הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

הודעהעל ידי felix_r » 22 מרץ 2015, 12:26

לא צריך להיות מקובע בדעות על שחקן . בשנתו הראשונה בחימקי דיוויס היה שחקן בעליה. אבל כמה שנים של פציעות הפכו אותו לשחקן בירידה. אין לנו צורך בו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 22 מרץ 2015, 12:33

דייויס עדיין שחקן של 12+4 ב17 דקות בVTB. את הנצחון של חימקי מול צסק"א הם עשו הרבה בזכות 22 נקודות ב22 דקות ממנו.
הוא קצת חלש יותר ביורוקאפ העונה אבל עדיין מדובר בשחקן שרגיל לעשות נזק גדול בדקות קטנות מהספסל, וזה מתאים טוב ליד סופוקליס-12 דקות ועילפון-שחורציאניטיס.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 22 מרץ 2015, 13:01

החציל האצטקי כתב:דייויס עדיין שחקן של 12+4 ב17 דקות בVTB. את הנצחון של חימקי מול צסק"א הם עשו הרבה בזכות 22 נקודות ב22 דקות ממנו.
הוא קצת חלש יותר ביורוקאפ העונה אבל עדיין מדובר בשחקן שרגיל לעשות נזק גדול בדקות קטנות מהספסל, וזה מתאים טוב ליד סופוקליס-12 דקות ועילפון-שחורציאניטיס.

1) לא שאלת את עצמך לרגע למה הוא משחק רק 17 דקות למשחק? מה הוא סופו?

2) ראית אותו משחק, או שאתה בונה תיאוריה על מספרים בלבד? אני ראיתי אותו. הוא איבד את האגרסיביות ואת הפיזיות. ממעט להכנס לקרבות מגע גם בהתקפה וגם בהגנה. אז הוא עדיין יודע לקלוע... אז מה? גם סונגאילה מז'לגיריס עדיין יודע קלוע, אבל אתה לא מבקש להביא אותו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 13:02

החציל האצטקי כתב:דייויס עדיין שחקן של 12+4 ב17 דקות בVTB. את הנצחון של חימקי מול צסק"א הם עשו הרבה בזכות 22 נקודות ב22 דקות ממנו.

לפני שנתיים הוא היה לדעתי הסנטר הכי טוב באירופה, אבל הפציעות גמרו אותו. אין מה להביא שחקן כזה.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 22 מרץ 2015, 13:30

לאורך כל התקופה שלו בחימקי הוא שחקן של 17-19 דקות למשחק. יש לידו שני סנטרים טובים ומתחלקים בדקות.
הוא גם נוהג להסתבך בעבירות לאורך הקריירה, בסביליה שם לא הייתה רוטציית סנטרים מדהימה היה גם שחקן של 20-22 דקות.

לא אתווכח איתך לגבי ההשפעה של הפציעות. יצא לי לראות שני משחקים שלו העונה. בשניהם לא היה טוב במיוחד אבל כן הצליח להגיע למספרים נאים.
בכל אופן לא החזקתי ממנו מפלצת של פיזיות וקשיחות אף פעם אז לא שינית את דעתי יותר מדי.

לא תסכימו איתנו שהוא יכול להיות סנטר מחליף מצויין?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 22 מרץ 2015, 14:00

החציל האצטקי כתב:לאורך כל התקופה שלו בחימקי הוא שחקן של 17-19 דקות למשחק. יש לידו שני סנטרים טובים ומתחלקים בדקות.
הוא גם נוהג להסתבך בעבירות לאורך הקריירה, בסביליה שם לא הייתה רוטציית סנטרים מדהימה היה גם שחקן של 20-22 דקות.

לא אתווכח איתך לגבי ההשפעה של הפציעות. יצא לי לראות שני משחקים שלו העונה. בשניהם לא היה טוב במיוחד אבל כן הצליח להגיע למספרים נאים.
בכל אופן לא החזקתי ממנו מפלצת של פיזיות וקשיחות אף פעם אז לא שינית את דעתי יותר מדי.

