אשכול המלפפונים: פאפא הגיע, כספי בדרך.

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

הודעהעל ידי er79 » 24 יולי 2011, 18:36

עוד זר אחד וזהו? בהנחה שהזר יאייש את עמדה 2, לא ברור לי מי לעזאזל חושב במכבי שיוגב אוחיון הוא רכז מחליף ל-10 דקות משחק או רבע שעה ביורוליג. אני רק חרד מהמחשבה של מה יקרה אם חלילה פארגו יפצע לנו. אבדון.
er79

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 יולי 2011, 18:41

er79 כתב:עוד זר אחד וזהו? בהנחה שהזר יאייש את עמדה 2, לא ברור לי מי לעזאזל חושב במכבי שיוגב אוחיון הוא רכז מחליף ל-10 דקות משחק או רבע שעה ביורוליג. אני רק חרד מהמחשבה של מה יקרה אם חלילה פארגו יפצע לנו. אבדון.

אני מניחה שבלאט מחפש שחקן שיכול לתרום בנקודות אבל גם לתפקד כ-1 במידה ופארגו לא על הפרקט
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 24 יולי 2011, 18:47

er79 כתב:עוד זר אחד וזהו? בהנחה שהזר יאייש את עמדה 2, לא ברור לי מי לעזאזל חושב במכבי שיוגב אוחיון הוא רכז מחליף ל-10 דקות משחק או רבע שעה ביורוליג. אני רק חרד מהמחשבה של מה יקרה אם חלילה פארגו יפצע לנו. אבדון.

זהו, סוף העולם. עם אוחיון ל10 דקות מכבי לא מגיע לטופ 16. ביזיון!!!!!
לא נראה לך שקצת הגזמת? קודם כל אף אחד לא אמר שהוא ישחק ביורוליג, כי גם שייר יכול לתת 10-15 דקות כרכז. וגם אם כן, מה קרה? מת העולם? יוגב שחקן לא רע בכלל, ואם בארסה לקחה אליפות אירופה עם לאקוביץ' וסאדה כגארדים מחליפים (ולדעתי היום אוחיון לא פחות טוב משניהם), אין סיבה שאוחיון לא יכול לתת דקות
asafb96

הודעהעל ידי קודי » 24 יולי 2011, 18:54

asafb96 כתב:

לא נראה לך שקצת הגזמת? קודם כל אף אחד לא אמר שהוא ישחק ביורוליג, כי גם שייר יכול לתת 10-15 דקות כרכז. וגם אם כן, מה קרה? מת העולם? יוגב שחקן לא רע בכלל, ואם בארסה לקחה אליפות אירופה עם לאקוביץ' וסאדה כגארדים מחליפים (ולדעתי היום אוחיון לא פחות טוב משניהם), אין סיבה שאוחיון לא יכול לתת דקות

שכחת גם שהרכז הראשון של אותה ברצלונה היה ריקי רוביו שנתן עונה שגם אוחיון היה מתבייש בה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yiffy » 24 יולי 2011, 18:56

קצת הגזמה להגיד שאוחיון טוב מסאדה ולקוביץ'. שניהם טובים ממנו בפער ניכר.
יחד עם זאת, אולי אוחיון יפתיע ויעלה את המשחק שלו בכמה דרגות בעקבות השדרוג. אני מאוד מקווה שלא יהיה מקרה דרור חג'ג' 2.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 יולי 2011, 19:07

yiffy כתב:קצת הגזמה להגיד שאוחיון טוב מסאדה ולקוביץ'. שניהם טובים ממנו בפער ניכר.
יחד עם זאת, אולי אוחיון יפתיע ויעלה את המשחק שלו בכמה דרגות בעקבות השדרוג. אני מאוד מקווה שלא יהיה מקרה דרור חג'ג' 2.

שני השחקנים שהזכרת כבר הרבה זמן לא הוכיחו שהטענה שאוחיון טוב מהם לא נכונה..
זה לא אומר שאוחיון סופרסטאר...זה אומר שהם לא שחקנים ברמה כזאת גבוהה..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 24 יולי 2011, 19:08

yiffy כתב:קצת הגזמה להגיד שאוחיון טוב מסאדה ולקוביץ'. שניהם טובים ממנו בפער ניכר.

