יורוליג, מחזור 2: מכבי ת''א נגד הכוכב האדום - חמישי 21:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, מחזור 2: מכבי ת''א נגד הכוכב האדום - חמישי 21:0

הודעהעל ידי toja27 » 08 אוקטובר 2021, 14:04

חבר'ה כל מי שטוען שהבעיה באיכות הסגל, אני מציע שנסתכל על הסגלים של באיירן מינכן והכוכב האדום שמולן שיחקנו...מכאן נוכל להסיק שהבעיה היא לא בהכרח באיכות הסגל כמו באיכות המשחק.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 08 אוקטובר 2021, 14:22

toja27 כתב:חבר'ה כל מי שטוען שהבעיה באיכות הסגל, אני מציע שנסתכל על הסגלים של באיירן מינכן והכוכב האדום שמולן שיחקנו...מכאן נוכל להסיק שהבעיה היא לא בהכרח באיכות הסגל כמו באיכות המשחק.

לכוכב האדום יש יתרון וזה איכות שחקני הבית והמשמעת העצמית שלהם הכבוד למאמן כל שחקן ממוצע שם יותר טוב מכל שחקן ישראלי שתמצא
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי Jack55 » 08 אוקטובר 2021, 14:28

לא יצא לי לראות את המשחק, אפשר הסבר על מה שעבר על מכבי אתמול?
אני כבר לא ממש מבין איפה הבעיה המרכזית - אצל יאניס, אצל איכות השחקנים בסגל או בחיבור הקבוצתי החדש?

כמה דברים שלא ברורים לי :
מה לעזאזאל יאניס עושה עם טיילור? לא ברור לי בכלל הדבר הזה
לפי מה שיצא לי לראות בסטט היבש ובתקציר - וויליאמס בכלל לא איתנו, זה שחקן שאמור להוביל את הקבוצה ואני מקווה מאוד שכבר ממשחק הבא הוא יתחיל להיכנס לעניינים
למה בלייזר מקבל 11 דקות במשחק יורוליג

מאכזב מאוד :
ריינולדס משחק שני ברציפות עם יכולת חלשה, צריך להתאפס על עצמו ביורוליג
עוד מוקדם לשפוט את אוואנס אבל מבאס לראות שהוא מסיים בלי נקודות, אבל מה שלא ברור לי זה איך הוא לא עובר את ה15 דקות?

נקודות אור :
ווילבקין בא לרצוח העונה, אם הדברים יסתדרו ויותר יתחברו במשחקים הקרובים (וזה וואחד אם) אז יכול להיות שיהיה בסדר, ועצם העובדה שווילבקין זה נראה מדהים זה מאוד משמח אבל הדרך להצלחה קבוצתית עוד רחוקה
לסורט נתן חתיכת משחק בכורה, 16 נק' ומדד 21 זה לא בא ברגל ויכול להיות שהרווחנו פה באמת סנטר משמעותי להמשך
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי toja27 » 08 אוקטובר 2021, 14:37

מקאדו 3 כתב:
toja27 כתב:חבר'ה כל מי שטוען שהבעיה באיכות הסגל, אני מציע שנסתכל על הסגלים של באיירן מינכן והכוכב האדום שמולן שיחקנו...מכאן נוכל להסיק שהבעיה היא לא בהכרח באיכות הסגל כמו באיכות המשחק.

לכוכב האדום יש יתרון וזה איכות שחקני הבית והמשמעת העצמית שלהם הכבוד למאמן כל שחקן ממוצע שם יותר טוב מכל שחקן ישראלי שתמצא

ועדיין תסכים איתי שמכבי קבוצה טובה יותר על הנייר ממינכן החסרה והכוכב האדום. לא שיחקנו נגד ברצלונה או צסק"א. יש משהו כאן שלא עובד(גם אם זה אולי עניין זמני) והייתי רוצה שלא נכנס ישר לפינה הזאת שבה אנחנו משחררים את כל השחקנים בטענה שהם לא ברמה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי A.Parker » 08 אוקטובר 2021, 14:39