זה לא נכון.
ביורוקאפ דיוויס מקבל 14 דקות בלבד, וזה לא בגלל שיש להם הרבה סנטרים. אין בסגל של חימקי שום סנטרים טובים ליד דיוויס שמתחלקים איתו בדקות. הסנטר הנומינאלי היחיד הנוסף שיש להם בסגל, הוא רוסלאן פטייב הרוסי הצעיר. הוא עד כדי כך "טוב" שבחיים לא שמעת את שמו, אבל עדיין הוא מקבל יותר זמן משחק מדיוויס. אם דיוויס היה משחק טוב, פטייב לא היה רואה יותר מ 5 דקות בגארבג'-טיים. למעשה, המצב הוא הפוך ממה שאתה טוען. מצב הסנטרים בחיקמי הוא עד כדי כך רע, שהיא נאלצת לשחק רוב הזמן עם ג'יימס אוגוסטין (שחקן שבמקור הובא לעמדה 4) בעמדה 5. זה מצליח להם לא רע, גם בגלל שאוגוסטין הוא שחקן חזק וגבוה, אבל בעיקר בגלל שבקבוצות היורוקאפ אין כמעט סנטרים נורמאלים שאוגוסטין צריך להתמודד איתם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 22 מרץ 2015, 14:24

אני מזכיר לך שלחימקי היה עוד פאוור/סנטר העונה, ג'ופרי לוברן, שאכל דקות משמעותית.
דווקא יצא לי לראות את פטייב קצת. הוא גוף גדול שחוסם, שואב ומסיים טוב פיק אנד רול. הוא שחקן חמישיה קבוע ורול פלייר נחמד עם פוטנציאל טוב. גם מוזגוב וקאון התחילו בדיוק ככה.

בכל מקרה, דייויס תמיד היה שחקן שעולה מהספסל בחימקי כאינסטנט אופנס. עד העונה היה שם לונצ'אר הנגר.
בשיא שלו ביורוליג היה שחקן של 21:45 דקות, וגם בהן הוא עשה מעל 3 עבירות. אם תנרמל את המספרים שלו ל40 דקות לאורך הקריירה תראה שהוא קבוע מעל המכסה המותרת.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 22 מרץ 2015, 14:37

לא מסכים איתך חציל, כמשלים לסופו אני חושב שדווקא כן חייבים שחקן של ראן אנד בלאגן (aka טיוס), זה סוג השחקנים שאתה הולך איתם למאני טיים, הסוסים שעושים עבודה שחורה, ממש לא עם דייויס האדיש.
אז מה אם כבר יש את רנדל? יותר טוב!
לדעתי המצב האידיאלי הוא שבכל עמדה יהיה שחקן ״קלאסי״ ושחקן ״שונה״, כלומר סנטר קלאסי כמו סופו וסנטר שונה כמו טיוס, רכז קלאסי כמו יוגב (לא בדיוק קלאסי, אבל נגיד) ורכז שונה כמו אוחיון.
שחקנים כמו טיוס הם אלא שיקחו אותנו רחוק ולא שחקנים כמו דייויס, אתה חייב את הסנטר המפתיע הזה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 22 מרץ 2015, 14:49

LIAV10 כתב:לא מסכים איתך חציל, כמשלים לסופו אני חושב שדווקא כן חייבים שחקן של ראן אנד בלאגן (aka טיוס), זה סוג השחקנים שאתה הולך איתם למאני טיים, הסוסים שעושים עבודה שחורה, ממש לא עם דייויס האדיש.
לדעתי המצב האידיאלי הוא שבכל עמדה יהיה שחקן ״קלאסי״ ושחקן ״שונה״, כלומר סנטר קלאסי כמו סופו וסנטר שונה כמו טיוס, רכז קלאסי כמו יוגב (לא בדיוק קלאסי, אבל נגיד) ורכז שונה כמו אוחיון.
שחקנים כמו טיוס הם אלא שיקחו אותנו רחוק ולא שחקנים כמו דייויס, אתה חייב את הסנטר המפתיע הזה.

אני לא חולק עליך. טיוס שחקן מעולה לטעמי ואני חושב שמכבי חייבת לעשות את המקסימום כדי להשאיר אותו ואמרתי את זה כמה וכמה פעמים. גם אם הוא הולך צריך לבוא במקומו מחליף דומה.
מה שאני כן חושב שמכבי צריכה לעשות זה לעבות את הקו הקדמי עם עוד שחקן שיכול לתת תפוקה בעמדה מספר 5 ולייצר למכבי אופציה התקפית טובה.

כמות המשחקים שסופו "לא בעניינים" גדולה מדי, ועדיין לא הייתי מוותר עליו כי הוא מהבודדים שיכולים לחסל את הסנטרים הכי טובים באירופה.
ברור שזה לוקסוס, אבל מכבי כבר החזיקה רוטציות של שלושה סנטרים טובים ובשלוש פעמים האחרונות שזה קרה היינו בגמר פיינל פור.

רנדל ואלכסנדר הם פתרונות טובים גם הגנתית וגם התקפית בכסף קטן יחסית. מכבי צריכה לחדש חוזים לשניהם ולמקסם את התפוקה שלהם.
גם סמית' ופניני תורמים בעמדה הזו במחשבה על העתיד.

בעמדה 5 אתה לא יכול לסמוך על סופו וטיוס לבדם. צריך שחקן פרודוקטיבי שישחק על נישה של מחליף. על פניו הגופה של אלכס מאריץ' הייתה רעיון נחמד, אבל הוא רק גופה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 16:22

החציל האצטקי כתב:לאורך כל התקופה שלו בחימקי הוא שחקן של 17-19 דקות למשחק. יש לידו שני סנטרים טובים ומתחלקים בדקות.

יותר מדי פציעות לשחקן הזה. הוא לא אותו שחקן שהיה לפני מספר שנים. לא הייתי מביא שחקן כזה בגילו ועם ההסטוריה שלו. עם סנטר מחליף אפשר לקחת סיכון של שחקן צעיר.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 22 מרץ 2015, 16:34

תמיד כיף להתעסק בבניית הסגל לעונה הבאה אבל זה קצת מוקדם מדי לטעמי. יש עוד זמן לשחקנים להוכיח את עצמם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 17:20

דיוויס כבר לא מה שהיה פעם אבל הוא עדיין סנטר מעולה, בטח שפר דקת משחק
למכבי לא מגיעים שחקנים מושלמים והוא בדיוק מסגנון השחקנים שאתה רוצה על אף המגרעות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי sunshine » 22 מרץ 2015, 19:00

toja27 כתב:תמיד כיף להתעסק בבניית הסגל לעונה הבאה אבל זה קצת מוקדם מדי לטעמי. יש עוד זמן לשחקנים להוכיח את עצמם.

המשכיות עושה לנו רק טוב,אפילו אם שחקן שתיים לא יוכיחו, יש כאלה שחייבים להישאר ויש כאלה שחייבים ללכת,גם כי אין תחליף וגם כי כל דבר אחר הוא תחליף...
".Stay the course, believe in what you're doing, and stay healthy"
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי toja27 » 22 מרץ 2015, 19:08

אביהוא כתב:
toja27 כתב:תמיד כיף להתעסק בבניית הסגל לעונה הבאה אבל זה קצת מוקדם מדי לטעמי. יש עוד זמן לשחקנים להוכיח את עצמם.

המשכיות עושה לנו רק טוב,אפילו אם שחקן שתיים לא יוכיחו, יש כאלה שחייבים להישאר ויש כאלה שחייבים ללכת,גם כי אין תחליף וגם כי כל דבר אחר הוא תחליף...

