלוע לשלוש... הוא כן צריך להיות במכבי ? להזכירך אתה גם אמרת שהנדריקס לא צריך להיות במכבי בגלל שהוא נמוך מדי לעמדה שלו וגם לא היית חסיד נלהב של מקאלב שהוא היה בפרטיזן... כולם יכולים לטעות מדי פעם.

בסופו של דבר אם תוצאות לא מתווכחים ובלאט הוביל סגל למרות אילוצים בעיתיים מאוד (עזיבה של פארמר שהיה סופר סטאר ופציעה של סופו) להישגים טובים מאוד עד עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי yellowaura בתאריך 23 פברואר 2012, 22:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

23 פברואר 2012, 21:59

חזרתי לא מזמן מההיכל ואישית, די התאכזבתי.
למרות הנצחון, מכבי נראתה היום מאוד נרפת וכבויה. חוץ מלנגפורד וכמובן, פאפאלוקאס, לא היה נראה שלמישהו מהשחקנים היה יותר מדי אכפת וזה עוד באחד המשחקים הקריטים העונה.
אם זה מה שנראה ממכבי בהצלבה, אנחנו נעוף בסוויפ, הן אם זה מול פאו והן אם זה מול קאזן.

עוד נקודה שלא הבנתי, היא ההתקעשות של בלאט לפתוח עם מאלט ולנגפורד, במיוחד לאחר המשחק כ"כ טוב של אוחיון ביום ראשון.
נראה שההחלטה הזו גם פגעה בבטחון של אוחיון וגם לא עזרה למאלט. שניהם נתנו משחק חלש היום ומכבי יצאה רק מופסדת.

שוב, מילים טובות מגיעות היום ללנגפורד ובמיוחד לפאפאלוקאס. חוץ מזה, באמת שאין מה לכתוב עליו הביתה.

23 פברואר 2012, 21:59

yellowaura,
אני חושב שכל אחד כאן יש לו את השחקנים שהוא אוהב או לא אוהב, חלק גם לא אוהבים את המאמן וכו'.
בסופו של דבר, כשאנחנו באים לדון על העניינים, אנחנו מייפים ומתאימים את המציאות להעדפות האישיות שלנו, ולדעתי כמעט כולם חוטאים בזה.

אצלך זה חיפוש אחר מאלט ואליהו, בכל פוסט ובכל הודעה. מה עשה היום בלו יותר טוב מליאור שהגיע לו לשחק 25 דק'?
ולמה מאלט שיחק רק 3 דק'?

אני מסכים עם הנאמר מעליי ע"י פליקס ואסף, אם כי גם הביקורת של פליקס על בלאט היא די מגמתית, כאשר בסה"כ אם נסתכל על התמונה הגדולה
אז נוכל להגיד שבינתיים דייויד נותן עונה וחצי באמת משובחות, מחזיר את מכבי לטופ של הכדורסל האירופאי, לוקח 3 מ-3 תארים בליגה המקומית,
מתמודד עם בלתמים מרגיזים בקיץ, ומתמודד עם עומס, מחלות, עייפות וחוסר נחת של השחקנים, ואפשר רק לשבח אותו על כך.

23 פברואר 2012, 22:07

jol9,

תשמע, בעונה שעברה, כשהקבוצה שיחקה באמת מעבר לכל הציפיות, היו לי רק שבחים על בלאט.
העונה, כשהקבוצה משחקת גרוע (לרוב בגלל המאמן), אני יוצא בביקורת.
אתה חושב שזה מגמתי? לי זה נראה דווקא אובייקטיבי לגמרי.

23 פברואר 2012, 22:10

felix_r כתב:jol9,

תשמע, בעונה שעברה, כשהקבוצה שיחקה באמת מעבר לכל הציפיות, היו לי רק שבחים על בלאט.

אולי...
בוא נגיד ככה, בינתיים בלאט ראוי לביקורת (אם כי לדעתי אפשר למתן אותה, לאור הנסיבות האובייקטיביות), אבל אי אפשר להתעלם מהשורה התחתונה.
מכבי של צביקה (שאני מאוד אוהב אותו) שיחקה נפלא ביורוליג, אבל בסוף סיימה כסגנית בכל המפעלים.
מכבי של דייויד לא מבריקה לפעמים, אבל בינתיים היא לקחה די בקלילות את הגביע, ונראית בדרך הנכונה גם במפעלים האחרים.

23 פברואר 2012, 22:15

Holiday_Armadillo כתב:אנשים ישירו על הדאנק הזה בגלקסיות רחוקות..
אבל זה עדיין לא יותר גדול מהדאנק של ז'לגיריס על כדיר חחחח

לא הבנתי על מה דיברת (בשני המקרים)

23 פברואר 2012, 22:17

פליקס אני רוצה להזכיר לך כמה דברים:

1. פארגו שבלאט בנה עליו דפק ברז
2. פארמר את סופו שנתנו משחקים טובים והיו הסופר סטארים של הקבוצה התפרקו
3. לאנגפורד הגיע בשלב מאוד מאוחר של העונה
4. סופו נפצע
5. אליהו בכושר רע

למרות כל זה בלאט בנה כמעט מחדש מערך חלופי בהתאם לאילוצים שנכפו עליו בכל שלב... מערך שכלל את הנדריקס שאליו התנגדת וטענת שהוא טווינר נמוך לעמדה שלו... בקיצור בלאט בנה קבוצה משאריות והפך אותה למצליחה.
המשחק המשעמם זה לא באשמתו של בלאט, לצערי יש לו סגל אפור מאוד אחרי העזיבה של פארמר. בכל זאת למכבי יש יחס נצחונות/הפסדים טוב מאוד אז אני לא מסכים שמכבי משחקת רע פשוט קצת משעמם ושוב לא באשמת המאמן.

23 פברואר 2012, 22:17

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אנשים ישירו על הדאנק הזה בגלקסיות רחוקות..
אבל זה עדיין לא יותר גדול מהדאנק של ז'לגיריס על כדיר חחחח

לא הבנתי על מה דיברת (בשני המקרים)

היא התכוונה לחסימה. חסימה של סמית' היום לעומת חסימה שפוצ'יוס דפק לכדיר בהיכל בעונה שעברה.

23 פברואר 2012, 22:19

אההה, סבבה..
חסימה מדהימה של סמית'

23 פברואר 2012, 22:19

jol9 כתב:

אולי...
בוא נגיד ככה, בינתיים בלאט ראוי לביקורת (אם כי לדעתי אפשר למתן אותה, לאור הנסיבות האובייקטיביות), אבל אי אפשר להתעלם מהשורה התחתונה.
מכבי של צביקה (שאני מאוד אוהב אותו) שיחקה נפלא ביורוליג, אבל בסוף סיימה כסגנית בכל המפעלים.
מכבי של דייויד לא מבריקה לפעמים, אבל בינתיים היא לקחה די בקלילות את הגביע, ונראית בדרך הנכונה גם במפעלים האחרים.

צביקה קיבל את הקבוצה לא בקייץ אלא במצב קריטי באמצע העונה. בגלל המצב הקשה ביורוליג היה צריך להקדים את שיא הכושר של הקבוצה (תוכנית שעושים לפני תחילת העונה על מנת שהקבוצה תגיע בשיא לשלבים המכריעים) ובגלל זה היא היתה גמורה בשלב הפיינל פור של הליגה. אני גם לא מחשיב את הפסד הגביע כהפסד, כי הגביע פשוט נגנב על ידי השופטים באחת השערוריות השיפוט הגדולות בהיסטוריה של הכדורסל הישראלי. את האליפות הפסדנו בצדק לקבוצה מצוינת.

23 פברואר 2012, 22:22

felix_r כתב:
jol9 כתב:

אולי...

צביקה קיבל את הקבוצה לא בקייץ אלא במצב קריטי באמצע העונה. בגלל המצב הקשה ביורוליג היה צריך להקדים את שיא הכושר של הקבוצה (תוכנית שעושים לפני תחילת העונה על מנת שהקבוצה תגיע בשיא לשלבים המכריעים) ובגלל זה היא היתה גמורה בשלב הפיינל פור של הליגה. אני גם לא מחשיב את הפסד הגביע כהפסד, כי הגביע פשוט נגנב על ידי השופטים באחת השערוריות השיפוט הגדולות בהיסטוריה של הכדורסל הישראלי. את האליפות הפסדנו בצדק לקבוצה מצוינת.

מסכים איתך, אבל שוב - השורה התחתונה היא הקובעת, ובין השאר אם לא סל הניצחון ההוא של חולון, יש מצב שצביקה היה ממשיך, ולא היינו מקבלים את פארסת פרויקה,
וגם לא פוגעים בזכרונות הטובים מפיני, בעונה וחצי הרעות שלו במכבי.

23 פברואר 2012, 22:23

jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

אולי...

מסכים איתך, אבל שוב - השורה התחתונה היא הקובעת, ובין השאר אם לא סל הניצחון ההוא של חולון, יש מצב שצביקה היה ממשיך, ולא היינו מקבלים את פארסת פרויקה,

אתה רוצה להמשיך??
אם פיני לא היה מגיע,מי יודע אם בלאט היה מגיע ואולי לא היינו רואים פה את סופו...

23 פברואר 2012, 22:27

פיני: "פפאלוקאס עדיין חי, להשוותו לשאראס? כמו וודקה לגזוז. "

מי הוודקה ומי הגזוז?

23 פברואר 2012, 22:29

itay92 כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

אולי...

אתה רוצה להמשיך??
אם פיני לא היה מגיע,מי יודע אם בלאט היה מגיע ואולי לא היינו רואים פה את סופו...

מה הקשר? אם צביקה היה ממשיך ומצליח במכבי, אז לא היתה סיבה להחליף אותו.

אבל עזוב את השטויות, בינתיים דייויד הוא המאמן היחיד שמביא קבלות מאז עונת פיני האחרונה עם קבוצת השושלת ב2006.
פרסם תגובה