באמת שאני לא רואה במה ויקטור סאדה טוב מאוחיון - הוא לא רכז טוב יותר, לא מוסר טוב יותר, לא שומר טוב יותר ואפילו לא קולע טוב יותר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 יולי 2011, 19:26

אם מכבי הצליחה להגיע לגמר הפיינל פור, כשטל בורשטיין זוכה ל13:12 דקות לשמחק, אז אין שום סיבה שמכבי לא תעשה זאת כאשר אוחיון מקבל 10 דקות למשחק.

דבר שני, אני לא יודע מניין מגיעה ההנחה שאוחיון יזכה ל10 דקות משחק ביורוליג.
למכבי של העונה הבא יהיו לפחות 3 גארדים בכירים וזאת מבלי לספור את סמית' שגם הוא יתופקד כגארד. לעת הצורך. נוסף על כך, גם שייר וגם פארגו משחקים טוב בעמדת הרכז וגם הגארד שצפוי להצטרף עשוי להיות שחקן המסוגל לשחק בעמדה מס' 1 (ובגלל זה מחפשים קומבו-גארד).
כמו שאני רואה את זה, אוחיון לא ישחק יותר מ5-7 דקות ביורוליג. במקרה הכי גרוע, ילבישו במקומו את בורשטיין, שהעונה יהיה גארד רביעי ברוטציה ולא שלישי כפי שהיה בעונה שעברה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 24 יולי 2011, 20:00

קודי כתב:
asafb96 כתב:

שכחת גם שהרכז הראשון של אותה ברצלונה היה ריקי רוביו שנתן עונה שגם אוחיון היה מתבייש בה.

רציתי להגיד את זה, אבל בעונה שהם זכו ביורוליג הוא עוד היה בגדר ה"סביר", אם אפשר לקרוא לזה כך..
למכבי יש את פארגו כרכז ראשון, מה שנותם לה עוד יותר לגיטימציה להחתים רכז שני יותר אפור...
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 24 יולי 2011, 20:02

אוחיון יותר טוב משניהם, בפירוש
לאקוביץ' עולה על אוחיון רק בקליעה, וסאדה לא עולה על אוחיון בכלום. הוא שחקן הגנה הרבה יותר טוב משניהם, יותר זריר, מנהל משחק יותר טוב, יותר חכם, וחודר יותר טוב. הוא לא סופר סטאר, אבל הוא שחקן לא רע. סאדה הוא נגר בהתקפה ולאקוביץ' הוא גאנר חד מימדי ובור בהגנה. אוחיון יותר שלם מהם, ויותר טוב מהם
ושוב, לא בטוח בכלל שהוא יקבל דקות ביורוליג, וגם אם כן, זה לא יהיה יותר מ10 דקות למשחק
asafb96

הודעהעל ידי er79 » 25 יולי 2011, 02:44

אנשים כותבים פה שטויות ואז אומרים שאני הליצן. ראשית כל, סמית׳ לא ישחק כגארד. לא הביאו אותו למכבי לשחק כגארד. גם אל תצפו שיהיה לכם פה אידסון 2. שנית כל, אדון אסף, עם שייר יגבה את פארגו, אתה מעביר את אותו
החולי שיוגב אוחיון היה אמור להשאיר בעמדה 1 לעמדה 2, שבה, לפי הדיאגנוזה שלך, בורשטיין יקבל הרבה דקות משחק, כי העפת משם את שייר, שעל פניו אמור לשחק בעמדה 2 (אתה לא מצפה שיוגב ישחק שם). אז כן, אני חושב שיוגב אוחיון יכול לקבל הרבה דקות בליגה ובאדריאטית, אבל ביורוליג? נו, באמת! נותר לי רק לקוות שבכל זאת יצליחו לפחות לשמור על פרקינס, כי באופן משמעותי כרגע הקו האחורי שלנו חלש ביותר, ועדיין לא ברור לי לאן הולך כל הכסף, ואיש באמונתו יחיה.
er79

