פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: צמד הגאונים שלנו

24 מרץ 2014, 11:37

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:היקמן ניסה ליצור נקודות, לא מהלכים. הוא גם הצליח.
זה מה שהיקמן עושה פה כבר שנתיים. סטטיסטיקה(לפעמים בגארבג').

מישהו כתב שכל עוד היקמן בקבוצה מכבי תמשיך להפסיד אליפויות. היום אפשר בהחלט להבין ולתהות, מה הלך לפדרמן בראש כשהחליטו להשאיר את השחקן הזה בקבוצה
אחרי ההשפלה מול ריאל והפסד האליפות לחיפה.
מכבי צריכה גארד איכותי. מכיוון שאוחיון לא גארד איכותי ברמה הגבוהה של אירופה, ורייס היה ברור שאיננו כזה, אז כנראה שחשבו שהיקמן הוא כזה, וזאת בדיחה על חשבוננו.

אחרי אתמול, ולפני ריאל, זה זמן טוב לדני פדרמן לעשות קצת חשבון נפש ולחשוב איך יכול להיות שמאז שהוא הפך להיות פעיל חזק במכבי, הקבוצה הזאת רק הולכת אחורה.

בנושא היקמן האשם העיקרי מבחינתי הוא בלאט. נכון, גם לפדרמן יש חלק, כי אין ספק שהוא צריך להשקיע הרבה יותר בקו האחורי, אבל בסופו של דבר גם היקמן מרוויח לא מעט. מי שרואה את המשחקים של מכבי באדיקות, לא יכול לטעות לגבי מה שבלאט חושב על היקמן. הוא השחקן שלו על המגרש. גם כשהוא טועה, גם כשהוא מחרב את המשחק הקבוצתי וגם כשיש שחקן טוב ממנו על הספסל.

נכון. לא מבין את זה.
בלאט הוא אדם אינטלגנטי שמבין כדורסל ודוגל בכדורסל קבוצתי. איך הוא נותן לאידיוט הזה את המפתחות כבר שנה שניה ברציפות?

24 מרץ 2014, 11:48

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

מישהו כתב שכל עוד היקמן בקבוצה מכבי תמשיך להפסיד אליפויות. היום אפשר בהחלט להבין ולתהות, מה הלך לפדרמן בראש כשהחליטו להשאיר את השחקן הזה בקבוצה
מכבי צריכה גארד איכותי. מכיוון שאוחיון לא גארד איכותי ברמה הגבוהה של אירופה, ורייס היה ברור שאיננו כזה, אז כנראה שחשבו שהיקמן הוא כזה, וזאת בדיחה על חשבוננו.

אחרי אתמול, ולפני ריאל, זה זמן טוב לדני פדרמן לעשות קצת חשבון נפש ולחשוב איך יכול להיות שמאז שהוא הפך להיות פעיל חזק במכבי, הקבוצה הזאת רק הולכת אחורה.

בנושא היקמן האשם העיקרי מבחינתי הוא בלאט. נכון, גם לפדרמן יש חלק, כי אין ספק שהוא צריך להשקיע הרבה יותר בקו האחורי, אבל בסופו של דבר גם היקמן מרוויח לא מעט. מי שרואה את המשחקים של מכבי באדיקות, לא יכול לטעות לגבי מה שבלאט חושב על היקמן. הוא השחקן שלו על המגרש. גם כשהוא טועה, גם כשהוא מחרב את המשחק הקבוצתי וגם כשיש שחקן טוב ממנו על הספסל.

נכון. לא מבין את זה.
בלאט הוא אדם אינטלגנטי שמבין כדורסל ודוגל בכדורסל קבוצתי. איך הוא נותן לאידיוט הזה את המפתחות כבר שנה שניה ברציפות?

זהו, שכנראה הוא לא אינטילגנטי ולא בטיח. אתה לא יכול לקרוא למאמן ששנה שלישית רצוף הולך עם קומבואים אמריקאים, שמתוך 3 השנים איכשהו רק העונה הראשונה הצליחה, וגם זה נדיר לקומבואים אמריקאים שכונתיים - למאמן כזה אתה לא יכול לקרוא אינטיליגנט ודוגל במשחק קבוצתי. אם הוא היה כזה, היית רואה פה את שאראס, היית רואה פה את פלאניניץ', היית אפילו רואה פה את מורן רוט. בלאט מאמן מטומטם, סלח לי.

24 מרץ 2014, 11:52

בשביל רכז חכם אתה צריך כסף.
שראס ורוט זה לא רציני, פלאניניץ׳ יקר, אם זה היה בא על חשבון קו קידמי דליל היינו מתפרקים.

24 מרץ 2014, 11:55

LIAV10 כתב:בשביל רכז חכם אתה צריך כסף.
שראס ורוט זה לא רציני, פלאניניץ׳ יקר, אם זה היה בא על חשבון קו קידמי דליל היינו מתפרקים.

שקר גס.
עם אותו תקציב בדיוק כמו שיש למכבי כרגע, אפשר לבנות קבוצה הרבה יותר טובה.
עובדה שבחצי תקציב שיש להפועל ירושלים, היא הצליחה לבנות קבוצה לא פחות איכותית ואולי אפילו יותר.

24 מרץ 2014, 11:55

עזוב, נו, עוד פעם שאלת הביצה והתרנגולת? שנתיים יש לנו קו אחורי מחורבן, ואנשים ממשיכים לערוג רק לקו קדמי איכותי. אתה רוצה קבוצה טובה? תתחיל לחשוב על רכז איכותי, לא על טמבלים שרצים ליערות של בלוקים על הפרצוף.

24 מרץ 2014, 11:59

פלאניניץ' ושאראס?

24 מרץ 2014, 12:00

er79 כתב:

עזוב, נו, עוד פעם שאלת הביצה והתרנגולת? שנתיים יש לנו קו אחורי מחורבן, ואנשים ממשיכים לערוג רק לקו קדמי איכותי. אתה רוצה קבוצה טובה? תתחיל לחשוב על רכז איכותי, לא על טמבלים שרצים ליערות של בלוקים על הפרצוף.

אתה חושב שאני בעד זה? אני חושב בדיוק כמוך, אבל כל עוד דני פה התקציב לא ישתנה, גם אני הייתי מעדיף רכז וסנטר טובים על חשבון הימורים, אבל הרכז הזה צריך להיות שחקן על ולא פלאניניץ׳.

24 מרץ 2014, 12:02

שמואל1 כתב:

שקר גס.
עובדה שבחצי תקציב שיש להפועל ירושלים, היא הצליחה לבנות קבוצה לא פחות איכותית ואולי אפילו יותר.

נכנסת חזק לקטע של שקר גס אה?
כדאי שלא תגיב ככה על דעות של אחרים אלא אם כן הם מעווטים את המציאות כדי לחזק את האג׳נדה.

24 מרץ 2014, 12:04

LIAV10 כתב:
שמואל1 כתב:

שקר גס.

נכנסת חזק לקטע של שקר גס אה?
כדאי שלא תגיב ככה על דעות של אחרים אלא אם כן הם מעווטים את המציאות כדי לחזק את האג׳נדה.

צודק, מתנצל קצת הגזמתי בתגובה.
בכל מקרה, ניצול התקציב של מכבי כבר כמה שנים הוא מתחת לכל ביקורת. התקציב נמוך, אבל עדיין אפשר לעשות איתו הרבה יותר.
צריך לשנת קונספט, ולבנות את כל הקבוצה מהתחלה. והפעם עדיף שדני פדרמן ייתן למאמנים שלו לעשות זאת, ויפסיק להתערב.

24 מרץ 2014, 12:06

בסדר, השאלה היא אם פלאניניץ׳ הוא התשובה לבלאגן. לדעתי לא. שראס ורוט בטוח שלא.

24 מרץ 2014, 12:12

LIAV10 כתב:בסדר, השאלה היא אם פלאניניץ׳ הוא התשובה לבלאגן. לדעתי לא. שראס ורוט בטוח שלא.

שאראס היה צריך להגיע לכאן לפני 3 שנים כשהייתה הזדמנות. משום מה בלאט התנגד.
עכשיו זה כבר מאוחר מידי.
רוט שיחק במכבי והראה שהוא ממש לא שייך לרמות הגבוהות. לליגה הישראלית הוא שחקן נחמד.

פלאניניץ' היה חייב לחתום במכבי, פשוט פספוס אדיר. שחקן נפלא שהיה משדרג בכמה רמות את הקו האחורי של מכבי.
לא שחקן מבריק, אבל רכז אמיתי ואינטיליגנטי. מנהל משחק בחסד.

24 מרץ 2014, 12:29

LIAV10 כתב:בסדר, השאלה היא אם פלאניניץ׳ הוא התשובה לבלאגן. לדעתי לא. שראס ורוט בטוח שלא.

אתה נתפס לקטנות. שאראס, פלאניניץ' ורוט הובאו כאן כדוגמאות לאנטיתזה שיוני הציג את בלאט כמאמן שדוגל במשחק קבוצתי. זה הכל. גם אני בעד רכז על, אני רק טוען שאפילו עם שאראס, רוט ופלאניניץ' היינו נראים הרבה יותר טוב מבחינה קבוצתית.

24 מרץ 2014, 13:31

er79 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

נכון. לא מבין את זה.

זהו, שכנראה הוא לא אינטילגנטי ולא בטיח. אתה לא יכול לקרוא למאמן ששנה שלישית רצוף הולך עם קומבואים אמריקאים, שמתוך 3 השנים איכשהו רק העונה הראשונה הצליחה, וגם זה נדיר לקומבואים אמריקאים שכונתיים - למאמן כזה אתה לא יכול לקרוא אינטיליגנט ודוגל במשחק קבוצתי. אם הוא היה כזה, היית רואה פה את שאראס, היית רואה פה את פלאניניץ', היית אפילו רואה פה את מורן רוט. בלאט מאמן מטומטם, סלח לי.

לדעתי מה שאתה אומר קצת מגמתי ובוטה מדי.
בלאט אימן (או היה עוזר) בקריירה שלו גם שחקנים כמו שאראס ואודריך, וגם פונקרשוב בנבחרת רוסיה.

אני חושב שההחלטה ללכת על הקונספט הזה היא משיקולי תקציב. הוא רוצה אולי את תאודוסיץ', אבל יכול להחתים לכל היותר את מורן רוט.

איפה שכן יש צדק בדברים שאתה אומר זה שדווקא בשנים האחרונות כשכן היו לו שחקנים כאלה (פאפאלוקאס ורוט) הוא העדיף ללכת עם השחקנים הפיזיים יותר שיודעים
לרוץ ולקפוץ אבל לא יודעים לנהל משחק.

בכל מקרה, לא הייתי קורא לבלאט מאמן מטומטם. אני מזכיר לך שאנחנו עם רגל וחצי בהצלבה ובמצב שאפילו יש סיכוי לפיינלפור, וכל זה עם סגל שלא שווה הרבה (ואתמול
ראינו דוגמא איך זה יכול להיראות במצבי הקיצון שלו).

24 מרץ 2014, 13:43

לדעתי מה שאתה אומר קצת מגמתי ובוטה מדי.
בלאט אימן (או היה עוזר) בקריירה שלו גם שחקנים כמו שאראס ואודריך, וגם פונקרשוב בנבחרת רוסיה.

אני חושב שההחלטה ללכת על הקונספט הזה היא משיקולי תקציב. הוא רוצה אולי את תאודוסיץ', אבל יכול להחתים לכל היותר את מורן רוט.

איפה שכן יש צדק בדברים שאתה אומר זה שדווקא בשנים האחרונות כשכן היו לו שחקנים כאלה (פאפאלוקאס ורוט) הוא העדיף ללכת עם השחקנים הפיזיים יותר שיודעים
לרוץ ולקפוץ אבל לא יודעים לנהל משחק.

בכל מקרה, לא הייתי קורא לבלאט מאמן מטומטם. אני מזכיר לך שאנחנו עם רגל וחצי בהצלבה ובמצב שאפילו יש סיכוי לפיינלפור, וכל זה עם סגל שלא שווה הרבה (ואתמול
ראינו דוגמא איך זה יכול להיראות במצבי הקיצון שלו).

לא קונה את זה. גם בשיקולי התקציב הנוכחיים אפשר להביא רכז חכם וטוב בהרבה מה"שכונה" שבלאט מנחית פה כבר שנתיים רצופות. אפשר היה לקצץ בעמדות אחרות, ולנסות להביא את פארגו. אפשר היה לנסות להביא את פלאניניץ'. שניהם עדיפים על רייס והיקמן. משום מה, אדון בלאט החליט לאמץ נישה של דוברי שפתו, קפיצים זריזים עם מוח בתחת. זה מנוגד לחלוטין לקונספט משחק קבוצתי. אני מאשים אך ורק אותו. ההנהלה קמצנית, ואני מת שהם יעופו, אבל בתקציב הנוכחי היה אפשר לבנות קו אחורי יותר חכם. כבר עכשיו יש כמה קבוצות בליגה שלנו שהקו האחורי שלהם טוב משלנו, וזה מביש.
נערך לאחרונה על ידי er79 בתאריך 24 מרץ 2014, 13:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

24 מרץ 2014, 13:43

עדיין לא הבנתי איך מורן רוט השתרבב לדיון הזה.

24 מרץ 2014, 14:16

er79 כתב:

אתה נתפס לקטנות. שאראס, פלאניניץ' ורוט הובאו כאן כדוגמאות לאנטיתזה שיוני הציג את בלאט כמאמן שדוגל במשחק קבוצתי. זה הכל. גם אני בעד רכז על, אני רק טוען שאפילו עם שאראס, רוט ופלאניניץ' היינו נראים הרבה יותר טוב מבחינה קבוצתית.

זה ממש לא קטנות, תן שם שהוא גם טוב וגם ריאלי.

24 מרץ 2014, 14:54

er
פארגו הוא לא בדיוק ג'ון סטוקטון. הוא קומבו בדיוק כמו כל האחרים, רק מוכשר יותר ואולי רואה משחק יותר.
פלאניניץ' הוא שחקן בעייתי ויקר.

אני חושב שמכבי חייבת להמר על קו אחורי אולי מהnba

24 מרץ 2014, 14:55

jol9 כתב:er
פארגו הוא לא בדיוק ג'ון סטוקטון. הוא קומבו בדיוק כמו כל האחרים, רק מוכשר יותר ואולי רואה משחק יותר.

מחירו של פלאניניץ' במשך מספר שנים טובות היה ברצפה. רק חימקי הייתה מספיק חכמה כדי לקחת אותו והרוויחה בענק.
גם בקיץ אני לא חושב שמחירו היה מופקע. מכבי הייתה יכול להחתים אותו במחיר סביר.
אגב, מדוע פלאניניץ' שחקן בעייתי?

24 מרץ 2014, 15:47

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:er

מחירו של פלאניניץ' במשך מספר שנים טובות היה ברצפה. רק חימקי הייתה מספיק חכמה כדי לקחת אותו והרוויחה בענק.
גם בקיץ אני לא חושב שמחירו היה מופקע. מכבי הייתה יכול להחתים אותו במחיר סביר.
אגב, מדוע פלאניניץ' שחקן בעייתי?

אני מסכים, פלאניניץ' שחקן טוב מאוד. לגבי פארגו, תן לי אותו ואני מרוצה. הוא השחקן היחיד בנישה של השחקנים שבלאט מתחבר אליהם שיכול לתת דקות טובות כרכז, ובנוסף הוא גו טו גאי פנטסטי. הלוואי ולרייס או היקמן הייתה חצי מהבינה שיש לו.

24 מרץ 2014, 16:01

חימקי הרוויחה בענק? פספסתי משהו?
פלאניניץ' נראה כמו פח העונה. לא פחות.
פרסם תגובה