פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים: מי יחליף את פארגו?

22 אוגוסט 2011, 17:20

חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:זו בדיוק הנקודה שלא בריאה לקבוצה. שחקן שאמור להיות מרכזי צריך לשחק בכל המסגרות וברמה הגבוהה ביותר, מכבי זה לא הפועל מגדל או
גליל.
גם כשבורשטיין משחק בליגה הוא נראה עדיין שחקן מרכזי וטוב לפעמים , כשהוא ביורוליג האיטיות שנובעת מהפציעה הופכת אותו לבינוני מאוד.

הסיכוי שפרקינס יתן תרומה משמעותית למכבי בשנה באה נמוכה מאוד לדעתי. כשאני מדבר על תרומה אני מדדבר על יורוליג, ליגת קופל לא ממש
מעניינת אותי ואפילו לא הליגה האדריאטית.
אבל על מה אנחנו מדברים ? פרקינס אפילו לא קיבל הצעה ממכבי לחתום על חוזה זמני. כשהוא יקבל הצעה כזאת אולי נוכל להיות יותר חכמים, כי אז זה אומר אולי שמכבי חושבת שיש סיכוי להוציא ממנו משהוא עוד העונה.

אגב, אני לא זוכר, היסטורית ( אני כבר 30 שנה כמעט בכדורסל ) שחקן שהצטרף כך לקבוצה באמצע העונה למשחקי יורוליג והפך לשוס גדול.

נכון מאוד.
יתרה מזאת, לאור המהלכים שקרו הקיץ, לא באמת מסתמן שבמכבי בכלל מעוניינים בפרקינס לעונה הבאה (וטוב שכך), וכל הדברים שנכתבים כאן הם הרבה יותר בגדר משאלות לבם של אוהבי פרקינס, מאשר דברים העשויים להתהוות לעובדות.

ברמה המקצועית, החתמתו של פרקינס כשחקן מוביל לעונה הבאה היא טעות, וכנראה שגם טעות חמורה.
אם מכבי באמת מחפשים שחקן שיהיה גם שחקן דומיננטי וגם כזה שיוכל להשתתף בכל המסגרות (ובעיקר ליורוליג), עדיף לה להביא עד תחילת העונה (שזה לא מעט זמן) שחקן בריא ובכושר טוב, ורצוי שיהיה גם מקבוצת איכות גבוהה יותר מזאת של פרקינס.

חביב, אתה מקפיד לקטול כאן את פרקינס ומתייחס ליכולת המקצועית שלו כמשהו נחות.

אני רק רוצה להזכיר לך שלפני הפציעה, פרקינס היה השחקן מספר 1 בקבוצה. טוב יותר מפארגו ומסופו. הוא היה שחקן ההגנה הכי טוב באירופה, והריבאונדר הטוב מבין הגארדים.
הוא היה המנוע של הקבוצה המצויינת של בלאט, שהשיא שלה היה בעצם באיזור ינואר, שם דרסה קבוצה אחר קבוצה בהפרשים אסטרונומיים.

בהנחה ופרקינס לא חוזר ליכולת שלו מלפני הפציעה, אז האמירות שלך הן אולי במקום, אבל אתה חייב להוסיף את הסייג הזה, כשאתה מדבר עליו.
בלי הפציעה, פרקינס היה היום שחקן של מליון דולר לעונה.
אם פרקינס חוזר ליכולת שלו מלפני הפציעה, ובהתחשב בכך שמדובר בשחקן לא יקר בשלב הזה, אני לוקח אותו הרבה לפני רוב הגארדים שמכבי יכולה לחשוב עליהם.