הודעהעל ידי misha » 25 יולי 2011, 03:33

er79 כתב:אנשים כותבים פה שטויות ואז אומרים שאני הליצן. ראשית כל, סמית׳ לא ישחק כגארד. לא הביאו אותו למכבי לשחק כגארד. גם אל תצפו שיהיה לכם פה אידסון 2. שנית כל, אדון אסף, עם שייר יגבה את פארגו, אתה מעביר את אותו
החולי שיוגב אוחיון היה אמור להשאיר בעמדה 1 לעמדה 2, שבה, לפי הדיאגנוזה שלך, בורשטיין יקבל הרבה דקות משחק, כי העפת משם את שייר, שעל פניו אמור לשחק בעמדה 2 (אתה לא מצפה שיוגב ישחק שם). אז כן, אני חושב שיוגב אוחיון יכול לקבל הרבה דקות בליגה ובאדריאטית, אבל ביורוליג? נו, באמת! נותר לי רק לקוות שבכל זאת יצליחו לפחות לשמור על פרקינס, כי באופן משמעותי כרגע הקו האחורי שלנו חלש ביותר, ועדיין לא ברור לי לאן הולך כל הכסף, ואיש באמונתו יחיה.

סמית' לא ורסטילי כמו אידסון, אבל יכול לתת דקות בעמדה 2. הוא אמר את זה בעצמו בראיון בוואלה. אבל גם אם נניח שלא, אפשר להסתדר עם שלושה שחקנים (פארגו, שייר, וזר נוסף שיבוא) בעמדות 1-2 ביורוליג (בהנחה כמובן ששייר יעמוד בציפיות ונביא זר טוב).
עשינו את זה בעונה שעברה רק שהפעם במקום אידסון ששיחק גם כגארד יש את שייר. שייר הרי לא אמור להיות השחקן המרכזי בעמדה 2 אלא מחליף, אז בדקות שפארגו ינוח הוא יחליף אותו, ובדקות שהזר השני ינוח הוא יחליף אותו. משהו כמו 30-30-20 מבחינת הדקות.
אבל זה תאורטי בלבד, כי אני לא רואה בעיה לתת לאוחיון 5-10 דקות ביורוליג, אולי מלבד במשחקים ממש חשובים. וגם סמית' ישחק פה ושם כ-2 כדי לתת קצת יותר דקות לפניני.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי er79 » 25 יולי 2011, 04:28

מישה, תזוזת שחקנים מהעמדה שלהם, משנה את כל האיזון: תזוזה של סמית לעמדה 2 (ואני לא מאמין שהוא יהיה אפקטיבי בעמדה זו) מסיטה לפרקים את בלו לעמדה 3. תזוזה של שייר לעמדה 1, מחירה יותר דקות לבורשטיין בעמדה 2, ואני מזכיר לך ששייר, שאני מאוד אוהב, שמופיע בחתימה שלי, וששנה שעברה הייתי בין הבודדים שאמרו שכבר אז הוא היה צריך להיות במכבי (אבל הרוב לא הסכימו אותי) הוא עדיין חסר נסיון לרמות האלה, ועל אף הכישרון שלו יש פה הימור רציני. אם הלפרין היה בא, הכאב ראש הזה היה נמנע מאיתנו, כי הוא ושייר היו מאיישים את עמדה 2, ואז היה מגיע זר שמחליף את פארגו. אפשרות אחרת זה לשמור על פרקינס, כי יותר קל להסתדר עם הסגל הנוכחי חצי שנה מאשר שנה מלאה. השנה, שאנחנו משחקים בשלוש מסגרות, ושחקנים יישחקו וחלילה ייפצעו, אני לא רוצה לדמיין מה יקרה אם פארגו יפצע-אתה משאיר את עמדת הרכז לשייר וליוגב אוחיון. אנשים פה משווים את יוגב אוחיון לרוביו, מי ישמע רוביו עשה משהו השנה. אני אומר את הדברים מתוך חשש, לא מתוך שנאה ליוגב אוחיון. אני אקבל את דבריך אם הוא אכן ישחק רק 5 דקות ביורוליג, אבל אם מכבי סוגרת את הסגל אחרי גארד זר שיבוא לעמדה 2, מבלי לפחות לנסות לשמור על פרקינס - אני בספק שהתוכנית שלך תתממש. ועוד משהו קטן, גארד נוסף שיסגור את הסגל, יסגור אותו על 13 שחקנים בדיוק, ממש לא מה שבלאט שיווע לעצמו בעונה של שלוש מסגרות. טעות פטאלית בעיניי.
er79

