ההכנות לעונה הבאה - התחילה עונת המלפפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ההכנות לעונה הבאה

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 מרץ 2014, 08:04

בלו שווה למכבי הרבה יותר מה9.5 נקודות שלו למשחק(שזה נתון לא רע). רק ביום חמישי האחרון הוא דפק שתי שלשות מומנטום לפני המחצית, ששוות הרבה יותר מ6 נקודות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 מרץ 2014, 11:56

felix_r כתב:
jol9 כתב:פליקס, אני חושב שיש שחקנים שזה לא נכון לבחון אותם סטטיסטית.
בלו הוא כזה. דרק שארפ גם היה כזה, וגם נדב הנפלד.

בלו הוא נכס, וגם בגילו לא הייתי רוצה שום 4 במקומו בסגל, וזה עם החולשות הידועות שלו. הוא פשוט מקצוען, ותפור מושלם למכבי.

אתה צודק ולא צודק.

אם היית מדבר על בלו או דרק שארפ בתפקיד שחקני ספסל שעולים ל 10-15 דקות לתת את האקסטרה פוש (דבר שדריק עשה ברוב שנות הקריירה שלו במכבי, ובלו עשה במכבי הגדולה), אז זה היה נכון מה שאתה אומר.

אבל בתור ה 4 העיקרי של הקבוצה, שחקן שמשחק 25 דקות למשחק, אתה לא יכול שלא להתייחס לסטטיסטיקה שלו. אז מה אם הוא נותן שלשה פה ושם? אז מה אם לעיתים רחוקות הוא מנצח משחק (לא קורה הרבה)? אם הוא היה לוקח 1 או 2 ריבאונדים יותר הינו מנצחים את המשחק בלי השלשה המנצחת שלו.

תשמע, זה כייף להתלהב משלשה כשאתה רואה את המשחק, אבל בעצם השלשה של בלו שווה את אותן 3 נקודות כמו השלשה של מישהו אחר. אין שום הסבר רציונאלי להתלהבות מבלו. דרך אגב, הידעת, שבטופ-16 פניני קלע יותר שלשות מבלו (וזה בלי להזכיר את האחוזים) ? לא שאני אומר שפניני טוב יותר מבלו. אני סתם מראה, שההתלהבות היא די מוגזמת ולא ממש מבוססת

גם אתה צודק ולא צודק... :bigsmile3

ראשית, כמו שרוי אמר, בלו הפך להיות שחקן הגנתי ממש לא רע בעמדה 4 ולזה אין תחליף במכבי היום.
בלו מזכיר לי קצת איזשהו תהליך שעבר קארל מאלון לקראת השנים האחרונות של הקריירה שלו. הוא הפך להיות בולדוזר, עם גוף של באדי בילדר וכח של מרים משקולות. כל זה
יחד עם קשיחות טבעית, הפך אותו לשומר טוב בהרבה ממה שהיה כשהיה צעיר.
לצורך העניין אני לא משווה בין בלו למאלון, אלא רק את התהליכים ששניהם עברו.

שנית, אתה ממש לא יכול להשוות כל שלשה לשלשה אחרת... האם שלשה של היקמן בגרבג' טיים, בשביל לשפר את הסטטיסטיקה, היא שוות ערך לשלשת נס ז'לגיריס?
הרי מדובר באותן 3 נקודות, לא?
בלו הוא שחקן שמריח מומנטום ויודע ללחוץ על הגז בדיוק כשצריך. אור נתן את הדוגמא מסוף המחצית מיום חמישי, וזאת דוגמא מושלמת בעיניי. המשחק היה צמוד, עד שבלו הריח מומנטום, קלע
סל ושתי שלשות וסגר את המשחק למעשה.
השחקן הגדול ביותר שהיה עושה את זה הוא שאראס, שהיה גומר משחקים ב2-3 מהלכים. בלו רחוק משאראס, אבל הוא הכי קרוב אליו מבין שחקני מכבי, וזה מאוד מאוד חשוב לקבוצה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 16 מרץ 2014, 12:04

עזבו את המספרים - זה נכון גם לגבי היקמן (שתמיד יוצא עם מספרים יפים גם כשהוא מחרב את המשחק) ורייס (שצובר מספרים נפלאים נגד הנמושות ונוראיים נגד הטובות) מצד אחד, וגם לגבי בלו (שהאימפקט שלו ושל יכולת הקליעה שלו על המשחק עצומה) וסופו (שמעבר למספרים נותן מרווח עצום לקלעים ומתיש ומדביק עבירות לשומרים שלו) מצד שני. למכבי יש היום כמה שחקנים שאפשר לבנות סביבם קבוצה לעונה הבאה: אוחיון, לנדסברג, סמית', פניני, בלו, טיוס וסופו. אליהם צריך לצרף שני גארדים, כאשר לפחות אחד מהם חייב להיות ברמה גבוהה מאוד, פאוור פורוורד וסנטר. העוגנים של הקבוצה הזו צריכים להיות הגארד המוביל שיגיע יחד עם סמית' וסופו. אני לא חושב שזה שינוי כל כך דראסטי כמו שמתארים כאן. אגב, בשביל גארד כמו לנגפורד אני מוכן לסבול עוד עונה של טייריס רייס.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 16 מרץ 2014, 15:23

jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:פליקס, אני חושב שיש שחקנים שזה לא נכון לבחון אותם סטטיסטית.
בלו הוא כזה. דרק שארפ גם היה כזה, וגם נדב הנפלד.

בלו הוא נכס, וגם בגילו לא הייתי רוצה שום 4 במקומו בסגל, וזה עם החולשות הידועות שלו. הוא פשוט מקצוען, ותפור מושלם למכבי.

אתה צודק ולא צודק.

אם היית מדבר על בלו או דרק שארפ בתפקיד שחקני ספסל שעולים ל 10-15 דקות לתת את האקסטרה פוש (דבר שדריק עשה ברוב שנות הקריירה שלו במכבי, ובלו עשה במכבי הגדולה), אז זה היה נכון מה שאתה אומר.

אבל בתור ה 4 העיקרי של הקבוצה, שחקן שמשחק 25 דקות למשחק, אתה לא יכול שלא להתייחס לסטטיסטיקה שלו. אז מה אם הוא נותן שלשה פה ושם? אז מה אם לעיתים רחוקות הוא מנצח משחק (לא קורה הרבה)? אם הוא היה לוקח 1 או 2 ריבאונדים יותר הינו מנצחים את המשחק בלי השלשה המנצחת שלו.

תשמע, זה כייף להתלהב משלשה כשאתה רואה את המשחק, אבל בעצם השלשה של בלו שווה את אותן 3 נקודות כמו השלשה של מישהו אחר. אין שום הסבר רציונאלי להתלהבות מבלו. דרך אגב, הידעת, שבטופ-16 פניני קלע יותר שלשות מבלו (וזה בלי להזכיר את האחוזים) ? לא שאני אומר שפניני טוב יותר מבלו. אני סתם מראה, שההתלהבות היא די מוגזמת ולא ממש מבוססת

גם אתה צודק ולא צודק... :bigsmile3

ראשית, כמו שרוי אמר, בלו הפך להיות שחקן הגנתי ממש לא רע בעמדה 4 ולזה אין תחליף במכבי היום.
בלו מזכיר לי קצת איזשהו תהליך שעבר קארל מאלון לקראת השנים האחרונות של הקריירה שלו. הוא הפך להיות בולדוזר, עם גוף של באדי בילדר וכח של מרים משקולות. כל זה
יחד עם קשיחות טבעית, הפך אותו לשומר טוב בהרבה ממה שהיה כשהיה צעיר.
לצורך העניין אני לא משווה בין בלו למאלון, אלא רק את התהליכים ששניהם עברו.