22 אוגוסט 2011, 17:47

אני חייב לציין שאני מסכים פה עם פליקס. עושה רושם שהדיבורים של שלח קצת ניפחו מעבר לפרופורציות את התרומה של פרקינס למכבי. הוא היה מצויין, השומר הטוב ביותר בקבוצה, אבל עובדתית מכבי הגיעה לגמר וזכתה בגביע קופל בלעדיו. בסופו של דבר השחקן הכי חשוב במכבי של אשתקד היה סופו, וראינו איך זה נראה כשפאו ניטרלה אותו לחלוטין בגמר(וסופו גם ניטרל את עצמו עם פאולים ועצבים). עם כל הכבוד לניצחונות היפים על לובליאנה ורומא(לא קבוצות גדולות עם כל הכבוד) הניצחונות על קאחה וריאל מרשימים יותר. פרקינס היה חסר בגמר מול דיאמנטידיס, אבל בסך הכל השטף ההתקפי של הקבוצה היה נהדר והרבה חבר'ה שנעלמו חזרו לעצמם(פניני, בלו, אידסון).תרשה לי להמר שבלי סופו מכבי הייתה מאבדת את כל האיזון שלה ונראית מול קבוצות רציניות כמו שהיא נראתה מול פאו.

22 אוגוסט 2011, 17:55

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:זו בדיוק הנקודה שלא בריאה לקבוצה. שחקן שאמור להיות מרכזי צריך לשחק בכל המסגרות וברמה הגבוהה ביותר, מכבי זה לא הפועל מגדל או
גליל.
גם כשבורשטיין משחק בליגה הוא נראה עדיין שחקן מרכזי וטוב לפעמים , כשהוא ביורוליג האיטיות שנובעת מהפציעה הופכת אותו לבינוני מאוד.

הסיכוי שפרקינס יתן תרומה משמעותית למכבי בשנה באה נמוכה מאוד לדעתי. כשאני מדבר על תרומה אני מדדבר על יורוליג, ליגת קופל לא ממש
אבל על מה אנחנו מדברים ? פרקינס אפילו לא קיבל הצעה ממכבי לחתום על חוזה זמני. כשהוא יקבל הצעה כזאת אולי נוכל להיות יותר חכמים, כי אז זה אומר אולי שמכבי חושבת שיש סיכוי להוציא ממנו משהוא עוד העונה.

אגב, אני לא זוכר, היסטורית ( אני כבר 30 שנה כמעט בכדורסל ) שחקן שהצטרף כך לקבוצה באמצע העונה למשחקי יורוליג והפך לשוס גדול.

נכון מאוד.
יתרה מזאת, לאור המהלכים שקרו הקיץ, לא באמת מסתמן שבמכבי בכלל מעוניינים בפרקינס לעונה הבאה (וטוב שכך), וכל הדברים שנכתבים כאן הם הרבה יותר בגדר משאלות לבם של אוהבי פרקינס, מאשר דברים העשויים להתהוות לעובדות.

ברמה המקצועית, החתמתו של פרקינס כשחקן מוביל לעונה הבאה היא טעות, וכנראה שגם טעות חמורה.
אם מכבי באמת מחפשים שחקן שיהיה גם שחקן דומיננטי וגם כזה שיוכל להשתתף בכל המסגרות (ובעיקר ליורוליג), עדיף לה להביא עד תחילת העונה (שזה לא מעט זמן) שחקן בריא ובכושר טוב, ורצוי שיהיה גם מקבוצת איכות גבוהה יותר מזאת של פרקינס.

אני רק רוצה להזכיר לך שלפני הפציעה, פרקינס היה השחקן מספר 1 בקבוצה. טוב יותר מפארגו ומסופו. הוא היה שחקן ההגנה הכי טוב באירופה, והריבאונדר הטוב מבין הגארדים.
הוא היה המנוע של הקבוצה המצויינת של בלאט, שהשיא שלה היה בעצם באיזור ינואר, שם דרסה קבוצה אחר קבוצה בהפרשים אסטרונומיים.

בהנחה ופרקינס לא חוזר ליכולת שלו מלפני הפציעה, אז האמירות שלך הן אולי במקום, אבל אתה חייב להוסיף את הסייג הזה, כשאתה מדבר עליו.
אם פרקינס חוזר ליכולת שלו מלפני הפציעה, ובהתחשב בכך שמדובר בשחקן לא יקר בשלב הזה, אני לוקח אותו הרבה לפני רוב הגארדים שמכבי יכולה לחשוב עליהם.

קצת נסחפת עם פרקינס נראה לי..
הוא היה שחקן טוב, אבל לדעתי לא השחקן הכי טוב, בטח שלא הכי מוכשר במכבי. פארגו וסופו טובים ממנו לדעתי, בלי צל של ספק.
הוא היה שחקן הגנה טוב, אבל ממש לא הטוב באירופה, וגם לא הגארד הכי טוב הגנתית. זה הגזמה. שחקנים כמו דיאמנטידיס ומקאלב לדוגמא, הם שחקני הגנה לא פחות טובים ממנו
ריבאונד זה די בונוס. זה טוב, אבל מרכז אתה מצפה שיתן יותר את הקליעה ויכולת ניהול התקפה מאשר ריבאונד..
שלא תבין לא נכון, אני בעד פרקינס במצב שנוצר, אבל הפכו אותו למפלצת של כדורסל.
מה שכן טוב, זה שיהיה לו ים של זמן "פנוי", ואולי הוא יכול לשפר את הקליעה שלו בזמן הזה.

22 אוגוסט 2011, 17:57

העניין הוא שזה בכלל לא רלוונטי מה היה עם פרקינס בשנה שעברה ומה הייתה תרומתו האמיתית.( העמדה שלי היא ממוצע בין העמדה של פליקס
לעמדה של יוני.)
אבל זו פרשנות אישית שאפשר לחלוק עליה או לא.
מה שאי אפשר לחלוק עליו זה שפרקינס נכון לעכשיו שחקן פצוע שצריך שיקום והוא לא יפתח את העונה וספק אם יהיה כשיר אליה גם באמצע העונה, כי בפציעות מסוג אלה אתה אף פעם לא יכול לדעת.
שחקנים שלא פותחים עונות קשה להם מאוד להיכנס למערכת באמצע העונה במכבי, כמעט בלתי אפשרי אפילו.

22 אוגוסט 2011, 17:58

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
גליל.

נכון מאוד.

AMEN BROTHER

22 אוגוסט 2011, 18:00

שחף כתב:אני חייב לציין שאני מסכים פה עם פליקס. עושה רושם שהדיבורים של שלח קצת ניפחו מעבר לפרופורציות את התרומה של פרקינס למכבי. הוא היה מצויין, השומר הטוב ביותר בקבוצה, אבל עובדתית מכבי הגיעה לגמר וזכתה בגביע קופל בלעדיו. בסופו של דבר השחקן הכי חשוב במכבי של אשתקד היה סופו, וראינו איך זה נראה כשפאו ניטרלה אותו לחלוטין בגמר(וסופו גם ניטרל את עצמו עם פאולים ועצבים). עם כל הכבוד לניצחונות היפים על לובליאנה ורומא(לא קבוצות גדולות עם כל הכבוד) הניצחונות על קאחה וריאל מרשימים יותר. פרקינס היה חסר בגמר מול דיאמנטידיס, אבל בסך הכל השטף ההתקפי של הקבוצה היה נהדר והרבה חבר'ה שנעלמו חזרו לעצמם(פניני, בלו, אידסון).תרשה לי להמר שבלי סופו מכבי הייתה מאבדת את כל האיזון שלה ונראית מול קבוצות רציניות כמו שהיא נראתה מול פאו.

אתה שוכח שמכבי שיחקה בסך הכל 4 משחקים ביורוליג בלי פרקינס ששניים מהם היו נגד קבוצה עם סגל של 8 שחקנים ששיחקה 3 משחקים בשבוע . אם לא פרקינס אני בכלל לא בטוח שהיינו מגיעים למעמעמד הזה שנקרא הצלבה .
פרקינס היה בורג חשוב מאוד במכבי וכל האופי ההגנתי המלחמתי שלה היה בזכות פרקינס .
זה שחביב בוחר באופן מגמתי להתעלם מיזה ולנסות להקטין את פרקינס זה לא חדש . זה עוד מהעונה הראשונה כשפרקינס תפס את התפקיד של הרכז הבכיר במקום וויז בניגוד לתחזית של חביב .
אבל אני חייב להסכים עם חביב שאסור לבנות על פרקינס כמחליף לפארגו וחייבים להביא שחקן עוד לפני פתיחת העונה (כמובן בהנחה שפארגו לא יגיע..) , ואת פרקינס להחתים כשחקן משלים למקרה הדי צפוי שפארמר יעזוב...
בכל מקרה פרקינס לרא צריך לקבל את הביטחון , הוא פשוט צריך להיכנס לכושר כי את המערכת ואת כמעט כל השחקנים הוא מכיר וגם היכולות שלו מלפני הפציעה ידועות והוא רק צריך להחזיר לעצמו את כושר המשחק והגמישות שהייתה לו .

22 אוגוסט 2011, 18:02

מתי מכבי יציעו לו את החוזה לדעתכם?

22 אוגוסט 2011, 18:05

where is the love? כתב:מתי מכבי יציעו לו את החוזה לדעתכם?

אני מעריך שמה שיקרה זה שמבכי אולי תציע לו חוזה קטן כזה עם כל מיני סעיפי יציאה כדי לצאת ידי חובה, פרקינס ישחק את הפגוע והוא יחכה
להצעות גדולות יותר.
לדעתי זה תסריט הגיוני למדי.
בעצם הוא כבר חושב שמכי מעליבה אותו עם מה שהציעה לו לפני כמה חודשים. :)

22 אוגוסט 2011, 18:06

where is the love? כתב:מתי מכבי יציעו לו את החוזה לדעתכם?

פרקינס אמר ש''זה עדיין לא זה''..זאת אומרת שגם הוא מבחינתו לא חושב על איפה הוא ישחק כי כרגע הוא עדיין לא יכול..
אני מניחה שכשיתנו לו את האור הירוק נתחיל לשמוע על דברים..

22 אוגוסט 2011, 18:07

אין למכבי מה למהר עם פרקינס , זה לא שיש קבוצות בכירות שרודפות אחרי שחקן פצוע ומציעות לו חוזי עתק...מכבי נותנים לו להתבשל על אש קטנה (במיץ של עצמו) וברגע שהוא יבין את המצב הוא יסכים לחתום במכבי בסכום נמוך בהרבה ממה שחשב שיקבל...

22 אוגוסט 2011, 18:28

שחף כתב:אני חייב לציין שאני מסכים פה עם פליקס. עושה רושם שהדיבורים של שלח קצת ניפחו מעבר לפרופורציות את התרומה של פרקינס למכבי. הוא היה מצויין, השומר הטוב ביותר בקבוצה, אבל עובדתית מכבי הגיעה לגמר וזכתה בגביע קופל בלעדיו. בסופו של דבר השחקן הכי חשוב במכבי של אשתקד היה סופו, וראינו איך זה נראה כשפאו ניטרלה אותו לחלוטין בגמר(וסופו גם ניטרל את עצמו עם פאולים ועצבים). עם כל הכבוד לניצחונות היפים על לובליאנה ורומא(לא קבוצות גדולות עם כל הכבוד) הניצחונות על קאחה וריאל מרשימים יותר. פרקינס היה חסר בגמר מול דיאמנטידיס, אבל בסך הכל השטף ההתקפי של הקבוצה היה נהדר והרבה חבר'ה שנעלמו חזרו לעצמם(פניני, בלו, אידסון).תרשה לי להמר שבלי סופו מכבי הייתה מאבדת את כל האיזון שלה ונראית מול קבוצות רציניות כמו שהיא נראתה מול פאו.

לא אמרתי שפרקינס היה השחקן הכי חשוב של מכבי, אלא שהוא היה השחקן הכי טוב במכבי. סופו היה לכל הדעות השחקן החשוב ביותר, ועל זה אין ויכוח.

זה שמכבי הצליחה גם בלעדיו בישורת האחרונה, לא אומר שאם הוא לא היה מלכתחילה בכל העונה, היא גם היתה מצליחה. למעשה ההיפך הוא הנכון. פרקינס היה הרוח החיה של הקבוצה
אותה ראינו בשנה שעברה, וגם כשנפצע, הרוח שלו נשארה על המגרש אצל כל השחקנים.

משום מה יש כאן נטייה לזלזל בתרומה של פרקינס בעונה שעברה, בגלל הסיום הטוב שלה מבחינת מכבי בלי פרקינס. זה באמת מוזר לי.
אני חושב שאני לא ממש צריך את שלח בשביל להבין מי שחקן טוב ומה התרומה שלו, ככה שהמשפט הזה די מיותר.

22 אוגוסט 2011, 18:29

יש איזה תאריך דד ליין להחתמת שחקנים, או שאפשר אפילו נגיד לחכות עם הצעה עד נובמבר?

22 אוגוסט 2011, 18:37

yarinsaky כתב:העניין הוא שזה בכלל לא רלוונטי מה היה עם פרקינס בשנה שעברה ומה הייתה תרומתו האמיתית.( העמדה שלי היא ממוצע בין העמדה של פליקס
לעמדה של יוני.)
אבל זו פרשנות אישית שאפשר לחלוק עליה או לא.
מה שאי אפשר לחלוק עליו זה שפרקינס נכון לעכשיו שחקן פצוע שצריך שיקום והוא לא יפתח את העונה וספק אם יהיה כשיר אליה גם באמצע העונה, כי בפציעות מסוג אלה אתה אף פעם לא יכול לדעת.
שחקנים שלא פותחים עונות קשה להם מאוד להיכנס למערכת באמצע העונה במכבי, כמעט בלתי אפשרי אפילו.

מסכים. ההערה שלי היתה נקודתית בהקשר ליכולת של פרקינס לפני הפציעה

22 אוגוסט 2011, 19:57

כספי לא יגיע למכבי
לצערי מספר בעיות משמעותיות כמו מס עצרו את ההגעה שלי לקבוצה שהכי רציתי לשחק בה. אני רוצה להודות לדיויד פדרמן ושמעון מזרחי על הכנות וההבנה לאורך כל המשא ומתן. אני רוחש להם המון כבוד. תודה לאוהדי מכבי על האהבה וכרגע אני עצוב לא פחות מהם. אני בטוח שבעתיד דרכינו עוד ייפגשו שוב. בנתיים אני בוחן מספר הצעות בחו״ל ואודיע בקרוב לאיזה קבוצה אצטרף.

22 אוגוסט 2011, 20:16

עם כל החיבה שלי לכספי, טוב שזה מסתיים ככה. גם על העמדה שלו אנחנו לא צריכים שחקן, וגם שני שחקנים שצריכים לחזור בסיום השביתה זה יותר מדי.

22 אוגוסט 2011, 20:22

פיו, ברוך השם

22 אוגוסט 2011, 20:27

מצוין,הופך את הסגל של מכבי להרבה יותר מאוזן כרגע,אני בטוח שגם בבית של סמית' שמחים עכשיו.

22 אוגוסט 2011, 20:36

יופי,עכשיו שיתרכזו בהבאת קומבו גארד תותח ואנחנו מסודרים

22 אוגוסט 2011, 20:44

ממש לא צריך סופרסטאר,אני סומך על שחקן צעיר מהמכללות שיוכל לחפות על פרקינס במקרה שתיגמר השביתה.

22 אוגוסט 2011, 21:14

שחר.ג. כתב:ממש לא צריך סופרסטאר,אני סומך על שחקן צעיר מהמכללות שיוכל לחפות על פרקינס במקרה שתיגמר השביתה.

שייר לא עונה על ההגדרה צעיר מהמכללות? בשביל מה להביא עוד אחד?
נושא נעול