הודעהעל ידי misha » 25 יולי 2011, 05:01

בגלל זה מנסים להביא שחקנים כמה שיותר ורסטיליים כדי שיהיו יותר אופציות. בעונה שעברה הסתדרנו עם זה טוב מאוד. התזוזה של סמית' ל2 נותנת יותר דקות לפניני וזה טוב. הוא הראה שהוא יותר מסתם מחליף כשנותנים לו. בלו בעמדה 3 כמעט ולא קורה בשנים האחרונות, בטח לא ביורוליג וטוב שכך, כי בשלב זה של הקריירה הוא 90 אחוז 4.
תזוזה של שייר לעמדה 1, בה הוא מרגיש לא פחות נוח אגב, לא בהכרח אומרת יותר דקות לבורשטיין. פארגו והזר השני, בהנחה שיהיה ברמה, יצטרכו סביב 10 דקות מנוחה כל אחד במשחקים החשובים ואת זה שייר יכול לתת לבד וזה עוד בלי דקות, אפילו אם לא רבות, שסמית' ייתן כ-2. כל זה כמובן רק במשחקים חשובים ביורוליג, שם ממלא הרוטציה תתהדק. בליגה ובאדריאטית לא תהיה בעיה וכולם ישחקו.

כן, אני לוקח בחשבון ששייר לא יהיה נפילה, אומנם הימור, אבל הימור יחסית לא גדול. בסוף העונה שעברה כשפרקינס נפצע, נאלצנו להסתפק בהרבה פחות ושרדנו לא רע בכלל. מה גם שאם תהיה בעיה במהלך העונה, אני מאמין שבלאט ידע לזהות אותה מוקדם ויעשה את השינויים הנדרשים (כמו למשל השאלת אחד הגבוהים והבאת גארד במקומו).

כשאוחיון והזר יחתמו יהיו לנו 13 שחקנים בכירים. לדעתי זה בהחלט מספיק. בלאט לא דיבר על 15 בכירים אלא על 12+3 כמו שהוא אמר בעצמו בראיון אחרי האליפות. נכון, עם יותם היה יכול להיות יותר קל, אבל המצב הקיים הוא לא רע, נותר רק לבחור את הזר האחרון בקפידה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yarinsaky » 25 יולי 2011, 05:03

אני דווקא לא רואה בעייה אם יגיע זר טוב בעמדה 1-2 ובזה יגמר העניין , המצב שלנו כבר יהיה הרבה יותר טוב ממה שהיה בשנה שעברה.

קודם כל פרקינס לא יתחיל את העונה ולכן הוא לא בא בחשבון הגארדים כרגע, גם אם יחתום בהמשך, זה לא רלוונטי. אני גם מתקשה לראות את
מכבי מחתימה 8 זרים וזה לא נראה לי הכי סביר שבעולם.
אני באמת חושב שכדאי שאנשים יתחילו למחוק את פרקינס ממצבת השחקנים כרגע, אלא אם כן יתרחש נס אלוהי והוא חוזר להיות הקפיץ שהיה
במהירות האור.

עכשיו , בהשוואה לשנה שעברה - עד כמה שאני זוכר , מכבי פתחה בחמישייה עם 3 הגארדים היחידים שהיו לה בעצם, אם בורשטיין לא נחשב לשחקן לגיטימי.
אז בעצם לא היה שום מחליף רלוונטי טוב על הספסל, הרי אנחנו מסכימים שבורשטיין לא היה פונקציה רצינית. שארפ לא שיחק כמעט בכלל, לכן
גם הוא לא רלוונטי לעניין שלנו.
למרות האילוץ הגדול הזה מכבי הצליחה לצלוח עונה מעולה. פארגו, פרקינס ואיידסון סחבו בלעדית את העגלה בקו האחורי ואחרי פציעת פרקינס הסתדרנו עם 2 גארדים.
כמובן שזה רחוק מלהיות אידיאלי, אבל אנשים חשבו בשנה שעברה שזו תהיה קטסטרופה אם לא נצרף גארד נוסף ובכל זאת מכבי הצליחה יפה מאוד, כך שמחשבות לחוד ומציאות לחוד.

נכון שיש את עניין הליגה האדריאטית, לכן נוספו בעצם שני גארדים השנה. יגיע זר במקופ פרקינס ויש את שאייר ואוחיון שיקבלו דקות רבות בליגה, בליגה האדריאטית, ואני מאמין ששאייר יהיה אס גם ביורוליג, כך שלאוחיון בכל מקרה לא ישארו הרבה דקות במשחקי יורוליג חשובים.

סמית' בהחלט יכול לשחק בעמדה 2 אם יצטרך, כנ"ל שאייר. קומבו גארד נוסף גם ישחק 2, בעמדה 1 בכלל לא תהיה בעייה, יהיו כנראה 4 שחקנים
שיכולו לשחק בעמדה הזאת - פארגו, אוחיון, שאייר, זר נוסף.
ד"א, גם פארגו יכול לשחק 2 אם יידרש לכך, הוא מפסיק פיזי.

אני גם חושב שלא צריך להגזים בכמות השחקנים כדי שלא יהיו לנו כאן שתי קבוצות ובעיות חברתיות. סגל של 13 שחקנים זה די והותר. בפעם האחרונה ששיחקנו ב 3 מסגרות לא היו יותר שחקנים בכירים.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי er79 » 25 יולי 2011, 05:15

אל תבנו על זה שסמית יוסט הרבה לעמדה 2. אתם תיווכחו לראות שלא כך יקרה. ואם זה יקרה, אני חושש לחוסר הצלחה בנסיון הזה. אם שייר יתברר כאס, הרווחנו, אם לא-הפסדנו. דבר נוסף-אם בלאט אכן דיבר על קונספט של 12 בכירים+3, אני כלל לא רואה מניעה בנסיון להשאיר פה בכל זאת את פרקינס. הרי כלל השחקנים החדשים שמכבי החתימה העונה מגרדים בקושי את המליון דולר, ואני מאמין שהקומבו שיגיע בקושי יגרד את החצי מליון, אז אין שום מניעה לנסות להשאיר את פרקינס. ולי באופן אישי לא חורה שיהיו פה 8 זרים. הצלחת הקבוצה עדיפה לי על הצביון הישראלי. חוץ מהלפרין הישראלים הכי טובים שמשחקים באירופה נמצאים במכבי, זה המצב, ולא חייבים להחתים שחקנים ישראלים מדרג ב' כדי לדבר על צביון ועל ישראליות.
er79

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 25 יולי 2011, 06:30

er79 כתב:מישה, תזוזת שחקנים מהעמדה שלהם, משנה את כל האיזון: תזוזה של סמית לעמדה 2 (ואני לא מאמין שהוא יהיה אפקטיבי בעמדה זו) מסיטה לפרקים את בלו לעמדה 3. תזוזה של שייר לעמדה 1, מחירה יותר דקות לבורשטיין בעמדה 2, ואני מזכיר לך ששייר, שאני מאוד אוהב, שמופיע בחתימה שלי, וששנה שעברה הייתי בין הבודדים שאמרו שכבר אז הוא היה צריך להיות במכבי (אבל הרוב לא הסכימו אותי) הוא עדיין חסר נסיון לרמות האלה, ועל אף הכישרון שלו יש פה הימור רציני. אם הלפרין היה בא, הכאב ראש הזה היה נמנע מאיתנו, כי הוא ושייר היו מאיישים את עמדה 2, ואז היה מגיע זר שמחליף את פארגו. אפשרות אחרת זה לשמור על פרקינס, כי יותר קל להסתדר עם הסגל הנוכחי חצי שנה מאשר שנה מלאה. השנה, שאנחנו משחקים בשלוש מסגרות, ושחקנים יישחקו וחלילה ייפצעו, אני לא רוצה לדמיין מה יקרה אם פארגו יפצע-אתה משאיר את עמדת הרכז לשייר וליוגב אוחיון. אנשים פה משווים את יוגב אוחיון לרוביו, מי ישמע רוביו עשה משהו השנה. אני אומר את הדברים מתוך חשש, לא מתוך שנאה ליוגב אוחיון. אני אקבל את דבריך אם הוא אכן ישחק רק 5 דקות ביורוליג, אבל אם מכבי סוגרת את הסגל אחרי גארד זר שיבוא לעמדה 2, מבלי לפחות לנסות לשמור על פרקינס - אני בספק שהתוכנית שלך תתממש. ועוד משהו קטן, גארד נוסף שיסגור את הסגל, יסגור אותו על 13 שחקנים בדיוק, ממש לא מה שבלאט שיווע לעצמו בעונה של שלוש מסגרות. טעות פטאלית בעיניי.

מניין מגיעות כל ההנחות האילו??
בשושלת פיני הגדולה, בעונות 2003-2005, מי היה הגארד הרביעי ברוטציה? מי היה המחליף הראשון לשאראס מן הספסל?

מי היה הגארד הרביעי? לא סתם הרבה אנשים לא זוכרים. זה היה הלפרין שהיה אז רק בן 19-21. הוא זכה לפחות מ 7 דקות למשחק בעונת 03/04 ולמשהו כמו 10 דקות בעונת 04/05 וזה כאשר לוקחים בחשבון רק את המשחקים בהם שיחק (בחלק מן המשחקים הוא התלבש, אך לא זכה לדקות) ומתעלמים מהעבודה שבאותן עונות מכבי הביסה קבוצות בהפרשים עצומים ונתנה חלק נכבד מדקות הגארבג' טיים להלפרין.
מי היה המחליף לשאראס? בגדול, לא היה אף אחד כזה. מכל 12 השחקנים ברוסטר, למכבי לא היה אף שחקן שעמדתו הטבעית היא העמדה מס' 1 (פרט לשאראס כמובן) ומכבי נאלצה להזיז שחקנים מעמדתם הטבעית בכדי לכסות את החלל. היו גם פעמים בה מכבי של פיני הסתמכה על הנעת כדור ותנועת שחקנים ובפועל, שיחקה ללא רכז.

אז הנה, מכבי היתה הקבוצה הטובה ביותר ביורוליג גם כאשר הגארד הרביעי שלה היה שחקן לא דומיננטי המשחק פחות מ10 דקות למשחק וגם כאשר היא הזיזה שחקנים מעמדתם הטבעית (זה בכלל מבלי להזכיר את באסטון ותומאס שנעו בין העמדות 4-5 ואת בלו שהתנייד בין העמדות 3-4). כנראה שבפועל דברים אילו לא רק שאינם פוגעים באיזון של הקבוצה, אלא רק מסייעים לחלוקת העומס ורק הופכים את משחקה של מכבי למגוון יותר.

לומר שפרקינס יפתור את בעיית הרכז זה דבר קצת מגוחך. כולנו נוכחנו לדעת שפרקינס הוא לא רכז גדול ובלאט לא סתם העדיף את פארגו על פניו בעמדו זאת. יתרה מזאת, אם בהזזת שחקנים מעמדתם הטבעית עסקינן, אז בלאט העדיף להסית את אידסון מהעמדה מס' 3 לעמדת הרכז, על-פני לתת לפרקינס לשחק בעמדה זו.
בכל מקרה, אוחיון הוא הרבה יותר רכז מפרקינס ואם מכבי הצליחה להסתדר היטב עם רוטציית גארדים, כאשר בורשטיין הוא הגארד הראשון העולה מן הספסל, אין שום סיבה שמכבי לא תסתדר עם רוטציית גארדים ארוכה יותר, כאשר אוחיון ובורשטיין הינם הגארדים השניים-שלישיים העולים ממנו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 25 יולי 2011, 07:15

שני דברים, מבחינת כשרון, יוגב לא היה ולא יהיה כמו יותם הלפרין. דבר שני, פרקינס לא יפתור את בעיית הרכז, מהסיבה הפשוטה שהוא לא יהיה רכז, הוא ישחק בעמדה 2, בדיוק כמו בעונה שעברה, לצידו של פארגו. הוא תופקד כרכז רק כשפארגו לא היה על המגרש. הנוכחות של פרקינס תפתור את בעיית המחליף בכל עמדה, כי יהיה לך את פרקינס, את הגארד הזר, את פארגו, ואת שייר. זו הדרך היחידה שבה יוגב יקבל את 5 דקות היורוליג שכולכם מייחים לה. נכון לרגע זה, אני לא רואה את זה קורה.
er79

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 25 יולי 2011, 07:53

er79 כתב:שני דברים, מבחינת כשרון, יוגב לא היה ולא יהיה כמו יותם הלפרין. דבר שני, פרקינס לא יפתור את בעיית הרכז, מהסיבה הפשוטה שהוא לא יהיה רכז, הוא ישחק בעמדה 2, בדיוק כמו בעונה שעברה, לצידו של פארגו. הוא תופקד כרכז רק כשפארגו לא היה על המגרש. הנוכחות של פרקינס תפתור את בעיית המחליף בכל עמדה, כי יהיה לך את פרקינס, את הגארד הזר, את פארגו, ואת שייר. זו הדרך היחידה שבה יוגב יקבל את 5 דקות היורוליג שכולכם מייחים לה. נכון לרגע זה, אני לא רואה את זה קורה.

קודם כל, בשביל לתת 6-7 דקות למשחק לא צריכים יותר מדי כשרון, מה גם שיוגב מגיע בגיל קצת יותר מבוגר ממה שהלפרין היה בזמנו, וגם עם יותר נסיון ממנו.
אני בטוח שגם יוגב יוכל להעמיד את אותם ממוצעים שהלפרין רשם כאן כאשר היה בן 19. לא מדובר ברף גבוה מדי.

לגבי פרקינס, ראינו איך הוא מתפקד בעמדה מס' 2 ולא מדובר בלהיט גדול. הדבר עלה למכבי באיבוד כוח האש מבחוץ ולעיתים אף בתקיעת ההתקפה. לא סתם לאחר פציעתו של פרקינס ההתקפה של מכבי השתדרגה.
בכל מקרה, לבנות על זה שפרקינס יחזור וכבר לתת לו תפקיד מוגדר זה באמת קצת מוגזם. כעת לא ברור אם ומתי בכלל פרקינס יחזור ולא הייתי יוצא מנקודת הנחה שהוא יכול לפתור בעיה כלשהי. להפך, כמו שזה נראה עכשיו, צירופו של פרקינס רק יצור בעיות נוספות ויעלה למכבי עוד הרבה כסף.
כרגע, אוחיון הוא מניה הרבה יותר בטוח מפרקינס ועדיף עליו בכל הקשור לתפקוד בעמדת הרכז.
מכבי עשתה מהלך נכון בכך שהיא בחרה להחתימו וכרגע, גם עושה צעד נכון בכך שהיא אינה מצרפת את פרקינס.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 25 יולי 2011, 09:01

צר לי אבל לדעתי אתה מדבר שטויות על פרקינס, ואל תיעלב. אני לא אכנס לויכוח הישן והנושן איך מכבי נראתה יותר טוב: אם פרקינס או בלעדיו? כי כבר טחנו את זה ולעסנו את זה מכל כיוון. פרקינס היה מעמודי התווך של מכבי העונה, וחבל שאנשים כמוך כנראה לא ראו מספיק טוב משחקים של מכבי העונה. אני מציע לך לראות בלופ שידורים חוזרים של המשחקים של מכבי. לגבי אוחיון, שוב אני אומר - אתה אומר שהוא יקבל 6 דקות משחק בלבד, אני אומר שאין מצב שזב יקרה בסגל הנוכחי. אבל ימים יגידו מי צדק.
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים