המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
יוסי22 כתב:אני לא חושב שמכבי איבדו את כל הנכנסים שלהם משנה שעברה כמו שמציירים פה .
פרקינס נפצע והוא לא רלוונטי ואת פארגו הצליחו להחתים רק שהנבל הקטן הבריז ברגע האחרון , היחיד שמכבי וויתרו עליו היה איידסון שקיבל הצעה לא הגיונית .
לפי התכנונים מכבי היתה צריכה להיות עם יותם , פארגו, סמית ולאנגפורד שזה קו אחורי פנטסטי ואת שאר הסגל מכבי בהחלט שמרה .
הטעות הקריטית אם תהיה תבוא דווקא השנה אם הם לא ישכילו לשמר את קו הגבוהים שלטעמי יהיה הטוב באירופה שנה הבאה (אלא אם כן סופו מצדיק את ההיסטריה הלא מוצדקת ומראה שיש לו בעיה אמיתית ומתמשכת) .
חנו'ש כתב:אסף, דווקא בשנה-שנתיים האחרונות התחילה התמתנות מסוימת (אתה כבר לא רואה כמעט שחקנים שחותמים על חוזים של 4 מיליון ומעלה לעונה וגם לא יותר מידי שחקני נ.ב.א לגיטימיים למעט מקרים יוצאי דופן כמו השביתה).
אני מודעת היטב לבעיות הכלכליות במדינות כמו יוון וספרד, רק שהמשבר הזה כבר התחיל מזמן ועד שנראה את ההשפעות שלהם המשבר כבר ייגמר.
יכול להיות שקבוצות יחסכו קצת ופה ושם תהיה קבוצה כמו אולי' שתבזבז מליונים ואז תשקע, אבל הפער בינינו לבין קבוצות כמו צסקא, בארסה וריאל יישאר פחות או יותר גבוה.
אתה באמת חושב שבעוד כמה שנים מכבי ובארסה יוכלו להיאבק על אותם השחקנים??
אז ברור, לצסקא היתה עונה מזעזעת שנה שעברה וגם לפאו יש עונות פחות טובות מידי פעם כי כולנו יודעים שזה חלק מהספורט ושהצלחות תלויים במיליון ואחת גורמים וזה לא רק הכסף שמונח על השולחן (אף אחד לא מעניק גביע לקבוצה העשירה ביותר), מה גם שהעונות הללו הן היוצא הכלל שאינו מעיד על הכלל.
אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה ועל מי שלאורך זמן מגיעות רחוק אלה תמיד הקבוצות שיש להם את 2 הגורמים העיקריים להצלחה:
1. ניהול נכון
2. כסף
בלי אחד מהם קשה מאוד להשיג הישגים שהם יותר מפיינל פור מזדמן פעם בכמה שנים.
אז נכון שגם מכבי הגיעה לפיינל פורים, אבל כמה שושלות מוצלחות היא הצליחה להחזיק מאז 2006? (ליותר משנה) ולעומתה כמה שושלות מוצלחות החזיקו קבוצות כמו צסקא, פאו בארסה?
גם מכבי לא היתה מגיעה להרבה אם היה לה את הניהול של היום אבל תקציב של פרטיזן, כך שגם אנחנו נהנים מכסף שהוא גבוה מלא מעט קבוצות ביורוליג.
אם אתה שואל אותי, ב-2 הגורמים הנ"ל אנחנו נמצאים בתחום ה"בסדר".
התקציב שלנו הוא "בסדר" והניהול הוא "בסדר", השאלה האם אפשר בדרכים יצירתיות לנסות לשאוף ליותר מ"בסדר"?
חנו'ש כתב:אתה קצת מקובע ומדבר על ללכת בדרך מסוימת בלי להסתכל על הנסיבות הקיימות באותו רגע.
גם אם נניח מנסים את הדרך של יוני, זה לא אומר שצריך להיות מקובעים אליה אלא רק על לנצל את הרעיון הזה כשהוא יכול להיות רלוונטי.
למשל הקיץ, יש כאן אופציה לבנות משהו נהדר, אופציה שלא תגיע כל שנה, אבל מה לעשות שזה דורש השקעה כספית גבוהה מהרגיל.
אז אפשר להישאר מקובעים ולהגיד, שאי אפשר כי אין למכבי את הסכומים הללו ועדיף להמשיך בדרך של לוותר על השחקנים שכבר מצאנו וגילינו שהם טובים ולנסות לחפש מציאות חדשות בתקווה שניפול טוב, כי היי, זה עבד כמה פעמים בעבר.
או שאפשר לנצל את ההזדמנות של להשקיע קצת יותר כסף הקיץ כדי להשאיר שחקנים שרובם לא נמצאים כל כך הרחק מעבר ליכולת של מכבי (הרי זה לא שדרשנו את מקאלב או נבארו) ולבנות קבוצה שעל הנייר יכולה לרוץ עד הסוף, גם אם זה אומר ששנה אח"כ נאלץ לעשות קצת קיצוצים.
asafb96 כתב:חנו'ש כתב:אתה קצת מקובע ומדבר על ללכת בדרך מסוימת בלי להסתכל על הנסיבות הקיימות באותו רגע.
גם אם נניח מנסים את הדרך של יוני, זה לא אומר שצריך להיות מקובעים אליה אלא רק על לנצל את הרעיון הזה כשהוא יכול להיות רלוונטי.
למשל הקיץ, יש כאן אופציה לבנות משהו נהדר, אופציה שלא תגיע כל שנה, אבל מה לעשות שזה דורש השקעה כספית גבוהה מהרגיל.
אז אפשר להישאר מקובעים ולהגיד, שאי אפשר כי אין למכבי את הסכומים הללו ועדיף להמשיך בדרך של לוותר על השחקנים שכבר מצאנו וגילינו שהם טובים ולנסות לחפש מציאות חדשות בתקווה שניפול טוב, כי היי, זה עבד כמה פעמים בעבר.
או שאפשר לנצל את ההזדמנות של להשקיע קצת יותר כסף הקיץ כדי להשאיר שחקנים שרובם לא נמצאים כל כך הרחק מעבר ליכולת של מכבי (הרי זה לא שדרשנו את מקאלב או נבארו) ולבנות קבוצה שעל הנייר יכולה לרוץ עד הסוף, גם אם זה אומר ששנה אח"כ נאלץ לעשות קצת קיצוצים.
סבבה-זה משהו אחר, והאמת, לזה אני בכלל אל אתנגד.
אבל זה לא רק החלטה של ההנהלה, אלא גם של בלאט. אם הוא רוצה את הנדריקס ולאנגפורד, אבל מוותר על סופו ומאצ'בן לדוגמא, אין טעם. אני בכלל אל אתנגד להשקיע קצת יותר השנה על חשבון שנים אחרות, כי בהחליט יש משהו טוב ביד.
where is the love? כתב:אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?
asafb96 כתב:where is the love? כתב:אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?
אל תגיד סתם אם לא הבנת. לא מדבר על הסכומים המדויקים, כן פרטיזן לא פרטיזן. אתה אמרת שמכבי צריכה להודיעה בפומבי, אנחנו בדרג של פרטיזן. ואני אומר שלא. זה יהיה מגוחך, ולא יקרה. וזה ממש לא קשור למה שדיברנו עליו.
למה אנחנו משחקים באדריאטית? מה הקשר? אם אנחנו משחקנים באדריאטית, אז אנחנו ברמה שלהם? שפרטיזן יעשו חצי ממה שמכבי עשו בעשור האחרון, ויהיה להם חצי מהתקציב של מכבי, נדבר.
חנו'ש כתב:לפי "ידיעות אחרונות" הולכים לעזוב את האדריאטית שנה הבאה.
where is the love? כתב:asafb96 כתב:where is the love? כתב:אסף אתה אומר שלמכבי יש תקציב לא כמו של העשירות אבל מספיק בסדר כדי לא להיות ברמה של פרטיזן, ובכן אם כך מדוע אנחנו צריכים לשחק בים האדריאטי?
אל תגיד סתם אם לא הבנת. לא מדבר על הסכומים המדויקים, כן פרטיזן לא פרטיזן. אתה אמרת שמכבי צריכה להודיעה בפומבי, אנחנו בדרג של פרטיזן. ואני אומר שלא. זה יהיה מגוחך, ולא יקרה. וזה ממש לא קשור למה שדיברנו עליו.
למה אנחנו משחקים באדריאטית? מה הקשר? אם אנחנו משחקנים באדריאטית, אז אנחנו ברמה שלהם? שפרטיזן יעשו חצי ממה שמכבי עשו בעשור האחרון, ויהיה להם חצי מהתקציב של מכבי, נדבר.
השאלה שלי היא מדוע אנחנו צריכים לשחק במשימה בלתי אפשרית עם דיוויד בלאט ולשחק בליגה האדריאטית?
אם יש תקציב טוב יחסית אז מדוע אנחנו צריכים את זה. קורה שיש טעויות וכולנו טועים... אבל המהלך לאדריאטית היה מטופש כי הוא ללא ספק פוגע בקבוצה, וגם אם הקבוצה לא טובה כל כך ולא מה שציפינו ורצינו, עדיין יש קבוצה, אתה יכול להגיד שהיא טובה בינונית או לא טובה , כל אחד ואחת עם הדיעה שלו או שלה, אבל בוא נגיד שהים האדריאטי הורס את מה שקיים, זאת אומרת את מה שכבר כן יש לנו וכן אתנו, נדפק בגלל הרפתקאות.
חנו'ש כתב:לפי "ידיעות אחרונות" הולכים לעזוב את האדריאטית שנה הבאה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], JarJarBinx, Mitelka ו־23 אורחים