אני לא מסכים איתך בנושא זה. אם למשל ניקח את פארגו שרב אוהדי מכבי רוצים שהוא ימשיך, ונניח עלינו להצלבה וקיבלנו את פנר', בתסריט הראשון הפסדנו 3-0 ופארגו היה זוועתי אז מבחינתך הוא חייב להישאר לשם המשכיות? בדוגמא השניה ניקח את טיוס שחלק גדול מאוהדי מכבי לא חושבים שהוא צריך להישאר ובאותה סדרה ניצחנו 3-1 את פנר' וטיוס היה ענק כמו בעונה שעברה אז לפי דעתך טיוס חייב ללכת כי כבר 'הוחלט' מקודם ? החלק הכי חשוב של העונה עוד לפנינו ולשחקנים יש זמן להוכיח את עצמם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי sunshine » 22 מרץ 2015, 19:21

toja27 כתב:
אביהוא כתב:

אני לא מסכים איתך בנושא זה. אם למשל ניקח את פארגו שרב אוהדי מכבי רוצים שהוא ימשיך, ונניח עלינו להצלבה וקיבלנו את פנר', בתסריט הראשון הפסדנו 3-0 ופארגו היה זוועתי אז מבחינתך הוא חייב להישאר לשם המשכיות? בדוגמא השניה ניקח את טיוס שחלק גדול מאוהדי מכבי לא חושבים שהוא צריך להישאר ובאותה סדרה ניצחנו 3-1 את פנר' וטיוס היה ענק כמו בעונה שעברה אז לפי דעתך טיוס חייב ללכת כי כבר 'הוחלט' מקודם ? החלק הכי חשוב של העונה עוד לפנינו ולשחקנים יש זמן להוכיח את עצמם.

גם אני לא מסכים איתך :grin
חח,נניח והיה הציור כזה לדעתי פארגו עדיין צריך להשאר לשם המשכיות, לשם שהוא רוצה להיות במכבי ולשם שאני מקווה שהוא עונה הבאה לא יהיה מוביל כדור...(וכמובן שגם אין תחליף ברמה שלו)
טיוס זה מחלה בחדר ההלבשה ואני דיי בטוח שכל דרישה לחוזה שהוא ירצה פישר יסכים לה, אז...
את היכולות של כל השחקנים אנחנו מכירים נשאר רק היינס שהוא לא ברור לי לפחות.
אם שחקן מהסגל מחוייב 90% לקבוצה צריך להשאר,מי שלא שילך..נמאס לי מהברדק הזה.
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי felix_r » 22 מרץ 2015, 20:48

LIAV10 כתב:לא מסכים איתך חציל, כמשלים לסופו אני חושב שדווקא כן חייבים שחקן של ראן אנד בלאגן (aka טיוס), זה סוג השחקנים שאתה הולך איתם למאני טיים, הסוסים שעושים עבודה שחורה, ממש לא עם דייויס האדיש.

יוגב ואוחיון זה שני רכזים שונים? דוקטור ג'קל ומיסטר הייד ?

:laugh1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 22 מרץ 2015, 20:49

אופס, השונה זה פארגו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי LIAV10 » 22 מרץ 2015, 20:50

״טיוס זה מחלה בחדר ההלבשה״.
יש לך מצלמות שם או שסתם הפלצת את זה?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yehooda » 22 מרץ 2015, 21:08

אם טיוס עוזב חייבים להביא תחליף דומה ביכולות למה שטיוס נותן וזה אומר פיזיות מתחת לסל מהירות אתלטיות ויכולת חסימה גבוהה. שחקנים בדמותו של טיוס קיימים בשוק והם לא יקרים במיוחד. כבר השנה מכבי שמה עין על Shane Lawal מדינמו ססארי.
לאוואל (2.08) חזק מהיר אתלטי ברמה גבוהה יודע לעיתים להוריד כדור לריצפה פיזי בצבע וחוסם גדול.
השנה ביורוליג: 9 נק' ב- 23 דק'. 62% מ- 2. 7 ריבאונדים ו 1.5 חסימות למשחק. החיסרון הגדול שלו - הקליעה מהקו. רק 47%.
ביורוקאפ: 10.5 נק' ב-28 דק'. 60% מ-2 9.3 ריבאונדים ו - 2.2 חסימות למשחק. כשבקליעה מהקו נעשה שיפור: 69%.
וידאו: https://www.youtube.com/watch?v=ObNh2NgrYMs

במידה וסמית' ילך לכסף הגדול מה שאני מקווה שלא יקרה. אפשר להביא את ג'ימס אנדרסון (1.98) מז'לדיריס. אמנם לא פיזי כמו סמית' וחסר ניסיון ברמות הגבוהות אבל עם יכולות נדירות שכבר בשנה הראשונה שלו ביורוליג הצליח להכות בקבוצות הגדולות.יתרון נוסף: לא מדובר בשחקן כל כך יקר. הערכה שלי 500 K מקסימום. לעומת מיליון+ מס גבוה לסמית' בשנה הבאה.
השנה ביורוליג: 14 נק' ב- 28 דק'. 44% ל- 2. 1.9/5.7 ל-3 (33%). 80% מהקו. 5 ריבאונדים למשחק.
וידאו: https://www.youtube.com/watch?v=VufVbKggsBs.

לדעתי סופו צריך להשאר בקבוצה. כבר הוכח שנגד הקבוצות הגדולות באמת בארסה ריאל עם הסנטרים הגדולים והארוכים אין תשובה יותר טובה ממנו והוא נחשב לשובר שיוויון כך שאם למכבי יש כוונות להגיע לגדולה חייבים את סופו אלא שלצד כל זה אפשר להביא סנטר משלים בנוסף לטיוס/לאוואל המלצה שלי: יינסי גייטס.
פישר המיועד להגיע למכבי מתאים לה רק במחיר של עד 500 K ובטח שלא על חשבון סופו כולנו זוכרים את היכולת הנדירה שלו כגבוה ליצר נק' מחצי מרחק והיד הרכה שלו מהקו אך זכור לנו גם שהבנאדם לא יודע לייצר נק' עם הגב לסל וזה היה בעוכרה של מכבי לפני 4 שנים בפליאוף נגד פרטיזן בלגרד.

פארגו למרות כל האנטי כדורסל שלו צריך להשאר. צריך להתחשב בכך שהשנה הוא תפקד לבדו בעמדת הגארד כשכל הלחץ עליו גם לייצר נק' וגם לנהל משחק. היינס לא נתן דבר השנה בשום אספקט של המשחק מלבד ידויי שלשות. ולכן מובן מדוע פארגו נתן עונה כזו. ולמרות הכל עדיין עונה סבירה.

את הטעות הגדולה שלה מכבי עשתה השנה כשלא החתימה מחליף להיינס. אוחיון לא באמת מרתיע נגד הקבוצות הגדולות באירופה. הוא אמנם יודע לנהל משחק די טוב אבל לא יודע לייצר נק' ברמה גבוהה והיינס שלא תורם דבר גורם לקבוצה להיראות כפי שהיא: לחיצה ונירפת בעמדות הגארד.

אני הייתי מנסה להביא לצד פארגו את קייל קוריץ (1.93) מגראן קנאריה הספרדית. מדובר בשחקן אתלט ניחן בקליעה יוצאת דופן מכל טווח.
השנה ביורוקאפ הגיע עד לשלב 8 הגדולות ועוד היד נטויהסיים עד עתה עם ממוצעים אדירים: קלע העונה 14 נק' ב-26 דק'. 60% ל-2. 45% ל- 3. 86% מהקו.

הסגל שלי:

PG = פרגו + אוחיון.
SG = קייל קוריץ + לנדסברג.
SF = סמית'/אנדרסון + פניני + לינהרט.
PF = רנדל + אלכסנדר (כמתאזרח בלבד).
C = סופו + טיוס/לאוואל + יינסי גייטס. (אם טיוס עוזב להחתים את פישר במקום יינסי גייטס ולאוואל במקום טיוס).

סה"כ = 12 שחקנים. 5 ישראלים/ מתאזרחים. קרי: בכל עמדה ישראלי אחד.
yehooda

הודעהעל ידי sunshine » 22 מרץ 2015, 23:33

LIAV10 כתב:״טיוס זה מחלה בחדר ההלבשה״.
יש לך מצלמות שם או שסתם הפלצת את זה?

מה השאלה,יש לי גורם בקבוצה...
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר