23 נובמבר 2012, 23:02
MTA2311 כתב:NY boy כתב:שנה הבאה ה450 האלה יקפצו משמעותית בגלל המס. וכמו שאמרת, אין סיכוי להשאיר אותו בסכומים האלה.
אתה באמת חושב שזה חכם לבזבז את הכסף שאין לנו על ג'יימס? אנחנו באמת מכוונים כל כך נמוך?
כבר הסברתי, בשכר סביר של 450-500 אלף דולר, העלות היא ממש לא "קופצת" אלא זאת בדיוק אותה עלות כמו אם תשלם לשחקן 700-750 אלף דולר. וראינו מה הצוות של מכבי הביא בסכומים האלה השנה, מדלי = 750, שארמדיני = 600, פופס = 900.
אז כן, אני מעדיף שישאירו (לא יחתימו שחקנים חדשים! ישאירו שחקנים שהוכיחו את עצמם) את הבסיס הטוב (שהשנה הם השחקנים המובילים) ויתמקדו בהחתמה של 2 זרים טובים ומובילים, גארד וגבוה נוסף.
כן, רק שמדלי ופופס הובאו בשביל להיות שחקנים מובילים. מה ההגיון בלשלם לשחקן משלים, את הסכומים שמיועדים לשחקנים הבכירים?
שנה הבאה החוזה של סמית ישודרג משמעותית, גם של ג'יימס מסתבר. וזה עוד בלי לדבר על החוזה החדש של אוחיון.
תוספת של רק 2 שחקנים לא תעזור לך. צריך לפחות גם עוד 4 זר( מתי כבר תבינו שבלאט בחיים לא יפקיד את העמדה הזאת רק בידיים של ליאור?), ולדעתי היקמן ב2 זה לא מספיק. בקיצור, שלא יבזבזו את הכסף עכשיו.
23 נובמבר 2012, 23:03
23 נובמבר 2012, 23:03
NY boy כתב:כוונות זה נחמד.
מתי בפעם האחרונה מכבי החזיקה עמדה 5 בסכומים האלה? אני גם חושב שפנייה מוקדמת לג'יימס לא תעזור. הוא כבר בן 30, ויודע שאין לו עוד הזדמנויות לעשות כסף.
רק בשנה שעברה מכבי החזיקה את סופו בקרוב למיליון דולר + הנדריקס ב600 אלף דולר + ג'יימס ב350.
גם השנה היו אמורים להיות ג'יימס + פופס ב900 ושארמדיני ב600.
23 נובמבר 2012, 23:05
jol9 כתב:MTA2311 כתב:NY boy כתב:שנה הבאה ה450 האלה יקפצו משמעותית בגלל המס. וכמו שאמרת, אין סיכוי להשאיר אותו בסכומים האלה.
אתה באמת חושב שזה חכם לבזבז את הכסף שאין לנו על ג'יימס? אנחנו באמת מכוונים כל כך נמוך?
כבר הסברתי, בשכר סביר של 450-500 אלף דולר, העלות היא ממש לא "קופצת" אלא זאת בדיוק אותה עלות כמו אם תשלם לשחקן 700-750 אלף דולר. וראינו מה הצוות של מכבי הביא בסכומים האלה השנה, מדלי = 750, שארמדיני = 600, פופס = 900.
אז כן, אני מעדיף שישאירו (לא יחתימו שחקנים חדשים! ישאירו שחקנים שהוכיחו את עצמם) את הבסיס הטוב (שהשנה הם השחקנים המובילים) ויתמקדו בהחתמה של 2 זרים טובים ומובילים, גארד וגבוה נוסף.
כן, רק שמדלי ופופס הובאו בשביל להיות שחקנים מובילים. מה ההגיון בלשלם לשחקן משלים, את הסכומים שמיועדים לשחקנים הבכירים?
שנה הבאה החוזה של סמית ישודרג משמעותית, גם של ג'יימס מסתבר. וזה עוד בלי לדבר על החוזה החדש של אוחיון.
תוספת של רק 2 שחקנים לא תעזור לך. צריך לפחות גם עוד 4 זר( מתי כבר תבינו שבלאט בחיים לא יפקיד את העמדה הזאת רק בידיים של ליאור?), ולדעתי היקמן ב2 זה לא מספיק. בקיצור, שלא יבזבזו את הכסף עכשיו.
הפתרון הוא לצמצם את הסגל ולא לחפש שני שחקנים (ובטח לא שלושה) על כל עמדה.
אפשר לפעול בשיטת השלישיות - שלישיית שחקנים שסוגרת 2 עמדות.זה יכול להיות בעמדות 1-2, 4-5 ואולי גם 2-3.
2 שלישיות כאלה + עוד שני שחקנים בעמדה החמישית, ועוד שחקן נוסף שמשחק בעיקר בליגה, זה מספיק לגמרי. מספיק עם הסגלים הבלתי נגמרים האלה.
23 נובמבר 2012, 23:05
roy1000 כתב:די, ג'יימס לא נשאר פה בשנה הבאה. המס עליו יהיה כמו על ישראלי ופרט לוויצ'יץ', מכבי מעולם לא החזיקה שחקן זר יותר משלוש שנים ברציפות. זו השנה האחרונה של ג'יימס במכבי ובישראל בכלל.
23 נובמבר 2012, 23:07
MTA2311 כתב:NY boy כתב:כוונות זה נחמד.
מתי בפעם האחרונה מכבי החזיקה עמדה 5 בסכומים האלה? אני גם חושב שפנייה מוקדמת לג'יימס לא תעזור. הוא כבר בן 30, ויודע שאין לו עוד הזדמנויות לעשות כסף.
רק בשנה שעברה מכבי החזיקה את סופו בקרוב למיליון דולר + הנדריקס ב600 אלף דולר + ג'יימס ב350.
גם השנה היו אמורים להיות ג'יימס + פופס ב900 ושארמדיני ב600.
שנה שעברה שיחקנו בליגה האדריאטית, ונאלצנו להחזיק שלושה גבוהים. זה היה מצב חריג מבחינה כלכלית בכל קנה מידה בשביל מכבי.
שוב, "היו אמורים" לא עושה עליי רושם. עובדה שברגע שפופס הועזב( משהו עדיין לא מסתדר לי בסיפור שלו), הובא לפה מחליף בשליש מהמחיר שלו.
23 נובמבר 2012, 23:10
23 נובמבר 2012, 23:11
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:NY boy כתב:שנה הבאה ה450 האלה יקפצו משמעותית בגלל המס. וכמו שאמרת, אין סיכוי להשאיר אותו בסכומים האלה.
הפתרון הוא לצמצם את הסגל ולא לחפש שני שחקנים (ובטח לא שלושה) על כל עמדה.
אפשר לפעול בשיטת השלישיות - שלישיית שחקנים שסוגרת 2 עמדות.זה יכול להיות בעמדות 1-2, 4-5 ואולי גם 2-3.
2 שלישיות כאלה + עוד שני שחקנים בעמדה החמישית, ועוד שחקן נוסף שמשחק בעיקר בליגה, זה מספיק לגמרי. מספיק עם הסגלים הבלתי נגמרים האלה.
מסכים איתך ב100 אחוז.
הבעיה היא שבלאט אוהב את הקבוצות שלו בנויות לרוחב, גם על חשבון איכות. זה היה ככה לאורך כל הקריירה שלו.
23 נובמבר 2012, 23:13
NY boy כתב:roy1000 כתב:די, ג'יימס לא נשאר פה בשנה הבאה. המס עליו יהיה כמו על ישראלי ופרט לוויצ'יץ', מכבי מעולם לא החזיקה שחקן זר יותר משלוש שנים ברציפות. זו השנה האחרונה של ג'יימס במכבי ובישראל בכלל.
רק שג'יימס לא מרוויח את הסכומים של וויצ'יץ. מה לא ברור במה שהסברתי. העלות של ג'יימס ב500 אלף דולר היא בדיוק אותה עלות כמו של שחקן ב750 אלף דולר שלא שיחק פה מעולם. ולהנדריקס כמדומני הסכימו לשלם גם יותר מ750. מה יעזור אם יביאו שחקן אחר ב750 אלף דולר, שיעלה בדיוק כמו שלהשאיר את ג'יימס יעלה נגיד, והוא יתברר כעוד פלופ כדוגמאת שארמדיני ומדלי? לא עדיף להשאיר שחקן שאתה יודע מה תקבל ממנו.
23 נובמבר 2012, 23:15
23 נובמבר 2012, 23:16
NY boy כתב:רק שג'יימס לא מרוויח את הסכומים של וויצ'יץ. מה לא ברור במה שהסברתי. העלות של ג'יימס ב500 אלף דולר היא בדיוק אותה עלות כמו של שחקן ב750 אלף דולר שלא שיחק פה מעולם. ולהנדריקס כמדומני הסכימו לשלם גם יותר מ750. מה יעזור אם יביאו שחקן אחר ב750 אלף דולר, שיעלה בדיוק כמו שלהשאיר את ג'יימס יעלה נגיד, והוא יתברר כעוד פלופ כדוגמאת שארמדיני ומדלי? לא עדיף להשאיר שחקן שאתה יודע מה תקבל ממנו.
23 נובמבר 2012, 23:19
yzafrir כתב:רוטאציות קצרות מתאים לקבוצה קטנה שמפתיע מידי פעם כמו פרטיזן של מקאלב ומאריץ' אבל סגל קצר לא יוביל אותה עד הסוף .
מכבי לפני שנתיים נפגעה מיזה שהסגל שלה התקצר פתאום ברגע האמת כשפרקינס נפצע . אני עדיין חושם שעם פרקינס זה יכל להיגמר אחרת...
23 נובמבר 2012, 23:20
23 נובמבר 2012, 23:25
NY boy כתב:אני רק רוצה להזכיר לך שזאת השנה החמישית של ג'יימס בארץ השנה, ועל פי מה שאמרו גם השנה משלמים עליו מס מלא. אם הסכימו לשלם עליו את זה השנה, אז יכולים להסכים גם בשנה הבאה וגם בשנים הבאות. הכל שאלה של עלות בברוטו, ולכן אני בהחלט חושב שצריך לעשות ניסיון להשאיר אותו בסביבות ה500 אלף דולר, אם יסכים אז יופי, אם לא אז לא. זה עדיף מללכת להמר על עוד ילד, או שארמדיני או כל דבר אחר כזה.
23 נובמבר 2012, 23:25
23 נובמבר 2012, 23:27
23 נובמבר 2012, 23:29
חביב אורנג'ד כתב:כמה חבל, מכבי הראתה שהיא קבוצה טובה יותר, אבל נכנעה ליום מטורף של סיינה מחוץ לקשת.
באופן אבסורדי, דוקא במשחק הזה, שהיה כידוע הפסד, ראינו ממכבי הרבה דברים טובים.
נקודת האור הבולטת היתה בראש ובראשונה דיויד בלאט שסופסוף ניהל את המשחק בצורה נכונה ואחראית; בלי לפתוח עם קיינר-מדלי בחמישיה, בלי דקות מרובות לשרמדני הגמלוני, בלי 25 חמישיות שונות, אבל עם הרבה קרדיט לשחקנים החמים ועם קריאת מצבים נכונה. עם ניהול משחק כמו של היום, היינו מנצחים די בקלות את קבוצתו של רב-נגר פרוביץ' ושאר הלייצנים של מלגה, ולא מתסבכים ונהיים לא תלויים רק בעצמנו בשלב הזה.
נקודת האור השניה היתה כמובן שון ג'יימס שפשוט נותן עונה פנטסטית עד כה. ללא ספק הגבוה הטוב ביותר במכבי הנוכחית ואפילו במכבי של השנתיים האחונות.
בנקודות הפחות טובות, אי-אפשר שלא לציין את ניק קיינר-מדלי. בעיניי, יש לשחקן הזה יכולת, אבל הוא פשוט לא מחובר לקבוצה וכנראה שהפציעה שעבר משפיעה עליו. אם הוא לא מצליח להתחבר עד כה, אז אין שום טעם לנסות בכוח. זה הזמן להפרד ולנסות לחפש משהו טוב יותר.
עם זאת, הייתי ממליץ לכולם לצנן את ההתלהבות, ספק גדול מאוד אם נמצא גבוה איכותי בשלב הזה של העונה (ולא שלפני זה היה קל) ולא הייתי בונה על כך יותר מדי.
עוד נקודות חושך נמצא אצל דיויד לוגאן שגם הוא לא נראה מחובר במיוחד לקבוצה ושוב לוקה בחוסר יציבות, וגם אצל שרמדיני שנראה כמו כלום ושום דבר. מצחיק שרק לפני חודשיים דיברו כאן כל כמה כדאי להחתימו לחוזה ארוך טווח.
בשורה התחתונה, מכבי נראת לא רע בכלל למרות ההפסד. אם בלאט ימשיך לנהל משחקים באותו אופן שהוא עשה זאת היום ואם ימצא מחליף ראוי לקיינר-מדלי (וכאמור, מדובר במשימה קשה), אז בהחלט ניתן להיות אופטימיים לגביי ההמשך.
23 נובמבר 2012, 23:34
yzafrir כתב:יוני להשוות את הסגל הזה שהוא כלום ושום דבר זה לא חוכמה . אבל באופן עקרוני מה שמפיל קבוצות בסופו של דבר בשלבים המכריעים זה עומק הסגל .
אם תביא שלושה או ארבע זרים בכירים בלבד של לפחות מליון נטו (שגם זה לא מבטיח לך כלום) , לא תוכל להחזיק ספסל איכותי מספיק בשביל להצליח לאורך זמן ועדיין תיהיה תלוי בהימורים .
אין מה לעשות אבל אם באמת רוצים להצליח צריך להשקיע הרבה כסף בסגל טוב ועמוק....
אם לא , נצטרך לסמוך על המזל...
24 נובמבר 2012, 00:55
NY boy כתב:אני רק רוצה להזכיר לך שזאת השנה החמישית של ג'יימס בארץ השנה, ועל פי מה שאמרו גם השנה משלמים עליו מס מלא. אם הסכימו לשלם עליו את זה השנה, אז יכולים להסכים גם בשנה הבאה וגם בשנים הבאות. הכל שאלה של עלות בברוטו, ולכן אני בהחלט חושב שצריך לעשות ניסיון להשאיר אותו בסביבות ה500 אלף דולר, אם יסכים אז יופי, אם לא אז לא. זה עדיף מללכת להמר על עוד ילד, או שארמדיני או כל דבר אחר כזה.
24 נובמבר 2012, 01:02