שנית, אתה ממש לא יכול להשוות כל שלשה לשלשה אחרת... האם שלשה של היקמן בגרבג' טיים, בשביל לשפר את הסטטיסטיקה, היא שוות ערך לשלשת נס ז'לגיריס?
הרי מדובר באותן 3 נקודות, לא?
בלו הוא שחקן שמריח מומנטום ויודע ללחוץ על הגז בדיוק כשצריך. אור נתן את הדוגמא מסוף המחצית מיום חמישי, וזאת דוגמא מושלמת בעיניי. המשחק היה צמוד, עד שבלו הריח מומנטום, קלע
סל ושתי שלשות וסגר את המשחק למעשה.
השחקן הגדול ביותר שהיה עושה את זה הוא שאראס, שהיה גומר משחקים ב2-3 מהלכים. בלו רחוק משאראס, אבל הוא הכי קרוב אליו מבין שחקני מכבי, וזה מאוד מאוד חשוב לקבוצה.

רק שכחת להזכיר את העובדה, שבלו הוא ה 4 היחיד במכבי של היום, ואין לו תחליף לא בגלל שהוא כזה ענק, אלא בגלל שבקייץ לא החתימו אף פאוור פורווארד. זה לא אומר שבלו ישאר חסר תחליף אם מכבי תחתים 4 נורמאלי בקיץ הקרוב

לגבי השמירה של בלו. זה נכון שהשנה הוא שומר בסדר גמור, ואין תלונות, אבל אני מציע לך לבדוק במשחקים הבאים: באותם המשחקים שבלו נאלץ לשים את הגוף ולהשקיע הרבה כוחות בהגנה מול שחקנים בעלי מאסה, הוא מפסיק לקלוע.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 16 מרץ 2014, 15:39

felix_r כתב:רק שכחת להזכיר את העובדה, שבלו הוא ה 4 היחיד במכבי של היום, ואין לו תחליף לא בגלל שהוא כזה ענק, אלא בגלל שבקייץ לא החתימו אף פאוור פורווארד. זה לא אומר שבלו ישאר חסר תחליף אם מכבי תחתים 4 נורמאלי בקיץ הקרוב

לגבי השמירה של בלו. זה נכון שהשנה הוא שומר בסדר גמור, ואין תלונות, אבל אני מציע לך לבדוק במשחקים הבאים: באותם המשחקים שבלו נאלץ לשים את הגוף ולהשקיע הרבה כוחות בהגנה מול שחקנים בעלי מאסה, הוא מפסיק לקלוע.

תזכר במשחק במדריד שבו פניני פתח על מירוטיץ' ומירוטיץ' פשוט גמר אותו, עד שנכנס בלו ומאז מירוטיץ' נתקע.
פניני באמת קולע מצויין בטופ 16, אבל דווקא בהגנה הוא פחות טוב.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 16 מרץ 2014, 19:28

roy1000 כתב:
felix_r כתב:רק שכחת להזכיר את העובדה, שבלו הוא ה 4 היחיד במכבי של היום, ואין לו תחליף לא בגלל שהוא כזה ענק, אלא בגלל שבקייץ לא החתימו אף פאוור פורווארד. זה לא אומר שבלו ישאר חסר תחליף אם מכבי תחתים 4 נורמאלי בקיץ הקרוב

תזכר במשחק במדריד שבו פניני פתח על מירוטיץ' ומירוטיץ' פשוט גמר אותו, עד שנכנס בלו ומאז מירוטיץ' נתקע.
פניני באמת קולע מצויין בטופ 16, אבל דווקא בהגנה הוא פחות טוב.

איך בדיוק זה סוטר את הטענה שלי שכאשר בלו צריך להשקיע הרבה בהגנה, הוא לא קולע טוב? לא הבנתי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 16 מרץ 2014, 19:32

שלוש נקודות שלי לגבי בלו:
1.הוא שחקן טוב ותורם הרבה אבל אני רוצה 4 מרכזי יותר ומגוון יותר
2.הוא עדיין מתקשה לצאת לזריקות של המצ' אפים שלו אבל בצבע הוא שומר נפלא
3.גם במסירות שלו הוא השתפר משמעותית השנה והוא מכניס לא מעטו כדורים לסופו

מסקנה-בלו שחקן רוטציה נהדר והוא יסגור יופי של עמדה 4 עם עוד גבוה איכותי ומגוון יותר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 19 מרץ 2014, 09:02

אלי סהר כותב בישראל היום שבלו נוטה לפרוש למרות לחצים גדולים של מכבי להישאר לעונה נוספת
ללאנדסברג יש הצעות מאיטליה וספרד אבל מכבי רוצה להשאיר אותו אצלה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 19 מרץ 2014, 09:06

rc4991 כתב:אלי סהר כותב בישראל היום שבלו נוטה לפרוש למרות לחצים גדולים של מכבי להישאר לעונה נוספת
ללאנדסברג יש הצעות מאיטליה וספרד אבל מכבי רוצה להשאיר אותו אצלה

מישהו קורא את סהר בקביעות ויודע עד כמה הוא אמין? (יותר קרוב לאבי סגל או לגלדסטון?)
Maccabikid

הודעהעל ידי er79 » 19 מרץ 2014, 09:09

סהר כבר החתים פה את שאראס ומריאנוביץ, הייתי מחכה
er79

הודעהעל ידי misha » 20 מרץ 2014, 08:05

לגבי לנדסברג אין צורך לדאוג בינתיים כי יש לו חוזה גם לעונה הבאה אבל מקווה שבמכבי יסגרו איתו על חוזה ארוך טווח בקיץ כדי למנוע כאבי ראש בעתיד.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yzafrir » 20 מרץ 2014, 10:33

שחקנים כמו לאנדסברג. , טיוס ושאר הישראלים הבכירים שלנו חייבים להיות מוחתמים על חוזים ארוכי טווח אפילו במחיר גבוהה מהשווי האמיתי שלהם . בטח כשמדובר על כאלו שתורמים גם ברמת יורוליג ...עוד אחד כזה שאני רואה אותו במכבי בעתיד הוא שון דאוסן...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2014, 13:15

felix_r כתב:איך בדיוק זה סוטר את הטענה שלי שכאשר בלו צריך להשקיע הרבה בהגנה, הוא לא קולע טוב? לא הבנתי

לא סותר. אני פשוט אומר שלמרות שפניני באמת קולע טוב יותר בטופ 16, בלו הוא היחידי במכבי שיכול להחזיק הגנתית את עמדה 4.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 20 מרץ 2014, 13:22

roy1000 כתב:
felix_r כתב:איך בדיוק זה סוטר את הטענה שלי שכאשר בלו צריך להשקיע הרבה בהגנה, הוא לא קולע טוב? לא הבנתי

לא סותר. אני פשוט אומר שלמרות שפניני באמת קולע טוב יותר בטופ 16, בלו הוא היחידי במכבי שיכול להחזיק הגנתית את עמדה 4.

בעיקרון אתה צודק, אם כי דווקא במשחקים האחרונים אנחנו רואים לא פעם את פניני שומר את ה 4 של היריבה, ועושה את זה באופן מוצלח מאוד.

זה נראה כאילו מישהו מעביר לו אימונים אישיים בנושא ההגנה. ברוב הקריירה שלו, פניני היה נראה כמו נכה כאשר נאלץ לשמור מישהו בצבע. במקרה הטוב היה עושה עבירה, במקרה הרע - פאול וסל. אבל בחודש האחרון חל שינוי גדול מאוד באיכות ההגנתית שלו מול שחקנים שמנסים לעשות עליו פוסט-אפ.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2014, 13:28

yzafrir כתב:שחקנים כמו לאנדסברג. , טיוס ושאר הישראלים הבכירים שלנו חייבים להיות מוחתמים על חוזים ארוכי טווח אפילו במחיר גבוהה מהשווי האמיתי שלהם . בטח כשמדובר על כאלו שתורמים גם ברמת יורוליג ...עוד אחד כזה שאני רואה אותו במכבי בעתיד הוא שון דאוסן...

גם לנדסברג וגם טיוס סגורים לעונה הבאה. שון דאוסן אם יגיע יהיה במקום לנדסברג. אין מקום לשניהם.

בישראל היום היה כתוב אתמול שמכבי מאוד רוצה להאריך לבלו את החוזה, אבל בלו נוטה לפרוש ולא להמשיך עוד שנה. ממה שאני יודע על בלו, הכל עניין של כסף ואם מכבי יציעו לו חצי מליון נטו הוא יישאר עוד שנה. כל עוד קיים החוק הרוסי, אני חושב שחייבים להשאיר את בלו (יש לו עוד שנתיים במיכל לדעתי), גם במחיר קצת גבוה יותר ממה שדני היה רוצה לשלם.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2014, 13:30

felix_r כתב:זה נראה כאילו מישהו מעביר לו אימונים אישיים בנושא ההגנה. ברוב הקריירה שלו, פניני היה נראה כמו נכה כאשר נאלץ לשמור מישהו בצבע. במקרה הטוב היה עושה עבירה, במקרה הרע - פאול וסל. אבל בחודש האחרון חל שינוי גדול מאוד באיכות ההגנתית שלו מול שחקנים שמנסים לעשות עליו פוסט-אפ.

לגבי פניני - ההגנה שלו היא קצת אובר-רייטד לדעתי. הוא שומר אישי לא רע על מספרי 3, אבל הרגליים שלו קצת איטיות והוא די נטחן בפוסט ע"י שחקנים יותר גדולים.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 מרץ 2014, 13:38

פניני אחד מהשומרים הקבוצתיים הכי טובים ששיחקו במכבי. הוא עושה דברים מדהימים בהגנה, למרות שהנתונים הפיזיים שלו די גרועים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 20 מרץ 2014, 13:43

roy1000 כתב:
felix_r כתב:זה נראה כאילו מישהו מעביר לו אימונים אישיים בנושא ההגנה. ברוב הקריירה שלו, פניני היה נראה כמו נכה כאשר נאלץ לשמור מישהו בצבע. במקרה הטוב היה עושה עבירה, במקרה הרע - פאול וסל. אבל בחודש האחרון חל שינוי גדול מאוד באיכות ההגנתית שלו מול שחקנים שמנסים לעשות עליו פוסט-אפ.

לגבי פניני - ההגנה שלו היא קצת אובר-רייטד לדעתי. הוא שומר אישי לא רע על מספרי 3, אבל הרגליים שלו קצת איטיות והוא די נטחן בפוסט ע"י שחקנים יותר גדולים.

בדיוק על זה אני מדבר, שבמשחקים האחרונים הוא מאוד השתפר בקטע הזה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 20 מרץ 2014, 14:22

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:שחקנים כמו לאנדסברג. , טיוס ושאר הישראלים הבכירים שלנו חייבים להיות מוחתמים על חוזים ארוכי טווח אפילו במחיר גבוהה מהשווי האמיתי שלהם . בטח כשמדובר על כאלו שתורמים גם ברמת יורוליג ...עוד אחד כזה שאני רואה אותו במכבי בעתיד הוא שון דאוסן...

גם לנדסברג וגם טיוס סגורים לעונה הבאה. שון דאוסן אם יגיע יהיה במקום לנדסברג. אין מקום לשניהם.

בישראל היום היה כתוב אתמול שמכבי מאוד רוצה להאריך לבלו את החוזה, אבל בלו נוטה לפרוש ולא להמשיך עוד שנה. ממה שאני יודע על בלו, הכל עניין של כסף ואם מכבי יציעו לו חצי מליון נטו הוא יישאר עוד שנה. כל עוד קיים החוק הרוסי, אני חושב שחייבים להשאיר את בלו (יש לו עוד שנתיים במיכל לדעתי), גם במחיר קצת גבוה יותר ממה שדני היה רוצה לשלם.

לדאוסן אין מה לחפש במכבי כרגע... הוא עוד לא מספיק טוב
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 20 מרץ 2014, 16:06

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

לדאוסן אין מה לחפש במכבי כרגע... הוא עוד לא מספיק טוב

לא מדובר על עונה הבאה אלא בעתיד ( שנתיים שלוש...)
דאוסן הוא 2 שמנסה לעבור הסבה ל-1 לעומת לאנדסברג שיכול לשחק 3...אני לא רואה סיבה שהם לא יכולים לשחק יחד...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: liran ו־19 אורחים