TAYO כתב:באירופה שולטות קבוצות שבהן המאמן הוא מוקד הכח הבלתי מעורער. שאראס, איטודיס, לאסו, אוברדוביץ׳, מסינה… ויש סיבה למה בכל השנים מאז שבלאט עזב (ולא הסכים לחזור) נחתו כאן מאמני אנדרדוג שהיה להם מה להוכיח אבל לא היה להם רזומה מוכח של בניית קבוצה ושיטה מובחנת. מכבי של ניקולה והפדרמנים לא מסוגלת באמת לתת את המפתחות לדמות שעלולה להאפיל עליהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נכון. מניח שבגלל זה המועמדות של טרינקיירי בעבר ירדה מהפרק.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 08 אוקטובר 2021, 14:41

נכון (וזה לא שאין בעיות בסגל הזה, אבל עדיין).
A.Parker

הודעהעל ידי Cobra » 08 אוקטובר 2021, 15:21

לצערי אף סנטר לא משנה כמה מוכשר הוא יהיה לא יהיה יכול להצליח בעידן יאניס משום שסנטרים צריכים לקבל את הכדורים פנימה
Cobra

הודעהעל ידי גיא » 08 אוקטובר 2021, 15:22

ליאניס כרגע יש שתי משימות. אחת זה לא לצבור הפסדי בית על ההתחלה, ו- 2- להתחיל להריץ את הקבוצה.
כדי למנוע הפסדי בית בכל מחיר הוא מוכן לעשות הכל, שזה אומר לתת את הכדור לסקוטי ו/או לגרד נצחונות איכשהו עם הלוחמים הותיקים שלו.

במקביל הוא כן התחיל להריץ את זיו בדקות משמעותיות כדי להתחיל לתת לו נסיון (אם אי פעם יוכל לשחק דקות משמעותיות).
נראה אם כבר מהשבוע יתנו את הכדור לאוונס. חבל שוותרו על ג׳ונס כי הוא גם ״לוחם ותיק״ וגם עושה נקודות.
גיא

הודעהעל ידי צ'שר » 08 אוקטובר 2021, 15:40

גיא כתב:ליאניס כרגע יש שתי משימות. אחת זה לא לצבור הפסדי בית על ההתחלה, ו- 2- להתחיל להריץ את הקבוצה.
כדי למנוע הפסדי בית בכל מחיר הוא מוכן לעשות הכל, שזה אומר לתת את הכדור לסקוטי ו/או לגרד נצחונות איכשהו עם הלוחמים הותיקים שלו.

במקביל הוא כן התחיל להריץ את זיו בדקות משמעותיות כדי להתחיל לתת לו נסיון (אם אי פעם יוכל לשחק דקות משמעותיות).
נראה אם כבר מהשבוע יתנו את הכדור לאוונס. חבל שוותרו על ג׳ונס כי הוא גם ״לוחם ותיק״ וגם עושה נקודות.

אז הוא נכשל בשניהם כבר שנתיים. מציע שפשוט יאמן את הקבוצה ויגרום לחבורת השחקנים הדי מוכשרת הזו להראות כמו קבוצה קוהרנטית שיש לה מושג מה היא רוצה. הבעיה היא שאני לא בטוח שיש לו את היכולת לעשות את זה
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי Mitelka » 08 אוקטובר 2021, 17:31

היה ממש כיף לחזור להיכל. עד הטיפ אוף.

בעיה 1: די ברור שהרכב המזעזע עם זיו ודיבה כמה דקות לסוף הרבע השלישי גמר את החיים שלנו וכולם ראו את זה בא. הזוי שיאניס חשב שזה הרכב שיכול לעבוד.

בעיה 2: זה בתכלס אחלה תירוץ הדקות האלה - כי מהטיפ אוף ועד השנייה האחרונה הכוכב היו ב7 דרגות מעל מכבי בכל הרכב שעלה לפרקט.

בעיה 3: אפשר לדבר על יאניס, אבל כרגע , בגלל הכנה או לא, אף שחקן רכש לא הגיע לעונה. בראש ובראשונה ווילייאמס. מאוד מאוד רוצה ומאוד אקטיבי בהגנה אבל הסתכלתי עליו ורואים את ההתנשמויות הכבדות וחוסר היכולת לסיים ליד הסל מה שעבר היה מסיים בקלות. אבל לצידו (בעיניי שחקן המפתח ולכן זו בעיה) גם אוונס, זיו, ריינולדס פשוט לא הגיעו ליורוליג ואי אפשר להגיד למעט אוונס אולי שהם לא מקבלים צאנסים. לא מבין מה הסיפור עם טיילור ולמה לא שותף.

בעיה 4: לא יודע מה ראו בטלוויזיה - הכוכב משחקת התקפה מאוד מסודרת ומאומנת בלי יותר מדי שחקנים מטורפים אבל ההגנה שלה די מדהימה. הם מרביצים והשופטים קצת נתנו להם אבל התזוזה שלהם בהגנה, שליחות ידיים בכל מסירה, גיבויים בצבע, הכל פשוט בצורה מדהימה וסינכרונית כאילו ההרכב הזה משחק 10 שנים ביחד. נכון מכבי זוועה אבל טונות קרדיט לסרבים.

מבאס ודי מבהיל הצורה שבה פירקו אותנו ככה בהיכל.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי JarJarBinx » 08 אוקטובר 2021, 22:18

משחק מזעזע, הכי גרוע שאני זוכר ממכבי, בטח בהתחשב בזה שזה משחק בית, בזה שהיריבה היא הכוכב האדום (ולא איזה צסקא או ריאל), ושאפילו היא היתה עם חצי סגל.
אין התקפה. אין הגנה. אין שום ניסיון אמיתי לתגובה מצד צוות האימון.
הדבר היחיד שעובד בקבוצה הזו זה ווילבקין. וטיפה לסור שאיכשהו הראה שהוא מבין יותר משאר הגבוהים איך לתרום למשחק.
אבל באמת, זוועה. אין מילים.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי toja27 » 09 אוקטובר 2021, 06:05

toja27 כתב:זה ישמע לא פייר כלפי וולבקין כי לכאורה הוא היחיד שמתפקד בקבוצה אבל הקונספציה שוולבקין הוא הירח וכל השאר הם הכוכבים שברקע נכשלה כמעט פעם אחר פעם, כמו שנכשל בחימקי עם שבד..לדעתי יאניס צריך לשנות מחשבה ולשחק משחק מאוזן יותר בהיררכיה כשהקבוצה נשענת על מספר עמודים .

לוקח את הלא פייר בחזרה. שכונה כזאת משחקן לא ראיתי הרבה זמן, פשוט יורה מתי שבא לו מאיפה שבא לו.הוא חתיכת פרימדונה שהלוואי הוא והמאמן שמפמפם בלי הפסקה ש"וולבקין המנהיג שלנו" יעזבו את המועדון במוקדם מאשר במאוחר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 09 אוקטובר 2021, 06:19

אחרי שראיתי את המשחק מה ראיתי:
*מכבי ניסתה לרוץ בכל הזדמנות שהייתה לה. הבעיה שהמשחק המעבר שלהם היה לא יעיל ולא מאורגן. בנוסף לזה, זה יצר מן אפקט פסיכולוגי שטעויות מן מתפוגגות תחת אווירת המשחק המהיר ולכאורה מתקבלות ביותר הבנה.
*ההתקפה המסודרת אינה קיימת -וכולה מסתכמת בזריקות של וולבקין.
*אין מספיק עזרה בהגנה, במיוחד היה בולט החדירות של הסרבים מהאמצע. באותו נושא התרשמתי מריינולדס שהוא שחקן הגנה רע.
*לדעתי דיבה וזיו אוברייטד על ידי ספורופולוס. שניהם מקבלים ממנו יותר מדי קרדיט. דווקא מהישראלים סורוקין הכי הרשים אותי והוא בקושי שיחק.
*אין כמעט הכנסה והוצאה של כדור לגבוה, או תרגילים המכוונים את הגבוה להעמיד אותו קרוב יותר לסל.
*התלות בוולבקין שיצר ספורופולוס היא רעל לקבוצה ולמשחק הקבוצתי.
*לא ראיתי סיבה המניחה את הדעת למיעוט דק' שקיבלו אוונס וטיילור.

לגבי הכוכב- שיחקו מצויין בהתחשב בכלים שלהם במיוחד בהגנה. בעצם המשך שלהם מהמשחק שעבר נגד פנרבחצ'ה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 09 אוקטובר 2021, 08:14

toja27 כתב:
toja27 כתב:זה ישמע לא פייר כלפי וולבקין כי לכאורה הוא היחיד שמתפקד בקבוצה אבל הקונספציה שוולבקין הוא הירח וכל השאר הם הכוכבים שברקע נכשלה כמעט פעם אחר פעם, כמו שנכשל בחימקי עם שבד..לדעתי יאניס צריך לשנות מחשבה ולשחק משחק מאוזן יותר בהיררכיה כשהקבוצה נשענת על מספר עמודים .

לוקח את הלא פייר בחזרה. שכונה כזאת משחקן לא ראיתי הרבה זמן, פשוט יורה מתי שבא לו מאיפה שבא לו.הוא חתיכת פרימדונה שהלוואי הוא והמאמן שמפמפם בלי הפסקה ש"וולבקין המנהיג שלנו" יעזבו את המועדון במוקדם מאשר במאוחר.

מה שנקרא... להגיע מוכן עם דעה מהבית.
אחדשיודע

הודעהעל ידי A.Parker » 10 אוקטובר 2021, 00:14

toja27 כתב:

מיום ליום אני מבין כמה הוא קורבן של "השיטה" של יאניס. כן, הוא יקח עליו לפעמים יותר מדי, אבל לרוב זה כי אין כלום ושום דבר בהתקפה.
A.Parker

הודעהעל ידי toja27 » 10 אוקטובר 2021, 01:06

A.Parker כתב:
toja27 כתב:

מיום ליום אני מבין כמה הוא קורבן של "השיטה" של יאניס. כן, הוא יקח עליו לפעמים יותר מדי, אבל לרוב זה כי אין כלום ושום דבר בהתקפה.

בעיני "השיטה" של יאניס זה חלק מסויים מזה, החלק האחר הוא שוולבקין לוקח את הסיטואציה הזאת בשתי ידיים.
אני זוכר את הגרסא של וולבקין בדרושפקה ביורוליג לצד וונמייקר וקלייבורן וכו', זה היה וולבקין הרבה יותר מבוקר, גרסא שאני באופן אישי חיבבתי הרבה יותר. אבל כמובן מכבי לא הוציאו סכום בייאוט גבוה במונחים שלהם על אותה הגרסא של וולבקין, הם שמו כסף על הגרסא של וולבקין בעונתו האחרונה בדרושפקה, כשהם זכו ביורוקאפ. באותה עונה, הסגנון משחק של וולבקין השתנה מאותה גרסא מבוקרת יותר לסטריק שוטר שמפציץ מכל מקום במגרש שאנחנו רואים היום או משהו דומה לזה. באותה עונה הם כאמור זכו ביורוקאפ ומכבי רצו לשים את ידה על אותו כוכב עולה כשהפעם הוא יקח אותה לגבהים ששכחו ביורוליג.
וולבקין מצידו עושה לי רושם שזה בדיוק הכדורסל שהוא רוצה לשחק, כשאור הזרקורים מופנה עליו.
מעבר לשיטה -הלא שיטה של יאניס, הביקורת שלי עליו שהוא לא שם לו שום חסמים ולא רק זה אולי אף מעודד אותו, גם בפעולות שאנו רואים וגם במילים מחוץ לגרש.
אני באופן אישי לא התחברתי לסגנון המשחק הזה, ולסוג כזה של היררכיה בקבוצה, לא ביורוליג כמו אצל שבד או נדוביץ, לא בנבא כמו אצל בראדלי ביל במשחקים שעוקב אחריה אבדיה ובטח לא במכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 10 אוקטובר 2021, 01:34

אבל כבר ראינו בעונת 19/20 שזה יכול לעבוד יפה מאוד. כאשר החלקים בפאזל מתאימים, קבוצה בהובלתו של ווילבקין יכולה להגיע גבוה מאוד ביורוליג (וגם מאמן כמו יאניס יתקשה לקלקל). אז אתה לא אוהב את הסגנון, בסדר. אבל הסגנון הזה שאנחנו רואים פה ב-3 שנים האחרונות הוא לא של ווילבקין, הוא של המאמן - שגם באולימפיאקוס השריש סגנון דומה. רק שאז היה לו סגל שחקנים מוכשר ויקר יותר. לווילבקין יש מגרעות, כמו לכל שחקן. אבל יש לו גם לא מעט חוזקות. החוכמה היא לדעת איך להשתמש בשחקנים ולנהל את הסגל.

בגדול, הבעיות של מכבי הן סגל שחקנים בינוני (אודות לתקציב בינוני ומערכת סקאוטינג כושלת) ומאמן שאין לו שום רעיונות התקפיים. ובזה זה מסתכם. סלח לי, אבל להפיל פעם אחר פעם את התיק על שחקן כזה או אחר, זה מגוחך (בטח כשמדובר בשחקן היחידי בקבוצה ששווה טופ יורוליג). זה הרבה יותר מזה. תשקיע כסף במאמן טופ יורוליג ושחקני טופ יורוליג, וכנראה תקבל קבוצת טופ יורוליג. לא תעשה את זה (ואפילו לא תשקיע ב-GM וסקאוטינג שאינם הבנים/חברים של)? תמשיך לדשדש ולספר סיפורים לאוהדים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוקטובר 2021, 16:29

אחדשיודע כתב:אבל כבר ראינו בעונת 19/20 שזה יכול לעבוד יפה מאוד. כאשר החלקים בפאזל מתאימים, קבוצה בהובלתו של ווילבקין יכולה להגיע גבוה מאוד ביורוליג (וגם מאמן כמו יאניס יתקשה לקלקל). אז אתה לא אוהב את הסגנון, בסדר. אבל הסגנון הזה שאנחנו רואים פה ב-3 שנים האחרונות הוא לא של ווילבקין, הוא של המאמן - שגם באולימפיאקוס השריש סגנון דומה. רק שאז היה לו סגל שחקנים מוכשר ויקר יותר. לווילבקין יש מגרעות, כמו לכל שחקן. אבל יש לו גם לא מעט חוזקות. החוכמה היא לדעת איך להשתמש בשחקנים ולנהל את הסגל.

בגדול, הבעיות של מכבי הן סגל שחקנים בינוני (אודות לתקציב בינוני ומערכת סקאוטינג כושלת) ומאמן שאין לו שום רעיונות התקפיים. ובזה זה מסתכם. סלח לי, אבל להפיל פעם אחר פעם את התיק על שחקן כזה או אחר, זה מגוחך (בטח כשמדובר בשחקן היחידי בקבוצה ששווה טופ יורוליג). זה הרבה יותר מזה. תשקיע כסף במאמן טופ יורוליג ושחקני טופ יורוליג, וכנראה תקבל קבוצת טופ יורוליג. לא תעשה את זה (ואפילו לא תשקיע ב-GM וסקאוטינג שאינם הבנים/חברים של)? תמשיך לדשדש ולספר סיפורים לאוהדים.

יש לי הרגשה, שזה בגלל יאניס ולא בגלל וילבקין.
בעונה הטובה שציינת, היו במכבי כמה שחקנים בעלי אינטלגנציית משחק גבוהה: כספי, וולטרס, האנטר, ואפילו אבדיה. השחקנים האלה חיפו בתרומה שלהם על מחסור באינטלגציה אצל המאמן. רוב הזמן. כי גם באותה העונה המוצלחת היו משחקים, שיאניס פשוט חירפן אותנו בניהול משחק מחפיר בדקות המכריעות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־22 אורחים